Arkadaşlar selamlar, Yeni bir eve taşındım, eve fiber kablo geliyor bu fiber kablo Gpon adı verilen küçük bir cihaza bağlanıyor ve bu gpon gerekli hatlarla evin çeşitli yerlerindeki duvardaki etherner girişine gidiyor modemi de bu ethernet girişine takarak internet elde ediyoruz. fakat bir sorun var ev büyük, bazı odalarda çekmiyor. Kafama şöyle bir soru işareti takıldı. Elimde 2 tane modem var aynı mantıkta çalışan interneti devir yapınca birini geri iade etmem gerekiyordu fakat henüz etmedim. Ben bu gpondan çıkan LAN kablosunu switche taksam, switchten'de odalara giden etherhet kablolarına bağlantı versem iki farkı odaya iki farkı modem taksam, ikisinden de internet alır mıyım? Bana alırım gibi geliyor ama emin olamadım. Sizce olur mu? |
1 Gpon'dan 2 modeme bağlantı

-
-
-
durumunuz nedir hocam ? çözebildiniz mi aynı durum bizde de var
-
Güzel çalışma var mı gelişme
-
gpon cihazının yanına wifi'yi yerleştirip odalar interneti o şekilde verebilirsiniz.
-
gpon bir sistemdir. ont cihazı demek istemiştin galiba?
- isp izin verdiği sürece her şey mümkündür.
- GPON sisteminde her ONT cihazı OLT tarafında bireysel olarak tanımlanır. OLT, gelen sinyali ONT’nin seri numarası veya MAC adresiyle eşleştirir.
- tek fiber ile çoklu hizmet verilebilir. iptv dahil üç ayrı vlan yapılandırması ile tek ont üzerinden üç ayrı vlan yapılandırma. (ont destekler)
ihtiyaç olunan şeyler:
1 - Multi-Service ONT Cihazı
2 - 2 adet router için vlan ayarı
3 - OLT Tarafında Dinamik Provisioning ayarı
4 - çift wan servisli abonelik
engeller:
1 - iss'in - mevcut sistemleri genellikle tek servis/tek ONT/tek VLAN mantığıyla çalışıyor.
2 - abonelik doğrulama ve güvenlik politikaları, aynı fiber üzerinden çift PPPoE oturuma karşı korumalı olabilir.
3 - OLT’lerin multi-profile mapping destekleyip desteklemediğini öğrenmek lazım.
4 - iki ayrı fiber hat için 2.5 Gbps downstream / 1.25 Gbps upstream desteği.
ama olt sistemi “XG-PON” ya da “10G-PON” gibi yeni nesil mimariye sahip ise iki ayrı hat için de maksimum hız kapasitesi hizmeti almak mümkün olur.
- isp izin verdiği sürece her şey mümkündür.
-
normalde gpon'a iki tane "modem" bağlamazsın.
gpon ont tek çıkış ile tek router'a bağlantı sunar. evdeki tüm chazlar o router'a kablolu/kablosuz bağlanır.
gpon --> (wan port) router ----> (wifi) yakındaki telefon/tablet/laptop vs.
|---> (lan port) pc/konsol vs.
|---> (lan port) ethernet switch ----> oda 1 ---> pc
|----> oda 2 ---> access point ---> (wifi) telefon/tablet vs.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X