Şimdi Ara

1 ay sonra doğacak kızımıza isim bulun lütfen :) :) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
2
Favori
4.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hira koyun iyidir

• emine sümeyye koyun iyidir

• Başak

• Alev

• Helena
    Bahar
    Doğa
  • Kızın için üzüldüm

• Kezban koy

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arya

• murat
  • Eylül Sena koy dostum, kızımın ismi
  • İsmim o kadar kötü ki bazen insanlarla tanışırken başka bir isim söylüyorum. Belki çok kötü değildir bazılarına göre lakin benim bu isimle hiçbir bağlantım, uyumluluğum yok. Zaten bir aile büyüğümüz koymuş ismimi, diğer kardeşlerimin isimleri çok iyi.

Bundan dolayı hayatım boyunca çekeceğim bu dramı, aileme de her gün kan kusuyorum. Her gün tartışıyoruz, bana bu ismin konulmasına nasıl izin verdiniz, neden kendiniz koymadınız diye. Yaşlı bir adamın, sırf saygınlığı olduğu için kafasına göre estiği bir ismi koymasına izin veren anne babama lanet ediyorum.

Hakları yok böyle bir şeye, kardeşlerimin ismini ne güzel koymuşlar, benim ise hayatımı katlettiler.

Yani diyeceğim şu ki, lütfen doğacak evladınıza adam gibi bir isim koyun, farklı ve çevreden olumlu tepki alacağınızı düşündüğünüz bir isim tercih edin. Benim kızım olsa yabancı bir isim koymam, Türk isimlerinin çoğu Arapça, Farsça. Bunlar dışında saf bir Türkçe isim koyarım, ya da Latince bir isim de koyabilirim. Aman karartmayın kızınızın hayatını.

• Nağme isminin anlamında sorun olmasa bile ilerde çocuk bu isimden rahatsız olur bence. Erkek çocuğuna haydar hıdır gibi kaba isim koyulması da bence çok itici. Sadece anlama göre isim verilmesi taraftarı değilim, kulağa hoş gelmesi ve toplumdaki etkisi de önemli

• Gülbeyaz koyun hocam.
  • Zeynep yazmaya girmistim. Sizin secenekler arasindada varmis.

Hem klasik hemde cok modern bence bayan isimleri arasinda en guzelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: _gavaracı_

quote:

Orijinalden alıntı: Mitralyoz16

quote:

Orijinalden alıntı: _gavaracı_

Hangi devirde yaşıyoruz ya özgür dünya bırakın çocuk kendi ismini kendi koysun .

Vaay "Haci Naber?" . Sende mi buradaydin ?

Burda mı karşılaşacaktık be hocam nerelerdesin sen yahu

Hocam sinav dönemine giriyorum yogun bir calisma icersindeyim ama 1-2 aydir foruma ugrayamadigim oldu o sebeple pek irtibat kuramadik :)

• Melis
    Melisa
    Selin
    Öykü
    Özge
  • Arkadaşlar teşekkür ederim. Ama öncelikle ben buraya sadece fikir almak için konu açtım. Ama yanlış mı yaptım bilmiyorum? bazı çok bilmiş arkadaşlar benim önerdiğim isimleri beğenmeyip bana göre daha saçma isimler önermiş. birisini yargılayacaksak ilk önce kendimize bakmamız lazım. Bana güzel gelen sana güzel gelmeyebilir. ama bu senin bana hakaret edip yargılamana imkan vermez. O yüzden haklı ve güzel eleştiri yapan herkese çok teşekkür ederim. Bir arkadaşımız demiş ki git annene babana sor. Babam hayatta olsa keşke de sorsam. o yüzden sırf yorum yapmış olmak için sırf eleştirmek için olur olmadık yorumlar yapmayın. Ben sizin samimiyetinize güvenerek bir soru sordum. Heralde siz dediniz diye o ismi koyacak değilim. sadece fikir almak istedim. Yine de herkese teşekkür ederim.
  • hocam bencede nağme çok eski nesil bir isim. bana göre yeni nesilden bir isim bulun, anlamı hoş söylendiğinde kulağa hoş gelincek bir isim.

bu arada Allah analı babalı büyütsün hocam :)
  • kemanci07 kullanıcısına yanıt
    nisa
    ELİF NİSA
    nisanur
    nisan favorim
    eylül
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.