Şimdi Ara

1.6 litrelik 100 bg lik herhangiaracla 220 km yapan varmı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
0
Favori
24.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BatuhanK

doru dio olabilirsiniz bn de kadranın yalancısıyım, 68 beygirlik fabia da maksimum 200 km gösterio ztn onda 195 e kdr geldim, 1,6 vectra da rampa aşağı 240 gördü ama gerçek hızı ne bilemicem

dediğim gibi matematiksel formüller olaya girdiğinde 68 hp lik dizel fabianın 200 km hıza ulaşabilmesi için dakikada 7500 civarı bir devir çevirmesi lazım ki bu olaya motorun fiziki yapısı izin vermez zaten..1.6 vectra 240 a rampa aşağı çıkabilir..ama tek şart arabanın 5.viteste 6000 devirdeyken boşa alınmasıdır..eğer bayır aşağı iniyorsa bu hızları bodoslama görür..hiçbir 1.6 16 v araç normal vites oranlarıyla düz yolda 200 km üstünü göremez..görebilecek benim bildiğim tek araç var standart üretimde olan..honda r-ytpe...

• meğer forumda ne kadar çok 200-220 km/h hız yaptığını zannedenler varmış.ibre o hızı göstrebilir ama gerçek hızınız ibredekinin aynısı olamaz

şöyle söyleyeyim;nissan x-trail ile yaptığım ölçümlerde 50 km/h ile giderken GPS 44-45 km , 90 ile giderken 82 civarı ve 100-105 km arasında ise 90-92 civarında gösteriyordu.ayrıca hız ne kadar artarsa bu hata payı da artıyordu 130-150 den sonra hata oranı da baya bi yükseliyor...
  • megane-1 1.6 16v 110 beygir otomatik 230 yaptım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

2000 megane sedan 1.6 115bg düz yolda 220yi rahat yaptı devir 5500 6000 arası

bi kere 2000 model megane lar 110 bg ve araba 180 le giderken devir 5200, 200 le giderken devir 5700 cıvarı bilmiyorum biz aydın otobanında hafif rampa yukarı bu hızı gördük daha gider gibime geliyo ama 220 ye o kadar rahat çıkarmı bilemem

1.6 litrelik 100 bg lik herhangiaracla 220 km yapan varmı

• kusura bakmayın resim biraz büyük olmuş şu işi öğrenemedim gitti ama sağ tıklayıp kaydederseniz görürsünüz kaç km hızla gidildiğini ve bi megane nın kaçla gidebilceğini tahmin edebilirsiniz

acu_men bu arada 230 biraz hikaye gibi geliyo bana
  • Arkadaslar erkes cok guzel soluyor su hp su kadar surat diye.
    Fakat gozden kacırılan bır ıkı nokta var
    birincisi bu suratlerı yaptığını yolun eğimi ne durumda?
    Aracınızın ağirligi kac kg ?Aracların son jhızları fabrıkalrda 75 kg lık normal surucu ve tam dolu depo ıle yapılır ;)
    Lastik ebatlariniz standart olculerde mı ?Ozellıkle ıthal araclarda ulkemızın yollarının durumu nedeni ıle daha yuksek yanaklı lastıkler kullanılır bunlarda kadran hatasına sebeb olur.
    Birde tum aracların kadranları %10 hatalı gosterır.Yanı sız 100 km/s hızla gıderken esasında 90km/s hızla gıdersınız.
    Ruzgar hangi yonden esıyordu ?Hava sıcaklığı kac derece ıdı vs vs.
    hic bır surucu aynı sartlarda bir fabrika test pilotundan daha cabuk hızlanamaz veya daha yuksek hızlara cıkamaz.
    Ayrica Auto showda yazan Onno Usta Teknık verileri verirken 5. viteste 1000 d/dak daki hizi verir.Eğer bunu katları ıle (2,3,4,5 vs. vs.) aracınızın o devirdekı hızını bulabilceğinizi verir.Yanı 5. vites 1000 d/dak da 35 km/s hızla gıden bır arac teorık olarak 6k /d/dak da 35X6=210 km/s hız yapar.Fakat motor gucunuz o devire cıkabılmenıze olanka verır mı orasını bılemem.
    Bu arada ılgilisine not : 97 model Toyota Corolla 1.6xei 105 hp surucu+3 kısı ızmıt otobanında 210 yapıldı.Fakat aynı anda gps ıle yapılan olcumler 179 km/s gosterıyordu.Burda da kadrandakı %10 luk hata payını kanıtlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrMaNcI -- 11 Nisan 2006; 23:02:10 >

• iyi halt yemişsiniz
    madalya verirler artık hepinize
    acırım da günahı olmayan insanlara da sebep olursunuz onlara acırım.
  • FABİANIN 220 YAPABİLMESİ İÇİN 7000 DEVİR ÇEVİRMESİ GEREKİR DİYORSAN İŞİ BİLİYORSUN.
    TAM DA DEDİĞİN GİBİ DEVİR 7000 Dİ. HATTA ÇOK AZ BİRAZ ÜSTÜYDÜ. VE GAZDAN AYAĞIMI ÇEKMESEYDİM YÜKSELMEYE DEVAM EDİYORDU...

ŞİMDİ BAZI ARKADAŞLAR, DEVİR KESİCİNİN KESMESİ GEREKİRDİ DİYEBİLİRLER... ANCAK DEVİR KESMEDİ...
    FABİADAN ÖNCEKİ ARACIM FOCUSTU. FOCUSLA 6800 DE DEVİR KESİYORDU. AMA SON VİTESTE HİÇBİR ZAMAN 6800 E ÇIKAMADIĞI İÇİN DEVİR KESİCİYE GİREMEDİM. ANCAK 1.2. VİTESLERDE 6800 DE DEVİR KESİCİNİN KESTİĞİNİ BİR KAÇ KEZ GÖRDÜM....

FOCUS 1.6 100 BG. FABİA 1.4 101 BG.
    İKİ ARACI DA KULLANDIĞIM İÇİN ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. İKİSİNİN BG GÜCÜ DE AYNI OLMASINA RAĞMEN, FOCUS FABİAYA GÖRE, GAZA DAHA ÇABUK TEPKİ VERİYORDU VE DAHA HIRÇINDI. YANİ GAZA YÜKLENDİĞİNDE, TAM ANLAMIYLA YIRTICIYDI. ÇABUK HIZLANIYORDU..
    FABİA İSE FOCUSA GÖRE DAHA YUMUŞAK KARAKTERLİYDİ.. YANİ GAZA YÜKLENDİĞİNDE BİRDEN FIRLAMIYORDU.. HIZLANMASI DAHA YUMUŞAKTI. DAHA SAKİNDİ. AMA DAHA İSTİKRARLI TIRMANIYORDU. FABİAYLA HİÇ DEVİR KESİCİYE GİRMEDİM...
    ANCAK DÜZ YOLDA OTOBANDA ÇOK RAHATLIKLA 200 Ü GÖRÜYORDU. 220 YAPTIĞIMDA YOL İNİŞ EĞİMLİYDİ VE OPEL VECTRAYLA KAPIŞMA NETİCESİ O HIZA ÇIKTIM... VE KESİNLİKLE OPELİN SÜRÜCÜSÜ KADAR BEN DE ŞAŞIRDIM BU İŞE....

BAZI ARKADAŞLAR KM SAAATİNİN YANLIŞ (FAZLA) GÖSTERDİĞİNDEN BAHSEDİYORLAR. BU DOĞRUDUR. BUNU BEN DE BİLİYORUM. ANCAK BU YANLIŞLIK SADECE FABİAYA MAHSUS DEĞİLDİR. HER ARAÇTA AZ ÇOK VARDIR. YOLLARDA HIZ GÖSTEREN TABELELARDAN GEÇERKEN,
    1.4 SİENA İLE 100 LE GİDERKEN TABELA 90 GÖSTERİYORDU.
    ROVER 620 Sİ İLE 100 LE GEÇERKEN TABELADA 95 GÖSTERİYOR.
    YANİ BU OLAY BÜTÜN ARAÇLARDA VAR BENCE....

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

Orjinalden alıntı: roverci

TRCAPİTAL,

HAFİF İNİŞ EĞİMLİ YOLDA SKODA FABİA 1.4 101 BG SEDAN İLE 220 KM Yİ GÖRDÜM. ANKARA-İSTANBUL ARASINDAKİ 1. OTOBANDA İSTANBUL YÖNÜNE DOĞRU GELİRKEN... ARAÇ DAHA 4 BİN KM DEYDİ...
    KULLANDIĞIM ARAÇLARIN GENELLİKLE LİMİTLERİNİ GÖRMEK İÇİN SON HIZ DENEMESİ YAPARIM.
    ÖRNEĞİN 2000 MODEL 1.6 FOCUS AMBİENTE SEDAN İLE (AYNI OTOBANDA) NE YAPTIYSAM 200 Ü GEÇEMEDİM.
    FABİANIN BU HIZA ÇIKABİLECEĞİNİ BEN DE KESİNLİKLE TAHMİN ETMİYORDUM. AMA ÇIKIYOR....

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

Orjinalden alıntı: electro_g

1.4 100 bg fabialar o hıza çıkıyor arkadaşım... 0-100=10.5~ civarı

Neeeeee? 1,4 Fabia 220 ha! Hadi canım.....

pardon bu konuda birşey yazmayacağım demiştim ama size tek bir soru soracağım..1.4 101 hp fabia ile 220 km yi gördüğünüz sırada devir göstergeniz kaçı gösteriyordu acaba?kilometre göstergesinin doğru gösterdiğini farzedersek fabia daki 5.vites dişli oranlarıyla o anda devirin 7000 civarı olması gerek te ondan sordum..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: roverci

TRCAPİTAL,

HAFİF İNİŞ EĞİMLİ YOLDA SKODA FABİA 1.4 101 BG SEDAN İLE 220 KM Yİ GÖRDÜM. ANKARA-İSTANBUL ARASINDAKİ 1. OTOBANDA İSTANBUL YÖNÜNE DOĞRU GELİRKEN... ARAÇ DAHA 4 BİN KM DEYDİ...
    KULLANDIĞIM ARAÇLARIN GENELLİKLE LİMİTLERİNİ GÖRMEK İÇİN SON HIZ DENEMESİ YAPARIM.
    ÖRNEĞİN 2000 MODEL 1.6 FOCUS AMBİENTE SEDAN İLE (AYNI OTOBANDA) NE YAPTIYSAM 200 Ü GEÇEMEDİM.
    FABİANIN BU HIZA ÇIKABİLECEĞİNİ BEN DE KESİNLİKLE TAHMİN ETMİYORDUM. AMA ÇIKIYOR....

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

Orjinalden alıntı: electro_g

1.4 100 bg fabialar o hıza çıkıyor arkadaşım... 0-100=10.5~ civarı

Neeeeee? 1,4 Fabia 220 ha! Hadi canım.....

pardon bu konuda birşey yazmayacağım demiştim ama size tek bir soru soracağım..1.4 101 hp fabia ile 220 km yi gördüğünüz sırada devir göstergeniz kaçı gösteriyordu acaba?kilometre göstergesinin doğru gösterdiğini farzedersek fabia daki 5.vites dişli oranlarıyla o anda devirin 7000 civarı olması gerek te ondan sordum..

devir sayısı ~6750 civarı oluyor arkadaşım tabi yine tekrarlamak gerekir ibrede görünen değer.

son hız konusun da fabrikaların verdikleri değerler tabiki doğrudur ama 0 rakımda ölçülür sıfır eğimde ölçülür aracın içinde pratikte olması gereken yükler vardır(iki yetişkin insan gibi vs.) e bizim araçlarda az bir eğim bulunca devir kesiciye girene kadar ilerlemeye devam eder sonuç olarak ben kadranda 220 görüyorken gerçekte 180~190 km arası hızla seyrettiğimi biliyorum...

arkadaşlar birde gpsle ölçümün nasıl yapıldığını yazarsanız sevinirm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro_g -- 12 Nisan 2006; 10:13:17 >

• yaa turbulans sana ne yalan borcumuz varki!!! 206 da 185-60-14 lastik vardi!! fabrika cikisi lastikleri deildi yani!! ayrica 206 da spor helezonlar vardi!! bunlar hizini arttirio ve yol tutusunu arttirio die biliorum!! ki inanmayan varsa atar benzinimi cikariz ankara-ist otobanina ispatlarim!!!
    206 pert oldu gerci.. suan elimde tek kapi stilo var!! ondada 220 ibre var ama ibrenin ustunu yazmamislar!! yani 230-240 gosterge var!! inanmayan arkadaslarim varsa atsinlar benzini 230 basiyim stilo ile!!! aha hodri meydan!!!
  • HIZ YAPAN DANGALAKLARA FENA HALDE İFRİT OLUYORUM.DAHA DÜN HERZAMAN ÜZERİNDE N GELİP GEÇTİĞİMİZ ÜNİVERSİTE YOLUNDA HIZ NEDENİYLE ARABA DÖNÜŞ İÇİN BEKLEYEN DİĞER ARABANIN ÜZERİNE UÇTU.2 ÖLÜ 2 ÇOCUĞUDA ÖKSÜZ YETİM BIRAKTILAR.KAZA YAPAN KURTULDU,ADALET OLSA ORADA İDAM SEHPASININ KURULMASI GEREKİR.
    SİVİLCELİ ZÜPPE TİNEYCIRLAR HIZ DENEMESİ YAPIYORLARYA ORADA ELİME BİR İKİSİ GEÇECEK ONDAN SONRA ALLAH YARATTI DEMEDEN YENMİ YEMENMİ
  • FORD Focus c max 1.6 TDCI 215 km düzce otobanda. arac henüz 500km deydi. redline a daha vardı yol bitti iyiki bitti yoksa bolu tünelini ben bitirecektim
  • Ben Bağdatın cadde ismiyle anılmadan önceki müdavimlerindenim hız o zamanda vardı ama böyle değildi genelde 3 -5 kafadar bir araya gelir birimizin aracı ile turlar en iyi tesisat kimdeyse onun müziğini dinlerdik şimdiki gibi rakip araçlar arasında uçurum boyu motor farkları olmazdı . Araçlar hızlandıkça malesef dibine kadar sürat bulmaya başladık 3-4 seneye kadar işim icabı seyehatim çoktu Kahramanmaraş'a 7 saatte girmek antalya'ya 6 saatte inmek benim için iş değildi karlı kış şartlarında istanbul ankara molalı 3,5saat neydi ki . Yılda 125.000km yol ortalaması ile uzun yolda denemediğim araba ve gitmediğim memleket toprağı kalmadı diyebilirim , 20 yıldır direksiyondayım ve insan yaşlanmaya başladımı artık fark ediyor sürat felakettir , sürat bir şeytandır... İçimizdeki şeytanı çıkaralım dibine kadar basalım ben şimdi yanda arkadaşın maseratti sini test edeyim desem verirmi acep obbbbaaaaa

• quote:

Orjinalden alıntı: ADAC

Ben Bağdatın cadde ismiyle anılmadan önceki müdavimlerindenim hız o zamanda vardı ama böyle değildi genelde 3 -5 kafadar bir araya gelir birimizin aracı ile turlar en iyi tesisat kimdeyse onun müziğini dinlerdik şimdiki gibi rakip araçlar arasında uçurum boyu motor farkları olmazdı . Araçlar hızlandıkça malesef dibine kadar sürat bulmaya başladık 3-4 seneye kadar işim icabı seyehatim çoktu Kahramanmaraş'a 7 saatte girmek antalya'ya 6 saatte inmek benim için iş değildi karlı kış şartlarında istanbul ankara molalı 3,5saat neydi ki . Yılda 125.000km yol ortalaması ile uzun yolda denemediğim araba ve gitmediğim memleket toprağı kalmadı diyebilirim , 20 yıldır direksiyondayım ve insan yaşlanmaya başladımı artık fark ediyor sürat felakettir , sürat bir şeytandır... İçimizdeki şeytanı çıkaralım dibine kadar basalım ben şimdi yanda arkadaşın maseratti sini test edeyim desem verirmi acep obbbbaaaaa

ist-maraş 7 saat aşşada yolcu kalmasın hadeee

ayrıca

veeee ist-ank arasını 3.5 saatte alıyodun demek bi de bunun için

kardeş sende F-16 falan mı var???

• GERÇEK

quote:

Orjinalden alıntı: koray35

kusura bakmayın resim biraz büyük olmuş şu işi öğrenemedim gitti ama sağ tıklayıp kaydederseniz görürsünüz kaç km hızla gidildiğini ve bi megane nın kaçla gidebilceğini tahmin edebilirsiniz

acu_men bu arada 230 biraz hikaye gibi geliyo bana
  • salı günü ankaradan gelirken benim 01 toledonun alnı çatladı 210 u geçemedi...
    ama hiç tavsiye etmiyorum.çok endişe verici saniyelerdi.
    size yemin ederim motosikletimle 260-270 gibi hızlarda kendimi daha emniyetli hissediyorum.
    bu arada toledom lpg'lidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

yaa turbulans sana ne yalan borcumuz varki!!! 206 da 185-60-14 lastik vardi!! fabrika cikisi lastikleri deildi yani!! ayrica 206 da spor helezonlar vardi!! bunlar hizini arttirio ve yol tutusunu arttirio die biliorum!! ki inanmayan varsa atar benzinimi cikariz ankara-ist otobanina ispatlarim!!!
    206 pert oldu gerci.. suan elimde tek kapi stilo var!! ondada 220 ibre var ama ibrenin ustunu yazmamislar!! yani 230-240 gosterge var!! inanmayan arkadaslarim varsa atsinlar benzini 230 basiyim stilo ile!!! aha hodri meydan!!!

ben size yalan söylüyorsunuz demiyorum..yanılıyorsunuz diyorum..siz diyorsunuz ki benim göstergemde 240 yazıyor en son..demekki benim araba 240 yapar..oysaki fiat yetkilileri sizinle aynı fikirde değil..onlar bizim standart 1.6 16v stilo aracımızın maximum hızı 183 km/h diyorlar..emin olmak için fiat ın sitesine veya http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/493/TOFAŞ adresine bakabilirsiniz..işkembeden atmak kolaydır da bir de olayın pist boyutu var...bu arada sizdeki 2 kapılı stilo 1.6 mı 2.0 mı?2.0 ise o hızları görebilirsiniz..1.6 ise ancak rüyada...

• temiz bir renault 19 1,6 i e lpg siz yapar daha doğrusu yapmış
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

yaa turbulans sana ne yalan borcumuz varki!!! 206 da 185-60-14 lastik vardi!! fabrika cikisi lastikleri deildi yani!! ayrica 206 da spor helezonlar vardi!! bunlar hizini arttirio ve yol tutusunu arttirio die biliorum!! ki inanmayan varsa atar benzinimi cikariz ankara-ist otobanina ispatlarim!!!

ben size yalan söylüyorsunuz demiyorum..yanılıyorsunuz diyorum..siz diyorsunuz ki benim göstergemde 240 yazıyor en son..demekki benim araba 240 yapar..oysaki fiat yetkilileri sizinle aynı fikirde değil..onlar bizim standart 1.6 16v stilo aracımızın maximum hızı 183 km/h diyorlar..emin olmak için fiat ın sitesine veya http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/493/TOFAŞ adresine bakabilirsiniz..işkembeden atmak kolaydır da bir de olayın pist boyutu var...bu arada sizdeki 2 kapılı stilo 1.6 mı 2.0 mı?2.0 ise o hızları görebilirsiniz..1.6 ise ancak rüyada...

3k 1.6 son sürat düz yolda fabrika verisi 185 verilmiş.

yokuş aşağı zorlama payı ve kadran sapması ile 220 yi bulabiliyor.(gps ölçüm yapıldığında 220 nin mutlaka altında çıkar)

stilo nun 5. vitesi çok uzun oranlı.

240 ı 170 hp 2.4 l abarthlar yapabilir.o motor stilo da bizde yok.2.0 stilo yoktur

zaten 1.6 arabanın 220 yapıp yapmaması fazla önemli değil.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.