Şimdi Ara

1.500-2000(MAX) Arası Sistem Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce ki bir konu da ekran kartı ile başlayıp yeni sisteme kadar gelmek zorunda kalmıştım. En son ekran kartını R7 250 olarak kararlaştırmıştım ama hiçbir yerde yok galiba bu kart

Bütçem 1500 - 2000 (MAX)
    Düşündüğüm sistem şu şekilde.
    İşlemci : i5 4460
    Ram : 8GB DDR3 1600 Mhz
    Anakart : Asus H81M-D
    Ekran Kartı : Sapphire R7 250 (Piyasada Yok Gibi) / Asus R7 250 2gb

Kasa olarak mevcut kasayı kullamak istiyorum ATX herhalde, psu de 400w olması lazım.

Bu sistem iş görür mü? yada aşağıda ki sistem daha mı iyi olur?

İŞLEMCİ: INTEL i5 4590 3.3 GHz, Socket 1150, 6MB, 22nm, 84W 571,13 TL + KDV

ANAKART: ASUS H81M-D R2.0, H81, DDR3, PCIExp, Socket 1150, OB VGA 160,72 TL + KDV

BELLEK - RAM: CORSAIR 8 GB (1X 8GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL10 VENGEANCE CMZ8GX3M1A1600C10 123,41 TL + KDV

EKRAN KARTI: ASUS GTX 750 Ti 2GB GDDR5 128 Bit PCI Exp Ekran Kartı (GTX750TI-PH-2GD5) 387,45 TL + KDV

bu sisteme yeni psu gerekir mi? veya daha uyumlu ve düzgün tavsiyesi olan var mı?
    Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylanss -- 21 Nisan 2016; 19:39:33 >

• 2. sistem daha güzel olacaktır
  • Birde 384 tl ye GTX750 ti yi hangi siteden bulduğunuzu merak ettim adını verebilir misin?
  • cemoric kullanıcısına yanıt
    +KDV var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüğüm kadarıyla diğer parçalar elinizde var(psu,kasa, monitör vs) e o zaman neden 750 Ti ile yetiniyorsunuz ki. Elinizde hangi parçaların olup hangilerinin olmadığını belirtirseniz çok daha iyi bir sistem toplayabiliriz, bunlar çok dengesiz olmuşlar.

• Şuan Sinerjide indirim var aynı fiyata ddr4 i5 6500 lü sistem alınabiliyor haberiniz olsun
  • @cemoric
    Nova'dan baktım orada var.

@Nerding_Gamers
    7-8 yıllık sevdiğim bir kasam var, yeni sisteme uygun olur mu bilmiyorum, monitörüm 21,5" o yüzden monitöre gerek yok zaten uçmuş monitörler
    psu ise 400w yeterli gelir diye umuyorum.

Şuan mevcut sistemim şu şekilde.
    1) Kasa : 7-8 yıllık ATX Kasa Tek fanlı arka tarafta fan
    2) Psu 400w marka model hatırlamıyorum
    3) İşlemci : e4500 dual core
    4) Anakart: Asus p5KPL-AM SE
    5)HDD: 500GB Sata3 (Testlerde 110mb okuma/yazma )
    6)Ekran Kartı: MSI 8600GTS 256MB

bunlardan upgrade olabilecek yok, ben kasa ve psu ekstra masraf olmasın yeterse diye yazmadım ilk mesajımda ki listeye.

@OTTOMANRUPE
    DDR4 sistemi tavsiye etmiyor kimse, duyduğum kadarıyla geçiş sistemiymiş ileriye dönük pek mantıklı olmazmış.

• Skylake'in bir sorunu yok, Haswell alanlar çamur atıyor(herkesten bahsetmiyorum) olay o. i3 6100, 8 gb ddr4 ram ve R9 380(tercihen Sapphire) almanız yararınıza olacaktır. Hdd'niz çalışıyorsa o durabilir bence, üstüne bir de ssd alırsınız. Şu anda mobildeyim sistem kuramıyorum ama dediğim gibi bir sistem kurar ss atarsanız şunu alın bunu almayın diyebilirim.

• Nova'dan bir sistem kurup ss atarım az sonra, ama ddr4 ileriye dönük gider mi? mesela işlemci yetmedi upgrade etmek istersem 1151 soket sorun çıkarmaz mı?

İŞLEMCİ: INTEL i3 6100 3.7 GHz, Socket 1151, 3MB, 14nm, 51W

ANAKART: ASUS H110M-D, H110, DDR4, Socket 1151 Anakart

BELLEK - RAM: CORSAIR 8 GB (1X 8GB) DDR4 2400 MHZ RAM CL16 XMP 2.0 Vengeance CMK8GX4M1A2400C16R

EKRAN KARTI: MSI R9 380 GAMING 4G, 4 GB, DDR5, 256 bit Ekran Kartı (Nova da Sapphire yoktu marka değişebilir)

Ekran kartı çok yüksek değil mi? biraz daha orta segment kart olsa onun yerine de işlemci daha yüksek olsa?
    i3 1151 soket bir i5 4460 1150 soket'ten daha mı iyidir?

ve PSU Seçmedim anladığım kadarıyla 400w yetiyor bu sisteme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylanss -- 22 Nisan 2016; 13:13:21 >

• Teşekkür ederim salagil fakat ddr2 işimi görmez muhtemelen. Biraz da ileriye dönük bir sistem toplamaya çalışıyorum.
    Alınca birkaç sene mümkünse upgrade istemesin.

Bu pc işleri çok karışık olmuş eskiden daha basitti.

DDR3-4-5 bellekler bunlara uygun anakart işlemciler ekran kartları SSD Diskler, i5 mi almalı i3 mü DDR3 mü tercih etmeliyim yoksa 4 mü,
    uçmuş piyasa resmen:)
  • taylanss T kullanıcısına yanıt
    Kim Söylediyse kafasından çok güzel uydurmuş sen millete bakarsan ne konular var yanlış yönlendirme yapılıp 2 gün sonra sorun yaşayıp konu açan alın
  • Şöyle 2 tane sistem oluşturdum, PSU ve Kasa yok, bu nasıl?
    SSD ilerleyen zamanlarda alırım

i3 olan

i5 olan

henüz alternatif tavsiye eden olmadı arkadaşlar, uzun zamandır uzağım uyumsuz seçmiş olabilirim sistemi.

• @Nerding_Gamers
    @OTTOMANRUPE

Flood olacak ama fikir verirseniz sevinirim arkadaşlar, ona göre kafamda şekillendirip şu sıralar sistemi toplamak istiyorum.

i5 6500 olabilir ekran kartı da GTX 900 lü serilerden yada daha uygun fiyata f/p bir kart olabilir.

Önce ki mesaj da i5 bir sistem toplamıştım ama ekran kartı ve anakart konusunda emin değilim uyumsuz seçmiş olabilirim.
    İstediğim şey hiçbir parça beni yarı yolda bırakmasın darboğaz dediğiniz şey olmasın yani, ekran kartı işlemciyi yakalasın işlemci de ekran kartına uysun
    arada anakart'da bunlara ayak uydurabilsin tabi ram de öyle :)

Bunların hepsini uyumlu şekilde bir araya getirebilsem ve fiyat da bütçeme uyarsa en kısa sürede almak istiyorum.
    Kasa ve PSU gerekirse en ucuzlarından alırım onları saymazsak da olur.
    i3'lü sistemin anakartını MSI h110m yapıp onu tercih edebilirsiniz, o işlemci için o anakart fazla.
    Teşekkür ederim kafam iyice karıştı acemi olmak zor iş, ama sanırım i5 işlemciye en az r9 380 yada GTX900 lü seriden almak gerekiyor.

Sanırım i5 6500, r9 380, 8gb DDR4, ve MSI H110M Pro-Vh D4 2133Mhz alacağım.

Artık PSU'yu topladığım yerden gerekirse alırım anakart mikro atx'miş benim şuan ki kasaya uyar galiba.

Ortalama 1.720tl ye geliyor 4 parça daha uygun alınabilecek yer var mıdır diye araştırmam lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.