< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
"17 Seat Leon 1.6 TDi Style Plus - Dell Inspiron 7559 - Maden & Met. Malz. Mühendisi - DEU ÇAP - YouTube
|
2016 model C 180 amg benzinli Mercedes kullandıktan sonra 1.6tdi Passata geçiş yapınca arada ki farkı anladım. gerçekten. Aylık yakıt masrafım yaklaşık 300-350 tl azaldı. 1 sene sonra 35tfsi (1.5lt) Audi a3 aldım. Yaklaşık 1 yıldır da yakıt fiyatları aynı. A3'de yakıt Passata göre 200-250 tl daha fazla C180 e göre 100-150 tl daha az. Aylık 1000 km ortalama mesafe %70 şehir içi. şehir içi her gün 10 km trafik. sabah ortalama 6.5 lt. akşam 11 lt yakıyor araç(yoğun trafik).Ayda 2 kez falanda 300-350 km şehirler arası yol burada da ortalama 5.5-6.0 lt (ortalama 100-110 km hızlarda) 90 km yi geçmeden giderseniz 5. lt ye bile düşer belki 4.8lt bile mümkün. Sonuç: Dizel arabada kafa olarak daha rahatsınız. Arabaya binerken bir yere giderken düşünmezsiniz. Psikolojik olarak rahat olursunuz. (motor almıştım mercedes varken kısa mesafelerde kullanırım diye. Passat aldıktan sonra sattım çünkü hemen hemen aynı yakıyordu motorla) Uzun yolda sol şeriti kapatır basa bas (140-150kn) gidersiniz bilirsiniz ki en fazla 6.5 lt falan yakmışsınızdır. Tek sıkıntı dizel araçlarda çıkabilecek partikül arızası falan bayağ bir masraflı oluyor. Ama oda yüksek km olan araçların başına gelecek bir problem. Kendi fikrim 60-70 bin km ye kadar bence dizel araba her şartta bence benzinliden iyi. Torkun gücünü hissetmek bile çok keyifli bence. Kararlara saygı duyarım ama benim tecrübelerim bu yönde |