Şimdi Ara

1.5 dci sarsıntılı çalışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım 2003 1.5 dci clio 2 sedan 125000kmde. Dayımda ise 2007 1.5 dci symbol var 230binde. Kasa motor vs herşey aynı zaten araçlarda.

Sorun ise şu benim aracı çalıştırdığım an, marş aldığında şiddetli bir şekilde titriyor. Rölantide çalışırken ise aşırı derecede hissedilen bir titreşim var araçta. Bugüne kadar dikkatimi çekmemişti böyle birşey olduğu. Bugün dayımın arabayı aldım fark ettim ki marşta hiç bir sarsıntı yok, rölantide titreşim yok.

Benim araçta bir sorun mu var acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dayındaki araç Euro4 70 hp senin arac ki araclarımız aynı Euro3 65 hp. Bahsettiğin titreşim marş anındaki haric bende de var. Bunun sebeplerinin en basında motor ve şanzıman takozlari var. Enjektörler ve pompa basınc valfi var. Bir de baskı balatadan kaynaklanan balansla allakası var. Eğer motor sağlıklıysa geriye yukarıda yazdıklarım kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin mesajınızdan sonra aradım dayımı, geçen yaz motor ve şanzıman takozlarını değiştirdim ben dedi. Arabaya inip marşa bastırdım bende motoru takip ettim marş alırken motor ileri geri çok fazla oynuyor muhtemelen takozdan yapıyor. Böyle kullanmanın bir sakıncası olur mu acaba?

• İleri geri sallamayı bu takozlardaki deformasyondan yapiyo zaten. Youtuve da Oto Lite diye kanalim var. Motor takoz videolarını izle.

Tamamdır üstad👍🏻👍🏻 çok teşekkür ederim ilginiz ve değerli bilgileriniz için...

• Söyle olur böyle olur diyemem. En kötü senaryo takozun kopup parçalanması. Bu da istenmeyen sonuclar doğurabilir.

En mantıklısı değiştirip kurtulmak hocam sanırım. Oto lite kanalı sizin mi bu arada?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Evet benim. Müsait olunca değiştirirsin. Allah hepimize kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLİO SYMBOL -- 27 Ocak 2019; 0:46:12 >
    Videolarınızı çok beğendim hocam. Çok yararlı ve gayet açık anlatmışsınız elinize sağlık. Amin hocam cümlemize.

Abone oldum👍🏻👍🏻

Teşekkürler keyifli sürüşler dilerim.

Hocam ben teşekkür ederim. Size bir sorum daha var kusura bakmayın.

Bugün fark ettim araç rölantideyken direksiyon titreşimde ki telefon gibi titriyor. Sebebi motor takozlarıyla ilgili olabilir mi acaba

Aynen benim aracda öyle yalnız. Takoz degisiminden sonra gene titrerse direksiyon tıkırtı burcununda degismesi gerekiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.