Şimdi Ara

1.5 aylık iyte izlenimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bir konu gerekliydi buraya. Ara ara günceller, önemli zamanlarda uplarım.

Arkadaşlar yaklaşık 1.5 aydır buradayım. Tamamen objektif bir inceleme olacak çünkü okulu henüz benimsemiş değilim. Gördüğüm kadarıyla burada ya iyte milliyetçileri ya da nefret edenleri var, objektif görüş bulmak zor.

Öncelikle okulun dağ başında olması olayı kesinlikle doğru. İzmirde düzenli bir şey yapmanız için aşırı uzak izmire. Ancak balçovada, narlıderede falan otururursanız tolere edebilirsiniz. Okuldan izmire(balçova) erken saatlerde 45dk - 1 saatte gidebilirsiniz ama akşamüstü ve akşam neredeyse 2 saate çıkıyor. Üstelik arabanız yoksa izmirde en fazla 9a kadar falan kalabilirsiniz çünkü son araba o saatte. Kısacası haftasonu bornovaya falan gidip takılırım diyorsanız gidiş geliş en az 3 saat tutuyor metrosuyla beraber, hatta 4 saate bile çıkabiliyor.

Sosyal olanaklar konusu kısıtlı. Okulun dibinde Gülbahçe diye bir köy var ama en fazla kafeye oturur ya da içmeye gidersiniz, ya da sahilde oturursunuz. Son zamanlarda oturacak yerlerin sayısı da artıyor. Okulun içinde bir tane cafe var ki çoğu yere uzak, birkaç tane de fast food dükkanı var. Çok gezmeyi severim olmazsa olmaz diyorsanız buraya gelmenizi önermem. Kulüpler de çok fazla değil, öğrenci sayısının az olması, okulun şehre uzak olması yüzünden olabilir.

Okul ülkenin en büyük üçüncü kampüsüne sahip ancak içi dolu değil pek. O yüzden pek bir şey ifade etmiyor.

Okulda 1 tenis sahası, basketbol sahası, futbol sahası, yüzme havuzu, spor salonu var. Aylık 20 ya da dönemlik 60 liraya spor salonuna kaydolabiliyorsunuz (randevu alma konusu biraz sıkıntı ama zaman geçtikçe düzelecektir). Biraz daha verip yüzme havuzuna da kaydolabilirsiniz.

Gelelim eğitim konusuna. Eğitimi gerçekten çok iyi ve ağır. Ben sürekli çalışamam diyecekler çok zorlanacaktır. Hocaların hepsi derslerini ciddiye alıyor ve öğrencisini boş bırakmıyor. Buraya gelip de düzenli çalışır, kendinizi geliştirirseniz boş çıkmayacağınızın garantisini verebilirim. Ben 2.sınıf ehm öğrencisiyim. Hocalarımızın hepsi de kendini geliştirmiş, kariyerli insanlar. Evet görece az hocamız var ancak sürekli takviye yapılıyor. En son stanfordda yl+doktora yapmış bir hocamızı kattılar bölümümüze. Georgia Tech, Cornellde eğitim görmüş hocalarımız var. Diğer bölümlerin de aşağı kalır yanı yok, mesela bence bizim okulda mbg çok underrated. Ben kesinlikle akademiye yöneleceğim diyen kararlı insanlar varsa mesela ben direkt mbgyi önerebilirim.

Eğitim ağır olması bir tık eksi sayılabilir diyebilirsiniz ama ben boş zamanınız kalmayacak kadar çok ağır olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Evet okulda okuyan çoğu kişiden böyle duyabilirsiniz ama çoğu çalışmayı bilmeyen, beceremeyen insanlar, ben de dahil. Derse oturuyoruz ama kulaklık takılı, arada telefona bakıyoruz. Böyle ders çalışılmıyor. Doğru çalışmayla bir ton zaman kalır size.

Şimdilik bu kadar geldi aklıma. Sorusu olan ve objektif bir görüş almak isteyen sorabilir. Aklıma geldikçe ekleme yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 14 Kasım 2021; 23:34:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam ciddi ciddi iyte övüyor.

Ben de şehremini üni %25 burslu sosyoloji bölümüm hakkında bilgilendirici bir yazı kaleme alacağım artık. Bıçak kemiğe dayandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda, ankarada yaşayanlar. bu okula gitmeyin. gitmeyin abi, gitmeyin işte. eğitiminde umut var evet ama burası caltech değil nihayetinde, en az 5 yıl kendinize şu zulmü yapmanıza değecek hiçbir şey yok bu okulda. ha dersiniz ki ben bartınlıyım, uşakta yaşıyorum, burdurda oturuyorum. yazın gidin iyi bir bölüm geliyorsa. ama siz beşiktaş vapuru tayfa, caddebostan tayfa, bahçeli tayfa, tunalı tayfa, yapamazsınız oğlum. yapsanız da yapmış olmanıza değmez. bu eziyete değmez. burada 16kya bilgisayar mühendisliği yazacağınıza gidip 22kdan bilkent ctis yazın, 2-3 seneye teşekkür etmeye gelirsiniz(ilk maaştan komisyon alırım). bu okul olur da dünya sıçmaya devam etmezse bir 10 sene sonra çok güzel bir yer olabilir. ama şimdilik alay edilen hakkari üniversitesinin iyi eğitim vereni. ha kampüsü egenin kampüsünün yerinde olsaydı mesela, odtü gelmiyorsa yaz git derdim. ama mevcut haliyle büyük şehirden it getirsen durmaz, 2. gün firar eder. ha unutmadan bunu partiler ve doggyler için demiyorum. asosyalseniz de yazmayın. o yurtlar, o yol, o köy evleri, seçeneksizlik ve seçeneklerinizin kepazeliği... kendinize yazık etmeyin.

• thevictorious kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Ben gerçekten başka seçeneğim olmadığı için geldim. İyteden başka okula gitmeye gönlüm el vermedi, mantıklı da değildi. İzmire yakınım, her hafta eve gitme durumum var. Ege ve dokuz eylülü de iyte varken seçemedim, eğitim yönü ağır bastı.
    İzmir dışında 3 büyük şehirden gelenlere harbi ters okul. Çok çok asosyal değilse biri, gezmekten hiç hoşlanmıyorsa sıkıntı olur ciddi. 4 sene az değil, sırf eğitimi görece biraz daha iyi diye direkt atlamayın ciddi ciddi düşünün.
    Ben hala istanbulda güzel bir yer gelmedi diye üzülüyorum, ytü makineyi bile düşündüm bana hiç hitap etmemesine rağmen.
    Gelmeyi düşünenler şuursuzca övenlere kapılıp araştırmadan düşünmeden yazmasın, onlar tek bir pencereden bakıyorlar olaya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cefeler... 

• komenyus123 kullanıcısına yanıt
    Ee 103 nasıldı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Pineapple T kullanıcısına yanıt

Hocam doldurduk bir şeyler dersi geçecek kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İytede elektronik ve haberleşme elektrik elektronik mi oldu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.