Şimdi Ara

1.4 HDi Mazot Filtresinde Su Var İkazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde yol üzerinde bir yerden depoyu fulledim. O günden sonra mazot filtresinde su var ikazı yanmaya başladı. İkaz hep aynı yerde 2-3 saniyeliğine yanıp sönüyor. Ama Stop ikazıyla birlikte yanıyor. Beni endişelendiren de bu oldu. Neden stop ikazı yakıyor olabilir? İçinde de şu an en az 180 liralık mazot vardır. Bu mazotu ışık yanana kadar bitirsem motora zarar verir miyim? Yoksa filtrede su boşaltma tapası var mıdır? İkazı yaktığı yerden önce de uzun bir yokuş iniyoruz, sonra da bir yokuş çıkıyoruz. Tam o yokuşun ortasında yakıyor. Ve oradan geçerken motor soğuk oluyor. Daha başka yerde yaktığına şahit olmadım. Teşekkürler.

Mazot filitresi değişse bile mazotta su varsa yine aynı uyarıyı vercek

Ekleme:bi cozum bulmanızı öneririm, motor kendini arıza moduna alıp, servise gidin uyarısı verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Shell den mazot almış amcam 308hdi da aynısı olmuştu serviste filtre değişti sorun çözüldü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ikaz lambası yandığında sağa çekip internetten bakmıştım bu lamba ne lambası diye. Filtrede su var lambası demişlerdi. Kitapçık olmadığı için de bakamadım. Bugün internetten kitapçığını indirip bir de ben bakayım dedim ve o lambanın motor soğutma suyu minimum ikaz lambası olduğunu öğrendim. Sembolü benziyor gerçekten de. Tam da depoyu doldurduktan sonra olunca öyle sandım. Soğutma suyu tam aslında ama niye lamba yaktıysa.. Sensör arızası herhalde.
    @metinTasci @krkmz1666

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 1 Eylül 2017; 7:56:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ayzam

Aynı olay başıma gelmişti,benim araçta sağ ön teker tarafında yakıt filtresi tapasi vardı,Onu açtılar ve 2 litre civarı yakıtı bosalttilar, sorun düzeldi

Hangi ikaz lambası yanıyordu hocam? Stop da yanıyor muydu sizde?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.