Şimdi Ara

1.3 Multijet 90hp motor arıza ışığı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen hafta grande punto aldım.
    Aracı devirli kullandığımda gaz aniden kesiliyor ve sarı motor arıza ışığı yakıyor.İstediğin kadar yüklen 3 bin deviri geçmiyor.
    Kenara çekip stop edip tekrar çalıştırıyorum.Işık halen yanıyor ama sıfır sıkıntı araba süper performans veriyor.
    Sonra ki gün yine aynı döngüyle devam ediyor.

İnternetten araştırdım.Forumlarda map sensöründen olur dediler lakin söküp baktığımda yeni değişmiş olduğunu gördüm.
    Yukarıda anlattığımı bir ustaya söyledim ve turbo revizyonu gerekli kesin bundan olur dedi.

Daha önce başına gelen var mı?

Ustaya güvenmiyorum çünkü aracı stop edip çalıştırdığımda motor çok canlı turbo bitmiş olamaz.Bir sensör okuma yapmıyor sanki ama hangisi?

Fikri olan paylaşırsa sevirinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arıza ışığı yandığı zaman cihaza bağlatsanız her şey ortaya çıkıcak aslında.
  • Aynisi linea aracim da oldu ufak bi hata oluyor genelde bilgisayara baglayip sildirin daha vermiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oksijen sensoru ya da Dpf tikanmasi...

Oksijen Sensörü Ne İşe Yarar. Oksijen sensörünün, motor kontrol ünitesine gönderdiği sinyal değerlendirilerek motora alınan hava-yakıt karışımı oranının, zengin karışım mı fakir karışım mı olduğu belirlenmiş olur. ... Böylece yakıt tasarrufu sağlanır, egzoz emisyonları düşürülür ve motorun performansı arttırılır...( Alintidir )

Artirmazsa ariza var demektir zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 15 Mayıs 2019; 1:17:35 >
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    İlk ışığı yaktığında stop etmeden gitmek en mantıklısı gibi.

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Dpf yok araçta oksijen sensörü olabilir belki.
    Derdim tokat yememek.
    Turboyu revizyona sokalım diyo usta.Bin lira verip problemi çözememekte var işin içinde.

• Benim de grande punto tjet ile yaşadığım bir sıkıntı vardı açtığım konuya bakarsan çözümü ile beraber konuda var. Her şeyin öncesinde internetten bir tane elm327 obd2 cihazı alıyorsun ve arızayı anlıyorsun. Turbo basıncı ile alakalı bir arıza verirse revizyondan falan önce direk hortumlara bakıyorsun. Ustaların alayı şerefsiz milleti dolandırmaya yer arıyorlar. Bana 2 bin lira masraf çıkardı 26 liraya kendim çözdüm. Arıza kodunu ve içeriğini söyle ona göre yardımcı olalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea 1.4 motor arızası
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı araçtan bende var. Geçen yıl karlı havada Manisaya inerken bire bir aynı durumu yaşadım. Servise götürdüm usta ''hararet göstergesine bak birden sıfıra düşüp 10-15 saniye sonra tekrar eski yerine geliyor mu'' dedi. Dediği gibi de oldu. Termostat arızasıymış. Belki seninde sıkıntı aynıdır. Eğer sıkıntı oysa 200 lira sıkışmış demektir.
  • Aracınıza bir obd okuyucu alın telefonda aktif olsun hata verdiğinde hemen telefondan hata koduna bakın.

• ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Teşekkürlerler hocam hatayı öğreneyim buradan paylaşacağım.

• MDiri kullanıcısına yanıt
    Yarın hararete dikkat edip deneyeceğim teşekkürler

• Günaydın.

----Güncel----

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamilhan10

Günaydın.

----Güncel----
    Biladerim 30 liraya cihaza bagliyorlar.
    30 dan fazla sensor olan bir motora buradan kafadan atarak nasil.yorum yapacagiz?
    Kaldi ki 6 ileri dizel puntoyu 4 senedir kullaniyorum.

• Sanayide aracı bilgisayara bağlatıp ögrenebilirsiniz sorunu. Ve ya aliexpres gibi sitelerden obd2 cihazı alarak kendinizde ögrenebilirsiniz. En kesin sonuç budur.
  • 1.3 Multijet 90hp motor arıza ışığı hakkında

Hata kodu bu
    P0234

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamilhan10 -- 15 Mayıs 2019; 17:30:12 >
  • Nette meşhur bir oto tamircisinin videolarından birinde gp marka araçta sıkıntının aynısı olan birinde turbo revizyonu yapıp araç testi yapmıştı arkadaş .İyi bir usta diyolladı tamir etmeyi değiştirmeye tercih ediyodu isim vermek hoş olmaz youtube da bi araştırın derim

• Aynı motora sahip astra h aracımda da aynı sorun var ben de haftasonu göstereceğim
    Sizin durum çözülirse paylaşırsanız sevinirim

• cqr52 C kullanıcısına yanıt
    Obd cihazını bağlayıp hatayı sildim.çok zorladım aracı aynı sorun tekrarlanmadı.Birkaç gün yine aracı zorlayacam tekrarlamazsa sizde sildirin.Siz benden önce çözerseniz haberleşelim lütfen

• Turbo çarkları sıkışmış olabilir. Piyasada turbo revizyonu hakkıyla yapan yok. Çıkma elkenmemiş turbo bak. Tekrarlarsa sorun.

Wesgate hortumlarında kaçakta olabilir. Belki turbo sağlam ama vakum hortumunda kaçak var.

• Map sensörü başka bir yere bakmayın. arıza kodunu internette detaylıca araştırdınız mı ? Turboyu elletmeyin sakın. Önce yağsız kontak spreyi ile temizleyin olmadı yeni sensörü alın kendiniz değiştirin 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 15 Mayıs 2019; 22:57:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.