Şimdi Ara

1.2 / 1.4 TSI'cıların Yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
6.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: knowledqe

Yakıt şikayetini bilmem ama eski dizel aracımı aratmıyor. Dizel aracımın 4.5 yaktığı yerde 1.2 TSI aracım 5 - 5.5 yakıyor.
    Geçen yol bilgisayarına baktığımda uzun süreli 3500KM ortalaması 5.5 litre idi. Ortalama hız 35 +-5 falandı sanırım. Tam hatırlamıyorum araç elime geçince fotoğraflarını çeker koyarım.
    Araç 8500KM'de 1.2TSI 105 Manuel Leon

Bisiklet Selektor yapıyor mu ?

Ya bırakın 4.5-5 mis ya siz sehir ici diye şile yolunda kullanıyorsunuz ya da 1 kere gaza basıp gerisi ruzgar gücü

Biz de tsi kullanıyoruz öyle kasa kasa araba kullandığımı unutuyorum anca dusuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 18 Mayıs 2015; 22:59:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

1.4 Tsi 180 hp

Şehir içi çok sıkışık trafikte 8.5 - Biraz çevreyolu girerse 7 ye düşürebilirim ama en sağ şeritlerde takılırsam .

Şile yolunda 5.5

Arkadaşta Scirocco 160 var değerlerimiz birbirine yakın gibi

Aracın yaktığı yağ da hesaba dahil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

1.4 Tsi 180 hp

Şehir içi çok sıkışık trafikte 8.5 - Biraz çevreyolu girerse 7 ye düşürebilirim ama en sağ şeritlerde takılırsam .

Şile yolunda 5.5

Aracın yaktığı yağ da hesaba dahil mi ?

Sis farlari acik fotograf çektiren arkadas onlar gözünü almis heralde bir kapat sonra 2 arastirma yap .

Sonra komikliğini yaparsın

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• Ben merak ediyorum istanbul 20km/s ortalama hız ile ne yakiyor bu 1.2 tsi yada 1.4 tsi
    Yukarda bi arkadaş şehir içi 56 km/s ortalama hız demiş de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymetu -- 18 Mayıs 2015; 23:16:29 >
    vitesi çat diye 4"e taktım debriyajı kontrollüce bırakmaya başladım. direksiyonu çok hafif sola kırdım bu araba düşen motor devrini kompanze edebilmek için gaza çok kontrollü ufak dokunuşlarda bulundum.vitesi çat diye 4"e taktım araba birden ok gibi uzadı bi sağ şeride geçtim bir anda 210 gibi bi süratle önüne geçtim 5 e attım. vitesi çat diye 4"e taktım hızım 100"e ya düştü ya düşmedi derken sağ ön tekerlek bir çukura düştü aman yarabbim araba en küçük civatasına kadar sallandı
  • Çorum Tokat Arası 180 Km. Yolun 80 km lik kısmı dökme mıcır asfalt yani tabiri caizse ugultu yapan asfaltan.

3 kişi + 1 bebek + 1 valiz. Hava sıcaklıgı 30 derece. 16 inç orjinal jant. 32-33 psi lastik basınçları.

110 km hızla hız sabitleyici açık. Klima düşük kademe de açık. Eve geldiğimde ortalama 5,7 idi.

Bu arada araç daha yeni alındı daha 1200 km de. Yani rodaj evresinde ve yakıt tüketimi biraz daha fazla.

sanırım yeterli bir bilgi oldu. Şunuda belirteyim. Aracı ilk aldıgım gün bayiden çıktım Ankara Çorum arası 100 km hızla cc açık 4.7 veya 4.8 km ile gelmiştim. Klima kapalı ve tek kişiydim.

Mesela sabah evden çıkıp işe gelirken 2 - 2,5 km yol geliyorum yaklaşık 3-4 ışık var.Ortalama hız 15-20 arası oluyor. iş yerine geldiğimde ortalamam 9-10 lt oluyor. .Çünkü motor ısınmıyor bile. Yani motor sogukken 2-3 km gidipte 7 km yaktım diyen çevre yolu veya rampa aşşagı yol kullanıyordur sanırım. İş yerime bugun motor sıcakken geldim yani yag sıcaklıgı 60 derece idi bir baktım 6.5 idi az trafige takıldım 7 oldu. yani aynı yolu 10 litre ile de geldim 7 litre ile de. Birde şunu fark ettim örneğin şehir içinde 4. viteste 40-50 km hızla giderken bile CC kullanmak yakıt tüketimini belirgin oradan düşürüyor. Sonuçta direksion üzerinde 1 tuşla devreye giriyor. Kullanmaya alışmak lazım. Çünkü bugün sıcak mtor oldugundan mıdır yoksa CC kullandıgımdanmıdır bilmem ama 3 lt daha aşşagı gösterdi. Yani kısacası hocam eğer aracı bir kaç km mesefelerde kullanacaksan tsi değil tdi da alsam düşük değerler zor. dizel bir araç bile 7-8 lt leri görüyor 2 km lık yolda.

Tabi şunu tekrar hatırlatayım araç henüz rodaj döneminde yakıt verileri daha da düşecekttir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 18 Mayıs 2015; 23:27:35 >

• 1.6 TDI, yeni çalıştırıp hemen dur kalk trafiğe girince 9 litre yaktı, ortalama hız 8-10 arası, yer ortaköy beşiktaş. Motor ısınmamıştı, daha sonra hedefe varıldığında 23 km ortalama hızda tüketim 6.7 idi, ama araçta 6 kişi vardı.

Normalde 30 35 km ort. hızlarda 5 ile 5.5 arası ortalama.

Şehir dışında fabrika verisi tutturuluyor. (3.3) Ama 80-90 ile gitmek gerekiyor.

Ama bazı TieSaYcı arkadaşlar çok atıp tutuyor şehiriçi 6.5 yakıyor diyorlar, şehiriçinden kastın ne gardaş, çevreyolunda sakin sakin geziyor, evin önüne gelmek için şehiriçine geliyor veya ufak bir tur atıyor, sonra şehiriçi diyor.
  • Şakamısınz lae siz? 6-6,5 Lt diyorlar şehir içi benim 1.6 TDI Superb yakıyor 7,5-8 LT/Ort hız(30 km/S civarı)90'a sabitleyip çevre yolunda gördüğünüz değerleri burada şehir içi diyerek millete yanlış bilgi vermeyin

buyrun ss. Karma tuketim.

Edit: leon 1.2 tsi manuel

Cok yogun trafikte 8 litrenin asagisi zor. Ben ankarada bu tuketim ile geziyorum. Mesai baslangic ve bitis saatlerinde yola cikmamaya calisiyorum. Bu kullanimin icerisinde cok az yogun trafik vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypnotica -- 19 Mayıs 2015; 0:11:14 >

Orijinalden alıntı: Abstraction

1.6 TDI, yeni çalıştırıp hemen dur kalk trafiğe girince 9 litre yaktı, ortalama hız 8-10 arası, yer ortaköy beşiktaş. Motor ısınmamıştı, daha sonra hedefe varıldığında 23 km ortalama hızda tüketim 6.7 idi, ama araçta 6 kişi vardı.

Normalde 30 35 km ort. hızlarda 5 ile 5.5 arası ortalama.

Şehir dışında fabrika verisi tutturuluyor. (3.3) Ama 80-90 ile gitmek gerekiyor.

Ama bazı TieSaYcı arkadaşlar çok atıp tutuyor şehiriçi 6.5 yakıyor diyorlar, şehiriçinden kastın ne gardaş, çevreyolunda sakin sakin geziyor, evin önüne gelmek için şehiriçine geliyor veya ufak bir tur atıyor, sonra şehiriçi diyor.

Aynen şehiriçini çevre yolundan ibaret görüp gelip buraya 5 litre yakıyorum diyenler tam komedi.

Sıkışık trafikte 15-20 kmh ortalama da 7 litreden asağı yakarsa gelsin bi de beni yaksın ne tsi miş arkadas.

Kimisi de uzun yolu söylemiş biçok araba artık uzunda 4-5 litrre aralıgında yakıyor marifet mi bu cc yi acıp ta

• benim karşılaştığım değerler aşağıda.
    araç cc 1.4 160hp

1.2 / 1.4 TSI'cıların Yakıt tüketimi

Bu ise yol çok boşsa elde ettiğim değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascasse* -- 19 Mayıs 2015; 0:24:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

benim araçta tsi'nin turbosuz olan 1.4 mpi motoru var 6 litre yakıyor. turbolusu da en fazla 7 litre yakar.

Hocam bu tsi daki t nin anlamı ne sence ?

1.4 Tsi 180 hp

Şile yolunda 5.5

15-20 kmh ortalama ile mi yakıyor

Ortlama Hız: 28km
    Ortalama tüketim: 8.5 litre
    Katedilen yol: 3400km

İnsanımız öğrenemedi şehir içi kavramı çok değişken. Çevre yolundan işe gidersin ortalama 5 yakarsın, normal trafikte 6 yakarsın, yoğun trafikte 9 yakarsın. Önemli olan ortalama hızınız nedir. Sadece ortalama hızda önemli değil. Aynı ortalama hızda aynı araç 8'de yakar 10'da yakar. Yokuşu bol Çankaya'da oturan vatandaş 10 yakar, dümdüz Konya'da aynı ortalama hızda vatandaş 7 yakar.

1.2 TSI özellikle kısa mesafe git gellerde başarılı. Motor ısınmadan hedefe ulaşıyorsanız tüketim dizellerde yüksek oluyor. Benzinli araç daha çabuk ısınıyor bir de düşük hacim olunca kısa sürede normal çalışma ısısına ulaşıyor. 1.6 dizel focus Ankara'da aynı şehir içi güzergahta ortalama 7.5 litre yakarken 1.2 TSI aynı şartlarda 8.5 yakıyor. Dizel motor ısınmayınca tasarruflu olmuyor.

TSI yüksek devirlerde aşırı müsrifleşiyor. Ben hareketli kullanmayı seviyorum diyorsanız ekonomi beklemeyin 10 litrenin altını göremezsiniz.

• karadenizde ünyede kullanıyorum şehir içi 2-3 viteste 7,5-8 lt arası yakıyor.ancak ünye samsun arası düz yolda 90 km civarı gidersem 4,7-4,8 arası yakıyor.100-110 km arası gidersemde 5-5,3 lt arası yakıyor.bu değerler gerçektir.aracımın az yaktığını idda edenlerden değilim.
    Araç leon 1.4 tsi 140 hp. Arkadaşımın octavia 1.6 dizeli de 800 km yapıyor ş.içinde.
    tabi mazot daha ucuz olduğu için dizel daha ekonomik oluyor, ama menzil olarak yakın.
    uzun yolda da 110-120 gidersem 1050 km yapıyor, 120-130 gidersem 900-950. yaklaşık olarak yani.
    yakıtından son derece memnunum. kısa mesafaler yapmama rağmen az yakıyor. en son bir depo ile 33 gün
    kullandım arabayı ş.içinde.

Yoğun istanbul trafiğinde

İstanbul trafiği genel

Ümraniye-Baltalimanı arası rekorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 19 Mayıs 2015; 1:45:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skysoblue85

Araç Golf mk7 1.4 Tsi 122bg manuel , buyrun İstanbul yakıt ortalamalarım.

Yoğun istanbul trafiğinde

İstanbul trafiği genel

Ümraniye-Baltalimanı arası rekorum

Maşallah baya iyi hocam
    27 km/h ile 6.9 bu motor için normal ama
    18 km/h ile 7.0 ilginç en az 9-9,5 olması lazımdı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.