Şimdi Ara

1.1.1 den 1.1.2 ye Yükseltme ve Türkçeleştirme Rehberi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
0
Favori
15.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biliyorsunuz ki bende uzun zamandır iphone kullanıyorum.
    Fakat bu başlık 1 haftadır dikkatimi cekmekte.
    Gözlemledigim kadarıyla bazı arkadaşlar başarısız olmuş.

Şimdi bende 1.1.1 versiyon ve 04.01.13_G modem firmware yüklü bir iphone var.
    ve ben cihazı normal sim kartımla kullanabiliyorum (turbo v.b yok)
    Sormak istediğim soru ise burada cihazımı 1.1.2 versiyona yükseltmem mi?
    Yani şuan ben cihazımı 1.1.2 versiyona yükseltebilirmiyim?
    Ardından ise jailbreak ve simlock işlemlerini sorunsuz yapabilirmiyim?

Yükseltmeden önce sormak istedim.
    Malum yükselttikten sonra turbo sim, bişi sim, hebe sim falan ister belki?
    İstemiyor değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mayh3m

Merhabalar arkadaşlar.
    Biliyorsunuz ki bende uzun zamandır iphone kullanıyorum.
    Fakat bu başlık 1 haftadır dikkatimi cekmekte.
    Gözlemledigim kadarıyla bazı arkadaşlar başarısız olmuş.

Şimdi bende 1.1.1 versiyon ve 04.01.13_G modem firmware yüklü bir iphone var.
    ve ben cihazı normal sim kartımla kullanabiliyorum (turbo v.b yok)
    Sormak istediğim soru ise burada cihazımı 1.1.2 versiyona yükseltmem mi?
    Yani şuan ben cihazımı 1.1.2 versiyona yükseltebilirmiyim?
    Ardından ise jailbreak ve simlock işlemlerini sorunsuz yapabilirmiyim?

Yükseltmeden önce sormak istedim.
    Malum yükselttikten sonra turbo sim, bişi sim, hebe sim falan ister belki?
    İstemiyor değil mi ?

modemin fw si telefonun versiyonu eger dediğin gibiyse ve AŞAMALARI GERÇEKLEŞTİRMEDEN ÖNCE DİKKATLİ OKUYARAK 1.1.1 den 1.1.2 ye çıkabilirsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: phantaso

Arkadaşlar bu işlemleri modem firmware i 04.02.13_G olanlar yapamıyormu.benim telefonu normalde 1.1.2 idi ama arkadaşım 1.1.1 e düşürdü versiyonu ayrıca turbo sim de var bu işlemleri yaptıktan sonramı kullanabiliyorum. veya ne yapmam lazım bu konuda yardım edermisiniz.

versiyon 1.1.1(3a109a) ve modem firmware 04.02.13_G

sen turbo sim kullanıyorsan senin telefonun fabrika çıkışı 1.1.2 dir ayrıca bootloader da 4.6 dır bu yüzden bu yöntemi deneme SAKIN....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tracerooter

quote:

Orjinalden alıntı: phantaso

Arkadaşlar bu işlemleri modem firmware i 04.02.13_G olanlar yapamıyormu.benim telefonu normalde 1.1.2 idi ama arkadaşım 1.1.1 e düşürdü versiyonu ayrıca turbo sim de var bu işlemleri yaptıktan sonramı kullanabiliyorum. veya ne yapmam lazım bu konuda yardım edermisiniz.

versiyon 1.1.1(3a109a) ve modem firmware 04.02.13_G

sen turbo sim kullanıyorsan senin telefonun fabrika çıkışı 1.1.2 dir ayrıca bootloader da 4.6 dır bu yüzden bu yöntemi deneme SAKIN....

peki ne yapmam lazım telefonu kullanabilmem için turbo simi de görmüyorki görmesi için ne yapmam lazım

• tracerooter
    senin yöntemle 1.1.2 ye yükselttim telefonu çok teşekkürler. 1.1.3 e geçme ihtimalimiz varmı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozel_mehmet

tracerooter
    senin yöntemle 1.1.2 ye yükselttim telefonu çok teşekkürler. 1.1.3 e geçme ihtimalimiz varmı??

Arkadasim senin adina cok sevindim bu isi parayla yapanlara sinir oldugum icin bu rehberi hazirladim . Tabiki 1.1.3 kirilsin bende dogal olarak kendi telefonuma yukleyecegim yuklerkende bu islemin nasil yaildigina iliskin rehber yayinlarim mutlaka.

Dikkat: hacktheiphone.com/1.xml degisti degismis halini ilk mesaja ekledim
  • Arkadaşlar Merhaba
    Benim sorunum şudur iphone 1.1.1 orjnal versyonlu olup burada yazıldığı gibi 1.1.2 ye update ettim herşey tastamamdi :)
    Lakin işlemler bittikten sonra Mesajlar menüsüne ve Arama Menüsüne giremez oldum.. İconları seçince belli bir sure 3 sn kadar alt menüleri göstermeden giriş yapıyor ama tekrar ana menüye dönüyor. Bide kendi numaramı aradığımda ise telefon tepki vermiyor sadece ortasında dönen bekleme işareti çıkıyor.. Üstadlar bir el atalım şuna yaa
    Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fordon

Arkadaşlar Merhaba
    Benim sorunum şudur iphone 1.1.1 orjnal versyonlu olup burada yazıldığı gibi 1.1.2 ye update ettim herşey tastamamdi :)
    Lakin işlemler bittikten sonra Mesajlar menüsüne ve Arama Menüsüne giremez oldum.. İconları seçince belli bir sure 3 sn kadar alt menüleri göstermeden giriş yapıyor ama tekrar ana menüye dönüyor. Bide kendi numaramı aradığımda ise telefon tepki vermiyor sadece ortasında dönen bekleme işareti çıkıyor.. Üstadlar bir el atalım şuna yaa
    Kolay gelsin

installerdan "iworld" programını kurmalısın işini görür...
  • Çok teşekkürler tracerooter sorun çözüldü İphone devammmmm
  • pardon nerelisin hocam
  • açıklamalar için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_e_s_i_r_e -- 27 Ocak 2008; 19:49:38 >
  • 1.1.2 yükseltem talimatları ve türkçeleştirme için gerçekten emeği gecenlere cok teşekkür ediyorum.bu kadar mükemmel hazırlanabilir ancak.hem 1.1.2 ye yükseltmede hemde türkçeleştirmede hiç sorun yaşamadım.en küçük bir takılma olmadı.talimatlar ve türkçeleştirme olağanüstü başarılı.bizi bu işi parayla yapanlara mecbur etmeyenelerin tuutkları altın olur inşallah.iphone u mu daha cok sevmeye başladım.ayrıca tükçeleştirme konusundada hiç hata yok diyebilirim.tekrar tekrar teşekkürler
  • ekranda operatör logosunun tam sığmasını nasıl sağlayabliriz.font boyutunu falan nasıl küçül terek TRTURKCELL yazısının ekrana tam sığmasını sağlayabiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: girayhan1

1.1.2 yükseltem talimatları ve türkçeleştirme için gerçekten emeği gecenlere cok teşekkür ediyorum.bu kadar mükemmel hazırlanabilir ancak.hem 1.1.2 ye yükseltmede hemde türkçeleştirmede hiç sorun yaşamadım.en küçük bir takılma olmadı.talimatlar ve türkçeleştirme olağanüstü başarılı.bizi bu işi parayla yapanlara mecbur etmeyenelerin tuutkları altın olur inşallah.iphone u mu daha cok sevmeye başladım.ayrıca tükçeleştirme konusundada hiç hata yok diyebilirim.tekrar tekrar teşekkürler

yazdıkların için çok çok teşekkür ederim hayırlı ugurlu olsun TABİKİ TÜRKÇE İÇİN EMİRİSİM arkadaşımızı unutmamız gerekiyior.

• quote:

Orjinalden alıntı: girayhan1

ekranda operatör logosunun tam sığmasını nasıl sağlayabliriz.font boyutunu falan nasıl küçül terek TRTURKCELL yazısının ekrana tam sığmasını sağlayabiliriz

ben denemedim ama bunun cevabını iphone.unlock.no dan bulabilirsin . hatırladıgım kadarıyla orada bununla ilgili birşeyler yazıyordu.
  • sayin tracerooter...
    asagidaki linki aynen dediginiz gibi sources kismina copyaladiktan sonra anysim 1.2.1 in halazirda general altinda olmadigini farkettim...acaba nedeni ne olabilir yada anysim 1.2.1 dosyasini baska nerden indirebilirz acaba

BU İŞLEM BİTTİKTEN SONRA YANİ ADRESS KISMINA hacktheiphone.com/1.xml
    YAZIP OK TUŞUNA BASTIKTAN SONRA TELEFONUMUZ İNTERNETTEN BU YAZDIGIMIZ
    ADRESİ KONTROL EDEREK GEREKEN YAZILIMI İNDİRECEĞİMİZ KISMI
    TELEFONUMUZUN İNSTALLER KISMINA EKLEYECEKTİR. BU TARAMA İŞLEMİ
    BİTTİKTEN SONRA "DONE" TUŞUNA BASARAK BURADAN ÇIKIYORUZ.

ŞİMDİ İNSTALLER A TEKRAR GİRİYORUZ VE BİRAZ ÖNCE
    "BSD SUBSYSTEM" İ YÜKLEDİĞİMİZ YERDEN YANİ "CATEGORİES" DEN
    "Hack the Iphone tools" kısmından "anySIM 1.2.1u" programını kuruyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: executorr

sayin tracerooter...
    asagidaki linki aynen dediginiz gibi sources kismina copyaladiktan sonra anysim 1.2.1 in halazirda general altinda olmadigini farkettim...acaba nedeni ne olabilir yada anysim 1.2.1 dosyasini baska nerden indirebilirz acaba

BU İŞLEM BİTTİKTEN SONRA YANİ ADRESS KISMINA hacktheiphone.com/1.xml
    YAZIP OK TUŞUNA BASTIKTAN SONRA TELEFONUMUZ İNTERNETTEN BU YAZDIGIMIZ
    ADRESİ KONTROL EDEREK GEREKEN YAZILIMI İNDİRECEĞİMİZ KISMI
    TELEFONUMUZUN İNSTALLER KISMINA EKLEYECEKTİR. BU TARAMA İŞLEMİ
    BİTTİKTEN SONRA "DONE" TUŞUNA BASARAK BURADAN ÇIKIYORUZ.

ŞİMDİ İNSTALLER A TEKRAR GİRİYORUZ VE BİRAZ ÖNCE
    "BSD SUBSYSTEM" İ YÜKLEDİĞİMİZ YERDEN YANİ "CATEGORİES" DEN
    "Hack the Iphone tools" kısmından "anySIM 1.2.1u" programını kuruyoruz

ben oradaki eksikligi gidermistim AMA tekrar kontroledecegim. O bahsettigin source adresini degistirdi yeni adres: hacthatphone.com/1.xml bunu eklersen cikacaktir.

• merhabalar,yukarida islemi bu aksam birazdan bende uygulamaya baslamak istiyorum,bu topic i bastan sona okudum ve dikkat etmem gerekn yerleri not aldim.ben birkac gundur tlf nu 1.1.2ye cikarmak icin ugrasiyorum ama bir turlu tlf 1.1.2de sim unlock olmadi.Bu topicdeki siralama benim daha once denediklerimden daha farkli o yuzden bu sefer olacagindan biraz umitliyim ama bisey ogrenmek istiyorum.yazinin basinda vermis oldugunuz 1.1.2 update dosya linki ile internette hack that phone vb gibi sitelerde yeralan 1.1.2 dosyalarinin icerigi farkli olabilirmi?ayni sekilde jailbreak 1.1.2 dosyasi da oyle ve jailbreak yaparken PC veya Mac os dan yukleme arasinda hangisi daha problemsiz ve saglikli olur?bu arada jailbreak 1.1.2 cannot connect gibi bir hatayi surekli veriyorsa bende size bir tavsiye jailbreak islemini baska bir makinada yapin cunku java dosyalariniz tam ve son surum olsa dahi (buna mac os dahil) baglanti hatasi verebiliyor ve tek cozumu sistemi yeniden yuklemek,o yuzden baska bir PC veya Mac os uzerinde jailbreak i deneyin.
    birsey daha var bu islemleri yaparken itunesin vers 7.5 olmasi zorunlulugu varmi?yabanci forumlarda 1.1.2 islemi icin mutlaka iTunes vers 7.5i ama 1.1.3 icin itunes vers 7.6 kullanin diye yazmislar,bunu sdruyorum cunku yukarida bu islemleri yapip sonucta sim unlock yapamayanlarda var,sonucun basarisiz olmasi bunlara bagli olabilirmi?ve bu benim icin onemli AT&T kartim yok TURKCELL var peki:BU ISLEMLERIN BASINDAN SONUNA KADAR SIM KARTIM (TURKCELL) IPHONEa TAKILI MI KALACAK?cevaplarinizi bekliyorum ozellikle tracerooter arkadasim ilgilenirsen sevinirim.hepinize iyi aksamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: z-yback

merhabalar,yukarida islemi bu aksam birazdan bende uygulamaya baslamak istiyorum,bu topic i bastan sona okudum ve dikkat etmem gerekn yerleri not aldim.ben birkac gundur tlf nu 1.1.2ye cikarmak icin ugrasiyorum ama bir turlu tlf 1.1.2de sim unlock olmadi.Bu topicdeki siralama benim daha once denediklerimden daha farkli o yuzden bu sefer olacagindan biraz umitliyim ama bisey ogrenmek istiyorum.yazinin basinda vermis oldugunuz 1.1.2 update dosya linki ile internette hack that phone vb gibi sitelerde yeralan 1.1.2 dosyalarinin icerigi farkli olabilirmi?ayni sekilde jailbreak 1.1.2 dosyasi da oyle ve jailbreak yaparken PC veya Mac os dan yukleme arasinda hangisi daha problemsiz ve saglikli olur?bu arada jailbreak 1.1.2 cannot connect gibi bir hatayi surekli veriyorsa bende size bir tavsiye jailbreak islemini baska bir makinada yapin cunku java dosyalariniz tam ve son surum olsa dahi (buna mac os dahil) baglanti hatasi verebiliyor ve tek cozumu sistemi yeniden yuklemek,o yuzden baska bir PC veya Mac os uzerinde jailbreak i deneyin.
    birsey daha var bu islemleri yaparken itunesin vers 7.5 olmasi zorunlulugu varmi?yabanci forumlarda 1.1.2 islemi icin mutlaka iTunes vers 7.5i ama 1.1.3 icin itunes vers 7.6 kullanin diye yazmislar,bunu sdruyorum cunku yukarida bu islemleri yapip sonucta sim unlock yapamayanlarda var,sonucun basarisiz olmasi bunlara bagli olabilirmi?ve bu benim icin onemli AT&T kartim yok TURKCELL var peki:BU ISLEMLERIN BASINDAN SONUNA KADAR SIM KARTIM (TURKCELL) IPHONEa TAKILI MI KALACAK?cevaplarinizi bekliyorum ozellikle tracerooter arkadasim ilgilenirsen sevinirim.hepinize iyi aksamlar.

öncelikle arkadaşım,

yazanları detaylı okuduysan BAŞTAN SONA ve başlamadan telefonunun bu işlem için uygun olup olmadıgını verdiğim parametrelere ugun olarak kontrol ettikten sora bir sorun yaşamadan müsbet bir sonuca ulaşabilirsin

bu rehber ancak windows kullanıcıları için geçerlidir. mac kullanıcıları için farklı yöntemler mevcuttur.

ben 1.1.1 den 1.1.2 ye çıkarken itunes 7.5 i kullanmıştım ancak 7.6 ile herhangi bir işlem yapmadım. ayrıca 1.1.3 update i için hiç bir suretle İTUNES KULLANMAMALISIN!!!

Ayrıca bu rehberdek 1.1.2 update dosyasının diger 1.1.2 dosyalarından farklı yoktur .

kartın takılı kalabilir ancak pin kodunu iptal etmelisin. fakat elinde att kart varsa onu tak onu kullanabilirsin .

• cevabin icin tesekkurler traceooter,tlf numun ozellikleri bu update e uyuyor sadece (eger bu islem sirasi windows kullanicilari icin bir prospektus ise) ben jailbreak islemini mac os uzerinden yapacagim tabii bunun yaninda 2.asamadaki iTunes ile yapilacak 1.1.2 update de mac os uzerinden olacak.acaba jailbreak mac os uzerinden yapilsa bi problem cikarirmi?zaten sadece bu 2 islem icin bilgisayari kullanmam gerekecek ama sen simdi "bu rehber ancak windows kullanıcıları için geçerlidir. mac kullanıcıları için farklı yöntemler mevcuttur." deyince benim biraz kafam karisti,ben bu islemleri mac uzerinden yapmayi planlamistim,bana mac os icin yol gosterirmisin?tesekkur ederim tracerooter.

** bu arada 1.1.3 icin tamamıyla haklisin biraz once kontrol ettim,baska bir konuyla ilgiliymis itunes 7.6
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.