Şimdi Ara

1 = 0,99... sorunsalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: flocky88

Olm 0,99 1 e esitse marketler neden 1 kurus para ustu veriyo

burdakiler vermiyo :D
  • bravo, DH matematik proflari dokturmus yine.

limit ne alaka bu konuda ? limitten bahsedenler de yalan yanlis aklina geleni yazmislar. once wiki den bir limit konusunu okuyun, hic olmadi matematik ogretmeninizden size bu konuyu bastan sonra tekrar anlatmasini isteyin. ardindan devirli ondalik sayilar konusunu tekrar anlatmasini isteyin.. hatta limite gerek yok .. devirli ondalik sayilar konusunu tekrar bir anatmasini isteyin.

arkadasin sorusunun cevabini ise zaten ustte gerekli kaynaklar vererek cevaplamis arkadaslar, halen daha takim tutar gibi yanlis bilgiyi savunanlar var, tebrik ediyorum onlari da.
  • Sonsuzdan 1'e yaklaşır.Limite göre 1 olur ama normalde 1 değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

limit 1/3 = A

ne demek ?

1/3=A demek mi ?

madem öyle niye limit yazdık oraya mal gibi ?

limit 1/3 = A demek , 1/3 sayısı A'ya sonsuz yaklaşır demektir , A'ya eşittir demek değidir , limiti A'ya eşittir.

kavramları karıştırmayın

mesela şu örnek daha anlamlı olucaktır; felsefik olarakta yaklaşabilir ve ikna olabilirsiniz

limit 1/sonsuz = 0 , 1/sonsuz 0'a sonsuz yaklaşır ama asla 0 olmaz.Şöyle düşünebilirsiniz , 0 yokluk demektir. 1/sonsuz dediğinde ne kadar küçük olursa olsun bir şey vardır buna yok diyemezsiniz.

bir sonraki aşamada sonsuz serileri görünce biraz daha mantığı oturur

Hay eline sağlık ya ben de üstte bunu açıklamaya çalıştım. Papağan gibi hepsi limit de limit diye tutturmuşlar. Limit cebirsel olarak kesin sonuç veren bir şey değildir ki. Limit yaklaşma ifadesidir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.