Şimdi Ara

0850 Nerenin Kodu Ve Kullanım Alanları Nerelerdir? BulutTelefonu Nedir? VoIP Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
120.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 0850 Nerenin Kodu Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?

     0850 Nerenin Kodu Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?  BulutTelefonu Nedir? VoIP Nedir?


    Son yıllarda oldukça sık kullanılmaya başlandığı için adeta merak konusu olan 0850 ile başlayan numaralar akılları da karıştırmaya başladı. En çok merak edilen soru ise 0850 nerenin alan kodu olduğudur. Öncelikle bilinmesi gereken bu telefon numaralarının konumdan bağımsız hatlar olduğudur. Yani 0850 herhangi bir kentin, bölgenin ya da coğrafi alanın alan kodu değildir.

    Ülkemizin her kentinde bu telefon numarası kullanılabilir. Üstelik telefon numarası konumdan bağımsız olduğu için taşınabiliyor. Yani kullanıcıların şehir değiştirmesi durumunda kullandıkları telefon numarasını da değiştirmeleri gerekmiyor. Aynı numarayı kullanmaya devam edebiliyorlar.

    Dolayısıyla 0850 nerenin alan kodudur şeklindeki soruya verilebilecek yanıt bu numaranın bir alan kodu olmadığı şeklindedir. Bu nedenle 0850 ile başlayan telefon numaralarına nomadik numara da denebilir. Değişmeden kullanılabilen bu telefon hatları aklınıza gelebilecek her türlü kurum ve firma tarafından tercih edilebiliyor. Günümüzde resmi kurumlar başta olmak üzere, bankalar, dernekler, sanayi ve ticaret odaları ile özel kurum ve kuruluşların müşteri hizmetleri yahut çağrı merkezleri iletişimde kullanılan hatlar 0850 ile başlayan telefon numaralarıdır. Bu numarayı bulut santral sisteminde çalıştırarakta bir sürü santral özelliğinden faydalanılmaktadır.


    BulutTelefonu Nedir?

     0850 Nerenin Kodu Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?  BulutTelefonu Nedir? VoIP Nedir?


    Klasik santrallerin üstlendiği görevlerin tamamını başarıyla gerçekleştiren ve klasik santrallerden daha fazla işleve sahip olan BulutTelefonu, bulut sunucularına kurulan sanal (yazılımsal) telefon santralidir. Ofisinize ya da bulunduğunuz ortama kurulmaz. Çalıştığı ortama yük oluşturmaz, kablolamaya ihtiyaç duymaz.

    Sistemin İşleyişi;

    BulutTelefonu ile görüşme yapmak için mevcut hattınız VoIP sistemine taşınır. Bu sistem görüşmelerinizi klasik telefon hatları yerine, internet hattından yapmanızı sağlar. Klasikten farklı bir altyapı üzerinden görüşme yapıldığından, sağlayıcılara ayrılan maliyetler düşer.

    Voip Santrali Kurmak Ne Kadar Gerekli?

     0850 Nerenin Kodu Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?  BulutTelefonu Nedir? VoIP Nedir?


    Sektörün dışında olanlar için oldukça yabancı bir kavram olsa da telekomünikasyon hizmetleri içerisinde yer alanlar için Voip heyecan verici bir teknolojidir. İnternet Protokolü üzerinden ses aktarımını sağlayan voip santral, çok uzak mesafeler arasındaki telefon görüşmelerinin hızlı ve ekonomik bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Burada en önemli konuysa hız ve ekonomikliğin yanında sesin kaliteli bir şekilde aktarımının da sağlanmasıdır.

    Telefon teknolojisi, Türkiye’de yıllardır çok ilkel bir şekilde son kullanıcının hizmetinde oldu ve normal telefon görüşmelerinin her eve yayılması uzun yılları buldu. Ancak günümüzde teknolojinin de baş döndüren hızı sayesinde sabit telefonlar yerini mobil telefonlara bırakırken internet teknolojisinin hızı mobil telefon görüşmelerini daha online bir hale sokmaya başladı. Analog ses sinyallerinin dijital sinyal halinde internet üzerinden aktarılmasını sağlayan teknoloji Voip sayesinde mümkün oluyor. Öyle ki özgür bir yazılıma sahip olan bu teknoloji sayesinde telefon operatörleri aradan çekiliyor ve internet üzerinden uzun mesafe görüşmeleri daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

    Voip santrali hizmeti sunan geniş bant telefon şirketleri, düşük maliyetleri sayesinde müşterilerine cazip teklifler sunabiliyorlar. Özellikle yurt dışı iş bağlantıları olan şirketler Voip hizmetinden faydalanabilir çünkü uluslararası aramalar çok düşük ücretlerle gerçekleştirilebiliyor.

    Sistemin adımları;

      1. Mevcut hattınız VoIP sistemine taşınır veya tercihinize göre yeni bir VoIP hattı adınıza tahsis edilir (0850, 0212 veya 0216),
      2. Yalnızca size tahsis edilen bulut sunucusuna santraliniz kurulur,
      3. Santral ayarlarına VoIP hattınızın bilgileri girilir ve santraliniz ile operatörünüz arasında bağlantı sağlanır,
      4. iPhone veya Android telefonunuzdan, bilgisayar veya tabletinizden ya da mevcutsa masaüstü IP telefonunuzdan görüşme yapmaya başlarsınız.


    Bulut Telefonu Santrali'nin Sağladığı Faydalar;

      1. Faturalarınızda %50-80 Tasarruf (Kullanım şekline göre değişkenlik gösterir)
      2. Sınırsız Dahili
      3. Dahililer Arası Ücretsiz Konuşma (Yurt dışındaki dahilinizle bile ücretsiz görüşebilirsiniz.)
      4. Tüm Görüşmeler Santral hafızasına kaydedilir.
      5. Sanal Sekreter ile Karşılama
      6. Tek Numara, Anlık 20 Görüşme


    Bulut Telefonu tanıtım kitapçığına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

    Tanıtım Kitapçığı İçin Tıklayın

    Bulut telefonu özelliklerine, Bulut Santral ücretlerine ve Bulut telefon hakkında daha detaylı bilgiye aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz;

    https://plusclouds.com/cloud-applications/view/bulut-telefonu-v2







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.