Şimdi Ara

Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.36] (Seyit Mehmet ÇOBAN) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
74
Favori
308.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşın söylediği turbobitin premium üyeliği ücretsiz indirmeyi görmemiş olabilir bu arada tutbobitten başka olarak mediafire a da yüklemenizi öneririm çünkü turbobit in indirme hızı limiti var tabi link çeviriciler kullanmıyorsak. @seyitcoban95

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barabaran B kullanıcısına yanıt
    Seyit Bey in de söylediği gibi yama henüz son surumle uygun değil fakat oyunu birden çok kez çalıştırırsanız birisinde girecektir en azından ben öyle giriyorum şu anda. Bu ara agresif olmaya hiç gerek yok. @barabaran



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overlord_ -- 10 Nisan 2016; 10:14:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbobitin normal hız indirimini biliyorum ancak bende inmiyor İDM ile çekiyorum ondan mı acaba turbobitlerim bedava olan şıktan da inmiyor. Bu kadar emek vermişken başka bir siteye de yüklemek zor olmasa gerek.
  • Turbobit e yüklenme amacı bu işten azda olsa para kazanmak.Hiç değilse bu şekilde destek vermiş olabiliriz diye düşünüyorum.
  • Selamün aleyküm öncelikle yaptıgınız işten ötürü sizi ve ekibinizi tebrik ederim. Her baba yiğidin harcı deil bu tarz oyunları çevirmek. Geçen gün oyun indirimdeydi Europa Universalis IV Extreme Edition v1.16.2.0(3a8e) steam den satın aldım. Sizin en son yayınladıgınız v5.5.2.1 Alfa sürümünü yükledim, oyuna girerken yükleme ekranında oyundan atıyor. Sonra sizin orjinal dosyalar klasörünüzü yükledim ondada hata aldım. Sonra kendim oyunun dosyalarını yedeğe almıştım onları yükledim normal ingilizceye çevirdim anlaşılan her sürüme kendi versiyonunu yüklüyeceğiz. v1.16.2.0(3a8e) için indirebilecegimiz yama varmı ? varsa lütfen paylaşın ingilizce her satırı çevirerek oynamak benim gibiler için imkansız. yoksa ne zaman yüklenir bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim, başarılarınızın devamını dilerim. Ayrıca site açmak gibi bir niyetiniz olduğunu duydum elimizden gelen desteği vericeğimizden hiç şüpheniz olmasın herşey için teşekkürler.




  • Battle_Axe kullanıcısına yanıt
    Tahminimce bu hata olayı sadece DLC li oyunlarda oluyor.DLC leri devre dışı bırakıp girmeyi deneseniz birde.
  • Birşey söylemek istiyorum türkçe oyun save dosyalarında hatalara ve oyunda hasara neden olmakta türkçe oyun ile kesinlikle uygun sürümde oynayın eğer yamanın sürümünde oynamazsanız oyunda hasar oluşuyor geri İngilizce oynamak isteyen var ise oyun onbellegini doğrula diyip türkçe yamada bulunan gfx klasorunun içinde bulunan fonts klasorunu oyunun dosyalarındaki gfx dosyalarının içine atın eğer bunu Yapmazsanız oyunu silip yukleseniz bile içinde türkçe kelimeler kalıyor ondan fontu içine atmalısınız bu oyunun içinde atma sorununu İngilizce oynarken çözer.Ya çok hızlı çalışmalısınız ve otomatik bir şekilde güncelleyecek bir mod yapmalısınız ya da oyun %100 olana kadar çalışmayı herkese açık bir şekilde bırakmayın %100 olduktan sonra tek yapmanız gereken her güncelleme geldikten sonra uygun patch ı çıkarmak olacaktır. Bu işe giriştiniz fakat bu çalışma sadece crack oynayan arkadaşlara yönelik olmuş oluyor yani crackli arkadaşlar bu konuda şanslı oysaki biz 65 TL vermişken. Dediğim gibi maalesef steam kullanıcıları türkçe yama ile verimli olamayacak. Bu arada oyunun ağır bir dili yok ingilizce oynamak hiç sıkıntı değil eğer İngilizce bilginiz var ise. @seyitcoban95

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alperen061 A kullanıcısına yanıt
    Denedim kardeşim malesef yinede oyundan atıyo. Acaba bazı dosyaları silmem mi gerekiyor tam bilmiyorum :(
  • Battle_Axe kullanıcısına yanıt
    -Oyunu tamamen sil
    -Sadece EU4 ü yükle DLC leri yükleme
    -Yamayı kur
    Bu kadar ben bu şekilde yaptım ve şuan oyun türkçe ve çalışıyor.Henüz bir hatayla karşılaşmadım.
  • alperen061 A kullanıcısına yanıt
    sendeki oyunun sürümü kaç? yamanın sürümü kaç ?
  • böyle bir şey çıkıyordu hata mı anlamadım ayrıca yeni güncelleme geldi oyuna eser kalmadı türkçeden





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bismarckk -- 11 Nisan 2016; 0:37:03 >
  • Battle_Axe kullanıcısına yanıt
    Yama sürümü : v1.15.1

    Oyunun sürümü : v1.16.2.0 (3a8e)
  • Arkadaşlar oyunun indirime girmesinden dolayı yeni arkadaşların geldiğini ve soruların arttığını görüyorum. Kusura bakmayın şu sıralar pek bakamıyorum ve internete baktığımda da yardımcı olmaya çalışıyorum. :)

    @Battle_Axe

    En güncel sürümde orijinal dosyalarda yaramaz çünkü v1.15.2 sürümü ile uyumlu o dosyalar. Sürekli bahsettiğim gibi sınav haftası bittikten sonra hemen çalışmalara başlayacağım. Şuan için başlamam imkansız. Ve evet düzgün bir ekip toplayıp site açmak ve bu çeviri dahil olmak üzere ileride başlayacağım çevirileri de o site üzerinden yürütme gibi bir planım mevcut. Bu yüzden gelecek yardımlara kesinlikle hayır diyemeyeceğim. Şuan temayı almak için para biriktiriyorum. Tema 59$ olunca + öğrenci olduğumuz bir anda birikmiyor bu para. :) :)

    @barabaran

    Bir kaç satır üstte Battle_Axe isimli arkadaş verdiğim yanıtta mevcut. En erken 6-7 gün içinde başlayabilirim yeni sürüme.

    @Meka33

    Evet sonradan farkettim fakat Turbobit bana küçükte olsa bir katkı sağlıyor. O yüzden Turbobit kullanıyorum. Diğer mesajına cevap verecek olursam;

    Şuan bu şekilde yapmamın sebebi geri dönüşün çok fazla olması. Evet bu aşamada Crack kullanan arkadaşlar orijinal alanlardan daha avantajlı duruyor ama toplamda oynayan sayısı arttıkça hataları farkedip geri dönüş yapan kişi sayısı da çok oluyor. Çevirinin henüz bitmemiş olması ve bazı hataların gözden kaçması çevirinin hatalı olmasına sebep oluyor ve sağolsunlar oyuncular burada bana yardımcı oluyorlar. Facebook üzerinden ve steam üzerinden mesaj atarak belirtiyorlar hatanın nerede olduğunu. O yüzden en az %80 olmadan Steam'e geçmeyi düşünmüyorum. Sadece Event dosyaları kaldığı an Steam Workshop'a geçeceğim zaten. Crack kullanan arkadaşlar özellikle eski versiyon kullananlar zaten pek bir avantaj kazanmıyorlar çünkü her versiyonda ilerlenen kısım artıyor ve eski sürümde bu satırlar Türkçe olmuyor. Steam Workshop'a geçince sadece Steam kullanıcıları faydalanabileceği için zaten belirli bir yüzdeden sonra bu sıkıntının çözüleceğini düşünüyorum. Bunun dışında ne kadar korsan oyun oynuyor olsalar da onlarında Türkçe oynamasına karşı değilim fakat orijinal oyun oynayanlara başlattığım için isteksiz bir şekilde Steam üzerinden hareket edeceğim.

    @Prosouls

    Turbobit az da olsa bir kazanç sağlıyor o yüzden Turbobit kullanıyorum. Ayriyeten bu hatanın temel sebebi olarak IDM görüyorum. Özellikle otomatik indirmeniz açık ise dosya indirememeniz bu yüzdendir.




  • Oyundan genel olarak atmasının sebebini anlamış değilim. Büyük bir ihtimal arkadaşımızın da bahsettiği gibi DLC'ler olabilir sorun. Bunu da araştıracağım biraz. Kesin bir bilgi bulunca sizlere de sunarım.

    @alperen061

    Destekleyici ve yardımcı yorumlarınız için teşekkür ederim. :)

    @Bismarckk

    O hatayı eski versiyonda aldıysanız onu düzeltmiştim. Eğer ki güncelleme geldikten sonra aldıysanız gelen güncellemeyle alakalıdır çünkü her dosyaya bir ton yeni satır eklenmiş durumda. Daha öncekilerden daha kapsamlı bir güncelleme yapıldı ve neredeyse dosyaların tamamına yeni satırlar eklendi. Sınavlarım bitince halledeceğim hızlı bir şekilde.
  • Cevabınız için teşekkürler bu düşünce olayları çözebilir. Suanlık oyundan atmanın nedeni fontla ilgili diye düşünüyorum bir kontrol eder misiniz onu. Türkçe karakter gördüğünde oyun atıyor bunu farkettim. Ama tabiki hiç emin değilim ama o yüzden kaynaklandığını düşünüyorum. @seyitcoban95

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan denedim dosyaları ve DLC'ler ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bende DLC yok ve geçen gün açtığımda çok rahat bir şekilde girdim. Bazı yerlerde kodlar gözüküyor ve bazı çeviriler kaybolmuş gibi gösterilmiyor. Bunları da yeni bir yama ile düzelteceğim zaten.
  • atma problemi için oyunu sildikden sonra oyunun kurulu oldugu klasörde türkçe patchden kalıntılar oluyor onları temizleyin sonra tekrar kurulum yapın dlcleride kurun sorun olmuyor. eski türkçe yamalardan kalan dosyalardan oluyor sanırsam.
  • V1.16 ile uyumlu yama gelsede oyun tamamen turkce olmayacak degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun aşırı İngilizce gerektirmiyor aslında. Yine de elinize sağlık
  • nobidik kullanıcısına yanıt
    Evet, sadece uyumluluk için yama paylaşacağım sınavlarım bitince. Oyunun genel hatları %85 Türkçeye çevirildi. Geriye %15'lik kısmı İngilizce. Bu yüzdeliklere Eventler ve Mesajlar dahil değil.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.