Şimdi Ara

Meclisten kolejlere mükkemmel kıyak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Artık üniversiteye giriş sınavında, öğrencilerin puanına okullarının genel başarısı etki etmeyecek, kişisel başarıları üzerinden puanları hesaplanacak.

Yani okul sıralamanıza bakılmaksızın diploma notunuz üzerinden size puan verilecek. Benim anlatığım kadarıyla diyelim ki diploma notu 100 olana 100 puan atıyorum 70 olana 70 puan verilecek.
    Biz devlet okulunda kol gibi sınavlarla kompleksli hocalarla uğraşırken 85 ortalama ile okul birincisi olurken koleje para verip önceden soruları alanlar 100 ün altında sözlü notu görmeyenlerin en kötü öğrencisi bizden 15 puan önde başlayabilecek.
    Bu güne kadar pek bir kolej yapmıyordu biliyorum çünkü okul sıralaması önemliydi ama bu günden sonra hiç bir kolejin sınav yapacağını sanmıyorum.

Yani artık parası olan öğrenci parası olmayan öğrenciden 1-0 önde olacak. Alın size eğitimde fırsat eşitliği. Sevgiler.

kaynak

kaynak2

Edit: Bizim kolej öylee değilll yhaaa diyenler var konuda. Size ne söylüyorum bu güne kadar kolejlerin yüksek not vermek için sebebi yoktu. Çünkü herkese ne kadar yüksek puan verirlerle versinler okul sıralaması bir şekilde olacak ve belli sayıda kişi belli puanlar alacaklardı. Ancak şuanda düşük puan vermek için sebebleri kalmadı çünkü herkesin ortalaması 100 olursa tüm okul tam puan alacak bilmem anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 1 Mart 2012; 20:28:17 >

• Kaynak ver
  • kaynak kesin mi ?
  • Anadolu Lisesinde 3 yıl boşu boşuna okudum.Düz liseden mezun oldum.Okul puanı yüzünden istediğim yere giremedim.İsabet olmuş seneye çalışmadanda olsa gireceğim sınava belki aynı puanla istediğim üniye girerim.

edit : bana yarıyor ama yanlış bir uygulama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViLLazZo -- 1 Mart 2012; 19:54:07 >
  • SBS yide kaldırsınlar o zaman iyi okula gitmenin ne manası kalıyor ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: satukbugra

quote:

Artık üniversiteye giriş sınavında, öğrencilerin puanına okullarının genel başarısı etki etmeyecek, kişisel başarıları üzerinden puanları hesaplanacak.

Yani okul sıralamanıza bakılmaksızın diploma notunuz üzerinden size puan verilecek. Benim anlatığım kadarıyla diyelim ki diploma notu 100 olana 100 puan atıyorum 70 olana 70 puan verilecek.
    Biz devlet okulunda kol gibi sınavlarla kompleksli hocalarla uğraşırken 85 ortalama ile okul birincisi olurken koleje para verip önceden soruları alanlar 100 ün altında sözlü notu görmeyenlerin en kötü öğrencisi bizden 15 puan önde başlayabilecek.
    Bu güne kadar pek bir kolej yapmıyordu biliyorum çünkü okul sıralaması önemliydi ama bu günden sonra hiç bir kolejin sınav yapacağını sanmıyorum.

Yani artık parası olan öğrenci parası olmayan öğrenciden 1-0 önde olacak. Alın size eğitimde fırsat eşitliği. Sevgiler.

kaynak

kaynak2

Eee n'olmuş? Burası Türkiye.

• Katıldım.
    Ama sınav da çare etmedi; biliyorsunuz o da sudoku çıktı
    Orada da mod - medyan ile kolonları dolduran kazandı
    Ben bu meclisten herşey beklerim
    Lakin unutmayın onları oraya biz getirdik. Hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu bu sene geçerli mi? umarım geçerli olur.
  • Öğretim yaşını 5 e çekeceklermiş.

Kundaki bebeyi emzire emzire okula getirecekler artık.

O değil de bu veletlere okuma yazma öğrettiğin an DH e damlarlar şimdi. Bu yasayı çıakranları kınıyorum

Yeni konular gelir,

"En sevdiğiniz mama markası"

"Emzik emmeyi kaç yaşında bıraktınız"

"Süt anneniz var mı"

"Hangi bebek bezini kullanıyorsunuz"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Bu bu sene geçerli mi? umarım geçerli olur.

Kendi adına konuşuyorsun.
    Ben de geçerli olmaması gerektiğini savunuyorum. Biz OKS'de boşuna mı ter döktük?
  • quote:

tuk seneye geçerli sen bekle 1 yıl olmazsa.
  • Katsayi kalktimi yani smdi
  • Burada kolejde okuyan var mi?

Millet koleji ogretmenlerle ogrencilerin sarap icerek ders isledigi,ipadlerle ders yaptigi,sorularin onceden verildigi bir kurum saniyor.Yuh artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fen lisesindeki anadolu lisesindeki adamın suçu ne en az 4 yıl sonra başlatmaları lazım çünkü sistemi tamamen etkileyecek birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Debaser

quote:

Kendi adına konuşuyorsun.
    Ben de geçerli olmaması gerektiğini savunuyorum. Biz OKS'de boşuna mı ter döktük?

aynen öyle -.- Bu sene bu sistem olursa ben hayatta bir yeri kazanamam 2 senedir teşekkür alamıyorum... (sadece 9da ve 12 nin ilk dönemi aldım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byalfa -- 1 Mart 2012; 20:02:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

Burada kolejde okuyan var mi?

Millet koleji ogretmenlerle ogrencilerin sarap icerek ders isledigi,ipadlerle ders yaptigi,sorularin onceden verildigi bir kurum saniyor.Yuh artik

Sen koleji boşver, benim nüfuzlu bir arkadaşım var, babasının arası hocalarla iyi, bütün dersleri iq sıfır olmasına rağmen geçti. Üniversite ismi vermeyeceğim, zimbabwe de bir üniversite...

Yani kolejde neler olmaz dostum
  • Konu baştan aşağı fail.

Bir kere kolejleri ve koleje giden öğrencileri ne sanıyorsunuz siz ? Özel liselerin eğitim kalitesinden haberiniz var mı ?

Ayrıca okul puanı kalkacak tamamen.Sadece sınav puanınız belirleyici olacak ve bu uygulama önümüzdeki yıl hayata geçecek.
  • Okulda sirf 4zayifla geçiyorlar.benim diploma notumdan 16Puan az geliyor.burda benim suçum ne?
  • Bilseydim düz liseye gider 9. sınıftan dersaneye kaydolurdum. Böyle saçmalık olmaz. Biz kaydolurken bunu bize söylemedikleri için itiraz hakkımız var sanırım.
  • edite dikkat beyler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.