Şimdi Ara

EDIFIER M1550 5.1 Ev Sinema Sizce Alınırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba uzun süredir kullandığım 2.1 ses sistemimin subı bozuldu ve artık içimden ses açasım bile gelmiyor zaten iyi bir film arşivim var 5.1 ses sitemine geçiş yapmak istiyorum ama bütçem yok denecek kadar az geçenlerde bir mağazada EDIFIER M1550 modelini sıfır ve garantili olarak 80 tl ye buldum her yerde 103 - 150 tl arası bir fiyatı var acaba bunu alsam hata yapmış olurmuyum 16m2 odada kullanıcam ses seviyesi düşük ama çokta yüksek ses kullanmıyorum surruond kalitesi iyi olsun benim için daha önemli sizce bu sistemi bu fiyata almalımıyım ne dersiniz ?

http://www.vatanbilgisayar.com/edifier-m1550-m1550-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=43912

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @hmet_d. -- 3 Temmuz 2010; 0:22:29 >

• Ürün hakkında kimsenin bilgisi yok sanırım
  • Merhabalar;

Film izlemek için 5.1 sisteme yönelmeniz en doğru seçenek olmuş.

Öncelikle Edifier markasından bahsedelim;
    Edifier Türkiye pazarına sonradan giren markalar arasında.Ancak yurtdışında oldukça rağbet edilen,giriş-orta seviye ses sistemlerinde oldukça tercih edilen ve uzun yıllar sadece ses sistemleri üzerinde çalışması ile ürettiği sistemlerin kalitesini ispatlamış bir markadır.

Linkte belirtmiş olduğunuz M1550 modeli 26W güç çıkışı ile biraz zayıf sayılabilecek bir model.16m2 odanızı doldurmakta biraz güçlük çekebilir.Ancak 16m2 odanızın tamamın boş olması pek mümkün değil.
    Güçten çok seste kalite için seçilebilecek bir model.
    Piyasadaki daha farklı modellere göz atabilirsiniz ancak fiyatı ve ürün kalitesi göz önüne alındığında tatminkar sayılabilecek bir ürün.

• Bilgiler için teşekkürler edifier hakkında az çok bilgim vardı kaliteli ürünleri olduğuna dair.Tek akımı kurcalayan ses seviyesi zayıf oluşu odayı doldurup dolduramayacağıydı.Mesajdan anladığım kadarıyla odam için zayıf kalacak boşuna 80 tl vermeye gerek yok galiba
  • Birde Logitech x-540 ı 204 tl ye buldum ama çok para üstelik ses kartıda almam gerekcek temiz bir ikinci elini acaba kaça bulurum ayrıca hangi mağazaya baktıysam ürün demoya hazır değildi yani sistem uygun şartlarla bağlanmamıştı ses kalitesini deneme şansım ne yazıkki olmadı ama sitede çok tutulan bir model matrix özelliğini önemsemiyorum zaten müzikte kullanmamda ama surround konusu önemli,surround konsunda iyi diyebilirmiyiz acaba
  • Edifier alsanız bile sahip olduğu 3 jack ile 5.1 destekleyen ses kartı almak zorunda kalacaktınız.Yani ses kartı olayı sadece X540'a mahsus bir durum değil.

X540,X530 serisi Logitech'in en çok tutulan orta seviye 5.1 sistemleri.X540,X530'da bulunmayan kablolu kumandaya sahip,fiyatı o yüzden biraz daha pahalı.
    X530 ile X540'ın teknik değerleri aynı.
    Forumda bir çok X530 ve X540 kullanıcısı var.Yorumları kulaktan kulağa değişmekte.Genel olarak subwooferın fazla gücünden şikayet var.

Ses kartı için forumun İkinci El-Hoparlör,Ses Kartı bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.

• arşivinizde bulunan filmler dts ilemi kodlanmış? ve ses kartınız nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.vatanbilgisayar.com/jwin-s-5400-5+1-s-5400-speaker/productdetails.aspx?I_ID=44162

bu sistemi inceledinmi özellikleri gayet iyi 170 tl lik edifier in özellikleri gibi

110 tl uygun olabilir senin bütçene.
  • Arkadaşlar ilginiz için sağolun şuanda ses kartım yok ama 5.1 sağlayabilmek için creative audigy value 7.1 ses kartı alıcam 530 ile 540 arasındaki teknik farkları hatta diğer sistemler arasındaki kağıt üzerindeki teknik farklarıda büyük ölçüde biliyorum kumandası oluşu sebebiyle 540 a yönelmiş durumdayım ama hiç bir yerde bağlı değiller ses sistemin performansını bir türlü göremedim forumdada sese ciddi önem veren ve bu ürünü kullanan arkadaşlar olduğu için onlardan yardım alabilir ve güvenebilirim diye düşünüyorum.
    Dediğim gibi önemli olan surround performansı müzik pek dinlemicem ve özellikle son indirilen filmler ve bundan sonra ineceklerin hepsi DTS ile kodlanmış durumda bilginize.
  • x540 için 7.1 ses kartı almana hiç ve hiç gerek yok orta yollu ucuz bişi alsan bile yeterli gelecektir sana ama sonradan z5500 gibi güç gerektiren sistemlere geçeceksen alabilirsin 7.1 ses kartı benim düşünceme göre gerek yok fazla bişi belli olmaz.

x540 ses olarak iyi bi sistem film izlemek arıyomussun matrix modu ile tam 5.1 olrak kullanabilirsin filmlerde vs bas yoğunluklu bi sistem ama filmlerde sistemi iyi bi şekilde konumlandırırsan rahatça kullanabilirsin sana tavsiyem 2. el alma .
  • ilerde ses sistemini yükseltmeyi planlıyorum 2. kez ses kartı almak zorunda kalmak istemediğim için 7.1 karta yöneldim üstelik iyi fiyata temiz ikinci el kart buldum o yüzden 7.1 alıyorum.
    Birde ikinci ellerde nasıl sorunlarla karşılabilirim acaba ?
  • Ürünün sıfırı ile ikinci eli arasındaki fiyat farklı çok fazla değil ise sıfır ürüne yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
    İkinci el ses kartlarında temiz kullanılmış ise sorun ile karşılaşmanız pek olası değil.Ancak kartın tamir görmemiş olmasına dikkat ediniz.
    Ayrıca ikinci el üründe garanti süresi dolmuş ise ileride kart herhangi bir sorun çıkartırsa atıl duruma gelebilir.
  • Bence bu sistem seni tatmin etmez watt değerlerine bakılırsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

http://www.vatanbilgisayar.com/jwin-s-5400-5+1-s-5400-speaker/productdetails.aspx?I_ID=44162

bu sistemi inceledinmi özellikleri gayet iyi 170 tl lik edifier in özellikleri gibi

110 tl uygun olabilir senin bütçene.

bencede arkadas haklı. aynı ozellikler ve daha ucuz
  • hesapsepeti.com kampanya yapmış bu üründe arkadaşlar

http://www.hesapsepeti.com/urun/edifier-m1550-51-26w-rms-speaker.aspx
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.