Şimdi Ara

Genel Görelilik hakkında biraz yardıma ihtiyacım var dostlarım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her cisim kütlesinden dolayı birbirini çekiyor(etkileşiyor). Fakat bunu görelilik ile açıklamaya çalışınca boşluğa düşüyorum. Şu şekilde mesela Dünya'nın kütlesi var ve bu şekilde uzayı büküyor fakat sınırlı şekilde menzilli olarak sınırları var büktüğü yerin. O zaman bu kütlesi olan her cisimle etkileşmez ki. Kuvvet olarak düşünürsek sorun yok ama.




  • Uzayı komple büküyor fakat uzaklaştıkça etkisi de o derece azalıyor, neden her cisimle etkileşmesin? Ne kadar yaklaşırsa cisim etkileşim de o kadar artıyor. Sorunun ne olduğunu anlamadım ben tam olarak.

  • Alıntı

    metni:
    fakat sınırlı şekilde menzilli olarak sınırları var büktüğü yerin


    Sorunuzun cevabı aslında burada çünkü dediğinizin tam aksine bir sınırı yok tüm uzay eğriliyor. Sadece belirli bir yer eğriliyormuş gibi gösteren şemalar da anlaşılır olsun diye verilmiş kütleyi boş uzayda sanki belirli - sınırlı bir yeri büküyormuş gibi gösteriyorlar. Teoride mesafeye bağlı olarak eğrilme (ve kuvvet) azalıyor ama hiçbir zaman kaybolmuyor.

  • Genel görelilik hakkında pek bir bilgim yok ama her türlü ne mesafede olursa olsun bir etkileşim söz konusu. Cisimler arası uzaklık sonsuza yaklaştıkça kuvvet de sıfıra yaklaşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.