Şimdi Ara

Lastik bayiliğimi veya birkaç lastik firmasıyla çalışan toplama bir dükkan açmak para kazandırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir akraba tavsiyesi üzerine lastik,akü,jant vs. bir dükkan açmayı düşündük. İşin doğrusu kulaktan dolma şeyler dışında pek bir bilgim yok Bununlada alakalı eğer uğraşan arkadaşlar varsa bilgi almak istiyorum.

Bilmeniz gereken kamyon traktör lastiğinden ziyade oto lastik ağırlıklı bir yer düşünüyoruz. Kararsızız ama 200.000 nüfuslu bir şehirde sanayi yolu üzerine açmayı düşüyoruz.

-Öncelikle bir bayilik almak mı daha mantıklı ve karlı olur yoksa birkaç firmadan toplama bir dükkan açmak mı?

-Dükkanın konumu ile ilgili nelere dikkat etmeliyiz?

-Bayilik açarsam ne kadar bir bütçe gerekiyor? Bayilikte firmalar vade yapıyor mu yapıyorsa ilk etapta ortalama ne kadar vade yapabilirler?

-Toplama bir dükkan açsam lastiği,aküsü,jantı vs. hepsi içinde ne kadar bir bütçe gerekiyor? Aldığımız firmalar vadeli çalışıyor mu çalışıyorsa ilk etapta ne kadar vade yapabilirler?

-Lastik çeşitlerinde bayi veya toplama bir dükkanda yüzde kaç kar elde edersin?

-Bayilik aldığında jant,akü veya başka ürünleri firma mı veriyor? Bu ürünlerin kar marjı nedir?

-Toplama bir dükkan açtığımızda jant akü vs. ürünleri bir bayilik olmadan dışarıdan alabiliyor muyuz? Kar marjı nedir?

-Yanımda kaç personel çalıştırmam gerekiyor? Bayiliklerde bir zorunluluğu var mı?

-Bayilerde zorunluymuş galiba dükkanda rot balans yeri bulunması çok mu gerekli? Usta gerekliyse çalıştırabileciğimiz biriyle bu iş yürür mü? (Sormamda ki sebep biz perakende mobilyacıyız açıkçası ustalık gerektiren çoğu şeyi bilmiyorum.)

-Ortalama kaç ay vadeli ticarete dayanmamız gerekiyor?

-Son olarak her şey nasipte 200.000 nüfuslu bir şehirde bayi veya bir toplama diye tabir ettiğim bir dükkan aylık kaç para kazanır? (Ciro/Kar)

Çok fazla soru sorduğumu farkındayım. Bir yandan kendimde insanlara danışıyorum ama ne kadar çok bilgi toplayabilirsek o kadar net bir fikir sahibi olacağımı düşünüyorum. Bu yüzden bilen arkadaşlardan buradan yardım bekliyorum.. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi licpasa -- 17 Ocak 2020; 4:14:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.