Şimdi Ara

Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
10.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu
    Son dönemde özellikle Çin menşeli yeni markaların birbiri ardına Türkiye pazarına girişine şahit olurken bugün farklı bir haber geldi. Japon otomotiv devi Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını belirsiz bir süre için durdurduğunu açıkladı.



    Mazda Türkiye'nin resmi internet sitesini ziyaret edip sıkça sorulan sorular kısmında "Türkiye'de bir Mazda aracı satın alabilir miyim?" kısmına tıkladığınızda aldığınız yanıt şu şekilde:



    "Mazda Motor Türkiye, Türkiye'deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye'deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedariğine devam edecektir."



    Ayrıca Bkz.Elektrikli araç batarya pazarı hızla büyüyor: Çinliler zirvede



    Bu durum aslında çok da sürpriz değil. Gerek ülkemizdeki vergi sistemi nedeniyle pahalıya mal olan motor seçenekleri gerekse bir türlü çözülemeyen e-Call sorunu nedeniyle son yıllarda zaten satışlar iyice azalmıştı. Şöyle geçmişe kısa bir bakış attığımızda, 2019 yılında Japon markanın 500 adedin altında kaldığını görmekteyiz. Geçen yıl ise sadece 183 adet Mazda satışı gerçekleştirildi.



    Mazda, kısa süre önce Wankel motorlu hibrit sisteme sahip Iconic SP konseptini görücüye çıkarmıştı. Bununla ilgili detayları Iconic SP haberinden okuyabilirsiniz.




    Kaynak:https://twitter.com/hbolkan/status/1722492707891753124







  • Burda mazda öven tiplerin çoğunun bırak sahibi olmayı 1 kere direksiyonunun başına geçmediğine eminim hayır madem bu kadar güzeldi niye 200 tane bile satamadı yılda, siz bari alsaydınız. klasik çağı takip edemeyen japonlardan birisi daha çinlilerin yayılmasıyla daha fazla japon ülkemize veda edecek alışın şimdiden
    Kör ölür badem gözlü olur kel ölür sırma saçlı olur demiş atalarımız.

    O misal herkes üzüntüsünü paylaşmış. Peki satış rakamlarına bakalım:

    2020 yılı satış adedi 156
    2021 yılı satış adedi 44
    2022 yılı satış adedi 181

    Allah aşkına yılda sattığı aracı günde satan markalar var. 2021'de 44 adet Mazda satılmış. Bu satışa günde ulaşan premium markalar var. Sen doğru düzgün araç satamamışsın. Sonra rezil olup pazardan çekiliyorsun ama forumda herkes salya sümük.

    Alsaydınız o zaman kardeşim. Kaç kişi Mazda aldı? Kaç kişinin hedefi hayali Mazda almaktı? Herkes başka markalara koştu, ama Mazda çekiliyor diye sanki Toyota çekiliyor gibi matem havası var.

    Daha bu hiç bir şey. Çağ değişti. Çağa ayak uyduramayan her marka batmaya bitmeye mahkum. Çinliler geldi peynir ekmek gibi sattı. Mazda satamadı. Rekabet edemeyen herkes biter.

    Sony çekildi geçen sene neden? LG ve Samsung gibi küresel markaların yanı sıra Vestel ve Arçelik gibi yerel markalarla da rekabet edemedi ve çekildi.

    Sen doğru düzgün satış yapamadın. Adam gibi yedek parça havuzu bile kuramadın. Kimse de senin yüzüne bakmadı.
    4 yıl Mazda 3 kullandım insanlar kullanmadığı, eziyetini çekmediği araca ne kadar da kolay aşık oluyor. İyi ki çekilmiş. Ohhhh olsun.
    Yetkili servise parasını ödedim hizmet alamadım. Git çarşamba gel git pazartesi gel diye diye 1 ay erteledi. En son lanet olsun dedim paradan ve hizmetten vazgeçtim.
    Şikayet kaydı açtım genel merkeze ne bir geri dönüş ne bir işlem. Hayatım boyunca tavsiye etmeyeceğim bu markayı ve almayacağım.
    Ayrıca en çok satılan 3 serisinde sunroof yok. Parasıyla da alamıyorsunuz. Hiçbir donanım da sunulmuyor ve opsiyon olarak ekletemiyorsunuz. Çok pahalı ayrıca.
  • Vay be...

    Bu arada her çekilme haberinde aklıma Şevrole'nin kapatıp giderken peynir ekmek fiyatına Captiva verdiği zamanlar geliyor aklıma...

  • ne olacak bu ülkenin hali eyyy tayuppp

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Yüce devletimiz yedirir mi sana bana ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH'nin kadim mazda sevdalıları bu habere üzüldü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 9 Kasım 2023; 11:13:4 >
  • Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu

    Miatadan sonra cx5 aldım. İnanılmaz keyifli ve konforlu araçlar. Umarım yine ilerleyen süreçte, Türkiye de sağlam bir distribütör çıkar ve anlaşırlar. Sorunsuz mazda almaya devam ederim..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayda....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bunların durumu farklı, ekonominiz ile pek ilgisi yok.. bütün motorları 2.0 litre artık. mazda da bu vergi sisteminde araç satamayacağı için e-sim işine yanaşmıyor bildiğim kadarıyla, iş kilitte kalıyor.


    güncel otomobilleri parmakla gösterecek kadar başarılı aslında. yazık oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 9 Kasım 2023; 11:4:30 >
  • quote:

    2019 yılında Japon markanın 500 adedin altında kaldığını görmekteyiz. Geçen yıl ise sadece 183 adet Mazda satışı gerçekleştirildi.


    Adet sayısına bak Bu adamlar fazla bile durmuş. Bu adetlerle yapacağın satış için çalıştırdığın personele yazık la. Yaptığın üç kuruş kârdan fazlası operasyonlara gidiyordur. Gerçekten satış adedi inanılmaz düşükmüş, bunlar nasıl daha önceden kapatıp gitmemişler ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda kadar kaliteli bir markanın ülkede kıymetinin anlaşılamamış olması çok yazık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda ülkemizde sevilen bir marka. Daha fazla yaygınlaşıp güzel satış rakamlarının olmasını isterim. İnşallah önümüzdeki günlerde sorun neyse çözülür.

  • Mazda sevdiğim nadir markalardan biridir onu da kaybettik malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni mazda 3 bekledim çok ama gelmedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son zamanlarda en üzüldüğüm haber. Bence piyasanın açık ara en iyi otomobil firmalarından biri. Mazda 323'e saygılarla 🎖

  • Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu

    1991 de alıp 98 de çek borcumdan dolayı tefeciye devrettiğim canım mazda 929 royal classic 3.0

  • Gereksiz duygusallığın anlamı yok. 21. Yüzyıla ayak uyduramayan basiretsiz Japon teknoloji şirketlerinden biri de Mazda oldu. Olay bundan ibaret...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma sapan vergi sistemimiz yüzünden olması gereken motorları kullandığı için satış yapamayan ve en kaliteli otomobilleri üreten markalardan biri olan Mazda’yı umarım ileride tekrar ülkemizde görürüz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Böyle giderse alfa romeo da bu duruma düşer gibi.Fıat gül gibi markayı bir türlü istenilen seviyeye getiremedi.

  • crista galli C kullanıcısına yanıt

    Kaliteden çok fiyat ile alakalı. Aynı paraya Mercedes varken neden Mazda alayım?

  • mazda gibi bir firma ekmek yiyemiyorsa bu ülkenin ciddi sorunları var demektir insanlar bir beyin doktoruna gözüksün cidden şaka başka bişey değil ya

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.