Şimdi Ara

Alga tonale direksiyon titremesi kronik mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.6 dizel tonal kullanıcısıyım. Araçta 120 km sonra koronşk direksiyon titremesi mevcut baktırmadığım. Yeri kalmadı sorun balans sorunu değil. Bence bu araçlara kronşk bir durum. Jant lastl sorunsuz bu konuya maruz kalıp çözen var mı yolu araç çok hissetiriyor

    serviis olarak bu işi çözen yetkili servis var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selam hocam.


    Tonale'nin forumdaki kullanıcı kitlesi oldukça az. Forumda Tonale kullanan herkes aşağıdaki konuda toplanmış durumda zaten:

    https://forum.donanimhaber.com/alfa-romeo-tonale-ana-konu--155379619


    Hali hazırda bir tek ikimizin arabalarında direksiyon titremesi problemi var, başka kimsenin başına gelmemiş. Yurt dışı forumlarında da bir şey bulamadım konuyla ilgili. Ben henüz servise gidip gösteremedim ancak balans ayarını 2 kez yaptırmış olsam da balans veya lastik kaynaklı olduğunu düşünmekteyim hala.


    Farklı bir lastik jant takımı ile test sürüşüne çıkmak lazım. Eğer sorun lastik ve jantlardan değilse ancak o zaman araçla ilgili bir sorun olduğu kanaatine varabiliriz. Aynı zamanda şerit takip ve otonom sürüşü sağlayan sensörlerin kalibrasyonu ile ilgili bir hata olması da muhtemel. Türkiyedeki servislerin arabayla alakalı daha hiçbir şeyden haberi yok. Aracı teslim ederken yapmayı unuttukları bir kalibrasyon ayarı olabilir, keza çoğu kişinin başına geldi bu durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 29 Ağustos 2023; 22:58:9 >




  • Vallahi beni çok yoruyor ve korkutuyor gecen hafta küçükyalı birmota göndermek için görüşme yapmaya çalıştım ilgisizlik had safhadaydı. Ben araç ile ilgili. merkezden gelen üstatları ile görüşmek istiyorum ama nasıl ulaşılır bilmiyorum daha önce rotu balansı da onlar yaptı jant lastik sırun salma olursa görürler derdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetipek63 M kullanıcısına yanıt
    Hocam sanayideki çoğu usta ve çoğu yetkili servis pipisinin ucuyla iş yapıyor. Önceki arabamda rot problemi olmuştu, servis çözemedi, sanayideki bir usta çözemedi, en son sanayideki başka bir usta duzeltebilmisti. Rot balans gibi hassas ayarları ustaların çoğu yapamıyor. Usta demeye dilim varmıyor gerçi ya neyse.

    Sorun arabanın sensörleri veya alt takımları ile ilgili değilse hallolur hocam bir şekilde. Benim işler yoğun olunca götüremedim sanayiye ama birkaç farklı ustaya daha gosterecem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Hocam, tekerlekleri sökmeden optik balans yapan yerlerde yaptırdınız mı? Bu yöntem çok çok daha verimli ve düzeltici diye biliyorum.

  • immortal16 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Titreme sorunu sensör vs kaynakliysa diye önce yetkili serviste yaptırdım. Hala titremeye devam ederse ayarını siz yapmıştınız diyip, servisi sensör vs kontrolüne zorlayabilirim diye düşündüm. Yetkili servisin balans ayarından sonra tahmin edebileceğiniz gibi bir halt değişmedi. Ben de sanayide iyi olduğunu bildiğim bir ustaya götürdüm. Jantları lastikleri ile beraber arabadan söküp balans ayarını yaptılar. Yine bir değişiklik olmadı. Yarın tekrar yetkili servise gidip gösterecem, hala titriyor diye. Muhtemelen yine bir halt beceremeyecekler. Sonra da DH'den bir üyenin yonlendirdigi bir balansci ustaya gosterecem. Artık ne olur bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 1 Eylül 2023; 12:40:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Servis. Yok pütürlü yol yol o bu diye sallar gecer anlayn yok maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç km hızdan sonra titreme yapıyor ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.