Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam,lütfen bilen birisi varsa,yardımcı olabilir mi?
    yüksek lisans öğrencisiyim,bedelli askerlik çıkarsa,öğrenciyken faydalanabilirmiyim?yoksa mezun olmuş olmam mı gerekli?
    yaş 29
  • 30 yasinda hala universite ye devam ediyor arkadasim yeni imza verdi o bes gun icin de gitmesi gerekiyormys eger ales e basvurursa tecil olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtadik

    30 yasinda hala universite ye devam ediyor arkadasim yeni imza verdi o bes gun icin de gitmesi gerekiyormys eger ales e basvurursa tecil olur mu?

    hayır bir yere başvurmak tecil ettirmez bir sınavı kazanmak da tecil ettirmez
    kayıt olup öğnrenci belgesinin verilmesi gerekir
    30 yaş sorun kaç dersi kaldı?
  • Arkadaşlar bende yüksek lisans sırasında bakaya kaldım, okulumun yaptığı 3 yıl 4 aylık tecil süresi dolmuş ve bilmiyordum taaki elime bakaya durumda olduğumu belirten kağıt gelene kadar. Hemen askerlik şubesini aradım ve onlardan bilgi aldım, kısa süre sonra mezun olacağımı söyledim. Bana mayıs celbinden önce mezun olabilecek misin diye sordular ve haftaya mezun oluyorum deyince tamam o zaman mezun ol belgeni getir 1 senelik tecilini yaparız dediler birde ifade vereceksin dediler neden bakaya kaldığımı belirten. 1 hafta sonra belgem ile gittim tecilimi yaptım ve ifademi verdim.
  • Bu başlığı açalı 1 seneyi geçmiş. Bu arada yüksek lisanstan mezun oldum (Haziran 2013). Tecil için gittiğimde Kasım 2014 dönemine kadar tecil verildi. Yakın zamanda yurt dışına taşınma şansım olabilir. Acaba sorun yaşamamak için hangi tarihten önce taşınmam gerekir? Teşekkürler.

    Edit: Tekrar tecil belgesini inceledim, "Bu şahsın 30 Eylül 2014'e kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur" yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi embisiz -- 29 Mart 2014; 16:22:24 >
  • Kasım 2014 dönemine kadar tecil verdiler diye yazmıştım. Öyle olunca daha Mart ayından bakaya mı oluyorum?
  • Tarihi 2013 diye görmüşüm, kusura bakma arkadaşım. Sanırsam 30 eylülden önce çıkarsan bit sorun olmaz. Ama en güzeli askerlik şubesini arayıp onlara sormak.
  • Valla gece gece iyi adrenalin oldu. :D Evet, şubeyi arayacağım ama buradaki arkadaşların tecrübelerine de bir danışmak istedim. Teşekkür ederim. Bazen şubeyi arayınca da doğru bilgiye ulaşamayabiliyoruz maalesef.

    Bir de @qwerty0909'a sorsak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi embisiz -- 29 Mart 2014; 23:58:33 >
  • benim tecilde de bitiş tarihi mart ama hazirana kadar askerlikle ilgili bir sakıncası yoktur yazıyor. Benimde anlamadığım hangi tarihi göz önünde bulundurcam ama bildiğim kadarıyla mezun olduğum tarihten itibaren 1 yıl yani martta bitiyor tecilim ama haziran ayına kadar şubeye gitmezsem eğer bakaya kalmam diye tahmin ediyorum ama tabi deneme yanılma yöntemine gerek yok :D
  • Merhabalar ben birşey sormak istiyorum.
    Yüksek lisans tecilim bittikten sonra stajyer mali müşavirlik olup 3 sene tecil aldım ancak işlemlerimi zamanında halletmediğim için bakaya kaldım. Odayla görüşüp gerekli işlemleri hallettikten sonra bana 1 Mayıs 2014 tarihine kadar sevk tehiri verdiler ve verdikleri belgeye göre Ağustos 2014 yılında sevke tabiymişim ama ben Ağustos döneminde değil Kasım döneminde askere gitmek istiyorum.

    15 Mayıs tarihinden sonra başvurursan Kasım'da gidersin diyorlar ama emin olamıyorum. Şimdi normal tecilli olmadığım için acaba 1 Haziran tarihine kadar sevk için başvurmasam 1 Haziran'dan sonra başvursam olur mu? Bakaya kalmış bir arkadaşı otelde buldular ver 15 gün içinde askerlik şubesine gitmesini istediler. Ben de iş dolayısıyla otelde kalıyorum çok sık Mayıs ayının ilk haftası da kalacağım. Kasım'da askere gitmek için ne yapmam gerekiyor. Gidip şubeye söylesem Kasım sevkine verirler mi ? Veya sağlık raporu filan mı almam gerekir ?

    Sevk tehiri olduğu iiçin kafam karıştı.




  • en güzeli askerlik şubesine sor bunu, hatta istersen bi kaç şubeye sor daha kesin bilgi edin.
  • Araştırdım ama bir sonuç alamadım arkadaşlar. Kesin cevaplara ihtiyacım var. Ben 4 yıllık bir üniversiteden mezun olduktan sonra tecil yaptırdım. Mezuniyetten 1-1.5 sene sonra tecilim devam ederken yüksek lisansa başladım ve şu anda ikinci dönemdeyim. Yüksek lisans çok umrumda değil şu anda, ben tecilimi mümkün olduğunca nasıl uzatırım? İşimi bırakıp gitme gibi bir ihtimalim yok maalesef. 1987 doğumluyum. Maksimum ne kadar tecil edebilirim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksek lisansta okul 3 sene 4 ay tecil yapıyor, bu süre dolmadan kaydını silip yeni bir yüksek lisans programına kayıt olursan yine 3 sene 4 aylık tecilin olur. 35 yaşına bunu yapabilirsin ama mezun olmayacaksın ve sürekli yüksek lisans programına kayıt olman gerekecek ama şu var kaydını sildiğin an üniversite askerlik şubesine kaydını sildiğini haber ediyor. kayıt silme ve yeni kayıt yaptırma olayında bakaya düşme gibi bir durum meydana gelir mi onu bilemem
  • Biraz daha açar mısın? Mesela önümüzdeki güz döneminde aynı okulun başka bir programına kayıt olursamda aynı durumdan yararlanabilir miyim? Yada önce kayıt olup sonra diğer kaydı sildirme gibi bir şansım var mı? Mezun olmama, her sene harç ödeme hiç sorun değil, önemli olan tecili sürdürmek ve işimi kaybetmemek.
    Hiç sınavlara vs girmesem yinede bu 3 sene 4 ay boyunca öğrenci statüm devam edermi? Okul uzaktan eğitim veriyor zaten devam durumu filan yok.
    Son olarak yine bu 3 senelik zaman içinde mezun olursam ek olarak 1 yıllık tecil hakkını kullanabilirmiyim?

    Çok soru sordum kusura bakma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuck_bartowski -- 14 Nisan 2014; 11:55:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar ayrıntısını açıkçası bilmiyorum. Okulunun öğrenci işleriyle konuşabilirsin, askerlik işleriyle uğraşan bi kişi olmalı onada sor. Tek bildiğim şu: Yüksek lisans yaparken okul tecilini 3 sene 4 ay yapıyor. Bu süre içinde mezun olmayı yeniden başka bir yüksek lisans programına başlayıp öncekinde ki kaydını sildiğinde sıfırdan 3 sene 4 aylık bi tecil süren oluyor ama yeni yüksek lisans programına kayıt olurken öncekiyle ilişiğini kesmen lazım ya da sonra kesersen tecil olayı nasıl işliyor diyorsan onu bilmiyorum. mezun olduktan sonra da 1 sene tecil hakkın var o sırada doktora programına kayıt yaptırıp 6 sene tecil alırsın tabi 35 yaşını geçirmemek şartıya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chuck_bartowski

    Biraz daha açar mısın? Mesela önümüzdeki güz döneminde aynı okulun başka bir programına kayıt olursamda aynı durumdan yararlanabilir miyim? Yada önce kayıt olup sonra diğer kaydı sildirme gibi bir şansım var mı? Mezun olmama, her sene harç ödeme hiç sorun değil, önemli olan tecili sürdürmek ve işimi kaybetmemek.
    Hiç sınavlara vs girmesem yinede bu 3 sene 4 ay boyunca öğrenci statüm devam edermi? Okul uzaktan eğitim veriyor zaten devam durumu filan yok.
    Son olarak yine bu 3 senelik zaman içinde mezun olursam ek olarak 1 yıllık tecil hakkını kullanabilirmiyim?

    Çok soru sordum kusura bakma.

    sevecen in dedikleri tamamen doğru,
    ek olarak, bir yerden kayıt silmeden başka yere kayıt olmuyordu eskiden ama artık oluyormuş ama sanırım tecil olmaz. yani aynı anda iki yerden tecil olmaz, en temizi birini temizleyip diğerinden başlamak. hiç sınavlara girmesen, durum ne olur bunu şube bilemez okulun bilir, her okulun her enstitütün yönetmeliği farklıdır, mesela
    bazı okulların bazı bölümleri ne yaparsan yap atmaz, 3 sene tecili verir, bazıları ortalamaya bakıp 1.dönemde senin kayıdını siler. şube için önemli olan kaydın silinmesi,
    okul kaydını siler silmez şubeye bildirmekle sorumludur, şube de kayıt sililndi denir demez tecili iptal eder.
    mesela benim gittiğim okulun mba ında, normal eğitimde, ortalamaya bakıp belirli bir ortalama altında düşerse atıyordu, aynı bölümün uzaktan eğitim olanı, 2.sene sonuna kadar kayıdını hiçbir şekilde silmiyordu, ama 2.sene bitince, önümüzdeki son 1 yıl mezun olamayacak durumda isen yani maksimum alabildiğin ders sayısı 8 i alıp mezun olamayacağını görürse mesela 12 dersin duruyor daha, 3.senenin bitmesini beklemeden okuldan atıyordu yani tecil gidiyordu. bunu okuluna sor veya okulun sitesinde bölüme ait yönetmeliği oku orada yazar.
    3 senelik zaman içinde mezun olursan her türlü 1 sene tecilin vardır yaşa veya önceki tecillerine BAKILMAZ.




  • İkinizede teşekkür ederim çok faydalı oldu. Sadece tek bir noktaya takıldım. Mesela şu anki yükseklisans programından kaydımı silip aynı okulun yada farklı bir okulun farklı bir programına kaydettiğimde tecil baştan başlıyorsa o arada tecilsiz dönemde bakaya durumuna düşme söz konusu olur mu? Yoksa okul askerlik şubesine bildirene kadar bu süreç tamamlanır mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o konu hakkında bir bilgim yok açıkçası ama kendi düşünceme göre bakaya durumuna düşebilirsin gibi geliyor ama bu en iyi askerlik şubesi bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chuck_bartowski

    İkinizede teşekkür ederim çok faydalı oldu. Sadece tek bir noktaya takıldım. Mesela şu anki yükseklisans programından kaydımı silip aynı okulun yada farklı bir okulun farklı bir programına kaydettiğimde tecil baştan başlıyorsa o arada tecilsiz dönemde bakaya durumuna düşme söz konusu olur mu? Yoksa okul askerlik şubesine bildirene kadar bu süreç tamamlanır mı?

    ne zaman kayıt sildiğine bağlı
    kendimden örnek vereyim
    a üniversitesindeki kaydımı temmuzda sonu sildirdim. onumde agustos celbi vardı. agustos celbine tabi olmanız icin tecilinizin haziran sonu bitmis olması lazım
    ben temmuzda kayıt sildirdigim icin ve tecil kalktigi icin agustos celbini pas gecmis oldum. her celp doneminde bu gecerlidir diyelim aralık celbi varsa, teciliniz ekimde biterse
    aralıkta gitmeniz gerekir, gitmezseniz bakaya olursunuz, kasımda biterse aralık ile isiniz olmaz.
    ben temmuzda silince kaydı aralık celbine tabi oldum, eylulde baska bir yere kayıt yaptırdım ve hic bakaya kalmadan hallettim. aralıga kadar kayıt yapmasan aralık celbinde bakaya kalırdım. aynı sekilde ilk yuksek lisanstan mayıs haziran gibi kaydı silsem agustos celbine kalırdım ve agustosda gitmem gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 15 Nisan 2014; 11:40:14 >




  • Süper. :) Okuldan bir yetkililiyle mailleştim, hiçbir şekilde atılma olayı yokmuş. Hiç sınavlara vs girmesemde harç yattığı sürece eğitim ve tecil devam eder dedi. Ayrıca yeni bölüme kayıt olunca tecil yeniden başlar dedi. Çok sevindim hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

    @qwerty son bir sorum var. Bakaya kalınca yeniden kayıt yapmazlar mı? Birde mesela dediğin şekilde yaptık ama okulun kontenjanı dolduğu için kayıt olamadık diyelim, ya da bir başka terslik oldu. O dönem celbine gitmemek için hastane raporu yeterli oluyor deniliyor, bu konuda bilgin varmı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.