Şimdi Ara

YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU (2016 Türkiye Yılın Otomobili) (186. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
6.773
Cevap
116
Favori
478.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yalcinaras Y kullanıcısına yanıt
    Maalesef bir çok markada hem bayi hem distribütör kaynaklı kendini ağırdan satma hastalığı var. Geçtiğimiz hafta sonu dayı oğluna araba bakmak için neredeyse tüm markaları ziyaret ettik, maksat tüm arabaları fiyat-performans olarak canlı canlı görmekti.
    Renault mesela fiyat/kalite olarak çok eleştirilen bir firma ama başarılı satış oranlarına rağmen bayi gayet ilgiliydi, bize bir araba satmak için yeterince ilgilendiler. İstenilen kombinasyonlarda arabaya kolayca sahip olunabiliyordu burada.
    Ardından Skoda'ya gittik, istediğimiz arabayı zorlayarak test ettik, alıcı oluğumuz için herhalde sağolsunlar iyi ilgilendiler. İş fiyatlandırmaya geldiğinde ise incik boncuğa para alınması saçma bir fiyat politikası.
    Opel bayisi ise bize araba satmak için kırk takla attı, aynı önyargıyla Skoda'ya girseydik muhtemelen 5 dakkaya çıkardık.
    Honda bayisinin yaptığı ise saçmalıktı, ellerinde çok kısıtlı seçenekte araba vardı ve neyi sorsak bilmem taa ne zaman gelecek diyorlardı.
    Mazda bayisinde tüm arabalar 2015 modeldi, yeni modeller Haziranda gelecekmiş, kendimiz bir donanım kombinasyonu sipariş etsek fiyat muallak oluyor ve 4 ay beklememiz gerekiyor. Hem satışta başarısız olup hem bu kadar kendilerini ağırdan satmaları çok saçma.
    Volkswagen bayisinde gördüklerim ise herkesin malumu, içeride bakacak araba yok, sipariş etseniz sıraya giriyorsunuz. Neyse ki bayideki satış görevlisi çok ilgiliydi.




  • Superb44 S kullanıcısına yanıt
    n11 üzerinden satanlar var 520tl

    PttAvm de de var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever42 -- 10 Mayıs 2016; 15:50:11 >
  • royalblue R kullanıcısına yanıt
    Octaviamdaki lastik Goodyear efficent grip geçen sene bir tanesi yarılınca aynısından aradım bulamadım mecburen iki tane aldım yine Goodyear ama başka modeli desenleri yakın olmalı ama frene eski kullandığım gibi basınca araç ani yığılma yapıyor o yüzden takip mesafesini artırıp fren zamanı yavaş basıyorum. Her yıl lastik modeli değişince bulmak zor oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forever42 kullanıcısına yanıt
    hem n11, hem de pttavm dekiler farklı model.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royalblue -- 10 Mayıs 2016; 15:59:02 >
  • Arkadaşlar lastikten sorun yaşayanlara geçmiş olsun. Daha önce ben de aynı sorundan yaşadım, hiç bir pirelli bayisinde lastik yoktu, yurtdışı fabrikadan istenecekti ve 10 gün süre istiyorlardı, tesadüfen bir skoda bayiinde varmış ve alabildim. Ancak normalde lastik 700 TL iken 850den verdiler, hiç bir indirim uygulamadılar. Bu nasıl iştir anlamadım, hem 100lerce arabaya takıp satıyorsun hem de TR'de bulunmuyor. elimdekiler eskiyene kadar kullanıp(eğer bi bela daha gelmezse tabi) daha sonra hem jantları hem de lastikleri değiştireceğim, 19 jant TR yolları için kesinlikle uygun değil...
  • halil759 H kullanıcısına yanıt
    Son bir kaç haftadır bayiye çok gidip geliyorum özellikle bej döşeme ve cam tavan çok talep görüyor. İndirim benzinli araçta olabilir alırken benzinde daha fazla indirim yaparız dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forever42 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, mazot işi sakat, bir fikir almak istedim sadece. Ayrıca bana yakın opet bayii depo fullendiği takdirde %3-4 iskonto uyguluyor. Ayrıca Ankara - Kazan arasındaki bir BP'de de aynı şekilde depo doldurulduğu takdirde %7 iskonto yapıyordu. BP'lerde doğuş grubu dolayısıyla da %3 puan veriyor BP kart sahiplerine, plaka ile önceden başvuru gerekiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forever42

    Siz de aracınızı güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Yol bilgisayarı dışında yakıt doldurarak ne kadar yaktığını test ettiniz mi hiç. Babamda dizel otomatik leon var, yol bilgisayarına göre şehiriçi 21 krş ama depo hesabına göre 26 krş yakıyor. Ama leon emisyonu düşük gösterilen araçlardan. Emisyon düşük gösterilince yol bilgisayarının yakıtı düşük göstermeside normal. Benim 1.6 102hp passatta çok agresif kullanmama rağmen şehiriçi 8lt ortalamam vardı.

    ben de teşekkür ederim, o dediğiniz şekilde hiç ölçmedim.
  • uzun zamandır yazmıyordum,yeni arkadaşlar gelmişler ,hoş gelmişler...

    herkes 5 li tüketim değerlerini paylaşmış...

    bu aracın en az ne kadar yaktığını bilmem ama ,en çok 8.1 lt yakıyor bilginiz olsun...

    ortalamam 8.1lt varmı benden daha fazla yaktırabilen
  • Arkadaşlar;

    Ses yalıtımı ile ilgili bir siteye rastladım...
    Aracın belirli yerlerini yalıtım malzemeleriyle kaplıyorlar...

    ''PROBLEM;

    Tekerleklerden gelen ses
    Motor sesi
    Rüzgâr sesi
    Gürültülü yolculuklar
    Uygulama yüzeyleri:
    Motor göğsü
    Davlumbaz içleri
    Kapı içleri
    Alt gövde
    UYGULAMA;

    Davlumbaz içleri
    Alt gövde
    Kapı içleri
    Motor kompartımanı
    Yaşam kabini tabanı iç yüzey''

    Sitede ayrıntılı fotoğrafları da var...

    Sizce nasıldır ?

    http://www.sesyalitim.com.tr/oto-ses-yalitimi.php




  • Bir arayıp ya da uğrayıp sormak lazım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşım Ankara şehir içi trafikte jetta tdi ile 8.5 ortalama ile sürüyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki aracımda Bridgestone ER300 vardı 215/55/16 ebadında. Virajlarda önden kayma ve ilk kalkışta patinaj sorunu nedeniyle 20bin de değiştirdim. Continental premiıum contact 5 aldım. Çok yumuşak ve sessiz bir lastikti ama patinaj ve kayma sorununa çare olmadı. 100bin km ve 6 yıl kullandığım araçta 4 takım lastik değiştirdim sırf kayma yüzünden.Kış için kullandığım hankooklar sertleşince yerine Continin yan ürünü olan Barum polaris 3 aldım.205/55/16 ebadında. 15 yıldır bir çok araç ve lastik test etmeme rağmen çoğu kişinin adını duymadığı bu lastik kadar hiç birisinden memnun kalmadım. Kışlık olmasına rağmen yazlıklar gibi sessiz ve mükemmel yol tutuşu var. araç çok zor patinaja düşüyor ve ıslak zeminde bile yazlıklarla kuru yolda girdiğim virajlara korkmadan girebiliyorum. 3 kış kullandım en ufak sertleşme olmadı.
    Belki benim kullandığım ebat ve kışlık serisi bu kadar iyi idi bilemiyorum ama lastik sorunu yaşayanların Barum yaz lastiği bravuris 3 ü araştırmalarını tavsiye ederim. 235/40/18 de fiyatı da uygun 300tl civarı.




  • yufotym Y kullanıcısına yanıt
    Aracı satınca hanımın kia rio 1.4 otomatik aracını kullanıyorum. sabah yolda kimsenin olmadığı saatte 15 km mesafe tek kırmızı ışık ortalama yakıt depo hesabına göre 11lt/100km.
  • forever42 kullanıcısına yanıt
    İnternetten baktım, Barum'un 18" lastiği yok görünüyor. Siz nereden/hangi siteden baktınız acaba?
  • Superb44 S kullanıcısına yanıt
    Lastik arayan arkadaşlar Lastiği çok şükür sonunda bulabildim. Adamın elinde 3 tane kaldı. Almak isteyen olursa buradan irtibata geçebiliriz.
  • forever42 kullanıcısına yanıt
    Buradaki de 235/40/18 imiş, 11.75 mm düşük kalıyor. Bizim araçlardakiler 235/45/18.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Superb44

    Lastik arayan arkadaşlar Lastiği çok şükür sonunda bulabildim. Adamın elinde 3 tane kaldı. Almak isteyen olursa buradan irtibata geçebiliriz.

    Bana bir tane lazım. Siz hangi şehirdesiniz? Nereden aldınız ve kaça aldınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Superb44

    Ama çok saçma değil mi bu. Zaten adamlar sağolsun yedek lastiği de Michelin 16 jant takmışlar. Tam bir muamma. Hayır, fabrikada bile olmayan bir lastik ile yollarda dolaşıyoruz. Sanki lastik markası kalmamış gibi. Balon haliyle devam edeceğim şimdilik korkudan şehir dışına çıkamıyorum.

    Zaten lastikten bulsam 8-10 tane alacam.Karaborsa fiyatı 1000 TL olur sanırım.

    Arkadaşlar lütfen lastik bulun banaaaa

    HocAm lastik balon yaptı diye lastik değiştirilmez. lastikçilerin bir çoğu balon tamiratı yapıyor. 15-20 lira civarında. her balon atmada lastik değişseydim yılda 10 bin lira lastiğe para vermek zorunda kalırdım..




  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.