Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (443. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.420
Cevap
193
Favori
1.276.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk54

    arkadaşlar,
    bir arkadaşım hatcback aracını satıyor. Fiyatı da bana makul geldi. Yarın akşama kadar bana süre verdi. Eğer düşünen olursa yarın akşama kadar benim octavia nın fiyatı 82.000 TL.
    ciddi alıcı varsa bu kadar donanımlı bir araba için büyük fırsattır bu diyorum.
    selamlar


    Yapma ahmet bey 1 sene bekle yaziktir.54 sakarya.mi? Ben de karaçamlıyım anne tarafindan bizim oranin insani fevri olur zarar çeker.Yapma zara edersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulentcandan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk54

    Onu zaten biliyoruz. Aracin avrupada ve rusyada bir sorunu yok. Sorun dogus oto ve kardesi yuce oto da. Bir tene eli ayagi duzgun skoda servisi var mi? Soyle şık ve nezih. Neden?

    Bir ay önce Yüce Auto'ya kendi sitesi üzerinden şikayet/istek formu doldurdum. Sitenizde "Araç Oluşturucu" yok, opsiyon donanımlarla birlikte bir araç oluşturucu kısmı yapılırsa daha iyi olur dedim ve en son opsiyon listesini e-posta yoluyla istedim. Dün bir kez daha forum doldurdum aynı şekilde; bu sefer ekledim; "nezaketen bir geri dönüş yapın bari" diye.
    Seat'a e-posta attım, ertesi gün geri dönüş yaptılar ve test sürüşü için davet ettiler.

    Tüm modellerine en son teknoloji sistemlerini (Adaptive Cruise Control, Brake Assist, Kör nokta uyarı sistemi, Lane Assist, vb...) opsiyon veya donanım olarak koy, bak bakalım satış grafiğin artmıyor mu! Skoda Octavia veya Superb gibi arabaları alacak kişi zaten uzun süre kullanım için alacak insandır diye düşünüyorum. Sıfır otomobil alacak kişi haliyle yüksek donanımlı araç tercih etmeye çalışır. Kısa süreli araç değiştiren kişi donanım seviyesine pek bakmadan 2.el alıp satıp model/marka yükseltiyor.
    Yüce Auto opsiyon paketlerini arttırmakla Skoda'nın değerini, talebini... artıtırır diye düşünüyorum.

    Belirttiğiniz ßekilde ne yazık ki ya hiç yanıt alamıyorsunuz, ya da çok geç yanıt alıyorsunuz.
    Direkt olarak info@yuceauto.com.tr'ye e-posta gönderin. Ben bu zamana kadar gönderdiğim tüm e-postalara yanıt aldım. En son 2 hafta önce bir talebim olmuştu ve ertesi gün yanıt geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Combi modelinin 1.2 ve 1.4 TSI versiyonlari gelmiyor mu?

    Combi kasa sanki bu araca daha cok yakisiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet sakarya. hatta plakamın sonu 1654.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Inque

    Combi modelinin 1.2 ve 1.4 TSI versiyonlari gelmiyor mu?

    Combi kasa sanki bu araca daha cok yakisiyor.

    Maalesef yok. Ben Combi istediğimden mecburen 1.6 Dizel sipariş etmek zorunda kaldım (Hala bekliyorum). Zaten ellerinde hiç stok ta tutmadıklarından en az 2 ay beklemeniz de gerekiyor. Hatta bayiler bu araç hiç yokmuş gibi davranıyor.
    Ben gerçekten anlamıyorum neden bu kadar az talep görüyor. Biz Steyşın Renolarla :) , Toroslarla, Kartallarla büyüdük. Aslında ben satışın az olmasının sadece talebin azlığından olduğunu da sanmıyorum. Bir araç beğeniyorsunuz ve almak istiyorsunuz. Size en az 2 ay diyorlar. Ne yaparsınız? İnsanların büyük bir kısmı haklı olarak vazgeçiyor. Piyasada bu araçlar görünmeyince de yeni talepler doğmuyor. Yeni talepler doğmayınca da 2. el değeri düşüyor. aslında her şey zincirleme gidiyor. Bir de ticari araç faktörü var tabiki. Geniş araç isteyenler ticari araç alıyorlardı. Hem daha da az para vererek. Ancak son yıllarda çıkan SRC belgesi, K belgesi, hız limitleri falan derken bunların da satışları düştü. Belki bu alıcıların bazıları Station Wagona kayar :)

    Zaten bu araba distribitörlerini ve bayilerini anlamak zor. Yukarıda da bahsedildiği gibi; neden üst seviye opsiyonlar Türkiye'de sunulmuyor? Sonuçta almak isteyen alır. İstemeyen almaz. Ama bu opsiyonların olması markanın ve modelin seviyesini yükseltir. Ama mevcut opsiyonların listesini bile zor alıyorsunuz.




  • Arkadaşlar merhaba;

    1 Yıl boyunca kullandığım ve 30.000 KM yaptığım 2013 Model 1.6 TDI Elegance Octavia'mı 73.000 TL tutarına Eylül ayında satışını gerçeklerştirdim. Nasiptir belki bilemiyorum ancak ben aracımı 75.000 TL ye satmak istiyordum. Biraz beklesem satardım eminim. Arayanı soranı çok fazlaydı ama istediğim rakamı tabi ki vermiyorlardı. Ankara'dan bir arkadaş geldi aldı aracı.1 Hafta sürmedi satmam ilanı verdikten sonra. İkinci el piyasasının o kadar da kötü olmadığını örneklemek istedim. Bu başlık altında yazılanları her gün takip ediyorum. Bazı arkadaşlar ikinci eli olmadığı yönünde eleştiri yapmışlar. Bundan dolayı detaylı bir şekilde paylaşıyorum tecrübemi.

    Bu arada Çobançeşme Yükselen'de yaptırmıştım 30.000 bakımını, o esnada bu aracı size bırakayım dedim. Aracıma verdikleri fiyat 63.000 TL idi. Servis olarak ve müşteri ilişkileri yönünden önünden geçilmemesi gereken bir bayii. Aman dikkat!

    Satmış olduğum aracımın ek donanımları şöyleydi;

    -Sunroof
    -Ön koltuklar ısıtmalı
    -17 Teron Jant
    -Bluetooth
    -Keyless

    -Ön kaput koruma filmi tamamen ( Çok işe yarıyor, sıfır araç kullanıcılarının yaptırmasını tavsiye ediyorum )
    -Boya koruma
    -Koltuk koruma
    -4 Adet Nokian 16 kış lastikleri jantları ile birlikte ( Nokian gerçekten efsane bir lastik )
    -Cam filmi
    -Kartel koruma

    Toplam da 73.000 TL.


    Aracımı daha donanımlı bir Octavia almak için sattım. Eylül'de aracımı satar satmaz Oğuşlar Bayiisinden yeni aracımın siparişini şu şekilde verdim;

    -Navigasyon________________ 1500 TL
    -Sunroof___________________ 3550 TL
    -Isıtmalı Ön Cam____________ 750 TL
    -Akıllı Park Asistanı__________ 1100 TL
    -Deri Kumaş Siyah iç Döşeme__ 2000 TL
    -18 Jant Gemini Alarasit_______ 1400 TL
    -Elektirikli Hafızalı Src. Koltuk___ 1750 TL
    -Keyless____________________1450 TL
    -Isıtmalı Ön Arka Koltuklar_____ 1300 TL
    -Sürüş Modu________________ 500 TL
    -230V Prız__________________ 350 TL

    Aksesuarlar;

    - 2 Adet Çöp Kovası__________88 TL
    -Bagaj Filesi________________140 TL
    -Marşpiyer Çelik_____________271 TL
    -Bagaj Üstü Spoiler__________250 TL

    Servisin Hediyesi;

    -Çelik Karter Koruması
    -Kauçuk Paspaslar
    -Cam Filmi
    -APP Plaka

    Uyguladıkları 'Sadık Skoda Müşterisi' iskontosu %2.5 .Bununla beraber biraz da hatır gönül indirimi oldu aramızda (dediklerine göre) Toplam da verdikleri fiyat 91.600 TL



    Evet gelelim aracın durumuna...

    Araç Aralıktan önce gelmez dediler. Ama ne oldu ? Ekim'in son haftasında geldi. Geldi gelmesine ama eksik geldi;

    Colombus büyük ekran istedim, ekran yine Bolero standart geldi. Satış danışmanına göre Navıgasyonlu Bolerolar daha büyükmüş. Hiç bir şey anlamadım. Standart Bolero ya yazılım mı attılar? Nasıl olabiliyor da o küçük ekran da navigasyonlu geliyor anlamadım. Bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.

    Akıllı Park Asistanı istedim. Aracın kendi kendini park etme özelliğinden, ancak sadece ön tarafa park sensörü ile geldi...

    18 Gemini RS jant istedim. Fabrika göya otomatik olarak değiştirip. 18 Gollus yapmış. Aksesuar olarak ayrıca siparişini verdim onun da. 18 Gollus u servise bıraktım. 16 Minoris taktırdım kış lastiği için.

    Sürüş Modu ve 230v priz de araç içerisinde bulunmuyor.

    Bu eksik gelen sipariş ile ilgili ne yapacağım bilmiyorum. Daha donanımlı bir araç almak için sattım güzelim arabamı bu gelen araçta eksik geldi.

    Gazeteciyim 1 Aydır Suriye sınırda görev yapıyorum. Aracımı henüz canlı canlı göremedim. Sadece fotoğraflardan biliyorum. ÖTV zammı gelecek diye gemiden iner inmez faturasını kestirdim aracın. Bir nevi artık benim olmuş oldu.

    Eksik gelen siparişlerle beraber aracın fiyatı 88.400 TL oldu.




  • ahayar A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Maalesef sizin adınıza üzüldüm. Ama anladığım kadarıyla istediğiniz birçok opsiyon yok. Bayinin bu kadar hata yapacağını sanmıyorum. Benim tahminim siparişinden vazgeçen başka birisinin aracını size vermişler. Bekleme süresinin bu kadar kısılmasından da bu sonuca varıyorum. Aksi taktirde bayinin bu kadar hata yapabilmesi için geri zekalı olması lazım. Sonuçta seyyar satıcıdan mal almıyorsunuz. Siparişler özel arayüzlerle oluşturulur ve bazı parçalar araç için özel üretiliyor (Özellikle kablo donanımı) Eğer siz elektrik ve elektronik opsiyonlarını çok seçmişseniz yeri gelir kablo donanımı sizin için yan sanayi tarafından özel üretilir.
    Gerçi benim siparişim de gelmedi umarım bende böyle sürprizler olmaz...
    Ama yinede birçok araçtan çok daha donanımlı araç aldığınız için mutlu olmanızı dilerim :)
  • ERHAINSTEIN E kullanıcısına yanıt
    görünüm menüsü..

    http://www.youtube.com/watch?v=iWCaH_770kA&feature=youtu.be
  • volkanilginli V kullanıcısına yanıt
    ilk fırsatta video koyacağım.
  • ERHAINSTEIN E kullanıcısına yanıt
    Sabirsizlikla bekliyorum ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahayar A kullanıcısına yanıt
    Oğuşlarsa normaldir.Hele satış danışmanın orhan bey ise daha çok normaldır:-)) ancak sizin yerinizde olsam süperb alırdım. madem octavianızı sattınız A8 kasa d sınıfı bir araç almış olsaydınız sanki daha mı güzel olur du ne?
  • ahayar A kullanıcısına yanıt
    İkinci elinin o kadar da kötü olmadığı konusunda hemfikirim..yeni aracınız hayırlı olsun..bazı donanımları eksik olsa bile yine de yollarda gördüğümüz en donanımlı arabaya sahip olmuşsunuz..tadını çıkarın..sonuçta 30.000 yapmış aracınızı 15000 tl verip 0km olarak değiştirmişsiniz..bence karlı bir iş.
  • Bilgilendirme amaclı 2 tane adres paylaşayım..
    1-Bu adresteki boş yere şase no: yazarak aracınızla ilgili bilgilere ulaşa bilirsiniz..
    http://igorweb.org/vindec/default.aspx

    2- bu adresle aracınızın kasko degerini öğrene bilirsınız
    http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracım için 14 eylül 2013 te sipariş verdim, 16 aralıkta işlemleri bitti, yani 3 aydan önce opsiyonlu araç gelmez.. size başkasının aracını vermişler.. muhtemelen bayiler kendi aralarında iletişimdeler, başka bayide kalan opsiyonlu bir araç da olabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freemangroovy

    Ben aracım için 14 eylül 2013 te sipariş verdim, 16 aralıkta işlemleri bitti, yani 3 aydan önce opsiyonlu araç gelmez.. size başkasının aracını vermişler.. muhtemelen bayiler kendi aralarında iletişimdeler, başka bayide kalan opsiyonlu bir araç da olabilir..

    Tamamen katılıyorum. Özel siparişin o kadar kisa zamanda gelmesi mumkun degil ..eksik olmasida mumkun degil. Arkadaşa ya tutarsa diye başka birinin siparis edip almadigi yaklaşık donanımlı bir aracı sunmuşlar...
    Keşke kabul etmeseydi...yada extra indirim talep etseydi. Kesin kabul görürdü....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2013 haziranda sipariş verdim eylulun sonunda anca geldi...
    Donanim soyleydi;
    Keyless go
    Koyu renk arka camlar
    Haf.koltuk ve ayna
    Sunroof
    Met.boya
    17'' jant lastik
    3 kollu dsk kontrollu direksiyon ( f1 vites)
    Bluetooth
    Koltuk ısıtma ( ön)
    Ön - arka park sensörü park pilot özl.
    Orj.kağuçuk paspas
    Kapı eşik nikelajları
    Ön alt panjur nikelajı
    1.6 tdi dsg elegance
    Araç geldiğinde kararsız gibi görünerek 2 bin tl indirim almıştım ki,o dönem bayiler gıdım esnemiyorlardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylor1956 -- 13 Kasım 2014; 11:17:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.hepsiburada.com/m/sardes-yakit-filtresi-vw-golf-v-jetta-iii-polo-iv-fabia-ii-octavia-ii-a3-ibiza-iv-1-4-1-6-16v-sar-sf-204-p-OTNXSARSF204

    Parçaların •/• 90 ı aynı diyorlar,demek doğruymuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.