Şimdi Ara

Yeni PC Topladım Ekrana Görüntü Gelmiyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pek çok nedeni olabilir ama bunu tespit edemiyorum. Öncelikle bağlantıları kontrol ettim hepsi doğru, RAM'i iki slotta da denedim olmuyor, Ekran kartını söküp anakarttan görüntü almaya çalıştım aynı sonuç. VGA, DVI, HDMI denedim bana mısın demiyor. Hem monitörde hem LCD TV'de denedim sonuç yok. Umarım donanımda bir arıza yoktur, ben umutlu davranıp sebebi şuna bağladım. MSI H81I modelli anakart ve Intel Pentium G3258 işlemci var. Bu karta işlemci desteği en son çıkan BIOS güncellemesi ile geldi. Diyorum ki BIOS sürümü eski olduğu için böyle bir sorun oluşturma ihtimali var mıdır?

    Bir de PC'yi her açtığımda 5-10 saniye çalışıyor sonra yeniden başlıyor. İlk toplandığında parçarları tanımlayıp yeniden başlatması normal tamam ama her seferinde aynı şeyi yapıyor. Ben yine bunu BIOS güncel olmadığı için işlemciyi tanımlayamamasına bağlıyorum. Bu arada anakartta buzzer da yok.

    Sizce bu düşüncem doğru mu? Gidip BIOS'u güncelletsem her şey normale döner mi yoksa donanımsal bir arıza falan mı oluşmuştur?

    Çözüm Editi: Bir daha hiçbir şeyden bu kadar emin olmayacağım diyorum ama hep aynıyım maalesef. RAM slotuna kolaylık olsun diye artık tek kulakçık koyuyorlarmış, ben de tek tık sesi duyunca oturdu sanmıştım ama diğer taraf biraz havada kalmış. Eğer siz de aynı sorunlarla karşılaşırsanız 'sorun %90 yaptığınız bağlantılardan kaynaklanıyor' yazıyordu bir başlıkta :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al1yuks3l -- 12 Kasım 2014; 21:04:14 >







  • Bios guncellenmesi lazim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Bios guncellenmesi lazim.

    Vatan'dan internet ile sipariş almıştım. İki tane şubesini aradım ikisi de biz yapamayız dedi. Müşteri Hizmetleri de mesai saati dışı diye cevap vermiyor. Konuştuklarım eski bir işlemci bulun güncelleyin diyor. Yarın bi arayım müşteri hizmetlerini bakalım ne olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.