Şimdi Ara

<<<<YENİ CLİO 4 PAYLAŞIM PLATFORMU ANA KONU>>>> (845. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.963
Cevap
181
Favori
1.168.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 843844845846847
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozzyken kullanıcısına yanıt
    Atılabilir eğer çok sarkık şekilde duruyorsa...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 model, 2020 Ocak trafiğe çıkışlı 33.000 kmde olan Clio 0.9 TCE aracım için bakım yaptırmak amacıyla Renault yetkili servisi ile yaptığım görüşmede 3.yıl bakımı için 4.150₺ fiyat teklifi aldım. Rutin bakım harici buji değişimi ve fren hidroliği değişiminin de yapılacağını söylediler.
    Buji değişiminin 3 yıl ya da 60.000 km sonunda yapılması gerektiği bildirildi yaptırmadığım takdirde garanti vermeyeceklerini söylediler. Sizce ne yapmalıyım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • befazi kullanıcısına yanıt

    Aracın garantisi zaten 3 yıl değil mi? Bana da aynısını söylediler. Benim aracım da 2019 0.9 TCe. Ben buji değişimi yaptırmadım. Daha sonrasında herhangi bir sıkıntı hissedersem değişim yaparım diye düşündüm. Benim aracım da henüz 27 bin km civarında. Fren hidroliği konusunda da yorumum yok. Normalde 2 yılda bir değişimini tavsiye ediyorlar ancak bakım sırasında fren hidroliği değişiminin bahsi geçmedi, benim de aklıma gelmedi. Ayda 1 seviye kontrolünü kendim yapıyorum. Frende herhangi bir gevşeklik, yumuşaklık-sertlik, tutmama, absye geç ya da erken girme hissetmedim. Sıfırken nasıl duruyorsa hala aynı.

  • Psyduck17 kullanıcısına yanıt

    Açıkçası yetkili servis harici bir yerde bakım yaptırmaktan çekiniyorum biraz daha fazla ücret öder kafam rahat olur düşüncesindeyim ama teklif verdikleri fiyat fazla olduğu için biraz düşündürdü. Siz aracınızın bakımını yetkili servis dışında bir yerde mi yaptırdınız?

  • befazi kullanıcısına yanıt

    Ben sanayide çok sevdiğim bir ustama sordum, kendisi fordlara bakıyor. Bu arabayı burada kime yaptırırız servis çok para diyor dedim. Bu arabayı sanayiye sokma bence, narin bir motor, burada bu motora düzgün bakabilecek usta yok dedi (çanakkalede yaşıyorum) ben de onu dinledim serviste yaptırdım. Kasım başında yıllık bakıma 2400₺ verdim. Diğer aracım 14 yaşında fiestaydı, onu da 14 yıldır serviste bakımını yaptırıyordum, 14 yıldır 1 kere bile sorun çıkartmadı. Servisin yolunu bakımdan bakıma gördü hep. Çok memnun olmama rağmen son ekonomik bozulmadan sonra 2. araba ve masrafı yük olmaya başladı ve onu satıp 400cc bir motor aldım.


    Konuyu biraz dağıttım ama anlatmak istediğim serviste bakım yaptırdığıma hiç bir zaman pişman olmadım. Özetle Clio'nun bakımı da serviste yapıldı.

  • Herkese merhaba
    Ben geçen ay 0.9 tce 2020 model clio satın aldım fakat aklımı kurcalayan bir şey var oda yakıt tüketimi araç yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 8,2 lt gösteriyor ve 1km bile gaza çok hafif dokunsam hemen tüketim yükseliyor neden böyle anlamış değilim bu sebepten aracı stresli kullanıyorum sorunmu var acaba diye anlık yakıt tüketmi değil ortalama yakıt tüketmi böyle yükselirmi ve aracın gerçekten çok yaktığını düşünüyorum sizde durumlar nasıl paylaşırsanız sevinirim
    Ek olarak aracın devri seyir halinde duracağım zaman debriyaja bastığımda 1500devirde 2 saniye falan kalıyor sonrasında yavaş yavaş düşüyor buda normalmi acaba en son 70000bakımında Servisten bujiler değişmiş bununla alakalı bir sorun olabilirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefazby S kullanıcısına yanıt

    Devir saatinin duraklamasi bi sorun değil bi özellik.

    Vites değişirken araç yigilmasin diye.


    Ortalam tüketim eğer yeni sıfırladıysa çok çabuk değişkenlik gösterir.

    Km arttıkça sabitlenir az çok.


    0.9 Tce istenirse az yakan, basınca iyi giden ama çok yakan bi motor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aldığımda sıfırlamıştım şimdiye kadar 350km yol yaptım oda hepsi şehir içi ve kısa mesafe sürüşlerdi 500 tl lik yakıt ile 300 km yol yaptım tam olarak benzinin litresi bulunduğum şehirde 21tl ozaman


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Arkadaşlar 2016 1.5 clio model aracımda media nav evo 7.0.1 sürümü vardı. resmi yazılımla 9.1.3 e yükselttim fakat harita 2014 yılına ait. yeni harita için para talep ediliyormuş meğer. malum ekonomik koşullar. 2022 harita buldum reno forumda fakat yüklenmedi. başarsoft naviextra farklı falan diyolar tam olarak ne yapmalıyım yeni harita için?

  • Merhaba arkadaşlar..
    Motordaki bu uğultu sesinin sebebini bilen var mı ,bir çok clio 4 kullanıcılarında var sanırsam bu sorun.Triger değişiminden sonra başladı
    https://www.youtube.com/shorts/eDPLduU-D4w?feature=share

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turbo değil.servise de sordum evet kiminde fazla kiminde az oluyor dedi.demekki servise de böyle şikayet geliyor.Çekişte hiçbir sorun yok.Yorumlarda da bir çok muzdarip kişi var. Araştırmam sonucı 3 ihtimal var.
    Mazot filtresinden geliyor olabilir (hortumları vs) çünkü fluencelerde de böyle bir sorunu mazot filitresinındeğişip uzatarak çözdüklerini gördüm.
    Sente ayarı olabilir.bunuda söyleyenler var.Diğer bir nedende triger uyumsuzluğu.Bunuda bir arkadas deneme yanılma yaptırıp elinde orjinal ilk araçtaki trigeri geri taktırarak çözüm bulmus.şimdi sizlerdende başına gelip nokta atısı yapıp çözüm bulan var mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu ses sadece 1.5dci lerimi özgü benzinli aracında da karsılasan oldu mu ,benim genel gördüklerim dizel araçlar yaşıyor bu ses sorununu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    Benzinlilerde bu sese denk gelmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.53.000 KM 2019 Clio İcon 1,5 DCİ aracımı geçen hafta aldım.

    Daha önce Vavacarstaymış araç.Yetkili servis bakımı yapılmamış sanırım kendi bünyesindeki servise yaptımış vavacars.Motorun durumunu öğrenmek ve içimin rahat olması için İlk bakımı yetkili servise yaptırdım.6.500 TL cik ödedim.Motor iyi durumdaymış allahtan.Bu araçta aynalar otomatik kapanmıyor mu?Kapanıyorsa nereden ayarlarız acaba?Bİr de fren diskleri aşınmış dedi servis ona da 6.000 masraf söyledi.Dışarıda taşlama ile düzeltiliyormuş sanırım.Acaip balata sesi geliyor çok rahatsız etti beni.Ne yapayım arkadaşlar?

  • gercekkurtulus75 G kullanıcısına yanıt

    Yan aynaları aşağı yukarı yaptığın yerde kapatmak için de bir tuş var hocam oradan kendin kapatıyorsun.

  • mike4peace kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ama o tuş inaktif gibi.Sanırm ayna kapama yok 2019 İcon da

  • gercekkurtulus75 G kullanıcısına yanıt
    2013 iconda var hocam olması lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhabalar. 2018 Dizel 1.5 90hp Clio Sport Tourer (icon paket) ile bende aranıza katıldım. 140 binde aracım. şu ana kadar hep servis bakımları yapılmış. Bu şekilde de devam ettirebilirim umarım. Kışlık lastikleri takılı ve havalar soğuk malum. 6,3-6,5 bandında tüketimi var. Okuduklarıma göre fazla sanırım. Yazlık tekere geçip biraz daha inceleyeceğim. Yeni Yeni öğreniyorum aracı. Bilmem gereken paylaşabileceğiniz bir bilgi varsa sevinirim. Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-E-T -- 7 Nisan 2023; 15:0:36 >
  • Beyler 2013 1.5 dci icon paket 220bin km de arac alacagim. 75 lik mi 90 lik mi daha tutuluyor yakit degerleri hangisi az yakıyor bilgisi olanlardan yorum alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2018 clio aracım için lastik arayaşım var. Yaz lastiği tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 843844845846847
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.