Şimdi Ara

Yaşanacak en iyi ülkeler! (Türkiye ise 79. sırada) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Belçikada insan hakları ihlali.

    Belçika İnsan Hakları Derneği (LDH), ülkedeki insan hakları ihlallerinin giderek arttığına işaret eden kapsamlı yıllık raporunu açıkladı.

    "Başka ülkelerde insan hakları söz konusu olduğunda çok konuşan Belçika'nın kendine miyop baktığını" ifade eden LDH, bu ülkede bazı temel hak ve hürriyetlerin saygı görmediğini savundu.

    Raporda, Belçika'da insanların gerekçesiz ve kanıtsız gözaltına alınabildiği, tutuklanabildiği, uzun süre yargılanmadan tutuklu kalabildiği, suçsuz görülüp serbest kaldıklarında tazminat alamadığı belirtildi.

    LDH, Avrupa Konseyi ve BM kurumlarının da Belçika'yı uzun yıllardır uyardığını hatırlattı.

    Belçika'ya yönelik eleştiriler arasında, kaçak göçmenlerin, çocuklarıyla birlikte bazen uzun yıllar boyunca "kapalı merkez" olarak adlandırılan yerlerde tutuklu bulundurulması da yer alıyor.

    LDH, grev haklarının saygı görmemesi, kadın ve erkekler arasındaki eşitsizlikler, çocukların hapse atılması, vatandaşların polis tarafından fişlenmesi ve kameralarla gözetim, terörizmle mücadele adı altında yapılan telefon dinleme gibi bazı uygulamalara son verilmesi gereği üzerinde durdu.

    Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komisyonu da, sürekli denetlemelerin ardından, Belçika'daki hapishanelerin durumunun "içler acısı" olduğunu tekrarlıyor.

    Belçika hapishanelerinde 8 bin 200 yatak kapasitesine karşın 10 bin tutuklu veya mahkum barındırılıyor.

    Avrupa Konseyinin İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Belçika polisine ve hapishanelerine yönelik ağır eleştiriler içeren raporunu, 2002 yılı sonunda Brüksel hükümetine iletmişti. Raporda, hapishane koşullarına yönelik ağır eleştirilerin yanı sıra belirlenen işkence vakalarına da yer verilmişti.

    BM bünyesinde "İşkenceyle Mücadele Komitesi" raporlarında da, Belçika polisinde ve hapishanelerinde işkence vakaları eleştirilerek, Brüksel hükümetinden çözüm bulması isteniyor.

    Belçika'daki hapishanelerde her yıl 300 kadar intihar girişimi kaydediliyor ve en az 30 tutuklunun kendi hayatına son verdiği açıklanıyor.

    Brüksel hükümetleri, sorunların varlığını yıllardır kabul ediyor ve çözüm arayışlarının sürdürüldüğünü, bu konuda daha gayretli olunacağını belirtiyor.
    KAYNAK
    http://www.usakgundem.com/haber/30476/bel%C3%A7ika-39-da-%C4%B0nsan-haklar%C4%B1-%C4%B0hlallerinde-art%C4%B1%C5%9F.html




  • Evet belçikada kriz var.hatta diger ulkeler nazaren daha fazla.Zira buranin en büyük bankasi batti.Paralarda amerikan kagitlarinda buhar oldu..
    Ama belçikada hayat aynen devam ediyor.issizler ayda 1100 € aliyor+çocuk parasi.çocuklar universiyeye gidiyorsa zaten her sey devlete ait.birde maas aliyorsun.Hayat sartlari turkiyeden daha ucuz!benzin 1 euro civari,ben lpg kullaniyorum.0.30€ cent.Arabam zaten amerikan arabasi.motoru 3800cc.100 litre lpg 30€.bana 1 ay yetiyor!
    Hastaneler gine herkese esit.özel hastane diye bir kavram yok.Hala hastanelerde turkiyeden gelip burada yeni çikan metodlari ogrenen doktorlara rastliyorum.Burada ne kadar krizde olsa,hala bir teknoloji merkezi.
    Bunlari anlatmamim nedeni.belçikayi övmek ,turkiyeyi batirmak degil.Sadece neden Turkiye'nin 79 sirada oldugu.Ama sagolsun nanaka gibi arkadaslarin sayesinde,onuda anlatmak zor;daha dogrusu anlatilani anlamak!Keske ulkemizdede her genç universiteye gitme sansi olsa.Her hastanin hastaneye kabul edilmesi,her insanin evinde çocuguna verecek sütû olmasi.En önemlisi insana verilen deger.Insanin zamanina verilen deger.Ben istanbulda okurken gunde 4 saatim yollarda geçiyordu.hatta otobusten inip yaya gidiyordum.zira daha hizli.1975 seneleri.Simdi acaba daha mi iyi.
    zaten ankette butun bunlar ele alindigindan Turkie 79 siraya gelmis.kim istemezki ilk 10 da olmayi
    Belçikadan daha iyi ulkeler kesin vardir.Iskandinav ulkeleri,luksemburg,isviçre.hatta hollanda bile daha iyi.Ama musade etde hayat belçikada turkiyeden çok daha kolay ve iyi.Zaten iyi olmasa biz turkler buraya gelmek için ulkemizi kotuleyip burada oturma izni almayi istemeyiz!Bildigim bileli buraya iltica etmek isteyenlerin sayisinda turkler 1.sirada!
    Sen bile elinde olsa.hayat boyu çalismadan sana verilen 1100 € u almak için Belçikaya baliklama atlarsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 7 Ekim 2009; 1:36:40 >




  • Belçikadaki bazı durumları öğrenmek istiyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Belçikada milletvekillerinin durumu nasıl?
    Dokunulmazlıkları var mı?
    Vatandaşını ezen yasalar çıkarıp,kendilerine kıyak yapacak yasalar çıkarıyorlar mı?
    Kalpazanlık ,dolandırıcılık dosyaları varken koltuklarında rahatça oturup belçika halkına palavra sıkabiliyorlarmı?
    Belçika başbakanı başka ülkelerin başbakanlarına maaşım az ,geçinemiyorum diye ağlıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eloko

    Belçikadaki bazı durumları öğrenmek istiyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Belçikada milletvekillerinin durumu nasıl?
    Dokunulmazlıkları var mı?
    Vatandaşını ezen yasalar çıkarıp,kendilerine kıyak yapacak yasalar çıkarıyorlar mı?
    Kalpazanlık ,dolandırıcılık dosyaları varken koltuklarında rahatça oturup belçika halkına palavra sıkabiliyorlarmı?
    Belçika başbakanı başka ülkelerin başbakanlarına maaşım az ,geçinemiyorum diye ağlıyor mu?




    Milletvekilleri ve bakanlar konusunda belçika ile turkiye arasindaki farklarda zaten neden turkiyenin 79 sirada oldugunu anlatir.
    milletvekili veya bakan farketmez,çogu isine yani meclise veya bakanliga metro hatta hava musaitse bisikletle gider!Eger bakan arabada ise kesinlikle
    onunde veya arkasinda refakatçilar bulamazsin.Trafiktede bakanlarin bir ayricaliktaligi yoktur.Herkes gibi kirmizi isikta durur.Bakan için yollar kesilmez!!!Belçikaya ilk geldigim yillarda çalistigim bir cafeye içisleri bakani her sabah kahve ve croissant(açma) yemeye gelirdi.Elinde çantasi ve yanliz.Benim çok tuhafima gitmisti.tabiki simdi normal karsiliyorum.
    En önemlisi burada bir bakan ayni memur gibi çalisir.Turkiyedeki gibi kisa zamanda zengin olup köse dönmeleri imkansizdir!Devletin verdigi ihalelerde kesinlikle dost,parti veya akraba gibi vasiflar çalismaz.Buradaki insanlar arasindaki esitlik çok ônemlidir.Hile veya hata yapan bir bakan varsa hemen istifa eder.Ister bir tren kazasi ister yolsuzluk gibi bir ima.Zaten bizle avrupa arasindaki en büyûk farkta budur.Onurun için istifa etmek.Avrupadaki baska bir olay.Bu ansanlar onuruna çok duskun.Bir adamin parasi yoksa açliktan bile olse bunu kimseye farkettirmemeye çalisir.hele elini baskasina hayatta açmaz!!!O yuzden burada çalismayan veya yanliz yasayan kadinlara maas baglanir.Hiç kimseye muhtaç olmasin diye.
    Burada dolar milyonerleri bulamazsin.Vergiler sayesinde insanlar arasindaki uçurum azaltilmistir.Zaten çogu patronda firmasinda isçi gibi çalisir.(orta olçekli firmalara kadar)
    Ne derseniz deyin.ben buradaki insanlar arasindaki esitlige hayranim.Adamlar çok guzel bir sistem kurmuslar.Ama bu sistem nereye kadar dayanir.Bilemem.Zira bu esitligi saglamak için zenginlerin ve firmalarin ustundeki vergi yükû nereye kadar dayanabilir.Zira çin burayida mahfetmek uzeredir.Firmalarin çoguda kapanmaktadir.




  • Bizim oralara yetişebilmemiz mucize gibi görünüyor böyle gidersek
  • kanada ve norveçi görmüş biri olarak çok refah ve insana saygılı yerler ama aşırı soğuklar kanadalılar yine fena değiller ama norveçte sadece para için yaşanılır yoksa yaşancak yer değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bynet1963

    Bizim oralara yetişebilmemiz mucize gibi görünüyor böyle gidersek

    zaten 2011 sıralamasında 85. sıraya dusmusuz. onumuzde İran, Libya , Tunus vs. var. Bazi arkadaslar da hala kendini kandiriyor. Boyle devam edersek 2023 e kadar ilk 100 un disina cikariz herhalde. Durmak yok yola devam :)

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtyilmz -- 19 Temmuz 2011; 12:56:59 >




  • ilk 10 a giremediğimiz sürece kötü bir ülkeyiz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.