Şimdi Ara

Yarım saatlik kısa program 3 dakika kala tekrar su aldı bu ne ya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde siemens çamaşır makinası var aşağıya fotoğrafını bırakıyorum. Kırk yılın başı bi araç kurulama havlusu için kullanayım dedim. Kullanmaktan anlamam annem yardımcı oldu. Makinanın son 1 dakika kaldığını gördüm annem içeriye geldi bu tekrar niye su aldı diyip sen makinayamı elledin diyip suçu bana attı gece gece dellendim

    Yarım saatlik kısa program 3 dakika kala tekrar su aldı bu ne ya?

    -Süper kısa programa alındı
    -30 dakika süre seçildi
    -Sıcaklıkta 30 dereceye ayarlandı
    -Devir 600 devire ayarlandı
    -Ve makina başladığındada sadece deterjan gözüne mikrofiber bez temizleyici deterjanını koydum kapattım (25 ml ekledim sadece bide)

    Güzelce köpürttü çalıştı gayet herşey normal sonra tamburla kurutmayada aldı gayet iyi program güzel gidiyor dakikaları sayıyorum bende.

    Son 3 dakika kala bekleyim başında dedim baktım makina su alıyor. Bende anlamadım tabi çamaşır makinasının nasıl çalıştığını bilmiyorum. Annem içeriye geldi gözleri açıldı şaşkın şekilde bu tekrar niye su aldı diyip makinanın ayarıyla oynadığımı düşünüp su aldığını söyledi karşılıklı gerildik.

    Sizce neden böyle bi durum olur? Makina daha yeni, e programda belli seçtiğimiz seçeneklerde belli. Niye böyle saçmaladı makina gece gece delirdim. Hayır son 1 dakika kalada tamburla kurutmaya geçti ama dön Allah dön hala 600 devirde bi sağa bi sola çevirip çevirip duruyor, makina durmak bilmedi. En son kendimiz manuel kapatıp havluyu elimizle sıkmak zorunda kaldık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 3 Eylül 2023; 1:7:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Makinada problem yok. Her aşamada bazı sebeplerden dolayı bazı işlemleri tekrar yapmak zorunda kaldığı için ön tanımlı süreyi bir sonraki aşamaya geçerken yeniden güncelliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 3 Eylül 2023; 1:29:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra 15 dakikaya alayım hocam o zaman? Makina herhalde iyi durulanmadığını mı algıladı diycemde o kadarda zeki makina değildir

    Koyduğum deterjant çok köpürttü ondan olmuşmudur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Makine tahmin edemeyeceğiniz kadar zeki, içindeki teknojiyi, yazılımsal algoritmaları bilseniz aklınızı kaçırırsınızYarım saatlik kısa program 3 dakika kala tekrar su aldı bu ne ya? 

    Süreyi kafaya takmayın. Dediğim gibi yüke, deterjan dozajına ve çevresel koşullara bağlı olarak süre anlık olarak değişebilir. Bu olayın programla alakası yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 3 Eylül 2023; 2:38:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok sağ olun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek ürün koyduysan ve suyu çekince ağırlaştıysa sıkmaya geçerken balans yapmıştır ya da son durulamayı yapamadan sıkma aşamasında kalmıştır bir tur sıkıp tekrar son durulamaya geçmiştir.


    Makineye ne çok ne az çamaşır atacaksın. Tek havlu ya da bez yerine 4 5 tane atacaksın ki karıştırırken eşit dağılsın ve balans yapmasın. Yeni makinelerde düzensiz yük sensörü olduğu için sıkma yapmıyor çamaşırı dağıtmadan.


    Biz de yeni samsung aldık. Denemek için az çamaşır attık 3 parça havlu attık ama ağır. bornoz ve havlu set. Sıkmaya geçerken birbirine yapıştı bunlar, bir türlü açamadı makine tam sıkmaya geçecek hafif sallanıyor sonra duruyor yine sağ sol yapıyor çeviriyor da çeviriyor. En sonunda çamaşırlar birbirinden ayrıldı ve sıkmaya geçti. Ama bu sırada 15dklık program oldu 20dk. Dakika ilerlemiyor tabi sabit kalıyor son aşamada 5dk gösterirken takıldı kaldı işte sıkmaya geçene kadar :D




    siemeslerde süre uzatmayı pek duymadım ama Arçelik'in geçen sene çıkan modellerinde çok şikayet vardı. Az da koysak çok da koysak çamaşırı 4 5 saaten aşağı yıkadığını görmedik diye. Makine değiştirenler bile oldu ama yine aynı. Yazılımı hatalı muhtemelen. 3 saat gösterip pamukluda pat diye yükseltiyormuş durduk yere. Samsung'da öyle bir şeyle karşılaşmadık çok şükür.





  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam açıklamanız ve tecrübeniz için. Tam nick-mesaj uyumu olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.