Şimdi Ara

windows xp oturum açılmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
19.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • s.a (SORUN CÖZÜLDÜ)

    Arkadaslar bendede ayni problem oldu.Bilgisyar aciliyor,ama oturum pencesinde kullaniciyi sectikten 2-3 sn sonra tekrar oturum kapaniyordu.Denemedigim yöntem kalmadi.Saatlerce ugrastim.Arkadaslarin dedigin seyleri yaptim.yaptigim seyleri kisaca bir yazmak gerekirse(olumsuz olanlar);

    1)bir cok arkadas güvenli kipte acmayi söylemis,Bu durumda güvenli kipte acilmiyor zaten.
    2)Format atmak gibi hep kolaya kacilan birsey teklif edilmis fakat yapmak istedigin son sey.
    3)Orjinal Xp cd sinden R ye basip onarmayi denedim.Winlogon.exe ve userunit.exe yi orjinalleriyle degistirdim.sonuc alamadim.
    4)Yine orjinal cd `den R ye basip chkdsk komutunu yaptim;sonuc alamadim.
    5)Hiren Boot Cd sinde mevcut olan tools `leri kullandim;sonuc alamadim.
    6)Kaspersky nin ve Avira`nin Rescue lerini indirip tarama yaptim,sonuc alamadim.
    7)baska forumlarda mevcut olan önerileri(sistem dosyalariyla ilgili) denedim,sonuc elde edemedim.
    8)Baska ufak tefek Regedit `i düzenleyen programlar denedim(RegClear,BatPE-Builder vb.), sonuc alamadim.

    Evet bütün bunlardan sonra en son yine forumdan,arkadaslarin tavsiye ettigi erdCommender ile isi hallettim cok sükür.Programin .iso halini cd`ye bir Iso yakma imkani olan herhangi bir CD-Bunner sayesinde yakiyoruz.(herhangi bir yakma programi olabilir,ben CDBurnerXP yi kullaniyorum).Daha sonra Bilgisayari Cd `den calistiriyoruz.Ve;
    Erd Commander ->tools ->system restore -> belli bir tarih secimi ve yükleme.(orda istenilen geri bir tarih secilcek.Bazi tarihler koyu siyah onlarda belli seyler olmus,onlari secerseniz sag taraftan bir kez daha secme yapip,next`e tiklayacaksiniz)

    Bu uzun ugraslarimdan sonra kisaca bilgi vermem gerekirse,buna sebep olan bir virüs bunu söyleyim basta.Bilgisayarin oturumu acamamasi userunit `in hasar görmesi degil,sadece regedit system acilisindaki winlogon`da virüsün C:\Windows\system32\userunit.exe yerine gecmesi.Yani userunit veyahut winlogon hasari degil,sadece virüs baslangic ayarlarinda acilisa siziyor.Velhasil erd Commander sorunumu halletti.Eger ugrasmak istemeyen,denemek istemeyen arkadslar varsa format atabilirler,ama fitrat olarak formata karsi oldugum ve ugrasmayi sevdigim icin zamanimi harcamis bulundum.Tecrübelerimide aktarmak istedim.Bu arada Bilgisayar acilmadigi icin,dosyalarinin kaybolmasindan endise eden arkadaslar,dosyalarini kurtarmak icin,Hiren Boot cd icinden(yada erd commander de olur) Mini XP yi secip,Harddisklerine ulasabilirler,ve güvenli bir sekilde dosyalarini alabilirler.
    saygilarimi sunuyorum,ve Erd Commander`i tavsiye eden arkadaslarima cook tesekkür ediyorum.Allah razi olsun.




  • militan06 M kullanıcısına yanıt
    hocam selamlar. ben hiren boot cd (hiren boot cd olayını flash bellek ile yapmıştım bu arada) ile ilk denememde mini xp ile girdim ve useriniti onarmaya yönelik tavsiyeleri (userinit.exe'si system32 den kopyalayıp direkt windowsun içine missAU.exe olarak adını değiştirip yapıştırarak) uygulamadım ama bu bir işe yaramadı.
    işe yaramadığı gibi şimdi aynı flash bellek ile başlamıyor. başlasa en azından girip içerdeki dosyaları kurtarıp format atacağım fakat atamıyorum çünkü aynı flashbellek'ten root etmiyor.

    bios ayarlarında bir şeyleri yanlış yapıyorum galiba diyemeyeceğim çünkü ilk etapta da hiren boot cd yi çalıştırmazdı öyle olsaydı. şimdi wintoflash programı ile harici bellekten direkt windows yüklemeye çalışacağım (artık kalan dosyaları windows.old'un içinde ayıklarım diye düşünüyorum) ama sanırım bu da işe yaramayacak. yapabilirsem mesajımı editlerim. senden acil öneri bekliyorum çünkü sorunumuz tamamen aynı.

    şimdiki sorunum özetle bilgisayarın flash bellekten (veya harici bellekten) boot etmemesi.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.