Şimdi Ara

windows xp oturum açılmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
19.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bi yolu yok gibi dostum ya anca biosun update iyle usb harici optik ok. boot seçeneği gelirse o da bunda yok gibi. bi entegre optik alma yolu gözüküyo bana yardım için sagol. bu tekoloji adamı öldürecek ya:D yenisi yenisi yenisi...
  • Arkadaşlar Merhaba
    Yaklaşık 2 gündür bu sorun ile bende karşılaştım. Şu an çözmeye çalışıyorum ama hala bir sonuç çıkmadı.
    Sorun ilk başta pandanın uyarısı ile başladı klasik autoron.inf virüsü olarak görünüyordu ama devamlı siliyor devamlı bir şekilde virüs ortaya çıkıyordu. Bende klasik amvo virüsü veya onun türevlerinden olan virüslerdir diye dracula virüs temizleyicisini yükledim bu konuya varmamın sebebi de gizli dosyaları göremiyorum olmam. Tüm sürücülerde virüsü buldu ve sildi ama sildikten sonra oturum açılıyor hemen ardından kapanıyor demeye başladı. Daha önce güvenli kipte açabiliyorken artık güvenli kipte de açamaz oldum.

    Bu sorun şu an ağdaki ikinci bilgisayarıma bulaştı ve bu belirtilerin dışında bu seferde virüsler temizlendiğinde lisans sorunu verdi ama virüs gitmemişti lisans sorununu hallettim ama düzelmedi. en son yine buradan aldığım gizli dosyaları gösterme problemi olan virüs temizleme yönergelerini takip ettim ve sadece c sürücüsüne format attım bir tbilgisayarı bu şekilde kurtardım ama diğerine format bile atamıyorum bakalım ne olacak. Bir çözüm bulursam yazarım yazmaz isem format atmışımdır demek:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haytahayat -- 21 Ocak 2009; 14:33:27 >




  • Şİmdi ağdan taratma yapıyorum açılamayan bilgisayarımı gizli dosyalar görünüyor virüs de yok(karspersky 2009 abimiz öyle diyor) bakalım ne olacak sp3 lü bir xp cd ile onarmaya çalışacağım umarım olur.
  • Onarma bitti sorun düzeldi. Ama virüsler hala duruyor gizli dosyaları göster seçeneğini tıklamama rağmen açılmıyor şimdi onunla uğraşıyorum. Yok arkadaşlar olay iyce beni aşmaya başladı virüslü dosyalar silindiğinde bu sefer windows açılmıyor ya dosya eksik oluyor(system32/hal.dll) gibi yada lisans hatası olarak(kullanıcılı olmayan bilgisayarda) Kullanıcılı olan da ise oturum açılır açılmaz kapatılıyor hatası ve hiçbir şekilde güvenli kipte de açamamak olarak ortaya çıkmakta. Ben artık pes ettim bütün bilgisayarlara formata doğru gidiyorum. Değişen bir şey olursa haber veririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haytahayat -- 21 Ocak 2009; 21:25:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: haytahayat

    Onarma bitti sorun düzeldi. Ama virüsler hala duruyor gizli dosyaları göster seçeneğini tıklamama rağmen açılmıyor şimdi onunla uğraşıyorum.



    combofix
  • son olarak onu deneyecem ama inan her sildiğimde windowsu tekrar onarmaktan gına geldi. değişiklik olursa haber veririm.

    ComboFix
    Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD'lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor.

    Amvo.exe Nedir?
    Popüler antivirüs yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendini system32 klasörünün altına atıyor. En tehlikeli özelliği ise sisteminize bulaştıktan sonra kendini kopyalaması ve gizlemesi.

    Amvo.exe'nin Zararları Nedir?
    Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda "Gizli" durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra "Klasör Seçenekleri > Görünüm" bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanızda sonuç değişmiyor.

    Amvo.exe'den Nasıl Kurtulurum?
    ComboFix'i bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Vista kullnıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız "Güvenli Kip"te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere "Evet/Yes" diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçları C:'nin içerisine attığı log dosyasında size bildirecektir.

    Not: ComboFix ile temizlik yaptıktan sonra alternatif olarak Dracula Virüs Temizleyici yazılımı ile tarama yaptırıp mevcut autorun.inf dosyalarını sistemden temizlemenizde fayda var.
    http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=combofix&lid=7011sitesinden alıntıdır
    Dracula ile buluyorum siliyor ama yukarıda dediklerim başıma geliyor bunu çözmeye çalışıyorum bakalım ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haytahayat -- 21 Ocak 2009; 21:40:50 >




  • avast home edition güncellenmiş sürümüyle bu virüsleri kolaylıkla silebilirsin.
  • Combo fix iptal avast aynı şekilde arıyor ama birşey bulamıyor. Sağlık olsun diyorum yedeklemelerimi yaptım konu ile ilgilide bolca bilgim oldu ama hiçbirşey bilmiyorsan format at kurtulursun yolu ile düzelltim; içimede sindiğini söyleyemem bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.

    Aynı sorun Windows 7 de başıma geldi onda bilgisayarı başlattıktan sonra f8 tuşu ile gelişmiş açılış menüsüne geldim ve chdsk yaptırdım bu şekilde açılmayan bilgisayrı açmış oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haytahayat -- 18 Nisan 2012; 16:56:34 >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bende aynı problemi yaşıyorum. Bilgisayar oturum aç sayfasına geliyor, oturum açarken otomatik olarak tekrar oturumu kapatarak tekrar oturum aç sayfasına geliyor.

    Windows XP cd ile windows'u onardım ama sonuç alamadım.

    Windows açılırken F8 yapıyorum ama güvenli kipte çalıştırma seçeneğinin olduğu açma seçenekleri gelmiyor. Ben mi yapamıyorum acaba virüs burayı da mı etkiledi?

    Format atamıyorum çünkü yedeği olmayan bir çok dosya var.

    Windows'u bi kere açıp yedeklerimi alsam format atarım. İyi de olur aslında zamanı gelmişti çünkü...

    Yardımlarınızı bekliyorum.

    Şimdiden teşekkürler.
  • Güvenli kip seçeneğini getirmeyi başardım. F8 değil F5'e basmak gerekiyormuş. :-)

    Ama ne güvenli kip ne de son düzgün ayarlar seçeneğinden çözüm alamadım.

    Hepsinde oturum açma ekranına geliyor fakat oturum açıp tekrar kapatıyor.

    Gelişmelerden haberdar edeceğim ama umarım formatsız bir çözüm bulunur.

    Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Daha soruna çözüm bulamadım. Israrla format atmıyorum çünkü bu hem veri kaybına hem de kolaya kaçmak olacak.

    Bu yukarıdakş mesajlarda geçen Live CD nedir? Nerden bulunur?

    Bu arada Dos üzerinden Windows oturum açma seçeneklerini nasıl iptal edebiliriz?

    Bu da işe yarayabilir.

    BART - Pe Builder diye bir CD ile makineyi en azından açarak dos ortamına geçebiliyorum. Sanıyorum Linux ile açıyor.

    Var mı yardımcı olabilecek?

    Teşekkürler...
  • Live CD ; içerisinde işletim sistemi olan ve herhangi bir hard diske ihtiyaç duymadan sistemi açmanıza yarayan, içeriğinde işletim sistemi barındıran destek cd si.Özellikle açılmayan Windowslarda yedekleme yapıp format atmanıza vb durumlar için sorun çözmeye yarayan "işletim sistemli" cd.
  • xp deki userinit dosyası virüs tarafından etkilendiği ve antivirüs programının bu virüsü taramadan sonra temizlemsinden sonra olan bi olaydır "oturum kapatma" bu dosyayı xp cdsinden tekrar yükliyince sorun düzeliyor ama virüs silinmiyor ancak komple diske formatla düzeliyor ama buda kimsenin istemice bişi tabiki..temizlediğimi sandığım pc bi kaç gün sonra aynı sorunu yaptı format atmama rağmen..günli modda açamıyosun ghost gibi yedekleme imajlarınıda virüs bozuyor komple fotmat atmadan temizlicek bişi yokmu acaba :) bilen varsa lütfen yazsın..
  • arakdaşlar bendede aynı sorun oldu.açılıyo pc hemen tekrar kapanıyo.bende pc tkerara kurmak istedim fakat pckurma ekranı herşey normal kurulum ekranın geliyor dakikalar azalıp 34. dk geldiğinde yine aynı şekilde pc kendini kapatıyo.burada ne yapmam gerekir.tekrar en başa formata nasıl gelebilirim.
  • İyi Günler arkadaşlar, Şöyle bi sorunum var. Pc de sanıyorum auotrun virüsü vardı, görev yöneticisi ve kayıt defteri açılmıyordu. bir sürü yöntem araştırdım nette. bu arada güvenli modda da açamıyorum bilgisayarı. hemen restart ediyodu kendisini. biri msconfig den boot.ını menusundan safeboot u seç , restart yap güvenli modu açar dedi ama artık hiç açılmıyor windows. ne güvenli modu ne normali. F8 menüsündeki hiçbir yönerge windowsu açmıyor. c de de kurtarmam gereken dosyalar var. Bi yardım edin lütfen.

    bir de biostan safebootu kapatma şansım var mı?
  • İyi Günler arkadaşlar, Şöyle bi sorunum var. Pc de sanıyorum auotrun virüsü vardı, görev yöneticisi ve kayıt defteri açılmıyordu. bir sürü yöntem araştırdım nette. bu arada güvenli modda da açamıyorum bilgisayarı. hemen restart ediyodu kendisini. biri msconfig den boot.ını menusundan safeboot u seç , restart yap güvenli modu açar dedi ama artık hiç açılmıyor windows. ne güvenli modu ne normali. F8 menüsündeki hiçbir yönerge windowsu açmıyor. c de de kurtarmam gereken dosyalar var. Bi yardım edin lütfen.

    bir de biostan safebootu kapatma şansım var mı?

    ayrıca kur cd sini biostan seçip kur dersem c yi kurtarma şansım olur mu? recovery durumu...yoksa direk c ye ormat mı gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarMak4

    İyi Günler arkadaşlar, Şöyle bi sorunum var. Pc de sanıyorum auotrun virüsü vardı, görev yöneticisi ve kayıt defteri açılmıyordu. bir sürü yöntem araştırdım nette. bu arada güvenli modda da açamıyorum bilgisayarı. hemen restart ediyodu kendisini. biri msconfig den boot.ını menusundan safeboot u seç , restart yap güvenli modu açar dedi ama artık hiç açılmıyor windows. ne güvenli modu ne normali. F8 menüsündeki hiçbir yönerge windowsu açmıyor. c de de kurtarmam gereken dosyalar var. Bi yardım edin lütfen.

    bir de biostan safebootu kapatma şansım var mı?

    ayrıca kur cd sini biostan seçip kur dersem c yi kurtarma şansım olur mu? recovery durumu...yoksa direk c ye ormat mı gelir


    windowsu açmadan boot.ini dosyasını açmanın yolu başka bir sistemle açacaksın bilgisayarı(cdden çalışan xp veya pardus gibi) oradan boot.ini dosyasını
    quote:


    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /safeboot:minimal

    şeklinde göreceksin. /safeboot:minimal yazısını silip dosyayı bu şekilde kaydet. windosunu normal şekilde açabilirsin




  • slm aynı sorun benim başımada her yolu denedim...En son erd commender ile açıp system toos kısmından system restore(yani sitemi geri yükle) deyip bilgisayarı eski bir tarihe yüklerseniz sorun çözülür...(erd commender=cd den çalışan windows gibi birşey) bilgisyarı cd den çalıştırıp açılan windowstan bu yaarları yapıyorsunuz
  • değerli arkadaşlar görüyorum ki bu sorundan dolayı epey bi ağız yanmış ve bu sorunu bende yaşadım ve çözüm yolum ise ilk önce cd den çalışan bir xp ile boot edip oturumu cd den açtım. tavsiyem hiren's boot cd çok amaçlı bir cd olup çok faydalı bir kurtarıcıdır. forumdada belki vardır arama yapmadım.

    içinde mini xp de mevcut bu şekilde makinayı açın ve daha sonra bir xp cd si koyun ve cd içeriğinde i386\system32\userinit.ex_ dosyasını bulup 7z ile açın. benim mini xpde 7z kurulu olduğu için kolaylıkla açtım ve içinde userinit.exe yi masaüstüne çıkartın. daha sonra windows hangi sürücüde ise açıp system32 klasörüne userinit.exe yi kopyalayın. ve bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oturum açılır açılmaz kapanma hatasının düzeldiğini göreceksiniz. ben bu şekilde çözdüm.

    inşallah yararlı olabilmişimdir. özellikle bu cevabı yazabilmek için üye oldum kalın sağlıcakla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman1309

    slm aynı sorun benim başımada her yolu denedim...En son erd commender ile açıp system toos kısmından system restore(yani sitemi geri yükle) deyip bilgisayarı eski bir tarihe yüklerseniz sorun çözülür...(erd commender=cd den çalışan windows gibi birşey) bilgisyarı cd den çalıştırıp açılan windowstan bu yaarları yapıyorsunuz


    Arkadaşım teşekkür ederim. Ben de söylenen birçok yolu denedim, en son senin tavsiyene uydum, sorun çözüldü. XP Sp2 yüklü bilgisayarda. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar "ERD Commander 2005 Full iso" şeklinde aratırlarsa erd commander iso dosyasını da kolayca bulabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.