Şimdi Ara

Windows Phone artılar ve eksiler listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllarca Android kullanmış (daha Türkiye'de yokken aldığım ilk versiyon HTC Desire Android 2.1 ile başladım) biri olarak söylüyorum Windows Phone henüz sanki betadan çıkamamış bir işletim sistemi havasında. Tabi android 2.1/2.3 ile kıyaslayınca önde sayılabilir ama şunu kabul etmek gerekir ki android sistemin size kattıkları ile önde.

    Önce gördüğüm eksikleri sıralayayım. sonra artıları. Aklıma geldikçe de eklerim buraya...

    Öncelikle kişiler direk eposta hesabı ile ilişkilendiriliyor. Bu avantaj sayılabilir. Rehber kaybetme derdi yok. Ama mutlaka telefon hafızasına kaydet seçeneği ve sim ile ilgili seçenekler gelmeli. İlk aldığımda normal posta ile açtım bi dolu kişi görüyorum isim ararken.

    Telefon işlevleri yetersiz. Numaralara basınca isim önerme yok. İlla rehberden seçeceksin. Ayrıca arama geçmişi çok karışık. Gelen/giden/cevapsız karışıyor. Aynı isim listede defalarca çıkıyor. Tek isimde çağrı durumları saate göre görünse daha iyi olur.

    Klavye iyi gibi ancak tepki zayıf. Hızlı yazan biri için öneriler hafif gecikme ile görünüyor. Ayrıca ğ varken ü,ö gibi karakterler ikinci seçimde. Rakam ve işaretler konusu da androidde olduğu gibi tuşlara ikinci işlev olarak gelmeli. Tek bi rakam ve simge vs için uzun adımlar izleniyor. Ayrıca mutlaka 3. Parti klavye desteği gelmeli. Swiftkey, Swype vs gibi.

    İnternet Explorer maalesef mobil tarayıcılar arasında zayıf. Hoş chrome da çok iyi değil ama ie çok geride. Kullanılan yazı tipi ve puntosu gayet okunur düzeyde. 3. parti tarayıcılar da malesef yeterli değil. Vidyo oynatma ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Mobil web sayfaları bile bazen sayfaya ölçeksiz şekilde kalıyor. biraz yoğun internet kullanımında ie aniden çöküveriyor.

    Uygulamalar listesi malesef çok işkence. (uygulama eksik denilen mağazada ben bir sürü uygulama bulup yükledim) eğer çok uygulama varsa sürekli yukarı aşağı gezebiliyorsunuz. tamam harfler ile hemen istenen uygulama adına zıplanabiliyor ama en azından grid ve liste gibi bir seçenek sunulsa fena olmaz. (eski symbianlardaki gibi)

    Mağaza arayüzü ve işlevselliği de androidden çok geride. örneğin bir istek listesi yok. ben beğendiğim uygulamaları o an kurmak istemesem de beğeni listeme ekleyemiyorum. web arayüzünden direk telefonuma uygulamayı kur diyemiyorum. bana uygulama sayfasının linkini posta olarak gönderiyor. gelen linke tıklayarak tekrar mağaza sayfasından kur diye elle aynı işlemi yapmam gerekiyor. ama play store'da istediğim cihaza elimi sürmeden tek tıkla kurabiliyorum. (altı çizili bölüm yapılabiliyormuş.)
    uygulamaların sayfaları da geliştirilmesi gereken yerlerden birisi. benzer uygulamalar bölümü benzemeyen uygulamalar ile gelebiliyor. beğendiğim yayıncının diğer uygulamaları da bi şekilde o küçücük link yerine daha göz önünde olsa iyi olur.

    galeri iş görüyor ama rakiplerine oranla geride. her ne hikmetse "stream" vidyolarda da sıkıntılar var. örneğin twitch istemcileri 8stream ve ustream sorunsuz çalışırken bazı tv kanallarının uygulamaları stream edemiyor. garip.

    e-posta uygulaması iş görüyor. o kadar. ekstrası yok. arayüzü çağ gerekliliklerine uymuyor. ne kadar hesap eklersem menüye yeni karo ekleniyor. tek bir uygulama altında hesaplarımı yönetmem neden zor anlayamadım. hepsi için sanki ayrı bir uygulama kullanıyorum. bazen anlamadığım nedenden ana hesap oturum kapatmış oluyor epostada, gönderdiğim posta iletilemiyor.

    paylaşım seçenekleri çok sınırlı. örneğin bir web sayfasının linkini tarayıcıdan paylaş dediğimde bunu whatsapp ile arkadaşıma gönderemiyorum. paylaşım yapabileceğim uygulama sayısı sınırlı şekilde karşıma geliyor.

    tasarım zevki kişiye göre değişebilir. ben karo görünümü sevdim açıkçası. ama kişiselleştirme seçenekleri çok az. karolar arkasında kalan bi arkaplan ve bikaç renk kişiselleştirme değildir. yeri geldiğinde telefonunda ikonları değiştiren birisi sanki yeni telefon almış havasına girebiliyor. bir şekilde tema seçeneği gelmesi lazım. tamam kullanıcıya has arayüz giydirilemiyor androiddeki gibi. zaten olmasın çok bulanıyor ortalık. ama tema diye sadece renk değişimi olmaz. ikon paketi vs seçeneği gelse fena olmaz. ya da ne bileyim canlı kutucuklara değişik efektler gelsin. (powerpoint geçiş efektleri gibi mesela). bir de widgetler gibi üzerlerinde programa girmeden işlemler yapılsa fena olmaz. (gerçi plan olarak varmış bu ama bakalım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciddiyetsiz -- 20 Mayıs 2015; 16:34:01 >







  • o kadar eksik saydık ettik. gelelim artı taraflarına. şimdi o kadar sayınca ilk defa bu işletim sistemini merak edip okuyan varsa vay be demiştir.

    kullananlardan da olabilir ama artıları da var diyenler çıkmıştır. aklıma geldiğince de artılarını da sayayım...

    karo arayüzü uzaktan çok karışık ve sıkıcı gelebiliyor. ama düzenlediğiniz zaman (ki düzenlemek için günlerinizi vermenize gerek yok) çok daha hızlı işlemler yapabiliyorsunuz. ayrıca bir süre sonra o canlı kutular ufak bildirimler verdikçe istemeseniz bile bişey dikkatinizi çekip sizi uygulamayı açmaya yönlendiriyor. (örneğin; haber, spor, cortana, mağaza uygulamarı)

    eksiler kısmında söze sistem sanki hala beta gibi demiştim. ama gerçekten çalışma hızı çok iyi. sürdürülüyor şikayetleri çok var ama ben yaşamadım. üst düzey bir androidde yakalayabileceğiniz hızı orta karar bir wp ile normal uygulamalarda alıyorsunuz. bunda sade arayüzün etkisi büyük. ama oyunlar işin içine girince tabiki orada haliyle güç devreye giriyor. ama bu konuda da daha iyi optimize olduğunu söyleyebiliriz androide göre.

    takvim uygulamasını iş adamı vs değilseniz normal vatandaş olarak belki çok kullanmayabilirsiniz. ama en azından facebook ile telefonunuzu ilişkilendirirsiniz. işte orada takvim çok iyi. telefonda açtığınız hesaplardaki kişilerin doğum günlerinden çeşitli etkinliklere size bilgi sunuyor. sadece o değil. şak diye aha bak bugün ahmetin doğum günü diye bildirim veriyor. bu bildirimi geçebileceğiniz gibi ileri bir zamana erteleyebiliyorsunuz. androidde böyle birşey hiç görmedim. ios'da var mı bilmiyorum.

    telefon için eksikleri saydım ama artısı da yok değil. tuşlar neredeyse kör göze sokarcasına büyük. numara çevirirken hata yapma gibi bir durum neredeyse yok. ayrıca direk sisteme dahil olan numara engelleme mevcut. bu durum sms için de geçerli.

    direk uygulama, mesaj, resim vidyo vs yedekleme var. telefonu resetleme gibi bir durumda aman uygulamalar gidecek, oyundaki skorlarım ne olacak derdi vs yok. al yedek sonra şak diye geri yükle.

    misafir ve çocuk modu mevcut. ona göre kimin eline telefonu verecekseniz istediğiniz uygulamaları seçip sadece onlar arasında takılsınlar bırakın.

    yüklü gelen ofis uygulamaları rakipsiz. eğer pcde ofis 13 varsa, onedrive ile de eşlenikse zaten telefonda otomatik elinizin altında. istediğin gibi aç bak düzenle sıkıntı yok. elbette bir pc versiyonu değil ama çok iyi. daha iyi olacağı söyleniyor.

    gelelim bizim güzel asistanımız Cortana'ya. tamam Siri artık Türkçe anlıyor. ama bir Cortana değil. tamam Android tarafında da Google Now var. ama bir Cortana değil. ingilizcesi olanlar varsa kurcalamıştır. Cortana şu anki hali ile bile (ki kendisi betada hala) rakiplerinden ileride. iddaa tahminlerinden tutun da siz ev olarak yer belirtmeseniz bile eve gidelim dediğinizde size hemen eve rota çizmesi gayet iyi. ahh bir de arada dediklerimi tam anlasa. orada ufak sıkıntılar yok değil. tamam ingilizce telaffuzum çok iyi değil ama cortana da biraz anlama özürlü şu haliyle. yine de siri gibi konuşma özürlü değil. robotik değil daha "hümanist" bir konuşması var. bir de kendisinin bir geliştirici api'si mevcut. diğerlerinde bu yok. yani sen istersen uygulama geliştirdiğin zaman buna cortana'yı ekleyebilirsin. örneğin bir sinema uygulaması yaptın. cortana bana şu filmin şu seansına bilet al diye komut eklettirebilirsin. cortana da senin uygulamandan biletini alıverir.




  • iyi hoş uğraşmışsın etmişsin ama saydıklarının çoğu Windows 10 ile giderilecek.
    (hepsini okuyamadım sadece eksiklerini sondan 2 öncesine kadar okudum)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Specialist

    iyi hoş uğraşmışsın etmişsin ama saydıklarının çoğu Windows 10 ile giderilecek.
    (hepsini okuyamadım sadece eksiklerini sondan 2 öncesine kadar okudum)

    hocam büyük merakla BUILD konferansını takip ettim. sadece canlı kutucuklar için olan 1 saatlik geliştirici sunumuna da baktım. evet gerçekten umut vaadeden gelişmeler var. ön gösterimlerde bile benim eksik dediğim bazı noktalar giderilmiş. bunun farkındayım. mesela posta istemcisi, takvim arayüzü, canlı kutulara ek özellikler vs... ama ben şu an karşılaştığım eksi artıları belirtmek istedim. bazıları hala daha eksik. şahsen kendi adıma belli noktalarda microsoft'a geri dönüt yapıyorum bir umut düzelir diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciddiyetsiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Specialist

    iyi hoş uğraşmışsın etmişsin ama saydıklarının çoğu Windows 10 ile giderilecek.
    (hepsini okuyamadım sadece eksiklerini sondan 2 öncesine kadar okudum)

    hocam büyük merakla BUILD konferansını takip ettim. sadece canlı kutucuklar için olan 1 saatlik geliştirici sunumuna da baktım. evet gerçekten umut vaadeden gelişmeler var. ön gösterimlerde bile benim eksik dediğim bazı noktalar giderilmiş. bunun farkındayım. mesela posta istemcisi, takvim arayüzü, canlı kutulara ek özellikler vs... ama ben şu an karşılaştığım eksi artıları belirtmek istedim. bazıları hala daha eksik. şahsen kendi adıma belli noktalarda microsoft'a geri dönüt yapıyorum bir umut düzelir diye.

    Neredeyse bütün yerleşik posta kişiler haritalar gibi uygulamalar evrensel olup tasarımı yenilenecek. telefon mesajlaşma yenilenecek. onu da geçtim Continuum'u bilmiyorsan bir bak derim. tek başına yeter windows telefon almak için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • dedim ya tüm konferansı ve haberleri takip ediyorum. continuum zaten şimdiden wp alma sebebim. win10 gelene kadar sisteme alşırım diye erken aldım. dedim ya vaadedilenler çok iyi.

    tek platform olması, hızlı uygulama geliştirilebilecek olması bunlar iyi şeyler. mesajlaşma şu haliyle bile iyi gibi. sms çok umrumda değil açıkçası. ama rehbere bir düzen gelmesi gerek. onunla ilgili beklentilerimi karşılayacak bir gelişme de görmedim. kişiler hub'ını geliştirdik vs dediler ama dediğim gibi kişileri telefona kaydetme istendiğinde hızlı yedek alma seçeneğini win10'da da göremedim. tamam hotmailden çekebiliyoruz kişileri ama ben sırf telefon rehberi için ayrı hesap açtım. yani telefona kaydedeyim ama istediğimde/periyodik olarak onedrive'a yedek alsın mesela...
  • Ms fanboyları -ecek ve -acaktan başka bir şey bilmiyor!

    Gelecek, olacak, uçacak, kaçacak.

    Elde ne var? Hayalleriniz gibi söylemlerinizde uçuk vede uyduruk.

    Bildiklerinizi unutun..... Bla bla bla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mail özelliğini iyi kurcala, soylediğin birleştirme yapılabiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygulama mağazası hariç herşeyiyle 1 tık ötede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthdnc

    uygulama mağazası hariç herşeyiyle 1 tık ötede

    Windows 10 gelince dediğiniz olacak bana kalırsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geldi hocam değişiklik yok pek sanmıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthdnc

    geldi hocam değişiklik yok pek sanmıyorum

    Durun daha kararlı sürüm gelmedi.

    Sistemin son halini görmeden konuşmak olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Ms fanboyları -ecek ve -acaktan başka bir şey bilmiyor!

    Gelecek, olacak, uçacak, kaçacak.

    Elde ne var? Hayalleriniz gibi söylemlerinizde uçuk vede uyduruk.

    Bildiklerinizi unutun..... Bla bla bla...

    :) tamam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oturup listeyi tek tek okumadım zira ben de windows phone çıktığı günden beri kullanıyorum. ilk zamanlarda biraz ızdırap yaşatsa da şu an için çok hızlı ve gayet güzel. lumia 830 ana telefonum ve ikinci makine olarak lumia 630 aldım. ben her işimi görüyorum ama bu iş göreceli bir durum. bir başkası şunu bunu yapamıyorum diyebilir onu bilemem. benim için şu anda tek eksik noktası adam gibi bir müzik çalar. adam gibi ekolayzer bass boost efekti verilemiyor. kendi ekolayzeri yetersiz. bu bütün telefonlarda hemen hemen böyledir. dahili gelen ses efekt ayarları yeterli gelmez ama uygulama ile giderilir. örneğin bir ara motorola moto g kullandım epeyce sevmiştim ama androide gıcığım var o yüzden elden çıkarmıştım. androidde poweramp isimli bir program satın almıştım ve muhteşem ses çıkışı elde ediyordum. android ortamında bu tarz programlar çok var. rocket player da gayet güzel dediğim gibi çok sayıda var. ama windows markette malesef bu durum yok. belki de bu durum windows un yapısıyla ilgilidir bilemiyorum ama benim için tek eksiği bu. tamam kulaklık çıkış kalitesi falan bir şey diyemem kaliteli ama ben ne tarz müzik dinlersem dinleyim bass ayarını açamayı severim hatta preamp ile ses yükseltmek gerekiyor bazen. normal masaüstü windows ta bu işler yapılıyor ama windows phone bu konuda bence sıkıntılı. yine de gayet memnun kullanıyorum.




  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    İOS'dan WP'ye geçtim çokta memnunum :) Fanboy filanda değilim . Daha önce ios'a ve android'e para verdiğim için pişmanım mesela . Hatta bazen diyorum keşke daha önce tanışsaymışım :) Wp'ye çok tedirgin geçtim korkarak o yüzden 1000lira altı bi telefonu aldım önce lumia 735 (şuan kullandığım) .

    W10 kararlı sürümüne oturursa mağaza sıkıntısı halledilirse 1000 üstü WP cihazları ilk tercihim olacak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthdnc

    İOS'dan WP'ye geçtim çokta memnunum :) Fanboy filanda değilim . Daha önce ios'a ve android'e para verdiğim için pişmanım mesela . Hatta bazen diyorum keşke daha önce tanışsaymışım :) Wp'ye çok tedirgin geçtim korkarak o yüzden 1000lira altı bi telefonu aldım önce lumia 735 (şuan kullandığım) .

    W10 kararlı sürümüne oturursa mağaza sıkıntısı halledilirse 1000 üstü WP cihazları ilk tercihim olacak :)

    5c veya 5s kullanırken geçtiyseniz yazık olmuş. Eğer 4 veya 4s kullanırken 735'e geçtiyseniz mantıklı olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia 720 kullanicisi olarak arkadasin yorumu gayet objektif. Stabil WP 8.1 gdr 1 icin soylediklerinde be bir fazlalik nede bir eksiklik var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthdnc

    İOS'dan WP'ye geçtim çokta memnunum :) Fanboy filanda değilim . Daha önce ios'a ve android'e para verdiğim için pişmanım mesela . Hatta bazen diyorum keşke daha önce tanışsaymışım :) Wp'ye çok tedirgin geçtim korkarak o yüzden 1000lira altı bi telefonu aldım önce lumia 735 (şuan kullandığım) .

    W10 kararlı sürümüne oturursa mağaza sıkıntısı halledilirse 1000 üstü WP cihazları ilk tercihim olacak :)

    Mağaza sıkıntısı halledilirse?!

    O kadar küçük bir sıkıntıki!, herkes aynı sıkıntıdan bahsediyor, zaten en büyük sıkıntı o.

    Bu dedem ölmeseydi yaşıyordu demeye benziyor, öldü işte, ölmeseydi iyiydi ama öldü.

    Ayrıca ben size fanboy dediğimi hatırlamıyorum, benim alıntıladığım kişi hatırladığım kadarıyla başka biriydi.!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciddiyetsiz

    web arayüzünden direk telefonuma uygulamayı kur diyemiyorum. bana uygulama sayfasının linkini posta olarak gönderiyor. gelen linke tıklayarak tekrar mağaza sayfasından kur diye elle aynı işlemi yapmam gerekiyor. ama play store'da istediğim cihaza elimi sürmeden tek tıkla kurabiliyorum.


    Android 2.1/2.3 ile kıyaslayınca demek belki yazdıktan sonra farketmişsinizdir, çok saçma Şuan 4.4 ile çok rahat kıyaslanabilir.

    www.windowsphone.com adresinden telefona uygulama kurulabiliyor. Bunu daha Windows Phone 8 ilk çıktığı haftalarında denemiştim, yeni bir şey değil yani. Telefonumu bul özelliğini açmalısınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    Android 2.1/2.3 ile kıyaslayınca demek belki yazdıktan sonra farketmişsinizdir, çok saçma Şuan 4.4 ile çok rahat kıyaslanabilir.

    www.windowsphone.com adresinden telefona uygulama kurulabiliyor. Bunu daha Windows Phone 8 ilk çıktığı haftalarında denemiştim, yeni bir şey değil yani. Telefonumu bul özelliğini açmalısınız.


    4.4 ile kıyaslanabileceğini çok zannetmiyorum. elbette android'e göre artı olan noktaları var ama bir şekilde iki işletim sisteminin de tüm özelliklerini kıyaslasak 4.4 üstün çıkar. ama her şey tabiki kağıt üzerinde yazanlardan ibaret değil.

    söylediğiniz gibi yapınca uygulama kuruldu. bilgilendirme için teşekkür ederim. ama orada da bir şey dikkatimi çekti daha kolay bulmak için telefon no ekle diyor ama listede türkiye yok. belki konum abd olduğu içindir ama togo var da türkiye neden yok o da garip...

    bu arada Cortana mesajlardaki uçuş bilgilerini okuyup duruma göre hatırlatma veriyor diyorlardı. bakalım verecek mi... henüz o da mail okuyamıyor, mail atamıyor.. bir de bu aralar hava durumu ile haritalar uygulamasına erişimi de yok. hava nasıl deyince bing sonuçları geliyor. :/




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.