Şimdi Ara

VW Golf 7 TDI mı BMW 1.16 ed mi ??? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
21.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Golf 7 demek c segmentinin en tepesindeki araç demek.116 ise en rezili her yönüyle. Golften en az 10 bin lira daha ucuza satılması gerektiğini düşünüyorum.Öyle sürüş dinamiklerinin iyi olmasıyla bitmiyor her şey. En doğru tercihi yapmışsınız hayırlı olsun.
  • respect_89 R kullanıcısına yanıt
    Ayıkken mi yazdın bu yorumu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

    arkadaşlar durun tamam, sakin olun

    ben arabamı çoktan aldım,2 aydırda kullanıyorum. audi a3'ü bekleyemedim, 1.6 tdi golf dsg highline aldım. arabamdan inanılmaz derecede memnunum, bmw 1 serisine makyaj gelecek dedikoduları dolaşıyor zaten.

    bmw1 serisi ile golf kıyaslanmaz diyenlere, almanya'daki fiyatlara ve alman dergilerindeki karşılaştırmalara bakmalarını tavsiye ediyorum. ülkemizdeki vergi sistemi nedeniyle bmw mercedes gibi markaların insanların gözünde gereksiz yere ilahlaştırıldığına inanıyorum.





    naptın sen ya şimdi bmw sahipleri görse sana selam da vermezler artık, bilmiyomusun böyle başlık açılmaz bu ülkede hiçbir marka bmw yada mercedesle karşılaştırılmaz, hadi audi bi ihtimal ama bmw ve mercedes zinhar!!! bunlar uzayda üretilir, seçilmiş insanlar tarafından kullanılır

    sen mantıklı bi tercih yapmışsın hayırlı olsun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hk48

    Ayıkken mi yazdın bu yorumu

    BMW 116'yı kastetmemiştir herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açtığım konu 2. kez horttingen starasse olmuş

    bu süre içinde 2 tane golf 7 aldım,birini sattım, ikisindende çok memnun kaldım.
    şu an fiyatlar uçmuş durumda zaten, ben dizel highline golfu 69'a aldım şimdi aynı araç olmuş 90 bin tl

    1.2 tsi golfu 4 ay önce 60bin tl ye aldım, şimdi 71 olmuş(cam tavan +opsiyonlarla)
  • Doğru söylüyor bmw mercedes audi alınmaz Türkiyede markadan dolayı aşırı karla satılıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük hacimli motorlar bu ÖTV oranından satıldığı sürece , rekabet olamayacağından bizler 1.6 motorlara fahiş fiyatlar ödemek zorundayız.
    Bugün Mercedes a serisinin ve a3 dizeleri 100 tl ise bu iş ÖTV veya Euro kuruyla açıklanabilir değil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatayım, Cuma günü Sunroof+Techno+Trio+Türkiye paket 116d 87.700TL (+ 60.000 KM Borusan Bakım Paketi HEDİYE) aldım. Golf de almayı düşündüm ama Highline 90 bin lira xenon ve sunroof yok. Hata yaptığımı düşünmüyorum alabileceğim en iyi arabayı aldığımı düşünüyorum bu fiyata öğrenci-genç arabası olarak. Sizce?
  • Hortlattigin iyi olmus

    Konu sahibi olarak bir kac bisey soyleyeyim,
    Aldigin fiyat iyi,donanimda guzel yalniz karsilastirma yaparken golfun manueli ile yapmak lazim.

    -Bu arada bu konuyu actigimdan beri 3 araba degistirdim iki golf7 ve son olarakta 2010 3,20d kullaniyorum
    Konfor sessizlik ve ic mekan kalitesi icin golf diyorum geri kalan hersey icin bmw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi yapmışsınız, kazasız sürüşler, ben de Mart ayında aldım 116d 79,5 TL, sadece sunroof yok, 116d ve V40 arasındaydım, Golf'e o para verilmez Bu araçlar bu fiyattan satılıyorken.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahım ne günlere kaldık. Bir yanda bmw diğer yanda her ne kadar kalite çıtasını yükseltmiş olsa bile halk arabasi vw.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bir nevi içimi rahatlattınız. Ankara/İncek'te oturuyorum otomatik vitese pek ihtiyaç duymuyorum. BMW'de tek aklımı kurcalayan manuel olması şu anda. Kaza yaptım arabam perte çıktı babamın arabasını kullanıyorum şuan otomatik vites o da. Onun rahatlığına alıştım bi kere umarım araba kötü gelmez.
  • Çok büyük konuşmayayım ama, pörtlek bakışlı ve çakma Polo stoplu 1 serisini Golf ile aynı paraya verseler bile almam. Makyajdan sonra adam ederler inşallah. İç mekan kalitesi A serisinden iyi fakat A3' den kötü. Sürüş dinamikleri ve yol tutuşu sınıfının en iyisi olabilir. Ama başka bir numarası yok. Son zamanlarda yapılan kampanyalarda makyajlının gelecek olmasından dolayıdır. Bu segmentte premium alınacaksa Audi A3 açık ara öndedir benim gözümde ;)
  • bi hort da benden gelsin

    belki iki araç arasında kalan arkadaşlara bi yardımımız dokunur.

    şu anki aracım 116ed. 1 ay oldu alalı ve önceki aracım 2013 model 1.6 tdi comfortline manuel golftü.
    kıyaslamaya iç mekan kalitesinden başlarsak; görsel olarak golf daha kaliteli hissi veriyor ama konsoldaki düğmelere, plastiklere vs. dokunduğunuzda 116ed de en az golf kadar kaliteli malzeme kullandığını düşünüyorum. golf'teki arka kapı içlerindeki sert plastik olayından bahsetmiyorum bile. ha derseniz ki; iç mekandaki şıklık, gösteriş, ambiyans aydınlamalarında falan golf'te çok daha estetik. ama koltukların kumaş kalitesi golf'te bariz daha iyi. Bunlar haricinde iç mekan hacmi ve bariz olarak üstün olduğu herkesin de tahmin edebileceği gibi yalıtım. gerçekten bu aracın rüzgar ve asfalt sesi (motor sesi yalıtımı hariç) yalıtımı abartmıyorum mercedes c serisi, bmw f30 ayarında. bu konuda bmw 116ed de iyi ama golf ile kıyaslanamaz, bmw'nin ayrıca kabin içinde biraz titreşim problemi var (vites kolu, pedallar vs.)

    ve bu saydıklarım haricinde; sürüş keyfi, yol tutuş, direksiyon tepkileri, sürücü koltuğu,direksiyon ayarı, sürüş pozisyonu gibi konularda 116ed her bmw de olduğu gibi sürücü için kasılmış bir otomobil ve bu konularda golf'ten üstün. bu arada aracın yürüyen aksamından, süspansiyonuna kadar, direksiyon başındayken çok kaliteli hissettiriyor ve bu konularda golf'ten bariz üstün. golf'ün torsiyon çubuğundan sonra bmw'nin süspansiyonu ilaç gibi geldi. çukurlarda falan darbeyi golf'e göre daha iyi sönümleyip daha fazla esniyor ama bu duruma rağmen ne hikmetse virajlarda golf'ten bariz şekilde daha az yatıyor ve güven veriyor. yol tutuş olayını da kısaca örnek vermem gerekirse, sürekli kullandığım bi mevkide golf'le 45-50 kmh cıvarı hızla girdiğim çok keskin bir virajda esp ışığı sürekli yanıp sönüyordu, arabayı ufak ufak toparlıyordu, gerçi burda lastiklerinde etkisi olabilir ama bmw' de aynı hızlarda 2,3 kez denememe rağmen hiç esp ışığı yanmadı ve araç çok stabildi.

    işin özüne gelecek olursam;

    golf'ün şu anki fiyatlarından haberim yok ama 87000 lira cıvarına, sunrooflu 116ed alınabiliyor (ben tam 1 ay önce 87800'e almıştım). aynı donanımları xenon, sunroof dahil golf'te de aldığınızda 81-82000 liradan aşağı bir fiyat çıkacağını düşünmüyorum.
    eğer aile kullanımı için düşünmüyorsanız ve iç hacim ferahlığı da sizin için çok önemli değilse fazladan vereceğiniz 7000-8000 lira bmw 116ed için kesinlikle değecektir.




  • Sıfır bmw 1.16 d manuel vites alan bir tanıdıgım bir kaç ay sonra arabasını sattı sebebide bmw olmasına ragmen hiç begenmemesi açıkcası bende kullandım bi bmw gibi hissetirmiyor bu durumdalarda en iyi yapılması gereken şey iki arabayıda belli bir surelıgıne kiralayın ve kullanım açısından hangisi sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa onda karar kılın yoksa benim tanıdık gibi alır zarar ederek satarsın kiralasan herbirini 2 günlügüne en fazla 500 tl paran gider ama en azından için rahat eder birini alınca aklın digerinde kalmaz
  • xpmagduru kullanıcısına yanıt
    Manuel vitesli olduğu için satmış olabilir. BMW'nin en keyifli yanlarından biri 8 ileri ZF otomatik şanzımanı.

    Bu arada konu sahibi 5. arabasına biniyor olabilir konu açıldığından beri. Maşallah 3-4 ayda bir araba değiştiriyor gibi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_

    Manuel vitesli olduğu için satmış olabilir. BMW'nin en keyifli yanlarından biri 8 ileri ZF otomatik şanzımanı.

    Bu arada konu sahibi 5. arabasına biniyor olabilir konu açıldığından beri. Maşallah 3-4 ayda bir araba değiştiriyor gibi :)

    Sadece ondan değil Sürüş Tarzı ve en çokta koltuklarını beğenmemiş adamın diğer Arabası Porsche olunca ayrıca BMW yi satıp Leon Aldı Müşterilerine giderken kullanıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • xpmagduru kullanıcısına yanıt
    Bmw nin tum guncel modellerini (f30,f10 ve bi oncekiler e60,e90) defalarca kullandim, denedim. En alt sinifindan en ust sinifina kadar, bmw yi bmw yapan (50:50 agirlik dagilimi, arkadan itis, uzunlamasina yerlestirilmis motor blogu vs.) ozelliklerinden, en alt modelinde bile vazgecmeyen tek marka bmw dir ki f30 ile ayni surus kalitesini verdigini soyleyebilirim. Mesela ben 116i den 316i ye gore daha fazla keyif aliyorum. Bi de mercedes e bakarsaniz cla ve a da onden cekise gecildigini gorursunuz. Yalniz malesef f20 son arkadan cekis 1 serisi sanirsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değilde golf 2 senede 20000 tl zam görmüş. Çok zengin ülkeyiz gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw servisi baya tuzlu:(( en ufak parçası tam altın fiyatında:) vw servisi ücretleri makul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.