Şimdi Ara

Vücut mu çalışmam lazım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler öncelikle , boyum 1.87 falan ama kilom 78 yani bana göre en az bi 85 olmam lazım ama yemek yiyorum yiyorum 1-2 kilo alıyorum

    daha sonra kolayca kiloyu verebiliyorum adete uzun inceyim



    daha fazla kilo almak istiyorum ama yedikçe olmuyor, kimisi bana diyor ki spor yapman lazım ama bence spor yaparsam çok rahat

    olan kilolarımı da kaybederim diye korkuyorum açıkcası

    bu işlerden anlayan hocalarımdan bilgi almak isterim


    sizce vücut mu çalışmam lazım ; evet ise neden ki kilo vermiş olmam mı ?


    şimdiden hepinize teşekkürler



  • 1,87 78kilo ve zayıfmısın ? bende çok normal kilon dostum
    vücudunun resmini atarmısın ister özelden ister buradan ona göre tavsiye verelim
  • Kilon gayet normal 85 olmaman lazım.Şimdi kas çalışmaya başlasan ve 82-83 olsan mükemmel olur
  • Rakamlara göre fit bir vücudun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu biraz yaş ile alakalı biraz da yaşam tarzıyla...

    şimdi benim boyum da aynen 1.87. kilom üniversiteden önce lise sonda 18 yaşımda 73 falandı. üniversite bittiğinde (22) 78 olmuştum.

    sonra işe başladık tezdi mezdi derken 25 te 89-90a çıkmıştım. yani masabaşı iş ve yoğun ders dönemi bana 10 kilo aldırmıştı ve senin istediğin kilodaydım.

    şimdi yaşın ilerledikçe ve metabolizmanla birlikte hareketliliğin azaldıkça zaten kilo alacaksın. o yüzden eğer 22 yaşından gençsen kilo normal. sakın yiyip yiyip yağ depolayıp kendini gelecek için riske sokma.

    ikincisi ise son 3 sene içinde olan biten mevzu. tez bitince 90 kilo askere gittim. askerde bana komando asteğmenlik çıktı. 3 ay içerisinde 89 kilo girdiğim komando okulundan 82 kilo çıktım. çıktığımda 6 pack, adonis ne varsa vardı. sonra yeni görev yerime atandım. 9 ay içinde tekrar o kiloları geri aldım. 88 kilo döndüm askerden. yani spor yaparsan sağlıklı kilo alırsın. ancak spor yapmadan kilo almaya çalışırsan vücud bir noktadan sonra ihtiyaca duymadığı için sana şu anda yaptığı gibi onca yemene rağmen çok az depolar. sen daha da üstüne gidersen vücuttaki hormonal dengeyi bozarsın ve kilo almaya başlarsın. ancak bu sefer alımı durduramazsın. zira kontrol geri besleme sistemini bir defa bozmuş olursun...

    o yüzden spora git ve kardiyo yapmadan düzgün düzenli az setli (3-4) az tekrarlı (6-10) orta ağırlıklı ve makinalardan ziyade temel hareketli (compound-çok eklemli) hareketleri 30-50 dakika yap. bu arada beslenmeyi protein ağırlıklı değiştir.

    benim hikayenin son kısmı geçen sene salona yazıldım (daha önce üniversitede gidiyordum fırsat buldukça, tez yaparken de iki sene yazıldım ancak tez dönemi üniversiteye benzemiyor biraz yalan oldu o iki sene) ama son bir senenin 6 ayı çok ciddi salona gittim.

    salona başladığımda 88 kiloydum şu anda da 87 kiloyum. ancak salona yazıldığımda 68 kilo kas 16 kilo yağ varken (%23) şimdi 11 kilo yağ ve 73 kilo kas (%15) var. bir sene daha devam etsem mesela bir üç kilo daha kas yapıp bir 3 kilo yağ yaksam 8/76=%10 neredeyse six packler çıkacak. ve ben bunu kardiyosuz haftada 2-3 gün ve 45 dakikalık antremanlarla yaptım. supplament olarak protein tozu kullandım bir ölçek antreman sonrası.

    yani gördüğün gibi yağ fazlam olmasaydı gayet sporla kilo almış olacaktım. zaten komando okulunda 100 kişiydik ve bir 10 kişi kaytarırken kalan 90 kişiden zayıflar kas olarak kilo, aldı şişmanlar hem kas yaptı hem zayıfladı. ama şişmanlar daha çok zorlandı. 3 ayın sonunda herkes tek tip olmuştu... ama orası gibi bir gelişme bekleme 3 ayda. ben kendi başıma 6 ayda oranın yarısını elde ettim.

    kısacası spora yazıl düzenli gidersen ilk sene 4 kilo ikinci sene 2 kilo 3. sene 1 kilo totalde 7 klo alırsın etti 85. buarada da yaştan ötürü 1-2 kilo yağ gelir eder 87 ama kaya gibi olursun...




  • yok abi ya herkes bana incesin zayıfsın diyo bencede öyle yani zayıfım baya

    ortalamaya göre 80 kilo olmam lazım ama ben 82- 84 gibi bi rakamı da kaldırırım diye tahmin ediyorum
  • evet bi arkadaşım vardı 85 kiloydı göbeği vardı oyle olmak istemem açıkcası
  • abi ilgin için teşekkürler dediklerini hafızama aldım ki ben o kadar spor yapan biri değilim kendimi yoran da değilim ama kilo alamıyorum işte sıkıntı orda yemekten sıkıntım yok

    ama bir de çok yemek seçerim mesela peynir hiç yemem ben etli yemekler daha çok yerim acaba onun eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir mi ?
  • bende 1.82 boyda 61 kiloyum ben zayıfım kilo almaya başladım hedef 70 ilerleyen zamanlarda 75 düşünüyorum
  • yemek yiyerek mi kilo alıyorsun ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.