Şimdi Ara

Volvo S40 & Tooa Corolla & Mitsubishi Lancer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar forumda yazılan araçlar ile ilgili görüşlerinizi okudum ve gerçekten bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Ben 0 km araç almak istiyorum bir çok seçenekten model sayısını 3 e indirdim ve cidden 3 ü arasında çok zor seçim, seçim yapamıyorum. Bir tek Toyota biraz uzak geliyor bana.

    Almayı düşündüğü arabalardan sizce hangisini almalıyım?

    1- Volvo S40 1.6 1.596 cc 100hp

    2- Lancer 1.5 INFORM AT

    3- Corolla 1.6 Comfort A/T




    Cevaplarınızı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.



  • volvo ile diğer araçlar mukayese dahi olmaz, volvo tabi ki de....
  • Volvo uçak gibidir bence gerçekten volvo bu araçların yanında anılmamalı diyorum ve kesinlikle bu araçlar arasından volvo.
  • corolla geniş güzel fakat tasarım ve iç mekan konusunda s40 kadar iyi değil. mitsubishi nin ise iç mekanı bana pek güzel gelmiyor sadece dıştan yakalamış tasarımı birde mitsubishi nin fiyat politikası çok ilginç bazen 5 6 bin tl indirim yapıyor indirimsiz fiyattan alanlar neye uğradığını şaşırırıyor

    sonuç: tasarım güvenlik iç mekan olarak kesinlikle volvo diyorum yanlız fiyat ı 43 bin tl civarında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 21 Mart 2010; 11:13:33 >
  • benzinli motorda corolla öne çıkar fakat donanım listelerine iyi bakmak lazım. sanırım volvonun baz donanımı daha yuksekti.
  • Volvo özellikle güvenlik anlayışı ve marka prestiji ile öne geçse de bu ülkede volvoyu idame etmek kolay değildir. Bir kere büyükşehirde olmak lazım, servis masraflarını hoş görmek ve neden tutulan parçası uygun marka tercih etmedim diye pişman olmamak lazım vs. Bunun yanında volvonun motoru focus motoru, yürüyen aksamı yine focusun yürüyen aksamı. Yani ismi volvo diye de çok büyütmeye gerek yok. Tabii ki işçiliği, iç ve dış tasarımı çok güzel ve farklı. Ancak bazı gerçekleri de gözardı etmemek lazım.
    Mitsubishi de iyi araçlar üretiyor ancak fiyat politikası arkadaşında dediği gibi tuhaf. Ben mitsubishiyi güzel fiyat indirmedikten sonra almam. Çünkü aldıktan sonra yine servis yaygınlığı ve ikinci el sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ancak muadili araçlar 38-40 iken lanceri 34e veriyorlarsa tabii ki tercih edilebilir. Ancak liste fiyatından almak bence mantıklı değil, lancer alacaksanız ikinci el tercih edin derim.

    Toyota tam otomatik vites koyunca bazı taşlar yerine oturdu, gerçi ben yine de yarı otomatik şanzımanların ekonomik olması sebebiyle daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ancak bu tarz d sınıfını zorlayan c sınıfı araçlarda tam otomatik keyfini yaşamak istemek de kullanıcıların hakkı tabii ki. Ancak yine de corollanın 42-43lü rakamları haketmediğini düşünüyorum. E tabi bunlar benim fikirlerim, adam ikinci el istemez, cebine 40+ bi rakamı koymuştur. Bize hayırlı olsun demek düşer.

    Ben size şu sıralar indirimde olan modellere bakmanızı tavsiye edeceğim. Mazda 3 bunlardan birisi.

    Ancak illa bu 3 model ise ve fiyatları birbirine yakınsa toyota her zaman mantıklıdır. Hem ikinci eli, hem yaygın ve başarılı servisleri, hem de tabii ki sorunsuzluğuyla.




  • Boş S40 alacağıma dolu Corolla alırım.Kalite olarak tabii ki Volvo üstün
  • s40 alırdım ben olsam.
  • s40 ın en boş donanımlı olan modelınde bıle bır cok ozellıkler var . Eger cok fazla luks donanım ıstemıosan zaten gıdıp ınceledıgın zaman aracın yeterlı sevıyede donanımının oldugunu goreceksın . Gerçekden bu 3 araç arasında kaldıysan S40 sahibi olarak volvo almanı onerırım . Bu arada S40 da yakın sure ıcerısınde kasa deısıklıgı olabılır bılgın olsun .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SarkoleMMa

    Volvo uçak gibidir bence.


    Yemin ederim çok güldüm

    Lancer Volvo'dan performans konusunda biraz daha iyidir. Volvo'nun görünümü ancak uçak gibi ..

    Neyse ben kaçar gençler , Galatasarayı hamsi ızgara ile yieceuk bu akşam inşallah
  • s40
  • Bana göre S40 daha bir prestij,konfor duruyor bu araçların yanında.Lancer daha sportif.Corollaysa Filo'vari
    Öncelikle Corollaya bir sempatim olmadığı,her sokakta(özellikle banka önlerinde) gri renklisinden gördüğüm ve tasarımın diğer iki araçla mukayese bile edilemeyeceğinden çabuk geçiyorum.
    S40 konfor,malzeme kalitesi olarak Lancerdan daha iyidir.Fakat Lancer daha yeni tasarımı,düşük yakıt tüketimi ve aynı fiyatta daha fazla donanım(9havayastığı,yağmu sensörü v.s) sunar.

    Bana kalsa Lancer'ı sıfır almam yine de.Çünkü 1 yıl önce 30000e satılan (ötv indirimi olmadan) Lancer Invite şimdi 40000e vurdu.2.el olarak 45000e tertemiz 1.8 Cvt Lancer'ı(şuan 50000) yüksek donanımlarıyla almak mümkün (rockford fosgate ses sistemi,hız sabitleyici,18jant,ön amortisor kule gergisi,direksiyondan vites v.s).
    Sıralamam bu 3 araç içerisinden;
    1-2.el Lancer 1.8
    2-Volvo S40-Lancer Invite
    3-Corolla

    Fakat;Mazda3e kesinlikle bakmanızı öneririm.40000liraya satılan Impressive donanımda Sunroof,hız sabitleyici,dsc-tcs,katlanabilir ısıtmalı aynalarda kör nokta uyarı sistemi(volvoda bile opsiyonel),ısıtmalı ön koltuklar,lastik basıç izleme v.s Standart.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SarkoleMMa

    Volvo uçak gibidir bence gerçekten volvo bu araçların yanında anılmamalı diyorum ve kesinlikle bu araçlar arasından volvo.



    S40'a bindiniz mi?
  • baktığınız araçların fiyatlarını inceledim 43 bine falan cıkmışsınız en fazla.

    ben size
    Skoda Octavia Ambiente 1.4 TSI 122 HP DSG Tiptronik 43.890

    tavsiye ederim. pazarlıkla 40a alırsınız sanırım.

    DSG olmayani ise 3bin lira daha ucuz.

    bu paraya bu sınıfda daha iyisi yok emin olun.
  • tabikide volvo arkadaşlar ama teknolojik bakımdan toyotayı geçebilecegini sanmıyorum volvonun ama sağlamlık kalite derseniz taikide volvo; volvo da çinlilere geçiyormuş sanırsam yanlış bilgi aladı isem;

    S40 lar volvoyu aşalıyor diye düşünüyorum volvoyo yakışır bir segment değil..
  • dangerousman'a katılıyorum ve seçeneklerin içine octavia'yı koymanızı tavsiye ediyorum.Bu fiyatlara alabileceğiniz fiyat-kalite-özellik değerlemesi açısından en üstün araçtır.En sağlıklısı bu araçlar arasında test sürüşü yapın derim.Toyota'da test sürüşü yok sanıyorum.Herkesin beklentileri farklı olabilir bu beklentiler kağıt üzerinde özelliklerin mukayesesi olarak ele alındığında son pişmanlık fayda etmiyor.Sözün özü sizin ihtiyaçlarınızı neyin karşıladığını bizzat hissederek tesbit edin.
  • Şu an kullandığım 2 araçtan biri volvo s40 1.6 benzinli. Bazı yönlerden volvonun kalitesi tartışılamaz boş volvo alacağıma dolu corolla alırım diyen arkadaşa dolu corolla kadar belki daha güzel bir donanım performansı olduğunu söyleyebilirim ancak , motor performansında volvo, lancer kadar yeterli değil. Corolla kullanmadım hiç onun hakkında yorum yapamayacağım, eğer ki klasik, konforlu, donanımlı araç istiyorsanız volvo s40 tek tercihiniz olmalı bu üçü arasında ama dediğim gibi volvo s40 1.6 dan çok yüksek motor performansı beklemeyin. Başka bir arkadaş listenize Octavia ekleyin demiş eğerki fiyat yakınsa tercih edilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.