Şimdi Ara

ViewSonic VG2448 IPS Monitör'e kısa bir bakış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2 aydır mevcut sistemim için yan ekran olarak kullanabileceğim bir monitör arayışındaydım.

    Arayışa ilk önce 2K sonrasında 4K seçeneklere bakarak devam ettim ama ülkenin döviz kurları yerinde durmadığı için bir süre sonra harcama yapmadan bütçe açık vermeye başladı ben de o sebeple hem fiyat hem performans açısından isteklerimi karşılayabilecek bir monitör arayışına girdim.


    Birçok seçenek arasında gidip gelirken en sonunda ViewSonic VG2448 seçeneğinde karar kıldım.

    Bazı sitelerde okuduğum yorumlar kafa karıştırıcı olsada gözü karattıp siparişi verdik ve aldık. Ürünü kullanmaya başladım ve ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim.


    Ürünü Amazon Türkiye'den sipariş ettim. 2019 çıkışlı 27" iMac bilgisayarım için yan ekran olarak aldım. Akşam saatlerinde verdiğim sipariş standart teslimat olmasına rağmen ertesi sabah saat 10:00'da kapımdaydı. Monitörle birlikte Thundrebolt 3 to Displayport bir kablo siparişi de verdim fakat satıcılar farklı olduğu için iki ürün aynı gün elime ulaşmadı, monitörü test etmek için kablo gelene kadar iki gün beklemem gerekti.


    Monitör kutusunun içinden bir adet DP bir adet HDMI ve güç kablosu kablosu çıkıyor (bir kablo daha var adını bilmiyorum ama çok işlevsel, bahsedeceğim). Kablo gelir gelmez hemen bilgisayara takıp monitörü açtım. Herhangi bir ek ayara veya sürücü yüklemeye gerek kalmadan görüntü geldi. Bu arada monitörü ayarlamak için hiç monitörün üzerindeki kendi tuşlarıyla uğraşmanıza gerek yok. Viewsonic'in sitesinden vDisplay Manager 2.0 uygulamasını indirip tüm ayarları uygulama üzerinden çok daha pratik ve hassas bir şekilde yapabilirsiniz.


    İlk açıldığında ekran oldukça parlak ve keskin geliyor. Ben hazır modlardan Game/FPS2 modunu kullandım içlerinde gözüme en rahat görüntü bu modda geldi, biraz daha ince ayar yapmak isterseniz yine uygulama üzerinden modu sabitledikten sonra deaktif edin ve "blue light filter" moduna geçerek gözünüze göre ince ayar yapın.


    Yine aynı uygulama üzerinden monitörün ekranını ister hazır şablonları kullanarak ister kendinize göre yeni bir şablon yaratarak bölebiliyorsunuz. Özellikle yan ekran kullananlar için bir nimet sayılabilir. Mesela ben aynı anda iki farklı mail uygulaması, spotify ve watsap uygulamalarını bu bölme yöntemiyle ekrana paylaştırıyorum. İnce bir detay ama hoşuma gitti.


    Monitörün kurulumu son derece basit, taşıyıcı ayak oldukça ağır sayılabilir ve sağlam bir hissiyatı var. Sağa ve sola 60 derece dönüyor özellikle dar bir alanda çalışıyorsanız bu çok önemli bir durum. Aşağı yukarı kaydırırken tek elle ve neredeyse hiç güç harcamadan yapabiliyorsunuz.


    Ses ile ilgili kısmına gelirsek. Ses kalitesi tahmin edileceği üzere çok iyi değil, kulaklık çıkışının olmaması eksi bir durum ama bunlar önemli sayılmaz. Monitörü çalıştırdığınızda ve diyelimki bir video açtığınızda ses ayarları otomatikman monitörü görüyor, derseniz ki "ben videomu monitörden seyredeceğim ama ses bilgisayarımdan/kolonlarımdan vs. gelsin" tek yapmanız gereken sistem ses ayarlarına gidip monitörün ses çıkışını iptal etmeniz.


    Bu arada yorumun başında adını bilmediğim bir kablo olduğunu söylemiştim. İşte o kabloyu takınca monitörün tüm usb girişlerini sanki bilgisayarın kendi girişiymiş gibi kullanabiliyorsunuz. Monitördeki usb çıkışlarının 2 tanesinin kenarda olması tak-çıkar durumlar için ideal olmuş. Sabit kullanım içinde arka taraftakiler daha uygun görünüyor çünkü yer itibariyle tak-çıkara pek müsait durumda değiller.


    Yaptığım testlerde ölü piksel ve ghosting gibi bir durumla karşılaşmadım, ayrıca herhangi bir ışık sızması algılamadım.


    Genel olarak monitörü beğendim tam bir f/p ürünü diyebilirim. Gerek fiyat gerek kullanım özellikleri olarak beklentilerimi rahatlıkla karşıladı.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.