Şimdi Ara

Vestel Ortadoğu ve Avrupanın İlk Notebook Fabrikası ve Core 2 Duo 7300go 14.1 inch yeni notebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
6.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VESTEL NOTEBOOK ÜRETİMİNE BAŞLIYOR


    Zorlu Grubu bünyesindeki Vestel, Türkiye’nin ilk dizüstü bilgisayarını üretecek. Türk şirketleri yüksek teknolojide yeni bir ürüne daha imza attı.


    Vestel, Manisa’daki Vestel City’de 15 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin ilk dizüstü bilgisayar fabrikasını kurdu. Nisan ayında üretime başlayacak olan fabrikanın prototip ürünleri Almanya’daki CeBIT Fuarı’nda vitrine çıktı.
    Türkiye’de üretilen ilk dizüstü bilgisayar, Almanya’nın Hannover kentinde devam eden dünyanın en büyük bilgi teknolojileri fuarı CeBIT’te dünya vitrinine çıktı. Vestel, Manisa’daki Vestel City içinde bulunan Vestel Dijital’de 15 milyon dolarlık bir yatırım ile Türkiye’nin ilk dizüstü bilgisayar üretim tesisini kurdu. Dünya işlemci devi Intel’in desteği ile oluşturulan üretim merkezinde, işlemci ve birkaç küçük parça dışında, ana kart da dahil dizüstü bilgisayarı oluşturan her şey üretilecek.

    Üretim Nisanda:
    Vestel, CeBIT’te 25’inci salonda kurduğu dev stantta ilk Türk malı dizüstü bilgisayarları dünya basını ve teknoloji sektörüne tanıtıyor. Fuarda tanıtılan Intel Centrino ve Intel Centrino Duo Mobile Technology üzerine geliştirilen 12 ve 15 inç ekranlı dizüstü bilgisayar serisinin üretimine nisan ayında başlanması planlanıyor. Vestel’in Vestel City’de kurduğu dizüstü bilgisayar fabrikası, aynı zamanda EMEA bölgesi olarak adlandırılan, Avrupa, Afrika, Ortadoğu’daki tek dizüstü bilgisayar üretim tesisi olma özelliğine sahip bulunuyor.

    520 Metrekarelik Stant:
    Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, "1997-2000 yılları arasında CeBIT Almanya’ya düzenli katılım gösterdik. O yıllarda monitör ve internet kutusu üretiyor, fuarda da bu ürünlerimizi sergiliyorduk. Bu alandaki üretim durduğu için 2000 yılından sonra CeBIT’e katılmadık. Bu yıl ise özellikle dizüstü bilgisayar fabrikamızın sağladığı güç ile fuara yeniden katılma kararı aldık. 60 kişilik ekiple katıldığımız fuarda 520 metrekarelik bir standımız var. 500 bin Euro’nun üzerinde harcama yaptık. Yeni dizüstü bilgisayarlarımızın yanısıra, HD uydu alıcısı, masaüstü bilgisayarlar, kablosuz TV, HD TV, çeşitli özelliklere sahip plazma ve LCD TV’lerimiz ile de çok sengin bir stant kurduk. Dünyanın en büyük bilgi teknolojileri fuarında Türk bilişim sektörünü temsil ediyoruz" dedi.

    İş Bağlantıları:
    Yeni uydu alıcıları, TV ve bilgisayarların fuarda büyük müşteriler tarafından ilgiyle karşılandığını belirten Turan Erdoğan, fuara katılırken özellikle yeni girilen dizüstü bilgisayar işi olmak üzere bu alanda yeni iş bağlantıları kurup, 2006 ve 2007 yılları için sipariş almayı hedeflediklerini belirtti.

    Üretim Üssü Oluruz:
    Vestel’in uzun yıllardır elektronik sektöründe tüm Avrupa tarafından başarılı bir üretici olarak kabul edildiğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Son yıllarda beyaz eşya sektöründe yaptığımız yatırımlar, kurduğumuz Avrupa’nın en modern beyaz eşya fabrikaları ile elektroniğin ardından beyaz eşya alanında da güçlü ve güvenilir bir üretici olarak kabul görmeye başladık. Son hamlemizi de yeni kurduğumuz dizüstü bilgisayar fabrikası ile bilişim sektöründe yaptık. Bu alanda da kısa sürede önemli başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Türkiye’nin elektronik ve beyaz eşyanın ardından bilişim sektöründe de Avrupa’nın üretim üssü olmasına, bu alanda da çok önemli ihracat tutarlarına erişeceğine şahitlik edeceğiz."

    TV’deki Avrupa başarımız dizüstü ile devam edecek
    Vestel’in, düz ekran, LCD ve plazma da dahil olmak üzere Avrupa TV pazarında yüzde 26’lık bir paya sahip olduğunu belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, şöyle devam etti: "Avrupa’nın her ülkesinde kendi satış ve pazarlama organizasyonumuzu kurduk. TV nedeniyle Avrupa’da çok büyük bir tüketici kitlesi Vestel’i zaten biliyor. Biz bu insanlara doğru zamanda, doğru ürünü verirsek, dizüstünde de Avrupa’da TV’de yakaladığımız başarıyı yakalarız."

    Şimdilik 250 bin ama milyona çıkarız
    Vestel’in Manisa’daki Vestel City’de kurduğu dizüstü bilgisayar fabrikasının şimdilik yıllık 250 bin adetlik bir kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, "Biz Vestel olarak küçük ölçeklerle yetinmeyiz. Bu kapasite kuruluş kapasitesi. Kısa sürede bu kapasitenin en az 1 milyon adede çıkarılmasını planlıyoruz" dedi.

    Hedef Avrupalı bilgisayarcılar
    Vestel, dizüstü bilgisayar fabrikasında ürettiklerini Avrupa’da sadece kendi markası ile satmayı hedeflemiyor. Avrupalı birçok bilgisayar dağıtıcısının, ’Ben işlemcimi kendim alayım, kalan parçaları sen ver’ yaklaşımında olduğunu belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, "Biz Avrupa pazarında bu yaklaşımda olan dağıtıcıları da hedefliyoruz. Biz onlara işlemci veya ayrı tedarik etmek istedikleri komponentler dışında kalan dizüstü bilgisayar bölümlerini üreteceğiz. Onlar da bu ürünlerin içine kendi işlemcilerini koyup, üzerlerine de kendi markalarını basıp satacaklar" dedi.






    VESTEL NOTEBOOKLAR YENİLENDİ

    Vestel’in CeBIT Bilişim Eurasia fuarında tanıttığı yeni notebook serisi Vestel Notebook 12D, rengarenk tasarımları, küçük boyutları ve hafifliği ile şıklığına düşkün bayanların ve kendini farklı olarak ifade etmek isteyen gençlerin büyük ilgisini çekiyor. Avrupa ve Ortadoğu bölgesinin tek notebook fabrikasını Vestel City’de kuran Vestel, bu fabrikada üretilen ilk modellerle gençlerin ve bayanların beğenisini kazandı. Vestel’in CeBIT Bilişim Eurasia fuarında tanıttığı yeni notebook modellerinden Vestel Notebook 12D, siyah ve beyaz gibi standart renklerin yanı sıra pembe, mor yeşil gibi farklı renklerde tercih edilebiliyor.


    Özellikle bilgisayar alırken tasarımına önem veren bayanların büyük ilgi gösterdiği Vestel Notebook 12D, ince ve hafifliği ile de büyük beğeni topluyor. Farklı renkleri ile gençlerin de ilgisini çeken ürün Intel Core 2 Duo teknolojisini destekliyor. 14,1 inç WXGA TFT LCD ekran, 40-120 GB arasında harddisk alternatifleri, 2 GB’ye kadar DDR2 hafıza desteği ile de dikkat çekiyor.


    Vestel Notebook 12D teknik özellikleri:
    İşlemci : Intel Core 2 Duo - 1.66 ~ 2.33 GHZ
    Hafıza : DDR2 533/667 Mhz - Max 2 GB
    Ekran : 14,1 inç 1280x800 WXGA TFT LCD
    Ekran Kartı : 128 MB NVIDIA GeForce Go7300
    Harddisk : 40-120 GB
    Ses : Intel High Definition Audio, Azalia Audio 5.1 kanal çıkış, Extra bass hoperlör
    Kamera : Dahili 1.3 M Pixel
    Bağlantı : Intel Pro Wireless 3945ABG (802.11 a//g), x92 56 Kbps modem, 10/100/1000Mbit (Gigabit) Ethernet, Bluetooth v1.2
    Güvenlik : HDD şifresi, Bios şifresi, Kensigton Lock
    Ağırlık : 2,42 kg
    Boyutlar : 335 x 245 x 39 mm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedisevket -- 10 Eylül 2006; 20:58:39 >







  • Tamamiyle yerli üretimi olduğu içinmi hiç ilgi yok konuya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kedisevket

    Tamamiyle yerli üretimi olduğu içinmi hiç ilgi yok konuya

    tamamıyla yerli üretim demişsin
    yerli üretimmi monte mi
    neyini kendisi üretiomuş hdd, ram, ekran kartı, işlemci, kasa?
    kendi üretebilceği tek şey ekrandır onda bile şüpheliyim.
    sözlerim yanlış anlaşılmasın vesteli kötülemek için sölemiorum ama Türkiye olarak bu konuda bi gelişmemiz olduğunu zannetmiorum. İran bile işlemci üretmiş. biz hdd yi bile dışardan alıp takıoruz.
    neyse konuyu dağıtmayım.
    Vestele de başarılar diliyorum bu arada umarım fiyatı tüketiciyi sevindirir.
    ha birde keşke piyasaya 15 inçle girseydi daha ii olurdu, 7300 ekran kartıda biraz vasat kalıo




  • merak etme yavaş yavaş ilgi olacak. ama rekabetçi olmalılar. baska turlu yarısamazlar. ve kafalardaki diger buyuk markaların imajını yenmez zorundalar.
    arkadaşım bu projenin en onemli elemanlarından biri.
  • arkadaşlar sonuçta bütün npotebooklar toplama sadece markaya paara veriyoruz vestelin bu gelişimi kutlanacağına baltalanıyor hella olsun
  • yerli yerli diyorlar ama yabancılardan daha fazla fiyat koyuyorlar..o zaman kim bakar ki..
  • bakalım vestel nasıl bişet çıkaracak. kasayı heralde vestel yapar Türkiye ye uygun bi kasa bekliyom çakmak gözü falan olabilir
  • tekrar soyluyorum rekabetçi olmalılar. yani iyi fiyat performans oranı sunmalılar. başka çare yok.:)
  • vestel i bu konuda desteklemek hepimizin görevi olmalı arkadaslar, iç piyasamızda beyaz eşya fiyatlarını rekabetçi olmaları sayesinde düşürdüler laptopta da durum bu şekilde olursa cok iyi olacağı düşüncesindeyim. sony, toshiba, hp, asus, dell, acer gibi laptop üreticilerini kalite olarak yakalayamazlar belki ama zamanla yakalayabilirseler bu işten en karlı biz cıkarız ucuza kaliteli ürün almış oluruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: broken

    vestel i bu konuda desteklemek hepimizin görevi olmalı arkadaslar, iç piyasamızda beyaz eşya fiyatlarını rekabetçi olmaları sayesinde düşürdüler laptopta da durum bu şekilde olursa cok iyi olacağı düşüncesindeyim. sony, toshiba, hp, asus, dell, acer gibi laptop üreticilerini kalite olarak yakalayamazlar belki ama zamanla yakalayabilirseler bu işten en karlı biz cıkarız ucuza kaliteli ürün almış oluruz.

    a
    adını daha dun e kadar duymadığımız datron a monster lara cbox ları alıyoruz arkadaşımın dediği gibi casper ve vestel yerli malı olan markalar biraz daha kaliteye ve performansa ve pc kullanıcılarının ihtiyaclarına cevap verecek makinalr yaparlarsa piyasada söz sahibi olurlar




  • Arkadaşlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'de Vestel'le anlaşmış. Yeni öğrencilerine Vestel notebook verecekmiş. Ama hangi model verecek bilinmiyor
  • cebitteki o dizüstüler ekimin sonlarında pıyasaya surulecekmiş şimdilik yoklar yani
  • yerli malı notebook pek sağlıklı gözükmüyor ama rekabetten zarar gelemz..
  • cebitte incelediğim kadarı ile kesinlikle uzak durun derim , ayrıca o kaliteye göre bide çok extreme fiyatlar isteyecekleri kesin
  • Bugune kadar vestel urunlerınden mumkun oldugunca uzak durmaya calıstım cunku marka ımajı benım gozumde oldukca zedelenemıs durumda
    sıtelere bakaın arastırın muadılı urunleru ureten fırmalarla kıyaslayın o zaman vestel secmenın anlamsız oldugunu sanırım sız de kabul edersınız.

    Hatırlayın vestelın veeezy serısı desktopları bılıncsız kullanıcı nasıl kapıstı sonuc...

    Keske once kalıte deseler once bakım deseler once duzgun mal ureteyım sonra satayım deseler

    Keske once kullanıcı deseler..

    Ama hayat bu ıste keskeler cok acı verıcı oluyor her zaman ..
  • Kim ne derse desin arkadaşlar!!!!!!!!!!!!!!!!

    VESTEL TÜRKİYENİN DEV KARDEŞLERİNDEN BİRİDİR(DİĞERİ ARÇELİK)

    VESTEL SAYESİNDE BUGÜN MONİTÖR PİYASASI BURALARDA SEYREDİO.BEN 6 YAŞINDAYKEN İLK BİLGİSAYARIMI ALDIĞIMDA YANİ BUNDAN 12 SENE ÖNCE BİZİM ARABADAN PAHALI OLUYODU MONİTÖRÜ EKLEYİNCE:D HANİ ŞU KOMUT YAZARAK DİSKETTEN OYUN AÇTIĞIMIZ ZAMANLARDAN BAHSEDİYORUM.:D

    VE BUGÜN LAPTOP ÇIKARIYORLAR. KIYTIRIK DATRON BİLE ÜRETİCİLERİN GÖZÜNÜ KORKUTMAYA BAŞLADIĞI BU DÖNEMDE VESTEL GİBİ BİR DÜNYA DEVİ FİYATLARI UCUZLATACAKTIR. 2007 YAZI LAPTOP PATLAMASI YAŞANACAK DENİO. MİLLET GAİPTENMİ SALLIYO DA SİZ VESTEL İ KÖTÜLÜYOSUNUZ. ÇÜNKÜ YERLİ FİRMALAR GİRİO PAZARA. ARÇALİK DE ÜRETTİ VE ADAMLARIN KAYGISI YOK PAHALI PAHALI SATIYOLAR.BEKO DA ÜRETTİ.VS. VS..

    İNCELEMEDEİM VE LAPTOPLARI ÖVMÜYORUM AMA HER EVE BİLGİSAYAR GİRMESİNİ SAĞLAYAN FİRMADIR VESTEL.KİMSE HAVA ATMASIN ÇIKIPTA.BİLİYOMUŞ AYAKLARINA YATMAK İÇİN ENTRY LERİMİ KÖTÜLEMESİNLER HER SAYFADA. İKİ GÜN ÖNCE ADAM MERAK ETTİĞİ BİŞEYİ, SORMAK İÇİN FORUM AÇIYO. BİŞEYLER DUYUYO DOĞRU YANLIŞ BU SEFER KAPLAN KESİLMİŞ MİLLETE LAF ATIYO FALAN

    ________BİR GÜNDE GEÇMEDİK TAHTA,,,BİR GÜNDE DE İ,NMEYE NİYETİMİZ YOK___________




  • vestel arçeliğin kardeşi değildir

    arçeliğin kardeşi bekodur nitekim ikiside koç

    vestel arçeliğin olsa olsa sevmediği kuzeni olur
  • Parçalarının burada üretilip üretilmemsi önemli değil önemli olan alabileceğemiz fiyatlardamı olacak?
    DELL,Casper TOshiba marka dizüstü bilgisayar kullandım Dell de made in ireland dı diğer ikisi made in china bugün hangi ülkenın markasını alırsanız alın made in china yani vestel yapsında burda üretmese de olur ben alırım
  • arkadaslar ben alırım dedim ama şunuda eklemek istiyorum ürettikleri ürünle istedikleri para orantılı olursa alınır.Koç un yıllarca kuş serisi arabaları Türk halkına yutturduğu gibi olursa alınmaz tabi kaliteli yapsın canımı yesin.

  • vestel i bekliyorum gözlerim kapalı. arkadaş aldı sanırım sonoma 1.73 falandı özellikleri de güzel. 24*74 gibi birşeydi. gayet güzel diyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.