Şimdi Ara

Van ~ Başkale hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
34.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Usta birliğim Van Başkale biraz ön bilgi almak istiyorum nasıl bir yerdir giden gören bilen varsa paylaşırsa memnun olurum.. teşekkürler



  • vasfın ne

    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ba%C5%9Fkale



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 17 Kasım 2010; 0:24:03 >
  • niteliğinden yapacağın belli zaten vanın erciş ve merkez dışındakiler köydür sanayi yoktur kaçakçı çoktur sen ambulansınla bütün vanı dolaşırsın
  • van gevaş
  • gidince kendin görürsün takma kafana senın pozisyonun yatış
  • Başkale Van'ın (Askerlik Açısından) sıkıntılı yerlerinden birisi olarak biliyorum. Zaten haritadan bakarsan Hakkari sınırında bir ilçedir. En rahat olduğu söylenen yerleri Merkez, Edremit, Erciş, Muradiye ilçeleridir. Her zaman dışarı çıkmazsın tahminim, sadece ihtiyaç olduğunda çıkarsın. Ben Erciş'te yaptım askerliğimi, ama öyle aman aman bir çarşısı yoktu. Ayda bir kere felan çarşıya çıkabildik onuda 3-4 saat izin verildi. Başkalede muhtemelen çarşı iznin olmayabilirde.
  • sen herşeyini oraya götür ihtiyacın olmayanı depoda valizinde saklarsın hayırlı teskereler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 22 Kasım 2010; 5:07:34 >
  • kimse sana birşey vermez ancak giden askerlerin eskilerini alır giyersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 22 Kasım 2010; 19:55:37 >
  • cok soguk baska büyük sıkıntı olamaz yolunuz açık olsun van il jandarma ktm'ye cok sık uğramayın
  • başkalede komando taburundamısın ?
  • aşkın benden de öte ...
    bir yere gidemem ki
    sen benim kalbimsin ya
    alma yaşayamam ki ....

    o kollarda bulamazsın gerçek aşkı
    yangınlarda sönemezsin benden ayrı.
    sen korksan da yine aynıyım aşığınım...
  • van başkaleye usta birliğim çıktı. tavsiyeleriniz nelerdir. orada askerlik yapan arkadaşların tavsiyelerini dinlemek isterim. :)
  • usta birliği van başkale.bende bilgi almak istiyorum.
  • 4. hudut taburunu mu kastediyorsunuz? eğer 4. hudut taburunu kastediyorsanız, telaşlanmanıza gerek yok, rahat yerdir, bol bol nöbet tutarsınız, güvensiz bir bölge değildir ancak çok sıkıntılı olmasada terör bölgesidir dikkat gerektirir, yemekleri iyi değildir, kantininde de fazla bir seçenek yok ne yazik ki, yemeklere alışmaktan başka çare kalmıyor...Bana kalırsa en önemli mücadele edilecek şey soğuk, termal içlik alsanız iyi edersiniz, ama vücut belli bir süre sonra alışıyor, ayrıca doğunun soğuğu batıdaki gibi rutubetli değil o yüzden bünyeyi fazla etkilemiyor diye yüreğinize su serpeyim. Son olarak; ne yapın edin bölüklere, karakollara gitmeyin..
  • 3. hudut taburu mevki olarak nerededir. tavsiyelerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. tabura acemilikten sonra ulaşım ne şekilde sağlanıyor. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla.
  • 3. hudut taburu albayrak taburudur. Başkalenin kuzeyinde İran sınırı boyunca uzanan bölgeye hakimdir.Gerek arazi şartları olsun, gerek diğer şartlar olsun başkale taburuna yakın özellikler taşımaktadır. Acemilikten sonra askeriye kendi imkanlarıyla birliğinize ulaştırmayacak mı? Eğer ulaştırmayacaksa tabura münferit olarak direk gidemezsiniz, güvenlik açısından kesinlikle sakıncalı ve yasaktır, benim tavsiyem, van'a havalimanı yoluyla ulaşıp inzibatlara teslim olmanızdır, gün içinde bağlı olduğunuz alaya ulaştırılacaksınız oradanda uygun bir zamanda taburunuza güvenli bir şekilde konvoy kaldırılacaktır. Böylece ktm' ye takılmaksızın güvenli bir yolculuk etmiş olacaksınız. Diğer türlü hiçbir ulaşım yöntemini tavsiye etmiyorum. Albayrak'ta askerlik yapan arkadaşlarım vardı, genel olarak bize benzer şartlarda görev yapmışlardı. Hayırlı teskereler dilerim, kendinize dikkat etmeniz dileğiyle..
  • van başkale, eğer taburda kalırsanız kısa dönemler için yatış yeridir.. lojmanlarda falan kantine verirler gün boyu kitap okursunuz.. sıkıntı yok kısa dönemler için.. ben yedek subayım karakolda, karakol biraz daha zor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cvoor

    3. hudut taburu albayrak taburudur. Başkalenin kuzeyinde İran sınırı boyunca uzanan bölgeye hakimdir.Gerek arazi şartları olsun, gerek diğer şartlar olsun başkale taburuna yakın özellikler taşımaktadır. Acemilikten sonra askeriye kendi imkanlarıyla birliğinize ulaştırmayacak mı? Eğer ulaştırmayacaksa tabura münferit olarak direk gidemezsiniz, güvenlik açısından kesinlikle sakıncalı ve yasaktır, benim tavsiyem, van'a havalimanı yoluyla ulaşıp inzibatlara teslim olmanızdır, gün içinde bağlı olduğunuz alaya ulaştırılacaksınız oradanda uygun bir zamanda taburunuza güvenli bir şekilde konvoy kaldırılacaktır. Böylece ktm' ye takılmaksızın güvenli bir yolculuk etmiş olacaksınız. Diğer türlü hiçbir ulaşım yöntemini tavsiye etmiyorum. Albayrak'ta askerlik yapan arkadaşlarım vardı, genel olarak bize benzer şartlarda görev yapmışlardı. Hayırlı teskereler dilerim, kendinize dikkat etmeniz dileğiyle..

    verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ederim. albayrak taburuna ulaştıktan sonra taburda mı görev yapacağım yoksa karakollara gönderilme şansım var mı? karakollara kısa dönem olarak asker gönderilmediğini duydum. bu bilgi doğru mu. taburda kalmak için tavsiyeleriniz neler olur. Saygılarımla




  • Evet karakola gönderilmiyor, ama bölüklere gidiliyor, bende bölükte yapmıştım mesela. Ama usta birliğini yapacağın yer için tabur ismi dışında başka bir bilgi girilmediyse misal ..taburu.. bölüğü gibi, o zaman %90 tabur askerisindir tahmince. Biz gittiğimizde çok kalabalık bir dönemdik o yüzden bölüğe gitmemizin sebebi birazda bunun etkisiyleydi.
  • başkaleye gidecekler varmı? 3. hudut taburu hakkında tavsiyeleriniz nelerdir. bilgi verebilir misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralarslan -- 31 Aralık 2011; 18:38:45 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.