Şimdi Ara

Vaillant kombi ayar hakkında (atmoTEC/turboTEC plus) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
13
Favori
64.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vaillant turbotec pro vuw tr 242/5-3 hermetik kombi almayı düşünüyorum önerir misiniz ? evim 110 m2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersinvardar

    Arkadaşlar , bu d0 ayarı ile detaylı bilgi verebilecek biri varsa yardımlarınızı bekliyorum..forumda bazı yerlerde 15 olması gerekir diyorlar ama benimki 4 te . ev 120 m.kare 7.5
    metre petek boyu var . zemin kat. yalıtım yok. kombi mutfakta.. yer izmir. kombi vuw242/5 hermetik aylık ortalama fatura 200 tl civarında..

    Merhabalar anladığım kadarıyla cihazınız en düşük çalışma moduna alınmış, bana göre bunun biraz artı yönü var alev boyunu çok fazla tutmayacağı için istediğiniz su sıcaklığına uzun sürede ulaşacak ver petekleriniz uzun süre sıcak kalabilecek. Siz bence kombinizde bu ayarı en azından 8 yada 10 ayarında tutun şu anda alev boyu oldukça düşük ayarda çalışıyor. ayrıca d01 2 yada 3 de kalsın d02 ayarınıza da bakın ve bunu da 15 gibi bir ayar yapın. Kaç derece de yanıyor kombi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 1 Ekim 2016; 22:33:57 >




  • Arkadaşlar, kombimi açıp tam güçte yani 20kw da ike ilk kalkış anındaki alev boyuna baktığımda bunun çok gereksiz olduğunu görüyorum. Geçtiğimiz yıl henüz cihazımın bu özelliklerini tam bilmediğim için ço kdetaylı bakmamıştım lakin peteklerime taktığım danfoss marka gaz sensörlü termostatik vana ve 240f oda termostatım ile oda sıcaklığı 23,5 derece ortalamada iken kuzey cepheli 110m2 ayrıca 7,90m tül petek miktarım ile doğalgaz faturam en soğuk ayda 34 günlük 230 lira gelmişti. Bu aşamada anlattıklarıma ilave olarak ben kombimde kw gücü kısmamıştım ve kombiye yakın olan gaz vanasını 1/3 oranında tutmuştum aslında bi anlamda bunu yaparken kombinin kw gücünü kısmıştım bana göre.

    Bunu yaptığım ve anlattıklarımdan dolayı verim almıştım ve güzel ısınmıştım bununla ilgili olarak ilaveten oda termostat hassasiyetim ise +5 de idi yani aralığı uzatmıştım.

    Yapmak istediğim aslında hep şu idi ki başardığımı görüyorum; Kombi sık sık durk kalk yapmasın, kalktığı anda alev boyu yüksek olmasın ve buna istinaden istediğim ısıya uzun sürede ulaşırken peteklerde sıcak su çok dolaşsın, durduğunda ise tesisatta gezecek su kısa süre sonra tekrar gezmeye başlayıp hemen soğumasın ki malum kombi önce su ısısına bakıp ayarladığınız değerin 10 derece altıan düşmüş ise yeniden ateşleme yapıyor bu süreçte gezinen su soğuyor petekte sıcak su kalma süresini azaltıyor.

    Bu arada bulunduğum şehir Bilecik / Osmaneli ev son kat üstte çatı var ve izocam serili ev yalıtımlı.

    Şimdi bu sene oda termostatını söktüm yani kombiden iptal ettim. Kombinin d00 yani kw gücünü 10kw ya aldım, d02 için ayarı 10 da tutacağım (bunun tam mantığını çözemedim durduktan sonraki pompa çalışma süresimi yoksa çalışma öncesimi ona emin olmam gerek) ve gaz vanasını yine 2/5 gibi ayarladım kombiyi maks 45 derece tutup bu kış böyle denemeyi düşünüyorum bilmiyorum geçen sen eolduğu gibi tasarruflu olacak mı deeneyeceğim ve sonuçları sizinle paylaşırım.

    Oda termostasını sökme sebebim evim kuzey cephe olduğu için köşelerde rutubetlenme yapıp kararmalar oluyor bunun önüne geçermiyim deneyeceğim malum termostat çok hassas ve bekleme süresi çok fazla camlarda buharlaşma istemiyorum sıcak su dolaşımı fazla olsun istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 1 Ekim 2016; 22:38:29 >




  • Beş sayfayı da okudum teşekkürler verilen bilgiler için 242/3-3 için kablosuz termostat varmı bunu nasıl öğrenebilirim şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse cevap vermedi :(
  • kaskirim K kullanıcısına yanıt
    Merhaba bildiğim kadarı ile her Vaillant cihazına uyumlu bir kablosuz Vaillant termostat var servis ile görüşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaillant 242 - 3 kombi bu ayarları okuyup sole yaptım d0 da olan ayari d0 2 ye alip 10 ayarladim petekler eskiden yanip devirdaim arasi sonuyordu isinamiyorduk aldigimdan beri bu sekilde kullandim simdi ise bu ayardan daha iyisi var ise tavsiye edermisin baska ayari varmidir devamlı yansin ama petekler sicak kalsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaskirim K kullanıcısına yanıt
    Ben colormatik 240F almıştım yıllar önce ve onunla çalışıyor. Şu anda daha yenisi vardır belki ona bakabilirsiniz.
  • hedayse kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla d02 yeniden ateşleme süresini ayarlıyor.
    pompanın çalışmasına müdahale (set değerine ulaştıktan sonra/yanma odası söndükten sonra) etmek için d01 kullanılıyor.

    kombinin gücünü kısmayı deneyeceğim. Evimin büyüklüğü 102 m2 ısıtma net alanı olarak. Ancak bazı petekleri kullanmadığım için kombi set değerine hızlı ulaşıyor. Bakalım faydasını görebilecekmiyim.
  • (atmoTEC/turboTEC plus) 242.3 kombi
    Min ayarlari şöyle d00 24 de d01 10 da 02 yide 5 ayar ladim bu hususta yardimci olabilecek varmidir ayarlar nasi olabilmesi ve bu ayarlarin neye yaradığını bir ay once ogrendim servisi aradim hala arayacak lar.bilgi hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen kimse yokmu yardimci olabilecek
  • karaca38 kullanıcısına yanıt
    Neye göre bu şekilde ayar yapmaya karar verdiniz? Bence en fazla pompa çalışma süresini kafanıza göre değiştirin başka bişey değiştirmeyin. Önceki mesajlarda servis ayar kılavuzu ve hangi ayarları kurcaladığımız yazılarını okudunuz muhtemelen. Okumadıysanız gözden geçirin. Sonra size farklı detaylar aktarayım.
  • Daha önceki yazilanlara gore ayarlai ile oynadım simdi petekler ısınıyor ama ayarlarin dogrusu nasi olacak merakim o az once bile tekrardan ď0 10 d1 4 d2 3 yaptim ama hangisi ateşleme hangisi pampa ayarı iste bunları bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vailant kombi bakim ücreti ve bakimda neler yapilmasi gerekli anadolu yakasinda dürüst bildiginiz bakim ustasi varmidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaca38 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda çırpınış içinde olduğunuzu gördüğümden detaylı ayzacağım.

    Yetkili servis, özel servislernde çok da fazla almıyor. Bence yetkili servise yaptırın, ayrıca garanti bitikse garanti uzatma yaptırın. Hem daha karlı hemde bir parçanın 300 tl olduğunu düşünürseniz, olası arızalarda parasını çıkarırsınız. Bizzat yaşandı, denendi :)

    Diğer taraftan ayarlarla çok uğraşmayın, sadece pompanın devreye girme aralığını isterseniz oynayın ama ona bile çok da gerek yok. NEDEN Mİ? Çünkü uzun uğraşlar sonunda kombinin çalışma mantığına daha fazla hakim oldum ve konunun servis ayarları ile ilgisi olmadığını gördüm.

    Kombi, çıkış sıcaklığı ile giriş sıcaklığını ölçüyor. Aradaki farka göre çalışmasını ayarlıyor. Mesela giriş ile çıkış sıcaklılkarı arasındaki fark yüksek ise alev boyu daha büyük oluyor.
    Fark az ise alev boyunu azaltıyor. Çünkü mantıken de artık suyun mevcut ısısını koruyarak ekonomi yapmak gerekir.

    Sisteme bir de termostat eklenir ise, Mevcut oda sıcaklığı ile hedef sıcaklık arasındaki farka göre ayar yapıyor. Kendi tecrübemden örnek veriyorum:
    Termostatı koyduğum oda 20 °C idi. Termostattaki hedef sıcaklığı 22°C ye ayarladım. Kombideki ısınma suyu sıcaklığını da 40°C ye ayarladım. Fakat bir türlü içerisi 22 ye ulaşmadı. Çünkü kombinin giriş suyu sıcaklığı ile çıkış suyu sıcaklığı arasında fark olmayınca, alev boyu hep küçük kaldı ve hatta bazen brulör bile devreye girmedi. Sonra kombiyi 45 e ayarladım ve termostatı hiç oynamadım. En güzel verim adlığım ayar bu oldu. Çünkü giriş ve çıkış suyu sıcaklığı farkından dolayı, oda yı 22 ye getirebilmesi için alev boyu yüksek çalılşıyor. Oda 21,5 e geldiğinde termostat diyor ki "yaklaştın, artık ağırdan al" :) Böylece gereksiz sarfiyat yapmadığı gibi yavaş yavaş o seviyede çalışmaya devam ediyor ve nihayetinde hedefe ulaşıyor. 22 ye geldiğinde sistem kapanmıyor ve ekonomik ayarda ara ara çalışarak içerinin ısısını korumaya çalışıyor.

    Kısaca servis ayarları ile uğraşmak yerine klasik kullanıcı ayarlarınızı gözden geçirin. Hepimizin düştüğü hata: Ekonomi yapacağız diye yanlış ayarlarda kullanıyoruz ve sonra ısınamıyoruz. Isınamadığımız gibi boşuna dgaz parası ödüyoruz.




  • hakikaten doğruyu hala bulamadım bu d0 d01 d02 ayarları hangisi ne dir ne ise yarar bunularida bilip cvp lar iseniz şimdiden tsk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaca38 kullanıcısına yanıt
    d0: kombinin ısıtma gücü. petek sayısı az, yalıtımlı eviniz varsa düşürmeyi deneyebilirsinz. Ben denedim pek fark görmedim.

    d01:ayarlanan sıcaklığa eriştikten yani yanma sona erdikten sonra pompanın ne kadar çalışacağı. bende 1 de.
    d02:yanma bittikten sonra tekrar ne zaman yanma olacak onu belirliyor. bende 15 de.
    benim mantığıma göre petek ısınacak ve sıcak kalacak, ılıklaşınca tekrar ısıtacak. Bu ayarlarda çalışıyor yer ankara. Belki d02'i biraz daha düşürmem faydalı olabilir.

    düzeltme:
    ek bilgi
    tesisat temizliği yaptırsanız da kombinizi temizletmekte fayda var. Pompadan ses geliyordu ve artık bi açayım dedim. İçi fotolardaki gibiymiş. Sesi bariz kesildi. Bir müddet daha gider herhalde. Vaillant kombi ayar hakkında (atmoTEC/turboTEC plus) Vaillant kombi ayar hakkında (atmoTEC/turboTEC plus)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haybora -- 12 Aralık 2016; 23:49:5 >




  • Verdiğiniz bilgi ler için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim vaillant kombim var garantisi doldu bir tane markası vaillant olmayan termostat bagladim.Termostat çalışıyor termostadi 22 derece yapıyorum kısa bir sürede oluyor 22 olana kadar kombi surekli calisiyor.oda sıcaklığı 22 olunca kombi stop ediyor atıyorum termostattan ayarladigim 20 dereceye oda sıcaklığı düşmeden kombi calismiyor ve içindeki sıcak suyu peteklerde devridaim yaptırmiyor.gelelim soruya kombi bu bekleme süresinde iken sıcak suyu hiç cevirmezmi yoksa cevirirmi ateslemeden
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.