Şimdi Ara

Uydu Net'e Geçiyorum Yardımcı Olmanızı Rica Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bulunduğum semtte fiberoptik bulunmuyor. Artık ttnet hızı can sıkmaya başladı. Biliyorsunuz ki bir fullhd 2 ses kanallı bir video dosyası 15gb falan oluyor. 3D düzgün bir rip olursa boyut daha da şişiyor. Uydunet'e geçmek istiyorum. Geçmek istediğim tarife 50mb 200gb sonrası adil kullanım. Evimde 2 notebook, 3 adet cep telefonu ve 2 adet wifi smart tv var. Şimdi merak ettiklerim şunlar;

    1-) Uydunet için gerekli cihazlar ve aparatlar nelerdir? (çanak,lnb,modem gibi)

    2-) Evimde hali hazırda modem olarak Asus'un RT-N66U modeli var. Kabul edersiniz ki iyi bir modem. Bazı forumlarda okuduğuma göre uydunet için ayrı bir modem gerekiyormuş doğru mu? Eğer öyleyse uydunet'in satmakta olduğu modem için düşünceleriniz nelerdir? Kendi modemimi kullanma şansım var mı? Veya her ikisini bir arada hız kaybı olmadan kullanabilir miyim?

    3-) Download yapmadığım vakitlerde, birden çok wireless cihaz bağlanınca sanırım kopma ve sinyal düşüklüğü gibi durumlar söz konusuymuş. Sebebi nedir? Veya ben yanlış mı idrak etmişim?

    4-) TTNet'e oranla uyduneti kopma ve sürekli hız dalgalanması konusunda tavsiye eder misiniz? Kopma veya hızda yoğun bir dalgalanma olur mu?

    Konuya hakim arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim. İnternet işini uzun bir süreliğine çözmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.







  • OcEloTT kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Türksat ın sitesinden bölgenizde kablo tv uydunet servisi var mı onu kontrol edin.

    Varsa uydunet içn herhangi bir şeye ihtiyaç yok.
    Zaten kampanya dahilinde modemi ve hd kutuyu veriyorlar. Bunlar yeterli oluyor. Verdikleri modeme gelince bende Airties 5440 dan sonra bu modemi kullanmaya başladım öyle çok bir farkını görmeden yolda bırakamdı şimdiye kadar çok şükür.

    Sinyal düşüklüğü vs gibi şeyleri bende duydum ama yaşamadım. Mesala şöyleki benimkisi 20 mb. Pc de hız testinde 19.50 mb gibi bir değer çıkıyor. Telefondan baktığımda ortalama 10 mb. Bunu sebebi çekim gücünün azalması değil.
    Telefonlara tvlere konulan kablosuz çekim aparatlarının 20 mb lik hızı kaldıramamaları. Çünkü aynı testi 300 mbps kaldırabilen usb kablosuz adaptörle denedim. Kablolu bağlantıyla aldığım sonucun aynısını aldım.
    Yani bu durum alıcı cihazın kapasitesiyle ilgili.

    TT nete göre bir farkıda yok. Gayet stabil.

    Ayrıca bütün bu tecrübelerimi İstanbul Üsküdar a göre yazdım bilginize.




  • Deneyimlerini paylaştığın için cok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.