Şimdi Ara

-- ÜÇ BİRİNCİLİK SAHİBİ PENTAX K10D İNCELEMESİ by ΣŠΛĠΣ -- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
15.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fotoğrafların çoğu çıkmıyormuş ya şimdi bakınca fotoların tamamı geldi...

    biraz da güneş altında çekilmiş foto çeksene bu yapay ışıkta beyazları pembe görmüş makine. AWB performansı hakkında pek iyi bilgiler vermiyor.
  • Yorumunda 'aciz olmak' diye bir kavramı okuyunca acaba benmi istemeden yalnış birşey yazdım diye kendi yazdığım yorumu kontrol ettim ve böyle bir ifadenin de bulunmadığını gördüm.Yazdığım yorumdan bu anlamı çıkarman açıkçası bana biraz tuhaf geldi.Böyle bir şeyi kastetmek aklımın ucundan dahi geçmedi.
    Yazdığım cümleye gelince;oturup düşünülerek yazılmış birşey deil.Sadece yorumumu yazarken 'hiçbirşey yazmamaktansa şöylesi bir cümle dahi yazmak yeterli olacaktır' anlamında sadece o an aklımdan geçenleri yazdığım bir cümledir.
    Neden TÜRKÇE yazılması gerektiğine gelince:Örnek olarak yazdığım cümlede bir ifade var,aynen alıntı yapıyorum
    ''Sadece TÜRKÇE bilen birisi olduğumdan benimde anlayabilmem için TÜRKÇE dil desteği de eklemenizi dilerim.''
    Sizce de böyle bir ifadenin yer aldığı bir yazıyı farklı bir dile çevirip yollamak bir çelişki doğurmuyormu?
    Özellikle TÜRKÇE olmasını istememin bir başka sebebi ise:Bu yazıya muhattab olacak kişilerin şöyle bir düşünceye kapilma ihtimalinide bir düşünün isterseniz:
    ''Yazılı bir metnin İngilizce çevirisini yapabilen bir kişi,içerisinde yazılı hiçbir metin olmayan sadece terimlerden ibaret olan İngilizce bir menü yü de rahatlıkla kavrayabilir''
    Bence asıl sorun DİL konusundaki bir isteğinizi kendi öz diliniz dışında farklı bir dilde ifade etmektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 15 Ağustos 2007; 23:51:57 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    fotoğrafların çoğu çıkmıyormuş ya şimdi bakınca fotoların tamamı geldi...

    biraz da güneş altında çekilmiş foto çeksene bu yapay ışıkta beyazları pembe görmüş makine. AWB performansı hakkında pek iyi bilgiler vermiyor.




    Yannız fotoları RAW olarak çektim ve White Balance'ı ACR'den ayarladım, o yüzden ACR'nin AWB'si pek ii değil demekki

    Bu aradagüneş altında çekilmiş fotoların linki de "Sonuç ve Örnek Fotoğraflar" bölümünde var




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dnn

    Yorumunda 'aciz olmak' diye bir kavramı okuyunca acaba benmi istemeden yalnış birşey yazdım diye kendi yazdığım yorumu kontrol ettim ve böyle bir ifadenin de bulunmadığını gördüm.Yazdığım yorumdan bu anlamı çıkarman açıkçası bana biraz tuhaf geldi.Böyle bir şeyi kastetmek aklımın ucundan dahi geçmedi.
    Yazdığım cümleye gelince;oturup düşünülerek yazılmış birşey deil.Sadece yorumumu yazarken 'hiçbirşey yazmamaktansa şöylesi bir cümle dahi yazmak yeterli olacaktır' anlamında sadece o an aklımdan geçenleri yazdığım bir cümledir.
    Neden TÜRKÇE yazılması gerektiğine gelince:Örnek olarak yazdığım cümlede bir ifade var,aynen alıntı yapıyorum.
    [simage]''Sadece TÜRKÇE bilen birisi olduğumdan benimde anlayabilmem için TÜRKÇE dil desteği de eklemenizi dilerim.'' [/simage]
    Sizce böyle bir ifadenin yer aldığı bir yazıyı farklı bir dile çevirip yollamak bir çelişki doğurmuyormu?
    Özellikle TÜRKÇE olmasını istememin bir başka sebebi ise:Bu yazıya muhattab olacak kişilerin şöyle bir düşünceye kapilma ihtimalinide bir düşünün isterseniz:
    ''Yazılı bir metnin İngilizce çevirisini yapabilen bir kişi,içerisinde yazılı hiçbir metin olmayan sadece terimlerden ibaret olan İngilizce bir menü yü de rahatlıkla kavrayabilir''
    Bence asıl sorun DİL konusundaki bir isteğinizi kendi öz diliniz dışında farklı bir dilde ifade etmektir.




    Belki alinganlik yaptim ama artik onemli degil ayni seyi istiyoruz Turkce'ye ve Turkiyeye daha fazla saygi bir cok urun satiliyor K10D gibi ama kendi dilimizde menusu yok.

    yabanci dilde gonderme israri ise yabanci ulkelerde isleyisi biliyor olmam ozellikle avrupada basit bir kural var ne istedigini anlasilir bicimde acik dille ifade etmen gerekiyor mantikli yada mantiksiz ayrica kendi dilimizde menu istemek bizim dogal hakkimiz

    bu adamlar ingilizce mesaj yaziyosun neden makinayi ingilizce kullanmiyorsun demezler ve istiyen arkadaslar sadece Turkcede yolliyabilir ozamanda TURKIYE diye yazmamak gerekiyor mesaja ne yazikki TURKIYE olarak tanimalari zor oluyor orn.Turkei Turkey

    bu konu daha uzunca konusmak isterim ama arkadasin topiginide isgal etmek istemiyorum isterseniz bu konu icin bir topik acip tartisalim ve UYGULAYALIM




  • K10D üç tane ödül kazandıııı!!!

    TIPA European Photo & Imaging Awards : Best D-SLR Expert in Europe 2007 ( Avrupa 2007'deki en iyi usta DSLR'ı)

    Camera Grand Prix in 2007 (Japonya) : Yarışma 1.si

    EISA European Camera of the Year 2007-2008 : Best Camera (En iyi fotograf makinesi)

    K10D'ye helal olsuuuuunnn!!!
  • K10D değil de pentax ın ödülü herhalde, USTA DLSR değil DSLR ustası diye çeviriyorum onu :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    K10D değil de pentax ın ödülü herhalde, USTA DLSR değil DSLR ustası diye çeviriyorum onu :D



    DSLR ustası mı?? Kim o???
  • bilmiyorum senin yazdığın şeyin türkçesi bence o...
    The Best Dslr Expert
    En iyi DSLR uzmanı veya USTASI
  • Evet aslında sen de haklısında, fotograf makinesi mi uzman oldu, adamlar biraz saçmalamışlar heralde....
  • Pentax marka olarak en iyi DSLR uzmanı diye ödül almış olamaz mı DSLR üzerine en büyük gelişimi yapan firma hesabı

    Çünkü DSLR expert - DSLR uzmanı demek
  • Diyoruz ama sakalı tekrar uzatmak lazım galiba :P
  • inceleme yararlı oldu, teşekkürler
  • Ödülü alan K10D modeli...Dolayısıyla pentax.......Geçen yılın birincisi d200 dü....

    Bilmeyen ve fotoğrafçılık okuyupta pentaxı duyunca o ne diyen yeni arkadaşlar için:


    Pentax SLR nin mucidir ve 80 yıllık geçmişe sahip.Hatta Canon ve Nikondan bile eskidir....Japon malıdır...Dünyanın en büyük optik üreticisi olan pentax her alanda (tıp,uzay,askeri,) üretim yapmakta,kendi icadı olan ve daha başkasının benzerini yapamadığı ürünleri ile bu sektörlere hizmet etmektedir.

    Pentax dünyada tüm moda fotocuların kullandığı özellikle orta format sınıfında profesyonellerin 1.nolu tercihlerinden di.
    Digital'a hızlı geçişle Biraz duraklama evresinden sonra tekrar son teknolojik yenilikler ve ataklarla rakiplerini yakaladılar.
    Giriş seviyesinde K serisi ve orta formatta D takısı ile olan(645d 2007 sonu -2008 1.ci çeyrek) ürünler rekabetçi ve etkileyiciyi.

    İlkleri bulan marka denir pentax için kullanılan bir çok teknoloji pentaxın eseridir.Diğer iki markanın (canon,nikon) nasıl olsa satıyoruz gerek yok masrafa deyip koymadığı basit ve gerekli sistemleri pentax yüzünden yeni modellerine dahil etmeleri bunun küçük bir örneği (toz önleme sistemi,sarsıntı engelleme).

    Pentax hakkında küçük bir fikir verici şey daha :

    Paranın alabileceği dünyanın en iyi 3 autofocus lens’i:

    http://www.luminous-landscape.com/columns/sm-02-05-02.shtml

    Yazının bitiş cümleleri çok ilginç:
    ’Canon and Nikon are awfully darned good, and nobody makes any dogs, and it’s all going digital anyway. But when it comes to the best autofocus lenses in the world, whether for a viewfinder camera or SLRs, it’s still Zeiss and Pentax, baby, same as the old days.’

    Tercümesini isteyenler için elimden geldiğince tercüme etmeye çalışayım:
    ’Canon ve Nikon gerçekten çok iyi lens üretiyor. Artık kimse çok kötü bir ürün yapmıyor. Fakat dünyanın en iyi autofocus lenslerine gelince, onlar hala ZEISS ve PENTAX, tıpkı eski günlerde olduğu gibi.’

    Bu arada yazının bir yerinde Editör de araya girmiş, ’Pentax 645’in (Pentax’ın orta format makinesi) muhteşem autofocus objektiflerini de unutmayalım’ diye eklemiş.



    Meraklı olanlar zaten araştırıp bulur fazla yer işgal etmeyelim..Ama arkadaşlar yanlış bilgilendirilmeyin...Son sözüm pentax dünyada en iyi optik üreticisidir...Yeni nesil makineleri de dengi olan canon ve nikonlardan üstündür..(Aldığı ödüllerden anlaşılabilir-Ödül beni kesmez diyenlerdenseniz benim gibi 3-4 ayınızı pc başında araştırarak,bütün incelemeleri okuyarak ve tatmin olmayıp gidip makineleri deneyerek anlayabilirsiniz..D200 almak niyetindeydim 4 ay araştırdım k10d ye karar verdim)..Tek eksiği Mark III vs gibi üst düzey full frame bir alet çıkarmamasıdır.(bu ara sağlam bi makine yapıyorlar ama Mark III sınıfı değil sanırım-)..



    (Not : Fotokritik ve netfotoğraf sitelerinden yapılan alıntıları kendi yorumumla birleştirdim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 21 Aralık 2007; 12:44:20 >




  • Dear PENTAX,

    First of all I think I owe you my thanks, since you allow me to experience such a DSLR camera called K10D. To be able to have a exciting, well designed, well engineered, ease of usefullness camera, and ability to take such good photos could not be possible without your production of K10D. And, I think 3 world-wide best camera awards show that how much right I am.

    However, like nobody or nothing could be perfect, K10d is not pefect due to one reason. I am writing this mail from Turkey and I gurantee that there are mant fans of this camera in Turkey and I am one of them but we all have a complaint about K10D. And, many people who think about buying K10D as their DSLR camera ask first that question:"Does K10D have a Turkish menu?". Unfortunately our answers as fans are always "no".

    We do not want to say "no" anymore. We want every single photography fan has a K10D but many people in Turkey even K10D is in their shopping basket, many of them turn their way of thoughts to buy a Nikon, Canon or Sony and other elses DSLR camera. We all want you to make a Turkish menu for K10D and fix the problem with a single firmware.

    We want K10D to be perfect.

    Your sincerely,
    İSİM YAZIN.


    Elimden geldiği kadar yardım edeyim dedim. Hatalar olabilir düzeltebiliriz. Biraz öveyim dedim adamları yağcılık yaptık ama oalcak o kadar demi ama....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 22 Aralık 2007; 3:04:07 >




  • Bu arada başlıkta 3 ödül yazıyor....Diwa tipa ne istersen aldı ödüller 10 geçik aşağıdaki linkte var....

    http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=22812
  • @ardicli2000
    teşekkürler

    geçen yaz ben de Canon Türkiye'ye e-posta yollamıştım "neden Türkçe dil seçeneği yok" diye. tabii hepsi gibi onlar da hemen otomatik bi başından def etme mesajı yollamışlar yok efendim satış rakamına ulaşması gerekiyomuş yok yeni modellerde varmış falan filan,bisürü lâf...
    ulan Litvanyaca bile var dil seçeneğinde,Yunanca olan var ya... Türkiye'deki satış rakamları zaten o ülkelerin nüfuslarından bile fazla,hâlâ hangi satış rakamıyla kandırmaya çalışıyolar anlamıyorum ya.

    inşallah yeni modellere azıcık zahmet edipte koyarlar artık...
  • K 10 D yazınca google sağolsun bu sayfayı verdi uzun zamandır ziyeret edilmemiş sanırım güncel olarak K 10D yi düşünenlere faydası olur sanırım.

    Ayrıca inceleme ve paylaşım için teşekkürler.
  • Merhaba acaba üstündeki lens amatör kullanım için yeterlimi. özellikle makro çekimlerde. benim nikon coolpix 3100 var. makrosu 4 cm. mesafe ve netliği benim için yeterli. dp deki testlerde pentaxın resimlerinde grilik var acaba neden. Birde video çekimi yok sanırım. Yoksa bence daha iyi. teşekkür ler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaptansss

    Merhaba acaba üstündeki lens amatör kullanım için yeterlimi. özellikle makro çekimlerde. benim nikon coolpix 3100 var. makrosu 4 cm. mesafe ve netliği benim için yeterli. dp deki testlerde pentaxın resimlerinde grilik var acaba neden. Birde video çekimi yok sanırım. Yoksa bence daha iyi. teşekkür ler


    Allahın aşkına DSLR sınıf bir makinede video çekimi olur mu?

    Üzerindeki lens ile 4 cm yaklaşamazsın cisime. Macro lens almalısın.
  • canondan şaşmamak lazım sonuçta bakkaldan ekmek almıyoruz pentax'ı herkes kullanamaz eski pentax kullanıcılarının düşünmesi gereken bir makinadır pentax
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.