Şimdi Ara

toyot corolla vvt-i de yağ eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aşağıda racımın özellikleri yazıyor. Bu ilk vvt-i motorlarda genel olarak yağ eksilmesi görülüyor heralde. Özel serviste bu sorunu çözebilirmiyim. Hangi değişiklik ve tamiratı yaptırmak lazım.



  • Arkadaşım eksik bilgiler veriyorsun. Araç kaç km de? Ne kadar yağ eksiltiyor? Kaç kmde eksiltiyor? Araç sıfırından sizdemi?Hararet gördümü? Öncedende eksiltiyormuydu?Farklı yağ kullandınızmı?bunları bilmemiz lazım yardımcı olabilmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkkt -- 9 Ocak 2008; 16:01:43 >
  • gkkt hocam araç Corolla Sol Special Gümüş Gri imiş ya yorumları ona göre yazacaz herhalde...


    zync hocam sizde madem yardım istiyorsunuz, keşke biraz daha ipucu verseniz de rahat rahat yardımcı olsak...


    kolay gelsin...
  • Araç 1.6 corolla vvt-i. şuan 113 binde. aracı ben 103 binde iken aldım. Eski sahibi de yağ eksilttiğini söylemişti. Alınca hemen castrol magnatec 10-40 yağ koydurudm. filtreyi de değiştirdim. 105 binde kontrol ettik ve 1 litreden fazla eksilmişti. Tabi ilave ettik. 105 binde lpg taktırdım. tabi yağ eksilmesini etkilemedi. 107 binde yeşil elf 10-40 yarı sentetik yağ koydurdum. 4 litre. 110 binde tekrar 1 litre Elf yağ ekledim ve aracımda bulundurmaya başladım. 112 binde yine yaklaşık 1 litre ekledim. Yani kısaca 10 bin km olan yağ değişim süresinde fazladan 4 litre yağ eklenmiş olacak.
    Benim sorum bu ilk vvt-i motorlarda yağ eksiltme olabiliyormuş. Üretim hatası yani. Bir kısmı garanti kapsamında düzeltilmiş. Benim araç demekki yaptırılmamış. Ne önerirsiniz. Aynı araca sahip başka arkadaşlardan da yağ eksiltme olabildiğini duyuyorum.
    Bor katkısının faydası olurmu? Çözüm olarak ne önerirsiniz.
  • hocam eğer aracın çalışması düzgünse, performansından memnunsanız, bu haliyle sizi yolda bırakmaz tahminim.

    eğer motor yaptırmaya kalksanız baya bi masraf çıkar. hiç gerek yok.

    katkı kullansanız da subap ayarı tutmayıp şikir şikir ses gelebilir.

    ama bi denemek te fayda var. motorsilk öneriyor forumdaki arkadaşlar. hatta teknik konular başlığında alt başlığı var.

    bence bi deneyin katkıyı. iticilerde düzensizlik olmazsa devam edin... ama daha kalın yağ kullanmayın...

    kolay gelsin...
  • Araçların yağ eksiltmesi kaçak haricinde üretim hatası olamaz.O araçların motorları kaç km test edildikten sonra takılıyor biliyormusunuz. 5.000kmde 0.5-1 lt yağ eksiltmesi normal sayılır sıfır araçlar için. Tabii gönül isterki hiç eksiltmesin. Kaldiki sürekli farklı cins yağ koymakta araçta yağ eksiltmeye sebep olur. Bu sorun 2-3 değişimden sonra düzelecektir. Sürekli aynı cins ve aynı marka yağı koyun.Aracı aldığınızda kmsi 100.000in üzerindeymiş.Bu araçlar hararet yapmadıktan sonra 100.000km motor eksiltmez. Siz ikinci sahibi oldugunuz için hararet yaptımı yapmadımı bilmiyorsunuz dogal olarak.Benim tavsiyem 2-3 yağ değişimi süresince aracınıza ayn cins ve aynı marka yağ koyun.Motorsilki ben kullanmadım ama yorumlar olumlu. İsterseniz denebilirisniz. Motor açtırmadan uygulanabilecek çözümler bunlar.
  • yağ eksiltme öyle bir üretim hatası olurki şaşarsın .pistonlar üretim toleranslarının en alt sınırında olur gömleklerde en üst sınırında olur .Ve bunu yaşadım 1996 2.5 vectra cdx motoru garantiden değiştirirler.zaten aracı aldığı kişide yaktığını söylemiş.
  • Arac 2001 ise o sorun kroniktir,kesinlikle uretim hatasi. Toyota bir donem servise cagirip halletmisti diye hatirliyorum yalniz...
  • evet bu kasaların ilk modellerinde (çift farlı)bu sorun vardı. toyota sayfasında arama yaparsanız bu konu tartışılmıştı.
  • ayavas kullanıcısına yanıt
    1.4 ve 1.6 farketmez o zaman vvti motor alınmaz mı ?
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    alınmaz diyemeyiz.bazı araçların garanti kapsamında bu sorunlar giderilmiş.alacağınız kişi yağ eksiltme olup olmadığını dürüstçe söylerse sizde ona göre kullanırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.