Şimdi Ara

Tercihlerle ilgili Çoğumuzun Merak Ettiği Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , cümlemize geçmiş olsun . Lafı uzatmadan soruya gelelim . Bu sene benim gibi ilk kez tercih yapacak arkadaşların kafasına takılıyordur , örneğin ben 63k dayım ve istediğim bölüm heryıl puanı düşen bir bölüm geçen sene bu bölüm 63k ile kapatmış . Şimdi çoğu rehberlikçinin söylediği ilk bir kaç tercihinizi kendi sıralamanızdan 10k önde yapın sözüne uyup tutma ihtimali düşük örneğin 63 k dayken 50 k lık 2 bölümü art arda yazsak bu yukarıda belirttiğim geçen sene 63k ile alan bölümüde bunlardan sonra yazsak kazanma olasılığımız düşer mi ve ya bu 63 k lık bölümü birinci sıraya yazsak kazanma olasılığımız artar mı ? şimdiden teşekkürler.



  • bir şey değişmez.
    diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doggan_TR

    Merhaba arkadaşlar , cümlemize geçmiş olsun . Lafı uzatmadan soruya gelelim . Bu sene benim gibi ilk kez tercih yapacak arkadaşların kafasına takılıyordur , örneğin ben 63k dayım ve istediğim bölüm heryıl puanı düşen bir bölüm geçen sene bu bölüm 63k ile kapatmış . Şimdi çoğu rehberlikçinin söylediği ilk bir kaç tercihinizi kendi sıralamanızdan 10k önde yapın sözüne uyup tutma ihtimali düşük örneğin 63 k dayken 50 k lık 2 bölümü art arda yazsak bu yukarıda belirttiğim geçen sene 63k ile alan bölümüde bunlardan sonra yazsak kazanma olasılığımız düşer mi ve ya bu 63 k lık bölümü birinci sıraya yazsak kazanma olasılığımız artar mı ? şimdiden teşekkürler.

    Hayır değişmez şöyle bir örnek vereyim
    Bölüm 30 kişi alacak 29 kişiyi almışlar, 1 kişi kalmış
    2 kişi tercihe yazmış biri sen biri ben diyelim.

    Ben o bölümü ilk sıraya yazdım illa oraya gidicem yani illa istiyorum. Puanım 400
    Sen ise başa daha yüksek şeyleri yazmışsın, o bölümü de taaa en son tercihine yazdın ama kesin tutar diye düşünüyorsun. Puanın 401

    Beni değil seni alırlar. Bu yüzden yüksek yerleri yazmanda sorun yok 20 yeri çok üstlerde yazarak uçabilirsin hiç sorun değil yani. Kalan 10 tercihi de daha gerçekçi yerlere yaparsın işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eyvallah çok teşekkür ederim :) İçim rahatladı umarım herkese faydalı olmuştur .
  • Geçen sene 14 tane tercihim vardı bana gelecek yeri biliyordum o yüzden ilk sıraları hep çok yüksek yerleri doldurdum ya tutarsa hesabı sıkıntı olmaz yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puan aynı olmadığı sürece, tercih sıralamasının bir avantajı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.