Şimdi Ara

Telekomun keyfi DNS sansürü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • az önce bir forumdan gelen mailin bir parçası;

    epeydir neti pek takip edemiyorum fakat sanırım (ki burada anlatılan) telekom DNS sunucuları ile sansür uyguluyor.
    Otomatik atanan 195.175.37.14-195.175.37.69 dns sunucularını bazı sitelerle denedim hakikaten de açılmıyor siteler.

    Yapmanız gereken (aşağıda da anlatılmış) 2 yol var:
    1. çalışan bir dns yazmak (212.156.4.1-212.156.4.2) (bunlar da telekomun dns'i trajikomik!!!!)
    2. treewalk dns programı kullanmak

    Bir ara sayfalar açılmamaya başlayınca bu dns'lere geçmiştim, meğer işler çığrından çıkmış da ben fark etmemişim.

    Hangi mahkeme kararına dayanıyor bu kadar site? anlamıyorum, bu nasıl keyfi bir uygulamadır böyle her gün onlarca site...

    Avrupada bu işler mahkemeyle, polisle oluyor, razorback2'yi polis nezaretinde kapattılar. Bizde de böyle oluyor işte Türk usulü ! yazık bize!

    SESSIZ KALMAYA DEVAM EDERSEK YARIN INTERNET FALAN KALMAYACAK TURKIYEDE!!!


    quote:

    Son dönem popüler olan, site engeleme, sansürleme, bloklama, banlama artık adına nasıl anmak istiyorsanız anın bunun bir sonucudur. Kaydı ROOT DNS SERVER'lar da olan domainlere erişime keyfi bir şekilde engelemek sadece Türklere özgü bir yöntemdir. Madem ortada bir suç varsa ve keyfi hareket edilmiyorsa yansız ve tarafsız ortamlarda davanızı açınız ve o sitenin kaydını tamamen internetden sildiriniz. Elbetde bunu yapmak olasıdır. Ama yapabilmek için sağlam delilerle gitmeniz gerekir. Kafanıza göre savcılık veya mahkeme kararını 1 günde çıkartamazsınız. Bu işler sadece Türkiye'de olur

    Peki biz Türk insanı bu muameleye maruz kalmaya mecburmuyuz? Hangi siteye erişip erişemiyeceğimize, TTNET veya ISS'miz mi (servis sağlayıcımız) karar verebilir? Bizler internet de özgür olamazmıyız?

    Elbetde hayır. Her problemin bir çözümü olacağı gibi bununda bir çözümü mevcut. Birinci çözüm internet muhtarınızı değiştirirsiniz. Yasakcı DNS sunucuları yerine, düzgün çalışan DNS sunucularını kullanabilirsiniz.

    Yada;

    Madem muhtarınız yetersiz ve keyfi çalışıyor. O zaman kendi muhtarımız kendimiz oluruz. Aradan mahali ve bölgesel muhtarlıkları çıkartır direk Merkeze bağlı çalışırız. Böylece de hem özgür oluruz hem de istediğimiz adresleri hızlıca bulur interneti daha hızlı dolaşırız.

    Bu alan adı sunucusu dediğimiz zımbırtıyı sadece kendimize ait olacak şekilde çalıştırabiliyoruz. Basit bir yazılımla kişisel bilgisayarımız kendi dnslerini kendisi çözüyor.

    Programın adı; TreeWalk DNS







  • yakında internet kalmıcakmı keşke kalmasa sanki şimdi varda ne oluyor sürünüyoruz 256-512 ile nete bağlanıyoruz aslında ilk olarak bu internet hızının artırılması ve interneti fiyatlarının düşürülmesi için sesimizi çıkarsak daha iyi olur senin bahsettiğin olay benim için 2.planda ...
  • aferin...
  • ya yalan inanmayın hemen her duyduğunuza. bikere modem dnsleri otomatik alır ve bu alınan dnsler sabit değildir. sorun şuki telekomun her dns serveri gibi bunlarda da yoğunluk olduğu zaman her siteyi açamayabilirsin ama bu açılmayan site kişiye göre farklılık gösterebilir bikaç denemeden sonra açılabilir. yazdığın dnslerde en sağlam çalışan dnslerden. hiç bi sorun yaşamadım ben bunları kullanırken şimdiye kadar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ersinerk

    ya yalan inanmayın hemen her duyduğunuza. bikere modem dnsleri otomatik alır ve bu alınan dnsler sabit değildir. sorun şuki telekomun her dns serveri gibi bunlarda da yoğunluk olduğu zaman her siteyi açamayabilirsin ama bu açılmayan site kişiye göre farklılık gösterebilir bikaç denemeden sonra açılabilir. yazdığın dnslerde en sağlam çalışan dnslerden. hiç bi sorun yaşamadım ben bunları kullanırken şimdiye kadar.



    ya arkadaşım duymadım denedim diyorum,
    dns'ler hemen hemen sabit gibi birşey ayrıca (restart atsan da pek sık değişmiyor)
    yukarıda yazmışım dns'leri hangisi giriyor, hangisi girmiyor; açar denersin.
    aklıma sayfa da gelmedi şu an megaupload'ı dene...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: netdev

    aferin...


    sanada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.