Şimdi Ara

Suzuki Splash Türkiye yollarında... (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
6
Favori
68.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhtemelen benzinde bir pislik vardır ve enjeksiyon sisteminde biranlığına takılmıştır.
    Ben de benzinimi sürekli OPET'ten alırım mesela. Ama benim aracımda da geçenlerde benzer durum oldu.
    Yetkili servise götürdüm, hiçbir sorun olmadığı muhtemelen benzinden kaynaklandığı söylendi.
    Bir de bujileri bir kontrol etmenizi öneririm size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    Benim Splash'te bugün garip bir şey oldu. İlk çalıştırmada marş basmadı. 3 veya 4. denemeydi. Hafif de gaz verince araba çalıştı.

    100 metre hareket ettim. Park ettiğim yerde denemeler yaptım. Ateşleme daha kolay gerçekleşiyordu artık.

    Fakat kalkıp yetkili servise gitmeye de üşenmedim. Bilgisayarla ve elle kontrol ettiler. Bir şey çıkmadı. Her şey normal gözüküyor.

    Araba otomatik ve 1,5 yaşında - 9 bin kilometrede. Kazası, darbesi filan yok. Benzini her zaman Shell'den alıyorum. Çok dikkatli kullanıyorum. Zorlamıyorum. Bebek gibi bakıyorum sizin anlayacağınız.

    Serviste, anahtarla ilgili sorun olabileceği de söylendi. Anahtardaki bir çipin oynaması nedeniyle ilk çalıştırma sırasında arabanın, doğru anahtar takılıp takılmadığını anlamakta zorluk çekebileceğini, yedek anahtarla denememi söylediler. Henüz denemedim.

    Ee, şimdi bu arabanın nesi var?

    Not: Bizim ne güzel bir forumumuz vardı.www.suzukitr.com diye. Bugün baktım, blog sayfasına dönüşmüş. Forum iyiydi. Üzüldüm.

    Arabanızda hiç bir şey yok. Aracın orjinal anahtarını sustalı anahtara vs dönüştürdüyseniz çipin yerinden oynaması gibi bir durum olabilir ancak, diğer türlü olmaz. Yedek anahtarla vs denemeyin. Arkadaşın söylediği gibi o an benzinden bir pislik gelmiştir. Önemli bir şey değil. İçiniz rahat olsun.




  • Sevgili Novarix ve Adepex dostlar, çok teşekkürler.
    Gerçekten de arabayla ilgili tek mesele, birkaç gün önce her zaman yaptığım gibi Shell'den tam depo benzin almak oldu. Onun dışında evin önünde yatıyordu.
  • aracına spoıler taktıran var mı arkadaşlar aranızda .varsa kaça mal oldu ve nereye taktırdınız .artı sis farı da düşünüyorum .bunları suzuki bayisi satıyor mu ? yada başka bir yolu var mı? ,başka bir yerden bulduğumuz vakit bunu aracı aldığımız bayiye taktırabilir miyiz .tüm bunların masrafı ne kadara çıkar arkadaşlar.koltuklara kılıf yada kılıfa benzer ürünler seren var mı? .hani koltuklarımızın ömrünü uzatmak için tavsiyeleriniz olur mu ?.çok soru oldu şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Otomatik vites Splash 39.000 olmuş. Hem de 2013 model olanlar. Okkalı zamdan Splash da nasibini aldı.

    Yılbaşından önce araç almayanlar pişman. Neyse! Her işte bir hayır vardır derler.
  • Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    siz düşünüyordunuz sanırım ,araç aldınız mı hocam,yoksa beklemede misiniz ?
  • bankicampik kullanıcısına yanıt
    Evin ikinci aracı olacağı için beklemedeyiz şu anda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bankicampik

    aracına spoıler taktıran var mı arkadaşlar aranızda .varsa kaça mal oldu ve nereye taktırdınız .artı sis farı da düşünüyorum .bunları suzuki bayisi satıyor mu ? yada başka bir yolu var mı? ,başka bir yerden bulduğumuz vakit bunu aracı aldığımız bayiye taktırabilir miyiz .tüm bunların masrafı ne kadara çıkar arkadaşlar.koltuklara kılıf yada kılıfa benzer ürünler seren var mı? .hani koltuklarımızın ömrünü uzatmak için tavsiyeleriniz olur mu ?.çok soru oldu şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

    Spoylere gerek duymadım. Zaten ölçüsü, açısı doğru olmazsa yakıt tüketimi artırır ve aracın dengesini bozabilir.
    Sis farları önde ve arkada GLS-H versiyonunda var, benim arabada var. Öyle bir işe girişmedim lakin bir arkadaş için bu konuyu konuşmuştuk.
    Sis farı önlere sonradan takılabilir. Sanayideki usta bir elektrikçi takabilir lakin düğmesini nereye alır, içeri öğ göğüse nasıl alır vs dikkat edilmesi gereken konular. Diğer taraftan aracınıza servisi dışında bir yerde işlem yaptırırsanız garantisinin kısmi ya da tamamen bozulma ihtimali var. Yani, dışarıda bir yerde yaptırırsanız aracınızın elektirk aksamı ile ilgili garanti kısmı bozulmuş sayılabilir.
    Ankara'daydınız sanırım. Tecimeroğlu'ndan Seyhan Beye selamımı da ileterek gidin bir görüşün, bir çözüm sunacaktır.

    Kılıf konusuna gelince. Benim arabada koltuk kenarlarında da hava yastıkları olduğu için kılıf taktırmadım.
    Sizin Splash'ta koltuk kenarlarında hava yastıkları var ise hava yastıklarına uygun kılıflar var, yani o kısımları boşta bırakılmış kılıflar onlardan almanız gerek.
    Ben ön koltuklara t-shirt giydirdim. Bir de üzeri baloncuklu gibi olan minderlerden var.

    Umarım sorularınıza yanıt olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 28 Ocak 2014; 20:20:40 >




  • Oley beee artık benimde bir splashım var arabasına gözü gibi bakıp 3 senede 7000km yapıp çizik dahi zarar vermeyen engin beye sonsuz teşekürler sanki sıfır araba almış gibi oldum,otoparka bıraktıgım aracımda aklı kaldı vay arkadaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chefiso

    Oley beee artık benimde bir splashım var arabasına gözü gibi bakıp 3 senede 7000km yapıp çizik dahi zarar vermeyen engin beye sonsuz teşekürler sanki sıfır araba almış gibi oldum,otoparka bıraktıgım aracımda aklı kaldı vay arkadaş

    Hayırlı olsun.

    Fiyat ve model yılı paylaşmanızda sakınca var mı? Manuel vites mi, otomatik mi?
  • Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    2010 fakat 2011 çıkışlı otomatik gls 25000 yavvv bu kasko ve trafik sigortaları ne kadar pahalı arkadaşşş
  • chefiso kullanıcısına yanıt
    güle güle kullanın aracınızı arkadaşım. allah kaza bela vermesin . son cümlenizi anlamayamadım,engin bey dediğiniz arkadaşınmı aklı kaldı pişmanlık mı duydu kendisi sattığı için splasini anladığım kadarıyla böyle galiba...neyse ben hergün arabama sırıtarak biniyorum söylemeden geçemedim
  • bankicampik kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler daihatsu ile başlayan japon merakı yaristen sonra splash ile devam ediyor umarım problem yaşamam
  • Yav benim şu araba alma şansıma tüküreyim.Mondeo aldım 2012 hesaplıda aldım 75 lik arabayı 59 ama dolar fırladı bozduğum dolarlar altınlar şimdi 75 eder zaten.Hanımada peşine kredi çekip suzuki splash yada sx4 alayım dedim hangisi denk gelirse şimdide kredi faizleri arttı.Geçmiştede ne zaman araba alack ve değişecek olsam böyle olur.Nasip işte.Bu sene suzuki işi zora bindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 29 Ocak 2014; 21:52:24 >
  • keşke kendinize suzuki sx4 ,eşinizede splash alsaydınız .tam bir suzuki ailesi olurdunuz hocam.aracınız hayırlı uğurlu olsun ,allah kaza bela vermesin hocam..
  • bankicampik kullanıcısına yanıt
    Sağolun açıkçası Mondeoda çok iyi araba tam uzun yol arabasıdır ama şehir içi kullanımda uzun kalıyor pratik değil yani.Ayrıca 2. arabamız ufak tip olsun istiyoruz.
  • 2013 yılı Türkiye pazarı satışlarında Suzuki.

    Toplam 47 markalar bazında 26. sırada Suzuki 1.623 adet satış.

    202. sırada modeller bazında Suzuki Splash toplam satış: 212
  • Aracımla bir haftayı doldurmak üzereyim yakıt sarfiyatında 7.4 un altına henuz inemedim kış şartları ve otomatik vitesten dolayı sanırım lpg den geçiş yapınca biraz fazla geldi bana bu sarfiyat aracın usb soketi olmaması vede suspansiyon sisteminin sertliği tek şikayetim şuanda kasisler ve yoldaki çukurlar çok aşırı hissediliyor sanırım geneli böyle aracın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chefiso

    Aracımla bir haftayı doldurmak üzereyim yakıt sarfiyatında 7.4 un altına henuz inemedim kış şartları ve otomatik vitesten dolayı sanırım lpg den geçiş yapınca biraz fazla geldi bana bu sarfiyat aracın usb soketi olmaması vede suspansiyon sisteminin sertliği tek şikayetim şuanda kasisler ve yoldaki çukurlar çok aşırı hissediliyor sanırım geneli böyle aracın...

    Yakıt tüketimi kilometreye bağlı olarak bir süre sonra düşecektir. Özellikle yaz döneminde daha düşük rakamları görebilirsiniz.
    Süspansiyonların sert olması yol tutuşunu arttırıyor, zamanla alışırsınız.


    Splash için usb, sd kart, hatta telefon ve mp3 player bağlayıp kullanabilmeniz için bir çözüm var. Hakikaten araştıra araştıra çözmüştüm bu sorunu.
    Bu başlıkta bu konuyu iyice anlatmıştım, oradan inceleyebilirsiniz. Ben sorunusuz bir şekilde kullanıyorum, çok memnunum

    Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chefiso

    Oley beee artık benimde bir splashım var arabasına gözü gibi bakıp 3 senede 7000km yapıp çizik dahi zarar vermeyen engin beye sonsuz teşekürler sanki sıfır araba almış gibi oldum,otoparka bıraktıgım aracımda aklı kaldı vay arkadaş

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.