Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 video inceleme 'Sony'nin liderlik yarışındaki en güçlü hamlesi' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
2
Favori
6.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    öncelikle erdi beyi bu videoyu çekmiş olak için çekti diye suçlayamassınız o gördüğünüz 15dkklık video ne emeklerle ve testlerle hazırlanıyor hepiniz az çok biliyorsunuz

    ve şu konu sadece sonyye böle yapıldığını sölüyorsunuz demi yapsalar bile bence dh nin hakkıdır kaç aydır dh bu cihaz için uğraşıyor erdi bey bir videoda z2nin kutusunu bile alabildiği için sevindiğini sölemişti yanlış hatırlamıyorsam

    bence marka fanatikliğine grek yok

    donanımhaber kadar iyi bir forum ve teknoloji sitesi varmı bi çok siteyi takip ediyorum ama bu kadar iyi bir ekip yok hiç bir sitede

    yapmayın arkadaşlar bizim için uğraşan editörlerimizi ezmeyin adamlar bayramda bile bizim için çalışıyorlar

    okuduğunuz için
    Teşekkürler.

  • Yarışa 1 kişi katıldı

  • İncelemeyi çok bekledim bu yorumu yazmak için. Z2 paralel ithalat bir firma garantisiyle aldım. 14 gün kullandım bir sürahi suyun içine kapakları kapalı halde daldırdım. Sonuç telefon bozuldu, firma sıvı teması var garanti dışı dedi, tüketici hakem heyetine başvurdum, sonuç bekliyorum 1 aydır telefonsuzum. Z2 alacaklar dikkat etsin. Şimdi hemen bazı arkadaşlar sende paralel ithalat almasaydın diyecekler benim bildiğim benden başka 2 cihaz daha var şikayetvar.com da biri vatan dan diğeri de teknosadan alınmış. Yani Türkiye garantisi olanlarda aynı sorunu yaşamış ve onlara da garanti dışı denmiş. Su geçirmezlik özelliğine aldanıp almayın arkadaşlar telefon su geçiriyor. Bilginize...

  • Elinize sağlık ama biraz geç mi kaldı.
  • inceleme gayet güzel, eleştirenleri anlamak imkansız, diyorlar ki s5 i şu kadar saat inceledin bunu niye 18 dakika?, ya bi kere Erdi s5 için inceleme değil bildiğin kullanım kılavuzu yayınlamıştı ve bence çok yanlıştı. yanlıştan döndü diye bir insanı eleştiren de dh de olur zaten...
  • Tesekkurler. Gordugum bir kac eksiklik:

    Cihazin MicroSD, Sim Kart yuvalarinin nerede oldugu, nasil takildigi vb belirtilmiyor.

    Kamera kisminda fotograf ornekleri daha cesitli ve fazla olabilirdi.

    Onun disinda gayet basarili bir inceleme. Uzunlugu bir csp telefonu icin yeterli. S5 inceleme videosu ile kiyaslarsak evet fragman gibi kaliyor fakat artniyetli olduklarini dusunmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Yeni inceleme tarzınızı beğendim ama süre olarak 5-10 dk daha arttırabilirdiniz bence. Zira değinmediğiniz bazı konular var.

    - Bir arkadaşın da dediği gibi pil performansı ölçme konusunda bir standart getirirseniz çok daha iyi olur. Konuşma süresi, internet ve video izleme olarak ayrı ayrı ölçüm yapmak gibi.

    - Akıllı telefonların birçok özelliği olunca en önemlisi olan konuşma arka planda kalıyor. İncelediğiniz telefonların şebeke ve kablosuz sinyal kalitesini (çekim gücünü) de değerlendirirseniz çok iyi olur. Kullanmış olduğum HTC One S'te bunun eksikliğini çok yaşıyorum. Telefonun sinyal gücünün zayıf oduğunu bilseydim almazdım mesela.

    - Telefonun kendi içindeki kişiselleştirme seçeneklerine değinmemişsiniz. Telefonda temalar değiştirilebiliyor, yeni temalar yüklenebiliyor ve böylece yeni bir görünüme sahip oluyor. Bence bu da önemli bir ayrıntı.





  • Bu video şu ana kadar izlediğim en kaliteli cep telefonu incelemelerinin başında gelir çünkü;



    Adamlar uğraşmış ve sıcaklık, gps ve ses değerlerini bilimsel olarak ölçmüşler. Bu telefonu bütün rakipleriyle kıyaslamışlar ayrıca ekran güncellenmesini anlayabilelim diye Xperia Z1 ile de yanyana koymuşlar.



    Gerçekten dünyada benzeri nadir bir inceleme olmuş. Bunu da bir Nokia Lumia 820 kullanıcısı olarak yazıyorum.

  • iyi oldu bu inceleme..z3 gelmeden...

  • Ulan arkideş bu sonycilerde iyice tozuttu. Sony suan telefon dunyasinda huawie xamio vs. Markalarindan bile geride yani bir nevi ikinci sınıf anadolu takimi apple ile Samsung ise Galatasaray ve Fenerbahçe gibi akilli cep dunyasinda haliyle onlarada daha cok zaman ayriliyor haberlerde. Hakeza siyasette hangi parti cok oy alıp iktidarda ise onun haberi yapılır yoksa yüzyıllık parti olmanim onemi yok. Sony Efsanesi debitmistir. Bunu kabullenin artik. Günümüzde yok 50 yıllık sirketmis parti imis zartmis zurtmus soyle saglam mal uretiyomus vsye bakan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gelen bunca yorumdan sonra yapılması elzem olan şey bir chechlist yapıp tüm incelemelerde aynı konulara deginmelisiniz, gelişigüzel inceleme olmamalı.

    Telefon ses kalitesi ve çekim gücü gibi bir telefonun olmazsa olmazlarını da eklemeliniz.

    Fotoğraf cekerken bile aynı objeyi ve aynı sahneyi kullanıp diğer tekefonlar ile karşılaştırma yapilabilmesini saglamalınız.

    Sarj konusunda da bir ortak video (2 saatlik) belileyip video sonunda kalan pil karsilastırısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaFiAMaX -- 31 Temmuz 2014; 0:23:32 >
  • Dover gibi konusmak nedir anlamiyorum ben bu milleti ''18 dk mi 180 dk cekeceksin lannn" der gibi elestiriler. eksik mutlaka olacaktir ama uslup bence herseydir. laf sokmayi ata sporu yapmisiz ne diim sonumuz hayrola...

  • Elinize sağlık on numara inceleme.



    120 dk olsa nolacakti anlamıyorum. Önemli olan az lafla çok şey anlatabilmektir. Bu inceleme de öyle olmuş

  • S5in dayakliligini mi dedi videonun basinda Erdi baskan? Ayiptir, günahtir :)

  • "TAVSİYE EDER" ifadesinin kullanılması bile çok bu telefona.
    * Kocaman ergonominin yanından bile geçmeyen keskin köşeli bir kasaya sahip.
    * Altta üstte kocaman boşluklar (buna rağmen kapasitif buton yok)
    * Sağında solunda kocaman kapaklar. (İki gün sonra lastikleri kopup elinde kalacak)
    * Arka cam yüzey dolayısıyla cihaz yanıyor.(Denedim, ana ekranda dolaşırken bile arka kısım ısınıyor)
    * Pili çıkartılamıyor.
    * Bunca dezavantaja rağmen yüksek fiyat.

    Allah razı olsun bari bu nesilde IPS ekran koyabildiler. Heralde ellerindeki LCD stoklarını bitirdiler.

  • Kisa ve oz inceleme olmus bence her inceleme boyle olmali, ama bayagi gec kalindi bu inceleme icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi Abiyi Emeklerinden Dolayı Teşekkür Ederim,Ama Abartmayın Tek. Diye Başlayan Yayını Takip Edip Kıyaslamaya Girmek İstemezdim Ama Sponsorlu Bölümleri de Advent. Başlığı Altında Yayınlayın,Mesut Çevik 154 Süre Sınırı Var Demiş,Onlar İlk Girdiklerin de 10 DK Yapıyorlar dı Kullanıcı Bilgileniyordu!Adamlar Bir Telefon İçin Sadece Filim Testi 12-13 Saat Yapıyorlar,Oyun Vb. Hariç,Fotoğraf Çekimleri Ham Hali Veriliyor du,Adamlar Her gün Çıkıp Vapurla Deneme Çekimleri Yapıyor,En Önemlisi Bunları Hobi Amaçlı Sadece Siteyi Ayakta Tutabilmek İçin Yapıyorlar,Maaş İçin Değil.İçim Dolmuş,Biraz Uzun Oldu Okuyanlar/Okumayanlar Teşekkürler :)

  • Beğendiğim ve beğenmediğim noktalar oldu videoda , ayrıyetten Sayın Mesut Çevik Bey'in konuya yazdığı yoruma da birşey demek istiyorum .

    Olumlu yönler (+)

    + Geçen konuda yazdığımız ve benimde yazdığım GPS çekimi , ses kalitesi testi gibi konulara daha fazla özen gösterilmiş .
    + İncelemede bir bayan elinde telefon nasıl duruyor bu da gösterilmiş , herhangi birinin elinde nasıl durur bu boyut diye bunu istemiştim iyi olmuş .
    + Kasa korunması hakkında ipuçları verilmiş , güzel .
    + farklılık yaratılmaya çalışılmış , fena olmamış .
    + Eski Z serileri ile ekran karşılaştırılması yapılmış .

    Olumsuz yönler (-)

    - Yalnız GPS sadece açık alanda denenmiş . Mesela bir ev ortamında felan denenseydi birde daha iyi olurdu.
    - Ses konusuna gelince farklı çeşit müzik aletlerinin çaldığı şarkıları tek tek deneyerek ses kalitesi hakkında daha iyi bilgi edinilebilir. Bumm bumm bumm tarzı müzik hep dinlemeyeceğiz .
    - Ekranları gösterirken S5 ve Z2 gösterilirken siz Z1 , Z hakkında konuşuyordunuz . Video ve Ses bambaşka yerlerde idi . Hangi telefon gösteriliyorsa onunla birlikte konuşulmalıydı .
    - Güneş altında ekran görselliğini göremedik malesef. güneş altında ne kadar görülebilir ekran mesela . Sadece bayan elinde iken görüldü ama o da güneş altında inceleme sayılmaz . Genelde biz mağazalarda telefonu görüyoruz , bu test önemli çünkü .
    - Telefonun performansı ile ilgili daha verimli bir test olabilir. Telefonu çok hızlı şekilde kullanarak ( arka planda uygulamalar açık şekilde ) ne kadar akıcı olduğu görülebilir . Menüde sağ sol yaparak her android telefon artık hızlı sayılabilir .
    - Batarya testleri çok önemli demiştim. ( Az kullanım - Normal kullanım - yoğun kullanım ) gibi farktörler ile bize farklı saatleri vermenizi dilerdim . Herkes telefonu farklı kullanıyor o yüzden bu 3 şekilde test yapılmalıydı.
    - Kasa açıklığı ve lens hakkında bilgi verildi mi videoda verilmedi diye hatırlıyorum . Bilgi derken lens kayması ve kasa açıklığı olan ve olmayan telefonların ayrı ayrı resimleri gösterilerek kullanıcı bilgilendirilebilirdi. Dikkat etsinler diye.
    - Kamera konusunda ise eski yazılımlar ve şimdiki yazılımlar arasında aynı fotoğraflar çekilerek Z2'nin kamerasının kalitesinin yazılıma bağlı olup olmadığını ve kameranın gerçek gücünün nasıl olduğunu belli edecek bir çalışma yapılabilir. Açıkçası bu konu da önemli. Firma güncellemeler ile ne kadar iyileştirme yapıyor. Bunlara da değinmek lazım . Bunu bizlere sunabilirsiniz. İnanın herkes inceler ama herkes incelemelerde fark yaratamaz.
    - Wifi çekim gücü karşılaştırması daha farklı yapılabilir incelemelerde. Benim evde mesela bazı yerlerde az çeker o da modeme uzak yerde , modeme yaklaşınca daha iyi çeker telefon. Z2 veya başka bir telefon tek bir modemden uzaklaştıkça wifi çekimi kalitesi ne kadar değişiyor bu gözlemlenebilir . Bu mesafelerde yapılan speedtestleri de denemeniz lazım. Mesela benim için çok önemli wifi çekimi yere göre .

    Sayın Mesut Bey : Yukarıda yorumunuz gerçekten çok üzücü . Bu ne sinir gerçekten anlamıyorum. Bu forumu sevmesem eleştirmem , eleştiriyorum çünkü daha iyi olsun diye. Sizin yararınıza bu eleştiriler. Bizim eleştirmemiz sizi yaralamaz , bizim buralardan gitmemiz sizi yaralar . Ki istemiyoruz da çünkü birlikte eğleniyor , bilgileniyoruz . Yalnız sizin bu sayfaya yazdığınız cümleler gerçekten yanlış , kırıcı , yakıştıramadığım cümleler. " bla bla " felan demeler , alaycı tavır ile cümleler kurmalar . Karşınızdaki insan yakın dostunuz değil . Lütfen daha sakin olalım .


    edit : birkaç gözlemimi de ekledim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 31 Temmuz 2014; 1:28:04 >




  • Müthiş bir inceleme :-) :-) gün ışığı altında ekran performansi ve tüm telefonlar beraber ısı kontrolü derece şeklinde eklenebilir :-):-) teşekkür ederim :-)

  • emeğinize sağlık güzel inceleme olmuş
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.