Şimdi Ara

SONY'den TARİHİ BAŞARI, PS3 -MISSION ACCOMPLISHED- (görev tamamlandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir süredir aranızda yokum. epey bir hayat koşturmacası ama PS3 ü, en büyük konsol efsanesini (evet 10 yıl sonra ps2 yi de geride birakacak) hala yakindan takip ediyorum.

    şimdi bircoklarinin kulaklarina inanamayacagi bir iki haberi sizlerle paylasacagim.

    1- 2009 ticari yili icin PS3 satışlari.

    sevgili arkadaşlar biliyorsunuz, 2009 yili icin SONY 13 milyon PS3 satmayı planlamıstı. buna gülen bazı arkadaslarımız olmuştu ama simdi, 2009 ticari yili datalari aciklandi ve SONY nin 13 milyon PS3 sattıgı görüldü.

    (ticari yillar SONY icin marttan martadir. yani 2009 nisan basindan, 2010 mart ayının sonuna kadar.) bu gercekten cok büyük tarihi bir başarı. rakamlara bakalim:

    2006 Fiscal Year (April 1, 2006 to March 31, 2007) – 3.5 million
    2007 Fiscal Year (April 1, 2007 to March 31, 2008) – 9.1 million
    2008 Fiscal Year (April 1, 2008 to March 31, 2009) – 10.1 million
    2009 Fiscal Year (April 1, 2009 to March 31, 2010) – 13 million

    öyle ise su anda dolasimda 35,7 milyondan fazla PS3 var. burada bitmedi ve siki durun. SONY 2010 TİCARİ YILI icin hedefini acıladı, 15 milyon konsol satmayı planlıyorlar. bu adamlar tahminlerinde hic yanılmadılar ve muhtemelen 1 yıl sonra bugunlerde dolasimda 50 milyon ustu PS3 olacak.

    gercekten tarihi bir satıs rakamı. daha onemlisi maliyetin dusmesi, zararlarin azalması. PS3, 10 yıllık bir proje ve giris donemini tamamlayıp, gelisme donemine geldik. daha zirveye varmadık, daha var. 50 milyon PS3 ten sonra asıl PS3 sovunu gorecegiz.

    2. ve daha önemli haber.

    hatırlarsanız forumda epey tartısması olmuştu. XBOX 360 daha fazla oyun sattırıyor diye konusuluyordu, bizde karsi cikiyorduk. evet 360 ın HALO gibi mega hitlerii olabilir ama bunlar sadece 1-2 oyun. SONY ise oyunlarını yayıyor ve en onemlisi bu nesilde konsolunu kırdırmıyor bu yüzden orjinal oyun satısları beklenenin ustunde. ve iste, yine veriler acıkladı. bu sefer SOFTWARE verileri, XBOX 360 ın gecen ticari yılı ile karsılastirilmis:

    PS3 gecen ticari yılda 115,6 milyon adet SOFTWARE sattırırken, 360 ancak 103,1 milyon SOFTWARE sattırabilmis.

    işte yavaş yavaş SONY nin ticari gücünü görüyoruz. MS, gecen yıl reklam bütcesi en fazla olan kuruluştu. hep konusuyoruz, SONY ye ve PS3 yonelik karalamalarda biraz bu da var.SONY nin reklama paravermemesi, vs gibi etmenler. ama SONY cok akıllıca hareket etti ve tum yatirimi cihazina ve oyunlarına yapti. bu sayede, 4. yılının sonunda PS3, en büyük rakibini, kendisinden 1,5 yıl once cikmis konsolu ilgili yazılım satisinda da geride birakti.

    3- spekülasyon ve tartisma

    hatirlarsaniz, biz forumda hep konustuk. 3k yüzünden dolasimdaki kullanilabilir 360larin aslinda daha az adet oldugu ve daha onemlisi korsan ın konsolun oyun satislarini vurdugu. bu yukardaki verilerden bu konular ustunde cok konusulabilir. malesef sayılar, 360 acisindan parlak gorulmuyor.

    onumuzdeki yıl ms'nin 10 milyon konsol satabilecegini ongorsek, ps3 50 milyon rakami ile, en azından kagıt verilerinde en onemli rakibini geride birakmis olucak. bana gore gercekte aradaki fark 2-3 milyon civarındadır.

    burada niyetim, rakip konsolu kucumsemek yada kotulemek degil, sadece PS3 ün ne kadar güclü konuma geldigine dikkat edelim. bu aslinda iyi haberdedegil, cunku ben SONY den artık,son kullanıcılara yonelik tatsiz hamleler bekliyorum.

    mesela 50 milyon konsol gecildiginde bir premium PSN gorebiliriz. dilerim MS cephesi, gercekten toparlanabilir ve SLIM model ile PS3 ve SONY ye yanıt verebilir.

    kaynak linkleri burada:

    http://www.examiner.com/examiner/x-6894-Video-Game-News-Examiner~y2010m5d13-Sony-reveals-latest-Playstation-3-hardware-sales-data-and-expectations-for-the-next-fiscal-year
    http://www.playstationuniversity.com/ps3-software-sales-outstrip-xbox-360s-ps3-attach-rate-up-to-8-1-3807/

    not:

    birbirimizi kırmadan tartısalim, sonucta hepimiz oyuncuyuz ve oyuncu olarak menfaatlerimiz firmalardan daha onemli. bu arada son haber, APPLE ın MAC-OS a steam destegini verdigi seklinde. oyun dunyasında yavas yavas bir supris oyuncu doguyor olabilir.







  • Hemen ps3 alıyorum xbox'ı satıp
  • Harika olmuş dostum eline sağlık
  • sony sana para mı veriyor anlamadım... sanki sony'nin patronu gibi yazmışsın...
  • PS3 and SONY rulz
  • Çok başarılı bir derleme olmuş gerçekten teşekkür ederim eline sağlık.
  • sony bu yıl 400 milyon doların üzerinde zarar etti...eğer bu bir başarıysa bende tebrik ederim kendilerini....
  • sony yazıyor cihazın üzerinde

    gerisini tartışmaya gerek bile yok
  • Nejat kardeşim seni özlemiştik
  • nejat hocam nerelerdesin. sen varken konsol ve oyun dünyasından haberdar oluyorduk,
    haber için teşekkürler.
  • bu kadar zarardan sonra bu kadarıda olsun dedittiriyor ama.

    O 2010 15 milyon ps3 ün içinden birinide ben alacağım şimdiden hayırlı olsun
  • Aferin Sony'ye

    Yahu ne tarihi başarısı. Satışlarla tarihi başarı oluyorsa geçiniz Sony'yi, MS'u da Nintendo'yu konuşun.
  • sony bu jenerasyonun en başarısız konsol üreticisidir.

    geçen jenerasyonda 150 milyon civarında ps2 satan sony 31 mart itibari ile dünya genelinde 35.7 milyon adet ps3 satabilmiş, olsa olsa buna tarihi başarı değil başarısızlık diye yorum yapılır. ps3 macerasından sony milyar doların üzerinde zarar etti.

    öte yandan nintendo aldı başını gitti 20 miyon civarında gamecube ü geçen nesilde zor satan nintendo bu nesilde 70 milyondan fazla wii sattı sonynin tam 2 katı, üstelik sattığı konsolları da donanım başına karla sattı wii yi sonynin ps3 ü mal ettiği gibi astronomik rakamlara maledip satılan her konsoldan zarar yazmadı.

    microsoftsa yani sonynin asıl rakibi xbox1 konsolunun 24-25 milyon adet satabilmişti. ama şu an 40 milyondan fazla xbox 360 satmış konsol pazarında yeni oyuncu olan microsoft için büyük bir ilerleme. bir yıl piyasaya erken çıkmıştı onu da hesaptan düşersek ps3 ve x360 birlikte satışta oldukları dönemde hemen hemen aynı sayıda konsol satmışlar. oyun satışları dersek konsol başına satılan oyun sayısında korsana rağmen xbox 360 önde.. sony son 3-4 yılda tarihi başarısızlıklar yaşarken tam tersini görmek garip.




  • 2 Yıldır üst üste zarar etmesinin sırrı açıklanmış oldu bu sayede haber için teşekkürler.
  • sony ps1 çıktığı günden beri zarar ediyorum diyor siz de yiyorsunuz helal olsun. Öyle bir şey yok arkadaşlar. Adamlar 10 yıldır zarar ediyoruz diye ağlıyorlar zaten.

    Bence bu japonlarda kesin kayseri kanı var bir yerden bulaşmış. Yoksa bu kadar ağlamazlardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonstory

    sony ps1 çıktığı günden beri zarar ediyorum diyor siz de yiyorsunuz helal olsun. Öyle bir şey yok arkadaşlar. Adamlar 10 yıldır zarar ediyoruz diye ağlıyorlar zaten.

    Bence bu japonlarda kesin kayseri kanı var bir yerden bulaşmış. Yoksa bu kadar ağlamazlardı


    Son 2 yıla kadar hiç resmi olarak zarar açıklamamışlardı, o zarar dediğin söylentiler sürekli olarak konsollardan zarar ediyoruz geyiği genel anlamda 2 yıldır zarar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonstory

    sony ps1 çıktığı günden beri zarar ediyorum diyor siz de yiyorsunuz helal olsun. Öyle bir şey yok arkadaşlar. Adamlar 10 yıldır zarar ediyoruz diye ağlıyorlar zaten.

    Bence bu japonlarda kesin kayseri kanı var bir yerden bulaşmış. Yoksa bu kadar ağlamazlardı


    Aynen ağbi...Ps1 zamanından beri yok 100 milyon dolar zarar açıkladı yok 500 bin işçi çıkardı yok Borsada hisseleri düştü yok Çalışanların Ssk primleri ödenmedi yok Ken kutaragi Ps3 projesi için kaynak bulma için böbreğini satışa çıkardı vsvsvs....

    Anladığım kadarıyla zarar gösterip vergi kaçırıyorlar paralarına para katıyorlar...Kayserililerle ortak olmuş olabilirler Kaz Hirai ile konuştım telefonda şive hep o yöne kayıyordu...Eeeee ne kadar dikkat etsende gayıyor dabiii




  • X360'de korsan oyun oynanabilmesinin, konsolu satışlarını gerçekten arttıdığını düşünüyor musunuz? Sorun şu ki, konsol başına satılan oyunda da x360 önde. Şu konsola artık korsan oyun oynatabiliyor diye laf atmayın. Microsoft çok iyi gidiyor işte, bunu kabul etmemiz lazım. Rekabet biz kullanıcılara yarar unutmayın.
    Umarım PS4'ün çıkmasına daha 3 yıl vardır çünkü bu konsolun hala özgün oyunlara ihtyacı var ( Shadow of Colossus,Okami gibi oyunlara). Şu an cihazdan çok memnunum o ayrı tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

    X360'de korsan oyun oynanabilmesinin, konsolu satışlarını gerçekten arttıdığını düşünüyor musunuz? Sorun şu ki, konsol başına satılan oyunda da x360 önde. Şu konsola artık korsan oyun oynatabiliyor diye laf atmayın. Microsoft çok iyi gidiyor işte, bunu kabul etmemiz lazım. Rekabet biz kullanıcılara yarar unutmayın.
    Umarım PS4'ün çıkmasına daha 3 yıl vardır çünkü bu konsolun hala özgün oyunlara ihtyacı var ( Shadow of Colossus,Okami gibi oyunlara). Şu an cihazdan çok memnunum o ayrı tabi.

    Kardseş matematikten özel ders veriyorum sana DH üyesi olduğun için indirimde yaparım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addidas_85 -- 14 Mayıs 2010; 14:42:38 >
  • Arkadaş yukarıda çok güzel belirtmiş PS3 yeni başlıyor aslında kendini hissettirmeye.En başından beri PS3 ün pahalı olması donanımdan kaynaklı oyun yapım sıkıntıları ve port sorunlarıyla epey başı ağrıdı sony nin bu yüzden birçok yapım çok geç elimize geçti.Ama artık PS3 bütün bu sorunları aştı diye düşünüyorum. Vaadettiği tüm oyunları hakkını vererek piyasaya sürdü(gt5 hariç) Ve artık önünde büyük bir düzlük var koşacağı.Tüm bunlar PS3 ü en başarısız yada en başarılı konsol yapar mı bu neslin?Bunu ancak ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

    Sony PS3 donanımını ileri dönük olarak epey güçlü tutmaya çalıştı sırf bunun için yeni bir teknolojiye bir dünya para yatırdı çıkış tarihini erteledi. Bana kalırsa stabil ve sağlam bir teknoloji koydu önümüze MS gibi çıkış zamanını s*d*k yarışına dönüştürüp insanları 3k gibi bir paranoyaya mahkum bırakmadı.Korsana karşı çok sağlam bir kale oluşturdu ve aynı zamanda özellikle Türkiye için konuşmak gerekirse bize orjinal oynama alışkanlığı kazandırdı.Eminim bunu bizim ülkede belli bir azınlığı dışarıda tutarsak kimse zorunlu olmasa yapmazdı(Misal ben) Ama şuan baya sağlam bir arşiv sahibiyim ve yaptığım işten zevk alıyorum Bundan sonra artık 10. nesilde hangi konsola sahip olursam olayım bu tutumumu koruyacağımdan eminim.

    He aklıma Sony nin karşılaşabileceği bir sorun daha geliyor eyvallah çok uzun ömürlü bir teknoloji yarattı ama bu ne kadar uzun ömürlü olabilir?Yani demek istediğim madem Xbox ve Wii sistem olarak PS3ten(en çok bahsedilen konu olarak) aşşağıda bu durumda zaten satış rakamları iyiyken MS ve Nintendo yeni konsolunu duyurursa.Ama PS3 belli bir doyuma ulaşmadan bu adımı atamayacaktır.Yeni konsollarla bir önceki nesil damgasını yiyecek olan PS3 nasıl bu iddiasını devam ettirir.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.