Şimdi Ara

SONY DAV-DZ100 'İ TAVSİYE EDERMİSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SONY DAV-DZ100 ses sistemi almayı düşünüyorum.acaba sizce nasıldır?kullanan arkadaşlar memnun mu?



  • Toplam 720W (RMS) çıkış gücü; 120Wx5+120W Subwoofer

    Dolby® Digital, Dolby Prologic II ve DTS Decoder

    DVD, CD, CD-R/RW, MP3, Divx, Jpeg Oynatma

    DVD-R/+R/+R DL/+RW/-RW/-RW(VR) Oynatma
    AV SYNC(Lip Sync) Fonksiyonu

    S-Master Tam Dijital Amplifikatör

    Multi Stereo Fonksiyonu

    Radyolu
  • bence düşünme av alıcısı+hoparlör seti+dvd player düşün.
  • Benim arkadaşım kullanıyor, ses kalitesi iyi, gerçekten yüksek bir sesi var ve son seste dahi bir bozulma yapmaz. Multi stereo özelliği çok iyi, küçücük kolonlardan iyi ses vermeyi başarmış sony, şu an çok hesaplı ve tercih edilen bir ürünü. Ses kalitesi iyi olsada, tavsiyem sesini dinleyip karar vermendir herkezin ses anlayışı uymayabiliyor, carefour teknosa vb. yerlerde dinleyebilirsin.
  • o prayı verebiliyorsan dusunmeden hatta gozun kapalı bile alabilirsin.Sony kalitesiz urun yapmaz ve o sistemi dinleyipte memnun kalmayan warmıdır bilmiyorum
  • bendede aynı sistem var ve gayet memnunum,alalı 2 ay filan oldu.Arkadaş özellikleri yazmış zaten benim sana söyliyecegim şu eğerki diyosan ses kalitesi iyi olsun film izlerken arkamdan huaaaa die ses gelsin bende bir güzel tırsıyım diyosan al(bu ses volume 20 deyken 100 e kadar yolu var),ses konusunda tek bir şüphen olmasın,mükemmel ben en son 28 e kadar açabildim.Bende bu sistemi almadan önce tam 1 ay gezdim dolandım siteleri arştırdım,önce sansui hopörler sistemi alıp bir tanede dvd alıyım dedim 350 ytl ye denk geliyodu sonra kendime dedimki yaf bu elektronikte saka olmaz bas parayı al sonyi(500 ytl ye aldım),açıkcası cok iide yapmışım.
    pişman oldugum nokta var mı dersen, 1 tane var oda sistemin kablolarının çok olması,sistemi salona kurmam 2-3 saatimi aldı ama kablosuzlarla ilgili pek bilgim yok araştırmadım zaten fiyatlarıda bayaa bi yüksek samsung un bir modeli var 580-600 ytl civarında birsey(kablosuz) digerleri 600 ü gecen fiyatlarda hatırladığım kadarıyla.Bir eksiklikte divx filmlerdeki alt yazı sorunu bunuda sony.com.tr adresinden upgrade edip düzeltebiliyosun ben yapmadım dvd izledigim için.Cd leri çalmasında konusundada sıkıntı yok bilgisayarda acamadıgım bazı divxler vardı onları bile actı.Birde şunu belirtmek isterim 5+1 sistemlerde sesin 3 boyutlu olarak gelmesi siteme değil çaldığınız cd ye bağlıdır örnegin vcd,mp3,divx cdleri taktıgımda sadece 4 hopörleden ses geliyor tabi bunu formatı değitirip yayabiliyosunuz hepsine ama bir dvd deki kadar olmuyor.dvd yi takınca otamatik zaten anlıyosunuz farkı yani bu olay cd formatıyla alakalı sistemle deil bilginizde olsun:)




  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: komik41

    Arkadaş özellikleri yazmış zaten benim sana söyliyecegim şu eğerki diyosan ses kalitesi iyi olsun film izlerken arkamdan huaaaa die ses gelsin bende bir güzel tırsıyım diyosan al

    Huaaaa sesi gerçekten önemli
  • lol
  • dav dz-100 arkadaşlar tv'den ses bağlantısını nasıl aldınız? arkada sadece 5.1 soket bağlantıları var. Ayrıca audio girişleri yok..

    Scart kablodan mı ses alıyorsunuz? bendeki scart mı sorunlu acaba?
  • Bugün Teknosada sözü edilen ürünü dinleme şansım oldu ama anlamadığım bir şey var. cihazın üzerinde ses düğmesi diye bir düğme var. -50 lerden +6 ya kadar çıkıyor. Ve TV ekranında -db ve +db arasında hareket ediyor bar. Ses son haddinde yani +6db iken nasıl oluyorda böyle ses veriyor anlamadım. 120W sistem diyor. Bunun sebebi nedir. Komik 41 arkadaş 20 ye kadar açabildim sesi diyor 100 e kadar yolu var diyor. Peki o ses seviyesini nerden acabiliyoruz bu sistemde o kadar. Bu cihaz üzerindeki yuvardak düğme ile -50 küsür db ve +6 db ne oluyor? Ama +6db de iken ses gerçekten çok güzel ama dediğim gibi ses öyle güçlü değildi. Ben mi açamadım sesini? Kumanda falan da yoktu civarda? Biraz açıklar mısınız şu ses işini. Saygılarımla.
  • Anlatayım @Nicomendo arkadaşım.

    0 desibel. profesyonel tip anfiler de o anfinin maksimum RMS referans değeridir. Bu değer +6 ya kadar çıkıyorsa, 6 desibel daha ek bir tolerans tanıyor demektir. Ancak 0 desibel seviyesi, normal şartlar da dinlenebilecek en yüksek temiz ses seviyesidir. En normal ses seviyesi ise -16 desibel ile -6 desibel arasıdır. Compact veya mini sistemler de, bir de süslü tabir ettiğimiz sadece gösterişe dayanılarak hazırlanan anfiler de desibel seviyesi değil, ses seviyesi 10'a veya 100'e bölünür. Aslında çok da farklı bir durum yoktur. Sadece diğer daha bilimsel ve teknik bir bölümleme aralığıdır.

    Saygılar...

    quote:

    Orjinalden alıntı: Nicomendo

    Bugün Teknosada sözü edilen ürünü dinleme şansım oldu ama anlamadığım bir şey var. cihazın üzerinde ses düğmesi diye bir düğme var. -50 lerden +6 ya kadar çıkıyor. Ve TV ekranında -db ve +db arasında hareket ediyor bar. Ses son haddinde yani +6db iken nasıl oluyorda böyle ses veriyor anlamadım. 120W sistem diyor. Bunun sebebi nedir. Komik 41 arkadaş 20 ye kadar açabildim sesi diyor 100 e kadar yolu var diyor. Peki o ses seviyesini nerden acabiliyoruz bu sistemde o kadar. Bu cihaz üzerindeki yuvardak düğme ile -50 küsür db ve +6 db ne oluyor? Ama +6db de iken ses gerçekten çok güzel ama dediğim gibi ses öyle güçlü değildi. Ben mi açamadım sesini? Kumanda falan da yoktu civarda? Biraz açıklar mısınız şu ses işini. Saygılarımla.




  • Teknika Tam da kesin hatırlamıyorum ama sanırm öyle bir değerdi. (+2 de olabilir) Ama Ekranda -xxdb ve +xx bd aralığında bir bardan izlenebiliyordu. Birde Panasonic vardı onunla karıştırmıyorumdur umarım. Çünkü 4 5 farklı model sistem dinledim orda. Pioneer Panaonic ve Sony nin farklı modelleri. Neyse yani sesin seviyesi o kadar mı demek oluyor demek bu? Yada Ses bu benim cihazın üzerinde zevirdiğim düğme değil mi? O sadece db değerini mi yükseltip alçaltmaya yarıyor? Ses ayrıca mı açılıp kapatılıyor? Bunu sanırım Komik41 arkadaş bize söyleyebilir yada bu cihazı kullanan diğer arkadaşlar. Eğer o db değeri aralığında ise ses seviyesi bendeki en dandik Jaguar ses siteminin amfisi daha fazla ses veriyor. :) Ama sanmıyorum öyle olsun :) O db değeri haricinde ses açılıp kapanıyordur sanırım. Çünkü Komik41 arkadaş 100'e kadar çıkıyor Ben 20 lere kadar açabildim demişti. O yüzden bizi bilgilendirebilirse sevinirim. Çünkü 550 YTL hem player hem de Ses sitemi icin cok ideal bir rakam. Ses son seviyeye yaklaşırken Ses bangır bangır bağırsın istiyorum. Bu sete bir de TV bağlanabiliyor mu? Yani Uydu Reciverdan bağlantı yapılabiliyor mu Ses için yoksa sadece DVD player mı bağlanabiliyor? Saygılarılma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomendo -- 8 Mart 2006; 18:12:10 >




  • ASLINA BAKARSANIZ 1 AY KADAR FARKLI ÜRÜNLER ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPTIM. HEMEN HEMEN TÜM FORUMLARI OKUYUP KULLANICILARIN SORUNLARINI VE MEMNUNİYET DERECELERİNİ İNCELEDİM. İLK ÖNCE 300 YTL CİVARI BİR BÜTÇE İLE BU İŞİ YAPMAYA KARAR VERMİŞTİM. AMA ÜRÜNLERİ TEST EDİNCE (LG-SAMSUNG) DAHA GÜÇLÜ BİR SİSTEMİN 30 M2 LİK BİR YERDE DAHA EFEKTİF OLACAĞINA KARAR VERDİM VE 600 W RMS GÜCÜNE SAHİP THOMSON 5.1 ALMAYA KARAR VERDİM. (RECEIVER+DVD+AMP) 499 YTL. AMA ŞUNU ÖZELLİKLE SÖYLEMELİYİM Kİ THOMSON TV'İM İLE UYUMLU OLMASI VE TEK KUMANDA AÇISINDAN TERCİH ETTİĞİM SİSTEM EVE GELİP KURDUĞUMDA ÇALIŞMADI. ÖĞRENDİM Kİ DAHA ÖNCE DE YAŞANAN BİR SORUNMUŞ. (CİHAZDA TÜM BAĞLANTILAR YAPILMASINA RAĞMEN KİTLENME OLUYORDU) VE EN SONUNDA SONY DZ100 TERCİH ETTİM VE GERÇEKTEN ÇOK MEMNUNUM. 50 YTL FAZLA VERDİM AMA 720 W RMS VE SONY KALİTESİNİ BERABERİNDE ALDIM. SES MÜTHİŞ, DVD İZLERKEN ALACAĞINIZ EFEKTLER İLE OLAYI BERABERİNDE YAŞIYORSUNUZ. SADECE FIRMWARE İLE GUNCELLEME YAPILARAK TUM DIVXLER ILE UYUMLU HALE GETIRECEĞIM. O FİYATA ALABİLECEGINIZ EN IYI SISTEM DIYEBİLİRİM.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nicomendo

    Çünkü Komik41 arkadaş 100'e kadar çıkıyor Ben 20 lere kadar açabildim demişti. O yüzden bizi bilgilendirebilirse sevinirim. Çünkü 550 YTL hem player hem de Ses sitemi icin cok ideal bir rakam. Ses son seviyeye yaklaşırken Ses bangır bangır bağırsın istiyorum. Bu sete bir de TV bağlanabiliyor mu? Yani Uydu Reciverdan bağlantı yapılabiliyor mu Ses için yoksa sadece DVD player mı bağlanabiliyor? Saygılarılma.

    Bu konuda sunu söyliyebilirim bu söyledigin -50db +6 db olaylarını bilemiyorum,ben ekranda öyle bir sey görmedim su ana kadar dvd nin üstünde bulunan volume dügmesini cevirdigimde normal ses ayarı senin anlattgın gibi db filan olmuyor kesin bi ayarı filandır o,belkide magzada bakıyosunya sesi cok acılmasın diye bir ayar yapmıs olabilirler ama ses konusunda sana 100%100 garantiyi ben veriyorum ancak daha öncede anlattıgım gibi sesi etkileyen en önemli seylerden birisi cd formatı örnegin dvd dısındaki diger cd formatlı cdleri taktıgında ses ayarını alet otomatik olarak algılıyor ve ön dörtlülerden ses geliyor sadece diger arka hoporlölerden gelmiyor sebebi bu dolby digital olayı dvd yi taktıgında ise üc boyutlu sesi hissedebiliyosun.Hemen size dün yasadıgım bir olayı anlatayım arkadasla gece normal bir ses ayarında constantine izliyoduk ortam karanlık filmde kapı caldı bizim arkadas irkildi noluyo lan kapı calıyo sandı ehehehe o derece yani..eger planınız dvd üstüne kuruluysa kesinlikle kacırmayın fiyat 550 yazmıssın o kadar degil ben bayramda almıstım ideefixe ten 500 ytl 8 taksit,hepsiburada.com danda bakabilirsin ordada öyle bir fiyat birde simdilerde bakıyorum philipsin sistemleri baya ucuzladı hepsi buradada ayaklı olanalar var 580 ytl aslında oda alınabilir ama ben kesinlikle tavsiye ediyorum bu sistemi,uydu reciver kullanmadıgım için baglanıyormu bilemiyorum ancak dvd nin arkasında her hopörlörün girdigi ayrı yuvalar var uyduda da varsa oluyodur büyük ihtimal




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yarasa355

    dav dz-100 arkadaşlar tv'den ses bağlantısını nasıl aldınız? arkada sadece 5.1 soket bağlantıları var. Ayrıca audio girişleri yok..

    Scart kablodan mı ses alıyorsunuz? bendeki scart mı sorunlu acaba?

    kumandanın üzerinde functoin diye bir tus var ona basarak tv ye getireceksin islem tamam
  • Benim bu sistemle ilgili bir sorum olacak.
    1-Bu sistemde digital amfi dvd playere entegremidir yoksa ayrıca bir amfimi vardır.
    2- Bu sisteme baska bir dvd playeri digital baglantıdan baglayabilirmiyim.

    Saygılar
  • bende bu sistemi alalı 3 ay oluyo ses kalitesi gercekten cok iyi son seste bile bozulma yok ben notebooka dijital cıkıstan bagladım ses kalitesi cok iyi ama bass ları daha guclu olmalıydı .
  • sony dav-dz100 gayet güzel kompakt bir model..sesi çok iyi..tv bağlanlantısı için recevierda iki tane scart bağlantısı mevcut olması gerek.recevier arkasındaki tv scart yazan kısmı tv'ye altta scart girişinde sony ile bağlantı yapıyoruz.dvd açıldığında tv direk olarak dvd'yi gösteriyor kapattığımızda recevierden(uydu alıcısı) görüntü alıyoruz.hepsi bu kadar.ayrıca dvd kumandasından fonkisiyonlardan tv seçip dvd yi kapaymadan da tv izliyoruz.
    bende 5 aylık temiz bir dav-dz100 var bilginiz olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnoz -- 25 Mart 2007; 19:17:57 >
  • arkadaslar bu sistemi almayı dusunuyorum fakat bu sistem bilgisayar baglanabiliyor mu? ve bas ve tiz i ayrı ayrı ayarlayabiliyor muyuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.