Şimdi Ara

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
19.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows7 - mac ikisini aynı bilgisayarda kullanabilirmiyim.Pardusdaki gibi hardislerin bölünen kısımlarını görmeme gibi bir sorun oluyor mu ?
  • Apple ve Mac bilgini bir arkadaşdan rica ediyorum aydınlatsın beni:

    Acaba bu Macbook'lardaki orjinal OSX'ler donanıma göre özelleştirilen ve idealleştirilen işletim sistemleri mi yoksa direkt olarak Windows gibi CD-DVD'sinden kurulup bırakılan işletim sistemleri mi?
  • Apple bilgisayarlarına göre işletim sistemlerini özelleştiriyor ve tam uyumlu hale getiriyor bu da size herhangi bir sorun yaşamamnızı sağlıyor. Kutudan çıkarıp tuşa basıp registration işlemlerini yapınca ekranınız açılıyor ve nerdeyse size gerekli olan tüm programlar üzerinde kurulu geliyor. Unix tabanına sahip olduğundan virüs derdi ile uğraşmıyorsunuz. Nette rahatça geziyorsunuz. Apple kullanan biri oyun oynayamaz diyede birşey yok call of duty mf 'den tutunda sims veya age of empires tüm oyunlar bende var ve çok da güzel oynuyorum. Windows'da kendine göre güzel bir işletim sistemi herkes istediğini kullanıyor sonuçta zorlama yok.
  • Mevzu sorun yaşamamak değil, donanımdan alınan performansdan bahsediyorum. Çünkü Linux'da çekirdek derlemesini vs. doğru yaparsanız, donanıma göre özelleştirip sistemin yükünü azaltır ve performansını ciddi oranda arttırabilirsiniz. Zannedersem Apple da benzer birşey yapıyor. Geçenlerde bir arkadaşımın Macbook'unu gördüm, bilgisayarını kapatmak istedi ve sadece 1 saniye sürdü kapanma işlemi.
  • Mac'in bu kadar hızlı olması arkasındaki etken Darwin(kernel) idir. Hybrid kernel mimarisi üzerine inşa edilmiş bir sistem ve BSD süreç modelleri üzerine tasarlanmıştır. Tabii, NT kerneli de aynı mimaride... Ama Darwin hızını kendi süreç modelini BSD süreç modeline göre yaptığı için elde ediyor...

    Bilindiğiniz gibi FreeBSD'nin kerneli Linux kerneline göre çok daha hızlı yüklenir...
  • Benim macbook'da 1 sn'de kapanıp 15 sn'de açılıyor browser otomatik çalışması ve site yüklenmesi dahil. SSD var makinede ama normal disk ile de kapanış aynı süre idi. Açılış epeyi hızlanıyor SSD ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdasoneren

    Apple bilgisayarlarına göre işletim sistemlerini özelleştiriyor ve tam uyumlu hale getiriyor bu da size herhangi bir sorun yaşamamnızı sağlıyor. Kutudan çıkarıp tuşa basıp registration işlemlerini yapınca ekranınız açılıyor ve nerdeyse size gerekli olan tüm programlar üzerinde kurulu geliyor. Unix tabanına sahip olduğundan virüs derdi ile uğraşmıyorsunuz. Nette rahatça geziyorsunuz. Apple kullanan biri oyun oynayamaz diyede birşey yok call of duty mf 'den tutunda sims veya age of empires tüm oyunlar bende var ve çok da güzel oynuyorum. Windows'da kendine göre güzel bir işletim sistemi herkes istediğini kullanıyor sonuçta zorlama yok.


    kuru fanlık yapma. virüs derdi yokmuş. aç oku interneti. var mı yok mu gör. apple sanki windows kadar yaygınlaşsa aynı virüsler üretilmeyecek.




  • Notebook'a Snow Leo kurduğumdan beri, Windows 7'li bilgisayarımı hiç açmadım
    Snow Leo akarr
  • Tamamda gitmişler macbook ta test etmişler.Macbook snowleopard işletim sistemi zaten maclere özel olarak yapılmıyor mu ? Gelsinler, tabi çalıştırabilirlerse normal toplama bilgisayarında kullansınlar snow leopardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevarbe
    kuru fanlık yapma. virüs derdi yokmuş. aç oku interneti. var mı yok mu gör. apple sanki windows kadar yaygınlaşsa aynı virüsler üretilmeyecek.


    Şöle düşünelim bir kere os x de aynı linux mantığı gibi bir mantığa sahip, windows gibi otomatik çalıştır veya, exe zantılı dosya türleri zaten mevcut değil, kaldıki sistemi etkileyecek şeylerde zaten root olmanız gerekiyor birşeyi çalıştırabilmek veya silmek için. Dolayısı ile olurmu, olur. O da kullanıcı hatasıyla, ama window gibi zarar veremez.

    İş açığa gelince illaki açıkları vardır, her işletim sisteminin var, zaten o yüzden(daha ziyade diyelim) linux çekirdeği sürekli güncelleniyor. MAC tarafında da yaklaşık yılda 4 kere güvenlik güncellemesi çıkıyor açıkları kapatmak için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kestane Korkusu

    Tamamda gitmişler macbook ta test etmişler.Macbook snowleopard işletim sistemi zaten maclere özel olarak yapılmıyor mu ? Gelsinler, tabi çalıştırabilirlerse normal toplama bilgisayarında kullansınlar snow leopardı



    Öncelikle snow leopard orjinal retail DVD sinden gayet te güzel kuruluyor yeni PC lere. Performansıda gayet güzel. you.tube e gir arama kısmına "snow leopard hackintosh" yaz bir sürü test görürsün.

    Bir diğer ve en önemli unsur Windows, Macbook üzerinde normal notebook lardan daha hızlı çalışıyor, aslında orda windows a kıyak bile geçilmiş desem yeridir. Normal bi cihaz olsaydı fark en az 1 kat daha artardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wrhost

    bilgisayarcıya mac os x diyorum o nediyor anlayın artık bu sektörün durumunu

    Kuzenim yaklaşık 12 yıldır pc kullanıcısı adama pardusu gösterdim bu windows kaç diyor:)
  • Sen aç incele çalışma mantığını iki işletim sisteminin anlarsın belki neden olduğunu. Arakadaş güzelce açıklamış nedenini yukarda. Bu yüzden de windows'un saldırılara daha açık bir sistem olduğuda aşikardır. Neyse başka birşey demiyorum sana.

    Kuru fanlık yaparım keyfimin kahyasımısın sen öyle bir yasak mı var ben göremedim forum kurallarında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdasoneren -- 10 Temmuz 2010; 16:48:04 >
  • Uygulama desteğiyle geçer Windows.
  • 6-7 ay kadar önce Win XP yollayıp win7'ye terfi ettiğimde şok olmuştum.
    Aynı cihazda win7 inanılmaz hızlı çalışıyordu. XP'den sonra Win7 felaket güzel ve hızlı bir işletim sistemiydi..

    Geçen ay şu snow leopard'ı bi deneyeyim dedim kendi kendime. Günlerce dell 6400 notebook'uma kurabilmek için araştırmalar yaptım, kolay olmadı ama kurmayı başardım.

    Açıkçası 2 haftadır ağzım açık bi şekilde Snow ile oynuyorum. Bi kere win7'de "aa ne güzel" dediğim tüm özellikler snowdan araklanmış. Ama registry'dir, dll'dir falan olmadığı için sistem manyak hızlı çalışıyor. Defrag derdi falan yok. Virüs derdi zaten yok.
    Aero ile zaman zaman kasılan ekran kartım şu an snow leopard'ın QE sistemi ile deli gibi çalışıyor. En olmayacak renderingler, transparan menüler, animasyoblar falan felaket..

    Açıkçası win7'ye göre çok ama çok iyi bir işletim sistemi snow leopard.
    Daha iyi ve hızlı olduğunu duymuştum ama bu kadar fark olabileceğini düşünmemiştim.

    Sanırım CPU ve ekran kartından maksimum verim alıyor bu sistem. Zaten bunları çok kastıran video ve grafik işleme programlarına baktığınızda Mac neden genelde tasarımcılar, mimarlar, fotoğrafçılar, yönetmenler tarafından tercih ediliyor ortaya çıkıyor.

    Sony Vegas ile işkenceye dönen 1080p video montaj çabalarım, snow+final cut ile tamamen zevke döndü.

    Uyumluluk olayı da hikaye benden söylemesi.
    Parallels diye bir uygulama var. Vmware ya da virtualbox gibi. Anck onlardan çok çok iyi. Özellikle parallels 5 ile win7 de kurdum. Şu an 2si birden(aynı anda) çalışıyor ve mesala windows programı çalıştırmaya kalkarsanız arka planda çalışan win7 üzerinden açılıyor program. Normalde virtualbox falan kasılır ama bu şekilde çalışan win7 inanılmaz performanslı. normal bir win7'den farkı yok neredeyse.
    Yani crysis oynadım takılmadı.. Mac üzerinde parallels vasıtasıyla win7'de..

    Ben üstelik normal standard bir laptopa kurdum sistemi. Apple'ın kendi pclerinde(macbook vs.) daha da iyi olabilir.

    bence imkanı olan herkes snow leopard'ı bir denesin..
    Bir daha windowsa zor dönersiniz :)




  • Arch ve ubuntu yeter.
  • @muhendis dell 6400 ile mi win7 ile crysis i takılmadan oynadınız? bende de var da merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chaos7
    @muhendis dell 6400 ile mi win7 ile crysis i takılmadan oynadınız? bende de var da merak ettim.

    Evet.. Dell6400 uzerine Snow Leopard kurulu. Snow icinde Parallels 5 vasitasiyla win7 kurdum. Arka planda virtual calisiyor. İdle iken %3 cpu kullaniyor sadece! Ve o win7 de crysis denedim acti. Photoshop sorunsuz.. yani win uygulamalari da kullanmaya devam edebilirsiniz ...

    Mac kullanan arkadaslar parallelsin son surumu tek kelimeyle mukemmel!!!
  • photoshopun mac sürümü varken neden win sürümünü emülatör üzerinen kullanamak gibi bir saçamalık yaptığını sorabilir miyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 19 Temmuz 2010; 1:24:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar
    photoshopun mac sürümü varken neden win sürümünü emülatör üzerinen kullanamak gibi bir saçamalık yaptığını sorabilir miyim

    Hocam benim snow uzerinde su an photoshop cs5 ve aperture var zaten. Ben parallels uzerinde win7 performansi test etmek icin kurdum win versiyonlarini..

    Virtualhost iyiydi.. Ama parallels 5 muthis.. İlla win programi da lazim diyenler icin.... Dual boota gerek bile yok bence
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.