Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 3, akıllı telefonları adeta uçuracak: İşte tüm detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 8 Gen 3, akıllı telefonları adeta uçuracak: İşte tüm detaylar
    Qualcomm, 24 Ekim’de başlayacak olan Snapdragon Summit etkinliği kapsamında Snapdragon 8 Gen 3 yongasını tanıtmaya hazırlanıyor. Etkinlik için çok az bir süre kalmışken merakla beklenen Snapdragon 8 Gen 3'ün ayrıntılı özellikleri ortaya çıktı. Yeni işlemcinin ürün sayfasından alınan görseller, akıllı telefonlarda ciddi bir performans artışına işaret ediyor.



    Snapdragon 8 Gen 3 ile 8K oyun



    Hatırlanacağı gibi Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2’de hem CPU hem de GPU tarafında önemli bir yatırım yapmıştı. Firma aynı şekilde bu yatırımı Snapdragon 8 Gen 3’e de yapıyor. GPU tarafına yapılan güncellemelerle birlikte 8K çözünürlükte oyun oynamak mümkün kılınıyor. Ayrıca küresel ışıklandırma ve ışın izleme gibi görsel eklemeler de Snapdragon 8 Gen 3’te bulunuyor.



    Snapdragon 8 Gen 3, akıllı telefonları adeta uçuracak: İşte tüm detaylar
    Ortaya çıkan bilgiler Snapdragon 8 Gen 3 ile çeşitli kategorilerde sayısız iyileştirmeyi ortaya koyuyor. MSPowerUser tarafından yapılan sızıntıda yeni işlemcinin '1 + 5 + 2' konfigürasyonunda olduğunu görüyoruz. 4nm sürecinde üretilen yongada işlemci birimi yüzde 30 daha hızlı olurken aynı zamanda yüzde 20 daha az güç tüketiyor. Ancak bu kıyaslamalarda neyin kıstas alındığı belirtilmiyor.



    Ayrıca Bkz.Resmi: Xiaomi 14 serisi 26 Ekim tarihinde tanıtılacak



    Grafik birimi tarafına yani Adreno 750 GPU'ya gelince, slaytta önceki nesle göre yüzde 25 daha güçlü ve verimli olduğu ifade ediliyor. Snapdragon 8 Gen 3, ayrıca 8K'ya kadar yükseltme yapabilen Snapdragon Game Super Resolution özelliğinin yanı sıra Lumen destekli Unreal Engine 5’e özelliklerine de sahip. Qualcomm'un Adreno Frame Motion Engine 2.0'ı sayesinde 240Hz ekranda 240FPS deneyimlemek de mümkün. Tabi bunları destekleyen oyunlar henüz piyasada çok yok.



    Yapay zekada ilerleyiş büyük



    Bunun yanı sıra 10 milyardan fazla parametre ile cihaz üzerinde yapay zeka desteği de mevcut ve Hexagon NPU bir önceki iterasyona göre yüzde 98 daha hızlı ve yüzde 40 daha verimli. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Snapdragon 8 Gen 3, Qualcomm'un yeni nesil 5G modemi ile entegre edilerek 10Gbps downlink ve 3.5Gbps uplink hızlarına olanak sağlıyor. SoC ayrıca Wi-Fi 7'ye hazır ve 5.8Gbps'ye ulaşabiliyor.



    Maksimum bellek desteği, kamera, ekran ve diğer ayrıntıları ortaya koyan teknik özellikleri aşağıdaki görselde inceleyebilirsiniz. Öte yandan tıpkı Apple A17 Pro’da olduğu gibi yonganın USB denetleyicisi 10Gbps bant genişliğine sahip USB 3.1 Gen 2 versiyonunu destekliyor. Dolayısıyla Snapdragon 8 Gen 3'e sahip olan ve yukarıda belirtilen özellikleri destekleyen Android amiral gemileri tıpkı iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max gibi oyun amacıyla harici bir monitöre bağlanabileceği anlamına geliyor.



    Snapdragon 8 Gen 3, akıllı telefonları adeta uçuracak: İşte tüm detaylar




    Kaynak:https://mspoweruser.com/qualcomm-snapdragon-8-gen-3-leaked-details/
    Kaynak:https://wccftech.com/qualcomm-snapdragon-8-gen-3-major-specifications-leak/







  • Pilin anası ağlayacak yani.

  • Ulan şaka maka bu kağıt üstündekileri yapabilecek olursa bu sefer o uçacak kaçacak("yeni chipset telefonları adeta uçuracak") haberleri doğru olabilir.

  • Hala 4nm olması enteresan..

  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    SD 8 Gen 3, TSMC tarafından üretilecek. 3nm bu yıl özelinde tamamen Apple'a tahsis edildiğinden 4nm tek seçenek olarak kalıyor. Ancak bu yongadaki 4nm ile önceki yonganın 4nm süreci aynı değil. TSMC daha verimli bir versiyonu kullanıyor.

  • bionic a17 le kapışacakmı acaba ?

  • 8K desteği gelmesi çok iyi olmuş. Burada amaç 8K’da oynamak değil tabi. 8K’da oynatan GPU, FHD’de çok rahat ve throttle yemeden oynatır anlamına geliyor. Oyuncular için güzel bir gelişme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 nm olmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum. 3nm henüz oturmuş değil. Ki bu 2nci nesil 4nm. Daha verimli ve hızlı. Her yıl acele ile üretileceğine böyle oturmuş sistemle gelmesi güzel olur.

  • iphone almak varken ne gerek var

  • adeta uçuracak ha! yapma yahu yani şimdi bu 8 gen 2 for galaxyden dahamı iyi dahamı randımanlı?🤳

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S23 ULTRA 512gb öğrenci indirimi ve takas desteği ile 40K civarına geliyor. Alınmalı mı yoksa s24 ultra mı beklemeli. Bunu düşünüyorum🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut işlemcilerin güçleri zaten fazlasıyla yeterli durumda, güç arttırımı yapmaktansa verimlilik çalışmaları yapsalar keşke.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.