Şimdi Ara

*****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!) (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.324
Cevap
55
Favori
482.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl yapılıyor Samet CD çaların menüsünden mi? Eğer ordansa nerelerden yapılıyor? Kullanma kılavuzu duruyor bende ama hiç okumadım Arabanın kendi kılavuzunu ezberledim ama artık
  • cd çaların menüsünden,evet.. hangisi olduğunu unuttum ama..denemeye serbestt bölge arabayı aldığımda açıktı,radyo kapanmıyordu,acayibime gitti,değiştirdim ben de..hem kontağı,hem radyoyu kapatmak işime gelmedi,zaten anahtar yokken de çalışıyor..evde değilim,al user manual bi de sözlük,çöz işi Murat,ben de öyle yapmıştım..
    ignition mu ne öyle bi word vardı metnin içinde
  • Kılavuzu bi inceliyim bakalım neyseki ana dilim gibi ingilizcem var Hiç önemsememiştim amaan sanki ne var CD çalar kılavuzu mu olurmuş diye ama oluyormuş Akşam iyice karıştırayım
  • bi sorum var: learn mı,search mı aktifken daha verimli oluyor radyo,hangisinde arama yaparken daha az atlama yapıyor? bir de stereo kapatılamıyor değil mi? mono olsun,parazit olmasın..
  • Bunların hepsini akşama öğrenmiş olacam neymiş ne değilmiş. Benim daha mono-stereo değişiminden bile haberim yok Neredeyse hiç radyo dinlemediğim için inan hiç bilmiyorum hangisinde atlıyor atlamıyor.
  • peki kaputu açtığın zaman,akünün altında kalan bir sıvı haznesi var(silecek suyu değil ama),aradan bakınca kapağı görünüyor,bu direksiyon hidroliğinin mi? yoksa bizdeki de tam elektronik kontrollü direksiyon mu?
  • Akünün solunda fren hidroliği sağındaki mavi kapaklı silecek suyu bunları belli ama o kapağı ben niye hiç görmedim Akşam bakıyım bir neymiş o
  • Samet indim ve hepsine baktım dediklerinin.

    1- Akünün altındaki kapağı gördüm ama oraya hiçbir işlem yapılmadı şimdiye kadar çözemedim ne olduğunu. Direksiyon elektrik kontollü.

    2- Radyo ayarlarına da baktım SVC sekmesi MID konumdaymış High yaptım daha fazla arttı. Varsa sormak istediğin kılavuzda birşey tercüme ederim sana isitersen.
  • iyi akşamlar arkadaşlar bugun sabah hastaneye giderken birden önümdeki aracın ani fren yapmasıyla birlikte neredeyse üstüne çıkacaktım bende sert bir frenle durdum sonra baktım ki abs ışığı yanmaya başladı arabyı otoparka bıraktık ve hastane çıkışında kontağı çevirdiğimde abs yandı ve söndü bende birşey yok zannettim ama ilk frene dokunuşumda tekrar yandı ve yol boyunca oradaydı acaba bir sorunmu olmuştur bileniniz varmı yada balına gelen.
    arabam 2000 seat ibiza stella
  • bu arada hala listeye eklenmemişim aranıza kabul etmiyorsunuz sanırım beni :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firatilgazli

    iyi akşamlar arkadaşlar bugun sabah hastaneye giderken birden önümdeki aracın ani fren yapmasıyla birlikte neredeyse üstüne çıkacaktım bende sert bir frenle durdum sonra baktım ki abs ışığı yanmaya başladı arabyı otoparka bıraktık ve hastane çıkışında kontağı çevirdiğimde abs yandı ve söndü bende birşey yok zannettim ama ilk frene dokunuşumda tekrar yandı ve yol boyunca oradaydı acaba bir sorunmu olmuştur bileniniz varmı yada balına gelen.
    arabam 2000 seat ibiza stella

    Sönmemişse ışık soeun vardır. Fren mevzusu şakaya gelmez hemen gidip gösterin aracı.
  • Murat, menüden IGN bul,sende on galiba.. off yaptığında tuşa basmazsan kapanmaz..
  • 2007 model bir stylance edineceğim fakat araç üzerinde kullanım kitapçığı yok yol bilgisayarı. cd çalar ve klima gibi elektronik aksmların kullanımını içeren bilgileri internetten bulabilirmiyim yada bir kaç ana ayarı bana yazarsanız çok sevinirim arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brboros

    2007 model bir stylance edineceğim fakat araç üzerinde kullanım kitapçığı yok yol bilgisayarı. cd çalar ve klima gibi elektronik aksmların kullanımını içeren bilgileri internetten bulabilirmiyim yada bir kaç ana ayarı bana yazarsanız çok sevinirim arkadaşlar

    Maalesef internette kullanım kılavuzu yok ama neleri öğrenmek isterseniz yazın bir bir cevaplarız.

    Aracınız hayırlı olsun. Kaça aldınız? Kaç km.de?
  • Arkadaşlar,

    2008 İbiza tdı (62000 km) aracım için katalitik konvertör temizliği yaptırsam verim alırmıyım, yaptıran var mı?

    selamlar...

    Bu arada üye listeleri güncellenmiyor mu? Hala yokuz...
  • Daha dur bakalım araban daha hiç yol yapmamış. İlk trigerin bir değişsin ondan sonra düşün. Daha doğru düzgün kirlenmemiştir bile.

    Listeyi güncelleyen arkadaş sanırım fazla kontrol etmiyor ya da ediyor biriktirip listeye ekliyor tam bilmiyorum.
  • Daha dur bakalım araban daha hiç yol yapmamış. İlk trigerin bir değişsin ondan sonra düşün. Daha doğru düzgün kirlenmemiştir bile.

    Listeyi güncelleyen arkadaş sanırım fazla kontrol etmiyor ya da ediyor biriktirip listeye ekliyor tam bilmiyorum.


    Murat , trigerin değişimini mi bekleyelim şimdi :) bu arabanın sıfırını da bilmiyorum yerinde duramıyordu , benimki biraz daha sakin, performans kaybına başka ne sebep olabilir ki?
  • O zaman EGR'ni söktür bir baksınlar ne durumda gerek varsa temizlesinler ama bence daha çok erken. Düşük devirlerde fazla kullandın mı arabayı? Yani mesela 2000 devirin altında fazla gaz verdiğin çok olur mu? Bu şekilde kullanmak EGR'yi daha hızlı tıkar. Bir de mazot filtren mi tıkandı acaba? Eurodiesel kullanıyorsun hep değil mi? Kaç bin km oldu mazot filtreni değiştirteli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckopat_6

    O zaman EGR'ni söktür bir baksınlar ne durumda gerek varsa temizlesinler ama bence daha çok erken. Düşük devirlerde fazla kullandın mı arabayı? Yani mesela 2000 devirin altında fazla gaz verdiğin çok olur mu? Bu şekilde kullanmak EGR'yi daha hızlı tıkar. Bir de mazot filtren mi tıkandı acaba? Eurodiesel kullanıyorsun hep değil mi? Kaç bin km oldu mazot filtreni değiştirteli?


    şimdi şöyle ki, uzun bir ibiza geçmişim var :) daha önce de vardı satmak zorunda kalmıştım askerlik nedeniyle... şimdikini daha yeni aldım 2000 km dir bende.. geçmişini bilemiyorum o sebeple çok bilinçli kullanılmadı ise tıkanma kirlenme olabilir... ayrıca avrupa yakasında ibizanın motoruna bakınca derdini anlayacak ustamız varmıdır? bu işlem için kime gitmeli?




  • İstanbul'da oturmadığım için hiçbir bilgim yok ama duyduğum kadarıyla Erya servisi Seat konusunda çok başarılı ama avrupa yakasında mı anadoludamı tam emin değilim. Performans kaybı aklıma 3 şey getiriri ya hava filtresi tıkanmıştır ya mazot filt tıkanmıştır ya da EGR dolmuştur. İşte sıfır araç alıp 4-5 sene 200.000 kmlerce binmenin keyfi başka değil mi. Evveliyat derid yok ne yapıldı acaba derdi yok. 0 km gibisi yok
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.