Şimdi Ara

SAMSUNG M51 YERİNE HANGİ TELEFONU ÖNERİRSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Samsung M51 im var memnunum ama garantisi bitti acaba değiştirsem mi diyorum.

    2. el düşünmüyorum


    7-8 bine satsam üzerine de max 10 bin TL koysam 17-18 bine Samsung m51 den daha üstün önereceğiniz sıfır bir telefon var mı?


    Özellikle fotoğraf çekimi benim için önemli. M51 de 64 MP kamera var genel olarak iyi fotolar çekiyor ama alacağım telefon M51 den daha iyi kameraya sahip olmalı.


    Önerilerinizi bekliyorum


    Teşekkür ederim




  • S21fe
    A73
    Bütçe artarsa s23fe
  • S23ten aşağısı kurtarmaz bence. Çok fark olmaz 120hz dışında.
  • M51, Samsung' un gerçekten özel incilerinden. M51 benim hayal telefonumdu. Çıktığından beri istediğim her şeyi verebilen bir cihazdı. Fakat nasip olmadı alamadım. Samsung' da zaten M51 in üstüne onu doldurabilecek bir cihaz çıkartmadı. Şu an S23 Plus kullanıyorum. Bence M51 den neye geçersen geç o devasa 7000 mAh bataryanın etkisini hissedemeyeceksin. Onun dışında işlemci, kamera vs olarak üstünü tabi ki alırsın. Fakat bana göre M51 den geçmen gerekenlerden S23 den aşağıya kurtarmaz bence. S23 plus önerirdim fakat fiyatı çok yüksek. S23 e yönel direk. İşlemciden dolayı bayarya iyi gidiyor. M51 kadar olmasa da S23 serisi de bataryada işlemciden dolayı iyi işler başarıyor.
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür ederim. M51 alamamanıza üzüldüm ilerde çok daha iyileri kısmet olur inşallah.


    S23 ü inceledim fakat bütçemin üzerinde.Bütçem uygun olsa alırdım.


    Size zahmet M51 ile A73 ü karşılaştırır mısınız sizce bu geçişi yapmaya değer mi? Bütçem max 18-19 bin TL


    Teşekkürler

  • atillagur kullanıcısına yanıt
    Aslında dediğiniz gibi M51 den A73 e geçmek çok mantıklı gözüküyor. Ben anneme aldım A73 ü. Gayet memnun. Fakat bence şu an A73 almak hiç mantıklı değil. Fiyatını hak etmiyor şu an. Honor 90 düşünmez misiniz? Veya Poco F5 de olabilir. Güncel bir cihaz almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. A73 çıkalı önümüzdeki mart ayında 2 sene olacak. Tercih edilmez değil tabi ki ama fiyatını hak etmiyor.

    A54 tavsiye ederdim ama tercih edilebilecek bir cihaz değil tavsiye etmem. Aynı şekilde S23 FE yi de tavsiye etmem. Samsung yakında A55/M55 gibi orta segment cihazları çıkartıcak. Onları da bekleyebilirsiniz. Tavsiyem Honor 90/Poco F5 veya biraz bekleyip yeni gelecek A/M serilerini tercih etmeniz olacaktır. Dediğim gibi A73 serisinin en iyi modeli. Samsung A74 ü çıkarmadı ce A73 de A7x serisi sonlandı. Daha da çıkmayacak. A73 dolu dolu bir cihaz ama çıkalı 2 yıl olacak. O fiyatı da hak etmiyor.




  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Çok güzel açıklamışsınız tekrar teşekkür ederim.Yazdığınız modellere hemen bakacağım.


    Kusura bakmazsanız size 3 sorum olacak müsait olduğunuzda cevaplarsanız çok sevinirim.


    1-Tahmininizce yeni A55/M55 telefonlar ne zaman çıkar ve fiyat aralığı sizce ne olur?


    2- Poco F5 olsun Honor 90 olsun gündüz fotoğraf çekiminde hangisi daha iyi sonuçlar verir ve bu sonuç M51 in fotoğraf kalitesinden daha mı üstün olur?


    3- Poco olsun Honor olsun genel olarak Samsung un yanında nasıl markalar yani hiç çekinmeden alabilir miyim?


    Çok teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillagur -- 20 Aralık 2023; 22:32:51 >
  • atillagur kullanıcısına yanıt
    1- Tahminimce A55/M55 gibi modeller Mart/Nisan gibi çıkar. Genelde Samsung Mart veya Nisan ayında çıkartıyor her sene bu modelleri. 2024 için de farklı bir tercih olmaz. Fiyat aralığı olarak ne kadar dolar kurunu ön göremesem de ve Samsung Türkiye' ye özel fiyatlandırma yaptığını dikkate alırsak 15 bin ile 18 bin arasında değişir gibime geliyor. Çünkü S23 FE gibi bir seçenek var. Şu anda 21 bin cıvarında satılıyor. 14 ile 18 arasında gelmesi muhtemel. Daha sonradan daha da ucuzlayabilir hatta. A55 Exynos 1480 ile geleceği, M55 in Snapdragon 7 Gen 1 ile geleceği söyleniyor. Geekbench de gözükmüş zaten. A55 ile M55 arasında ufak tefek farklar olur yine her zaman ki gibi. Fiyat ve donanımsal farklara bakarak birbirine göre tercih edilebilir.

    2- Hocam öncelikle M51 artık miladını doldurmuş bir cihaz. Yanlış anlaşılmasın kullanmak isteyen gene canavar gibi kullanır. Güncelliğini yitirdi demek istediğim için böyle söylüyorum. Honor 90, Poco F5 hatta A73 ile M51 in fotoğraf kalitesinden daha iyi sonuçlar alınır. Honor 90 ve Poco F5 i ayrı ayrı inceledim. Honor 90 bu alanda (kamera) gerçekten çok daha başarılı. Tek eksiğ,i kusuru OIS desteği bulunmuyor. Poco F5 de var. Fakat Honor 90, Poco F5 e göre bence kamera olarak çok çok üstün.

    3- Bu soru çok güzel bir soru. Başta yazılım olarak; şu an Google dışında cihazlarına en fazla yazılım desteği sunan firma Samsung' dur. 4 yıl android güncellemesi ve 5 yıl da güvenlik güncellemesi garantisi veriyor. Üstelik bu güncelleme garantisi sadece üst segmente değil orta segmente de veriyor. Diğer firmalara baktığımızda minimum 2 yıl android güncellemesi gönderiyorlar. Bir Samsung tabi ki değiller. Kimisi 2 yıl ile yetiniyor, kimisi 3 yıl da verebilir bazı modellerine. Modele göre değişebiliyor.

    Donanımda ise Xiaomi daha iyi. Uygun fiyata uygun donanımlı cihaz sunabiliyor. Mesela Poco F5 de bulunan işlemci Snapdragon 7+ Gen 2, 2.91 Ghz frekans da çalışan bir işlemci. Bu işlemci amiral gemileriyle yarışır.

    Burada cevap bence kullanıcıya ait. Ben daha uygun fiyata donanım istiyorum, oyun oynayacağım iyi bir oyuncuyum diyorsan Poco F5, hayır ben yazılım desteği ve uzun ömürlülük istiyorum dersen Samsung ' a yönel.

    Babama da Poco F5 aldık. O dönemde rakipsizdi. Çok güzel bir telefon. Xiaomi ve Honor gibi markalardan sorun çekmszsiniz. Tercih edebilirsiniz.




  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Öncelikle bu ayrıntılı cevaplar için çok teşekkür ederim.Gerçekten değerli vaktinizi ayırdığınız için sağ olun.


    Bütün merak ettiklerimin cevabını bulmuş oldum sağ olun.

    Honor 90 da karar kıldım.


    Honor 90 almak için M51 i satmam gerekiyor.

    Sizce temiz kullanılmış problemsiz çiziksiz kutu içeriği tam, tam 3 yıl önce alınmış bir M51 ne kadara satılır acaba? Yine soru sormuş oldum kusura bakmayın.

  • atillagur kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam ne kusuru. Yani incelediğim kadarıyla easycep den M51 i satmak isteseniz 5400 den alıyor direk öldürmüş. Sahibinden de baktığım kadarıyla insanlar genelde 7-10 bin arası satıyor. Yine 7 binin altında da satanlar var ama 7-10 bin arası bu cihazın satılmasi ideal. İlanlarda baktınız mı 13 bin e ikinci el M51 de satan var tabi ama satabilirse artık.

    Bu arada Honor 90 a ait YouTube' da çeşitli inceleme videolarına bakın derim. İyice araştırın alacağınız modeli. Ben yüzeysel olarak yorum yaptım. Yazılımsal herhangi bir problem vs var mıdır onu bilmiyorum. Kullanan kullanıcı deneyimlerine bakmak lazım memnuniyete bakmak lazım. Kullanıcı yorumlarını inceleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 21 Aralık 2023; 23:12:2 >
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Tamam zaten M51 i satmam bir süre alacağı için bu arada Honor 90 ı araştırırım yine takıldığım bir yer olursa rahatsız ederim.


    Bütün cevaplar için çok çok teşekkürler tekrardan.


    Hangi telefonu alırsam buradan mutlaka yazarım.


    İyi geceler çok sağolun.

  • atillagur kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ne yalan söyleyeyim. Elimde M51 olsa satmaya çekinirim. M51 dediğim gibi çok ayrı bir cihaz. Snapdragon 730G işlemci 8 GB RAM, 128 GB depolama, Super Amoled Plus ekran ve 7000 mAh batarya. Ben olsam tutardım köşede herhangi bir sorun olduğunda yedek kalır. Veya çoluğa çocuğa bir yakına verirsiniz. Satmak mantıklı gelmiyor ama tabi ondan gelen paranın üstüne koyup yeni bir tane alacağınız için öyle düşünüyorsunuz. Ama dediğim gibi ben olsam M51 i satmazdım. Özellikle 7000 mAh bataryaya sahip cihaz şu anda bile piyasada yok.
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Valla haklısınız hani derler ya şeytan dürttü diye durup dururken böyle birşey geldi aklıma.. belki de vazgeçerim.


    Benim çekincem 3 yıl bitti garanti bitti elimde kaldıkça değeri düşüyor yeni bir telefon alıp hem güncel bir model almış olurum hem M51 de elimde kalmaz iyice fiyatı düşmez diye düşündüm.


    Yani bilmiyorum ne yapacağım :)

  • Hocam merhaba, honor 90 ın konusunda gördüm bir kaç yorum bataryası hakkında şikayetçiler gibi sanırım. İncelemekte fayda var diye düşünüyorum. Belki sadece bir kısım kullanıcı da sorun vardır ama yine de incelemek lazım. Bence bu arada honor 90 almaktansa poco f5 daha mantıklı bir seçim olur. Yine de beklemek te bir tercih. 2024 de yeni cihazlar gelecek. Poco f6 da güçlü geleceği söyleniyor. Şu an ters bir zaman gibi 2024 de yni çıkan telefonlar hem daha iyi olacaktır. Güncel olanı almak daha iyidir. Bence bir müddet beklemek en iyisi.

  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Hocam bu arada foruma fazla giremedim kusura bakma şimdi gördüm mesajını...


    Çok haklısın ama şu an bütcem senin yazdığın honor 90 yada Poco f5 e yetiyor.


    Evet 2024 te daha iyi daha yeni cihazlar çıkacaktır ama 15 Bin TL bandının çok üstünde olurlar değil mi?


    Daha M51 i satamadım zaten beklemedeyim ama satarsam Poco yu alayım diyorum (Honor favorimdi son mesajından sonra Poco ya döndüm)


    Zaten bunu alınca da 2-3 sene kullanırım sıkça değiştirmiyorum.


    Keşke gelecek sene dediğin gibi yeni modellerden alsam ama 15-16 bin bütçe yetmez diye düşünüyorum sen ne dersin?


    Çok sağol bu arada ilgi alakan için

  • atillagur kullanıcısına yanıt
    Yani bütçem bu civarlarda diyorsan haklısın. Üstüne çıkabilirim dersen bekle daha iyileri gelir diye söylemiştim. Yeni gelecek olan cihazlar dediğin gibi bu bandın üstünde olur. En iyisi senin için Poco F5 gibi gözüküyor. Zaten Poco F5 her şeyiyle tatmin eden bir cihaz. Seni fazlasıyla götürür. İşlemcisi yeter zaten..
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Tamamdır çok sağol


    Alınca telefonu yazarım iyi geceler

  • atillagur kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. İyi akşamlar.
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Cem hocam merhabalar rahatsız ediyorum.


    Hocam hesapta olmayan iyi gelişmeler oldu aylardır satılmayan motorsikletim satıldı elime para geçti çok daha üst model telefon alabilirim


    Hatırlarsan Honor 90 ile Poco F5 arasında kalmıştık.


    S 23 Ultra bile alabilirim şu anda.


    Sana sormadan hareket etmiyim dedim.


    S 23 ultra alırsam 2 ay sonra S24 ultra çıkınca pişman olurmuyum şüphesi var


    Fiyat performans olarak 12 GB ram ve çok iyi kamerası olan hangi telefonu önerirsin.

    Bir kerelik alıp uzunca kulanacağım bu sebepten biraz paraya kıyabilirim.


    Hocam Z fold 5 sanırım katlanan model onu da cok beğendim ama kamerası çok iyi değilmiş galiba ne dersin?

    Yani sonuçta 50-55 bin bandına da illa çıkmaya gerek yok bilmiyorum ama ram 12 olsun istiyorum


    Ne önerirsin çok teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillagur -- 31 Aralık 2023; 17:10:3 >
  • atillagur kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Bir anda seçenekler değişti :) Ben şu anda S23 plus kullanıyorum. Ve çok memnunum.


    S23 ultrayı tabi ki kesinlikle öneririm. Fakat dediğin gibi S24 ün çıkmasına çok az kaldı. İçinde bir soru işareti kalacağına, beklemeni tavsiye ederim.


    Senin kriterin kamerasının çok iyi çekmesi ise amiral gemilerinden başka cihaz seçme derim.


    S24 Ultra bütün pazarlarda Snapdragon 8 gen 3 işlemcisiyle geleceği gözüküyor. Öyle olursa şahane bir cihaz olur. Burada tabi fiyatlar da önemli fakat burası Türkiye fiyatlar hakkında kimse bir tahmin yürütemez. Ama Samsung, Türkiye' ye sağolsun iyi bir fiyatlandırma çekiyor.


    Z fold 5 konusunda ise cihaz iyi yine kötü değil fakat tercih edilmesi anlamında kullanıcısına göre değişir. Katlanır cihazlar pek bana göre değil. Katlanır cihazlar ile zaten s23, s24 gibi cihazlar ile kıyaslamakta doğru değil. Çünkü ikisi çok farklı kullanıcılara hitap ediyor. Bana göre Z fold 5 alacağıma S23 ultra alıp keyfime bakarım. Fiyat olarak katlanır olmasına bağlı olarak aşırı bir fiyatlandırma var. Eğer açarım geniş ekran dizi izlerim veya o yönde kullanımım olur diyorsan belki derim fakat bana gereksiz geliyor. Ayrıca pilinin de yeterli geleceğini düşünmüyorum. Kısaca tavsiye etmiyorum. S24 serisini bekle. Fiyatları gör. Ona göre karar verirsin. 2024 yılına giriyoruz. Güncel cihaz almak her zaman daha iyidir. Ultra olmasa bile plus alsan yine iyidir. Ben s23 plustayım. Ultra da kalem olması falan fazla geldiğinden gerek yok diye düşündüğümden plus a yöneldim. S24 plus da qualcomm' un işlemcisiyle gelirse neden tercih edilmesin.. Kısaca çok uzattım bu arifede telefon almak iyi değil. En iyisi bekle.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.